Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

ev hanımı olup evimde akşama kadar böyle şeylerle uğraşmak istiyorum pasta,börek,tatlı... akşama kadar ne hayaller kuruyorum eve gidince şunu yapım bunu yapım diye ama akşam eve gidince herşey yalan oluyo yorgunluğum çıkıyo:çok üzgünüm:

Ben daha çok aşağıda yazdığım türden tatlıları severim.Pratik ,lezzetli vede hafif olacak.Buda çok güzel oluyor bilgilerinize.

ELMALI IRMIK TATLISI
Malzemeler:

4 Elma

2 cay kasigi tarcin

4 yemek kasigi seker

4 su bardagi süt

5 tepeleme yemek kasigi irmik

1 su bardagindan biraz az seker

1 paket vanilya sekeri

3 yemek kasigi hindistan cevizi

Yapilisi:

Elmalar soyulup,cekirdekleri ayiklanir zar gibi kesilir.Tencerede elmalar seker ile birlikte kisik atesde pisirilir.(yaklasik 6 dakika)Elmalar yumusayinca tarcin eklenir ve sogumaya birakilir.
Diger tarafta süt,seker,irmik,hindistan cevizi kisik ateste sürekli karistirilarak koyulasincaya kadar pisirilir.Vanilya sekeri eklenir.

Kaselere paylastirilir üzerine elmalar konur ve arzuya göre süslenir.

Şimdiiii,sunumuna gelince pişirdiğiniz elmaları ıslattığınız kasenin dibine yayın,üstünede irmikli muhallebiyi dökün.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağınıza ters çevirin.Böylece elmalar üstte olacak.Süslemek için evde ne varsa mesela şu anda çilek vardır,tam ortaya bir çilek,yanlarınada 4-5 yaprak nane koyun.Muhteşem bir görüntü çıkıyor ortaya emin olun. :)

saol mısra

Yada bu :))))))

HAVUCLU PIRINC TATLISI(HAVUÇLU SÜTLAÇ GıBı :) NE DERSıNıZ?)
Malzemeler:
1 kg havuc
2 su bardagi seker
1 su bardagi ince cekilmis ceviz
3 su bardagi su
1 tatli kasigi tarcin
Kremasi icin:
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi pirinc
1,5 su bardagi süt
1 paket vanilya
2 dolu corba kasigi nisasta
1 su bardagi su
Yapilisi:
*Havuclari rendeleyip 3 su bardagi su ile yumusayincaya kadar pisirin,daha sonra sekeri ilave edip marmalat kivamina gelinceye kadar pisirin.bu arada suyunu iyice cekmeli.
*altini kapatip cevizleri ve tarcini ilave edin.
*Ister cam kaselerin dibine 1,5 cm kalinliginda ister bir firin tepsisine yayalim.
(ben yuvarlak kaliplar kullandim)
*Pirincleri süte koyup kisik ateste pirincler kivamina gelinceye kadar pisirin.
*Nisastayi 1 su bardagi su ile karistirip seker ve vanilya ile birlikte süte ekleyin.
*Sütlü karisim kivamina gelince havuclarin üzerine doldurup sogumasi icin bekletelim.
*en az 2 saat buzdolabinda bekletin ve tarcin serperek servis yapin.

İstanbullu deĞİlİm sİvas aslında eŞım sıvaslı ben erzıncanlım 24 yaŞındayım

anladım canım işi gereği mi istanbuldasınız,küçükmüşsün daha ya ben 83 doğumluyum,artık yaşımı değil doğum tarihimi söylemeye başladım.dört sene sonra 30:1shok: canım çocuk olduktan sonra senin için daha iyi olur eminim ben,inşallah eşin işe girer,bebiğiniz olur,herşey yoluna girer canım,eşin nasıl peki canım severek mi evlendiniz yoksa görücü usulümü?biz birbuçuk sene içinde tanışıp evlendik
canım inşallah ya sağ saliM kavuşurumda başka birşey istemiyorum,ya askere gidecek diye eşimle ağız tadıyla kavgada edemiyorum,neyse kısmetse geldikten sonra başlarız
ben çıkıorum kızlar yemek yapıp yicez koçişle bebişle 3 ümüzz:)yine gelirim öpüyorumm
görüşürüz canım kendinize iyi bakın

MISRACIM ELLERıNE SAĞLIK, ben çok yoğun çalışıyorum ve sizleri herzaman takip edemiyorum, konulara hep uzak kalıyorum kusura bakmayın

yok aileler burda.bende oyle duşunuyorum bana iyi gelır dıye.bakalım inş bır iş bulur.severek aynı senın gıbı 1,5 sene sonra evlendık.
inş canım kavuşursun bır an once ve ağız tatıyla tatlı kavga edersın.kavga evlılığın tuzu bıberı gerçekten öyle.ama duzeylı tabı.

canım hayırdır,inşallah kötü birşey yoktur bu arada,tariflerini hep copy paste yapıyorum canım

Kötü birşey yok tatlım merak etme,hamiş olma ihtimalim yüzünden içtiğim antibiyotikleri bıraktım biliyorsunuz.Onun yerine bir seçenek var mı ot çöp desteği dışında bilgi alacağız cnm.

Tariflerimi kopyalamana sevindim cnm,tepe tepe kullan:roflol:

canım inşallah sende bebeğini kucağına alırsın angel,ududub....arkadaşlarada verir inşallah:Saruboceq:canım iş bulma konusunda istanbulda zorlanmaz sanırım eşin.büyük bir kent. arada saygı olduktan sonra kavga evliliğin tuzu biberi oluyor canım
ay kızlar ya çok şükür eşimin işi bitmiş,ankaraya dönüyor :asigim:

gözün aydın canım :1hug:

gözun aydınnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…