MISRACIĞIM ağır oluyor evet aslında yaparken de aklıma geldi ama böyle farklı birşeyler yapmak istedim,sıkılıyorum hep aynı şeyleri yapmaktan.fantalı kekin tarifini istiyorum tabikide :Saruboceq:,bende 1 su bardağı yağ koymam hiç,tarifte 1.5 su bardağı şeker der,hep az atarım,yağını,şekerini,canım sende mi kalıbı sıvıyağ ile yağlıyorsun,bende sıvı yağ kullanıyorum ama Angelinde kullandığı gibi margarin daha mı iyi sanki,birde üzümleri iyice unlayıp,kalıba hamuru döktükten sonra attım,üstüne,ama yinede üzümleri dibine çöküyorklava:
HAKTAN canım nişanlın anlayışlıysa problem yok,canım ya bak hakkını yemeyeyim benim eşimde çok anlayışlıdır,yardım edebildiği kadar yardım eder,yorulmamayım diye nerdeyse yemek bile yapmamı istemez,dün kesme aşı yapayım dedim,yanına da patates kızarması,köfte felan kızartırım dedim,yaptırmadı bana,kıymalı makarna yaptı,bende yanına patlıcan salatası yaptım,dün kekide yaptırmıyordu,habire sonra sonra deyip duruyor,,kendimi kötü hissetmeye başlıyorum
Dirimcim margarini ne kek kalıbını yağlamak için nede içine koyarım kulllanmam.
Üzümler unlanır evette en son eklenir keke,tahta kaşıkla birkez karıştırılır,sonra hemen kalıba dökülür.
FANTALI KEK (FANTA KUCHEN)***
MALZEMELER:
*5tane yumurta
*2subardagi seker
*1su bardagi sivi yag
*1su bardagi fanta-çamlıca gazoz kullandım
*3su bardagi un
*1 tane vanilya 1 tane kabartmt tozu
*2tane limon Esansi (ZITRONEN AROMA)-2 limon kabuğu rendeledim
*Pudra sekeri
YAPILISI:
*Seker vanilya ve yumurta yaklasik 5 dakika cirpilir
*krema kivamina gelene kadar.
*Sonra sivi yag fanta ve aromayida ekleyip tekrar
*2dakika daha cirpin.
*Un ve kabartma tozunu iki sefer gevgirden eledikten sonra
*karisima ilave edin tekrar cirpin Yaglanmis 26 cm lik
*ortsi delik unlanmis olan kaliba dökün 180derece önceden
*isitilmis firinda 35-40 dakika bisirin.
*Üzerinede bolca pudra sekeri dökün-Pudra şekeri dökmüyorum
ay ya mısracığım hemen tarifi copy paste yapıyorum canım muckkk kaydirigubbakcemile3canım kekin bütün malzemesini ununu falanda koyduktan sonra üzüm ceviz gibi malzemelerini
bende yeni yeni böle yapmaya başladım o zaman heryere eşit dağılıyoryerimseniben
alınyazımsın canım bizde 1 mayıs tatilken bir yerlere gidelim diyoduk ya malesef gidemeyeceğiz sanırım ah ah:çok üzgünüm:slm kızlar ben geldim tekrardan.
angel tatile gidiyoruz, baya oluyo rezervasyon yaptıralı, indirimden yararlanalım dedikte havaların hali perişan, inş cumaya güneş olurda gireriz denize falan. biz erken gitmek zorunda kaldık tatlım çünkü eşim uzkta ya.bide henüz yılın doldurmadığı için iznide haketmedi.1 gün izin aldı bizde kaçamak yapalım dedik, aileler bile bilmiyo tatile gitcemizi.eşimin yanına gitcem sanıyolar kaydirigubbakcemile3 şimdi kimseyi kaldıramam borç harç var desinler istemedim.bide yıldönümümzde gitcez çünkü tabi inş :Saruboceq:
slm kızlar ben geldim tekrardan.
angel tatile gidiyoruz, baya oluyo rezervasyon yaptıralı, indirimden yararlanalım dedikte havaların hali perişan, inş cumaya güneş olurda gireriz denize falan. biz erken gitmek zorunda kaldık tatlım çünkü eşim uzkta ya.bide henüz yılın doldurmadığı için iznide haketmedi.1 gün izin aldı bizde kaçamak yapalım dedik, aileler bile bilmiyo tatile gitcemizi.eşimin yanına gitcem sanıyolar kaydirigubbakcemile3 şimdi kimseyi kaldıramam borç harç var desinler istemedim.bide yıldönümümzde gitcez çünkü tabi inş :Saruboceq:
canım geçmiş olsun,evde dinlenmesi gerekmiyormuydu
görüşürüz canım
angel canım noldu eşine ya ben bilmiyorum kaçırdım galiba o bölümleri ameliyat falan mı olmuştu
maşallah canım ne guzel işte niye kotu hıssedıyosunkı ne guzel senın yorulmanı ıstemıyo
Sohbet yine pasta borekten baslamis...off offffff
canim nasil çekiyor bir bilseniz
oglen abim geldi bizi yemege davet etti, esimle de benimle de konustu...guzeldi bakalim...sonuça bakmak lazim iste...
umarim iyi olur bu sefer
canım zavallı bekarken annesi bir sürü çeşit çeşit yemek yapıyordu
o bakımdan yani
mısra canım 1 su bardağı fanta yada çamlıca gazoz mu orayı anlamadım
haktan cım son kaçıncı gündeyiz de bakalım
Sohbet yine pasta borekten baslamis...off offffff
canim nasil çekiyor bir bilseniz
oglen abim geldi bizi yemege davet etti, esimle de benimle de konustu...guzeldi bakalim...sonuça bakmak lazim iste...
umarim iyi olur bu sefer
angel cım geçmiş olsun canım ya bilmiyodum,allaha şifa ve kolaylık versin.hastalık zor.çok çok geçmiş olsun canım.
bizde işte 4 günlüğüne gitcez.1 mayıs tatilya hani 2-3 mayısta zaten haftasonu, 4 mayısada birer gün izin aldık.3 gece 4 gün.kocacın iileşsinde sizde gidersiniz inş, belki bebişinizde eşlik eder ozamann size.yerimseniben
dirim im gidersin güzelim sende ya ama kocişin askere gitmeden ayarlayın muhakka.özel zamanlar unutulmaz.aklında güzel anacak şekilde gönderirsin eşini.darısı sana şekerim yerimseniben
canım benim son 25 gündeyiz 1 ay bile değilalkisalkisalkis
hadi canım sağlıcakla mutlukla geçsin inş.
kızlar toplanın haktanın düğününe gidelim alkisalkisalkis
merhaba kızlar
hastaydım yatıyordum sırf mısrama bakıyım yaptımı test diye geldim. hayırlısı olsun mısracım.
öyle hastayımki sabahlar olmuyor ağrı bulantı ölüyorum desem yeridir beslenemiyorumda. yani ne kadar zormuş anne olmak yada banamı öyle geliyor. çok zorlu bi süreç geçiriyorum. ama Rabbime şükrediyorum şikayet etmiyorum. düşünüyorum ikiz olduğu içinmi böyle oldu yoksa yaş 30 a dayandığı içinmi hayırlısı artık. 4. ayımıza girmek üzereyiz inşallah düzeliriz.
pasta börekler yine döktürmüşsünüz hiç bakamıycam yediğim tek şey elma oda dokunmaya başladı . karı koca rezil olduk ben yemiyorum diye eşimde yemiyor bi deri bi kemik kaldı bende kilo verdim derken perşembe günü konyaya ailemin yanına gitmeye karar verdik. belki orada sağlıklı beslenebiliriz hemde değişiklik olur kendi memleketimin suyunu içebilirim belki.
çok dua edin bana da kızlar olurmu
Allah hepinizin kalbine göre versin bütün istedikleriniz olsun yüzünüz hep gülsün
dipnot: buda duanın karşılığı gibi oldu heralde ama cidden gönülden diliyorum sizler hiç sıkıntı yaşamayın emi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?