Canım hangisinin tarifini istersin ?
Göndereyim aklımda olanları
yasmincim ya düğünden bir gün önce ve düğün sabahı neler hissetmiştin?
canım çok güzeldi eşimin amcasına gittik onun kuzenleri geldi hep birlikte cumartes günü ordaydık ordan sonra kızılaya gittik geç saate kadar gezdik tozduk pazar günü kzenimin çocuğunun 1. yaş günü vardı bütün kuzenler ordaydık ordan sonrada vadiye gittik yağmur atıştırmaya başladı romantizm olsun diye eve yürüyerek geldik ıslandık biraz ama değdi çok güzeldi bugünde yorgunluktan ölüyoruzzz
Valla cnm düğünden birgün önce kına gecem vardı.Heyecanlıydım çok..Anlamadım valla hiçbirşey.Ama bildiğim tek şey heyecandan ölecek olmamdı.Düğünden sonraki gün evinde olmanın ve yanında en sevdiğin kişiyle uyanmanın vermiş olduğu bir şaşkınlık vardı.Evlendik mi dye sorduk birbirimizekaydirigubbakcemile3
ay ne guzel maşallah
ben kınamı 2 gun once yapıcam düğünde yorgun olmamak için,
ama heycan olur galiba bendede ama insan kendının olunca bişey anlamaz heralde öyle su gıbı akıp geçer zaman gamyoncuiremsu
of yaa cidden az kaldı galibaaa
yoookkk bak akşam ezanı sırasında yağdı tatlımmm tam vadideydik orda bi cami varya onun önündeydik hatta atıştırmaya başladıııı
Evet cnm sayılı gün çabuk geçer bir bakmışsın ki düğün günün gelmiş.... ben çalıştığım için alamamıştım izin.Mecburen 1 gün önceden yaptım cnm.
mümkünse hepsinin dicem ama ayıp olurkaydirigubbakcemile3
ben şimdilik kuskus salatasından başlayayım bide fok balıklı kurabıye amaan balıklı degıl fok şeklinde kurabiyekaydirigubbakcemile3
işte hayatım ben boş gezenın boş kalfası oldugum için kaydirigubbakcemile3
elimde fırsat varken bir gün dinleneyım dedım hatta 1 hafta oncesınden yapcaktım ama arkadaslarımın gelmesıne gore ayarladım
çok dğeildi yağmur ama öpüşülecek kadar vardııı kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3iyi iyi benden daha uçuklarıda varmışkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bnm bi arkadaşım 3 ay önceden yapmıştı
Canım Kuskus Salatayı şöyle yaptım;
Önce kuskusları haşladım
Bunu biraz ılıyınca kaseye aldım.Sonra 1 kavanoz hazır garnitürü boşalttım,haşladığım sosisleri doğradım.Bir küçük teneke kutudaki mısırların birazını döktüm,kalanını üstünü süslemede kullandım.Yaklaşık 10 adet küçük kornişon salatalık turşularını küp küp doğrayıp ekledim. İçine tahminimce 1 kg yakın yoğurt ve yarım şişe mayonez döktüm.Bu kadar.
Fok Balık Kurabiye (Bunun şekli tamamen el yeteneğin)
Malzemeler
250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı-margarin de olur
1 su bardağı pudra şekeri-120 gr.
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)-1 su bardağı 135 gr.
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Damla çikolata
30-40 gr. çikotala-benmari usulü eritilecek
2-3 çorba kaşığı ekstra pudra şekeri
Tarifin Hazırlanışı
Tereyağını (ben margarin kullandım)mikserle beyazlayana dek çırpalım. Sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışım krema gibi olunca vanilya ve azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edelim. Mikserin zorlandığı noktada yoğurmaya elimizle devam edelim. Hamur toparlanınca içinden 1 çorba kaşığı kadar alıp hafif oval olacak çekilde yuvarlayalım. İşaret parmağımız ile arka kısmına bastıralım ve elimizle üçgen şekli verelim. Kurabiyelerimize damla çikolatadan burun ve gözler yapalım. Bunun için damla çikolataların sivri kısımlarını hamura bastıralım. Merak etmeyin damla çikolatalar erimeyecekler. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırınımızda kurabiyelerimizi pişirelim. Pembeleşmeden hemen önce fırınımızdan alıp dışarda soğumaya bırakalım.
Bir yumurta fırçasını pudra şekerine bulayıp gelişigüzel olarak, fok balıklarının kafalarına kara bulanmış görüntüsü vermek için sürelim. Erittiğimiz çikolatayı -ben kürdanla yaptım-sıkma kağıdına ya da poşetine koyup ucunu çok ince olarak keselim. Burnun etrafına bıyıklar yapıp, gözlerin üzerine kaş yapalım. Daha sonra kurabiyelerimizin çikolatalarının donması için oda ısısında bekletelim.Afiyet olsun
Tadı pastanedeki un kurabiyelerle aynı:)
Canım Kuskus Salatayı şöyle yaptım;
Önce kuskusları haşladım
Bunu biraz ılıyınca kaseye aldım.Sonra 1 kavanoz hazır garnitürü boşalttım,haşladığım sosisleri doğradım.Bir küçük teneke kutudaki mısırların birazını döktüm,kalanını üstünü süslemede kullandım.Yaklaşık 10 adet küçük kornişon salatalık turşularını küp küp doğrayıp ekledim. İçine tahminimce 1 kg yakın yoğurt ve yarım şişe mayonez döktüm.Bu kadar.
Fok Balık Kurabiye (Bunun şekli tamamen el yeteneğin)
Malzemeler
250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı-margarin de olur
1 su bardağı pudra şekeri-120 gr.
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)-1 su bardağı 135 gr.
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Damla çikolata
30-40 gr. çikotala-benmari usulü eritilecek
2-3 çorba kaşığı ekstra pudra şekeri
Tarifin Hazırlanışı
Tereyağını (ben margarin kullandım)mikserle beyazlayana dek çırpalım. Sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışım krema gibi olunca vanilya ve azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edelim. Mikserin zorlandığı noktada yoğurmaya elimizle devam edelim. Hamur toparlanınca içinden 1 çorba kaşığı kadar alıp hafif oval olacak çekilde yuvarlayalım. İşaret parmağımız ile arka kısmına bastıralım ve elimizle üçgen şekli verelim. Kurabiyelerimize damla çikolatadan burun ve gözler yapalım. Bunun için damla çikolataların sivri kısımlarını hamura bastıralım. Merak etmeyin damla çikolatalar erimeyecekler. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırınımızda kurabiyelerimizi pişirelim. Pembeleşmeden hemen önce fırınımızdan alıp dışarda soğumaya bırakalım.
Bir yumurta fırçasını pudra şekerine bulayıp gelişigüzel olarak, fok balıklarının kafalarına kara bulanmış görüntüsü vermek için sürelim. Erittiğimiz çikolatayı -ben kürdanla yaptım-sıkma kağıdına ya da poşetine koyup ucunu çok ince olarak keselim. Burnun etrafına bıyıklar yapıp, gözlerin üzerine kaş yapalım. Daha sonra kurabiyelerimizin çikolatalarının donması için oda ısısında bekletelim.Afiyet olsun
Tadı pastanedeki un kurabiyelerle aynı:)
kaydirigubbakcemile3iyi iyi benden daha uçuklarıda varmışkaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?