bizim bir hafta sonra 10 ay biticek :1shok: şaka gibi tekrar hesapladım ama yanlışlık yokmuş
bizde değişiklik olmadı şimdilik ben mutfağa girince hemen peşimden gelen, iş yapmama izin vermeyen, ben ev süpürmeye başlayınca hemen bitsin diye nerden başlıyim diyerek vileda kovasını kapıp gelen, azıcık hastayım desem yerimden kaldırtmayan sabaha kadar başımda bekleyen bi eşim var dı askere gitmeden önce
gelince neler olucak bakalım değişiklik olursa yazarım
ama bence bir erkek evde babası nasılsa öyle oluyo kayınpederim 26 senenin sonunda hala böyle alkisalkisalkis
kızartma gibi oluyor yani, yanında ne olabilir.
normalde yani evlenmeden öncede 2. yemeği pek yemezdi. ancak kuru fasülye gibi birşeyler varsa pilav istiyorsa. çorba pek içmiyor nadir hazır çorba içiyor.
yemek olarak herşeyi yiyor.
zkysn, eşimde ev işlerinde yardım ediyor evi süpürme işi ona ait bazen bir şeyler döküyor ben süpürüyom dökerim sen karışma diyor.
dediğin gibi evdeki durumuda önemli, bekarkende evdeiş yapıyordu camda siliyordu halen siliyor. mutfak işide yapıyor.
istemese yapmaz diyorum. abim örneğin evi süpürür ama bir bardağını alıp kaldırmaz.
canım aynı,bizde eşimle birlikte mutfağa girip birlikte çıkıyoruz,mutfakta işi erken biterse,süpürgeyi çalıştırıyor,yada benim işim bitene kadar oda bir meşgale bulup yapıyor,çok şükür,ayrıca ilginç olan kayınbabam da kayınvalideme çok yardım eder.ama eşim bekarken bir suyu bile annesinden isterdi,hiç iş yapmazdı,evlendi iş yapmaya başladı :sm_confused:
Ben yarın bu şekilde yapacağım canım.İnternetten buldum.Ben garnitür yerine kendim hazırlayacağım içini.
Zeytinyağlı Enginar tarifi
Malzemeler:
- 5 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar
- 500 gram patates-havuç-bezelye karışımı garnitur
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz, dereotu.
Hazır ayıklanmış aldığınız enginarları iyice yıkayıp, yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerine bir kavanoz garnitürü paylaştırın. 1 çay bardağı su ekledikten sonra, toz şeker ve zeytinyağını her bir enginarın üzerine paylaştırın. Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, dereotu ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Maşallah kocişlerinize.Benim eşim yardım etmediği gibi özellikle temizliğe,o evdeyken makineyi falan açarsam kıyametleri koparır.
Geçen gün yardım et yollukları balkona atmaya dedim,öf pöf dedi bir yolunu buldu kaçtı.
Balkona ben attım onu denemek için almadım 2 gün kaldı öylece
Yemek konusunu hiç açmayın yemek yemiyor
Yoğurt çorbası,mercimek çorbası,yeşil fasülye çok nadir kuru fasülye bu kadar yedikleri
Hayatı pasta börek üzerine kurulu ne yazık ki
kızlar siz çalıştığınız için mi eşleriniz yardım ediyo size.benim ki öle ev mev süpürmez.ama zaten çalışıyo o ben evdeyim yapmasın zaten.ama bende çalışsam o zaman zaten ederdi sanırım:)ama şu an ufak tefek te olsa yardımları oluyo.sofra kurarken felan
inşallah canım yerimsenibenBizim de 1 yıl olacak:asigim: Hala ilk günkü gibi yardım eder.Eve gelir yemeği birlikte hazırlar,sofrayı beraber kurar beraber kaldırırız.Misafir geleceği zmn birlikte temizlik yaparız.Hastalansam herşeye koşar.Aynı kayınpederim de öyle.İnşalla değişmezler canım:Saruboceq:
ay ya ne güzel kızlar maşallah bizemaşallah diyelim aman nazar değmesin
diyorum işte baba nasılsa öyle bi eş oluyolar ben zaten kayınpederimle kayınvalidemin ilişkisini gördükten sonra kesinlikle karar vermiştim eşimle evlenmeye :lepi:
dedim bunu kaçırırsam bizim ordan birini bulur görürüm günümü kafamçokkarıştı
ay ben bunu çok seviyorum ya şimdide tam zamanı enginarın cokacimcoook eşim hiç yememiş ama bu seneyide kaçırdı seneye yaza yediririm artık
kızlar siz çalıştığınız için mi eşleriniz yardım ediyo size.benim ki öle ev mev süpürmez.ama zaten çalışıyo o ben evdeyim yapmasın zaten.ama bende çalışsam o zaman zaten ederdi sanırım:)ama şu an ufak tefek te olsa yardımları oluyo.sofra kurarken felan
walla maşallah kocişlerimize nazar değmesin.
enginarı deniycemmerak ettim tadını, akşama kocişede sorayım ne dicek öyle sademi yenicek o yanında başka birşey yokmu?
tabi canım onunda etkisi var sonuçta ikimizde eve sadece akşamları geliyoruz o zamanlarda da ben iş yaparsam birbirimizin yüzünü göremeyiz ki
ama genede eşi çalışsa da yardım etmeyenleri yerinden kalkmayanları da gördüm benklava:
Canım biz sade yiyoruz.Sadece enginar,ekmek ve yoğurt.zaten enginarı yediğinde damağında çok hoş bir tat bırakıyor.
herkes eşinden bahsediyoo bnde istyrum kaydirigubbakcemile
Maşallah kocişlerinize.Benim eşim yardım etmediği gibi özellikle temizliğe,o evdeyken makineyi falan açarsam kıyametleri koparır.
Geçen gün yardım et yollukları balkona atmaya dedim,öf pöf dedi bir yolunu buldu kaçtı.
Balkona ben attım onu denemek için almadım 2 gün kaldı öylece
Yemek konusunu hiç açmayın yemek yemiyor
Yoğurt çorbası,mercimek çorbası,yeşil fasülye çok nadir kuru fasülye bu kadar yedikleri
Hayatı pasta börek üzerine kurulu ne yazık ki
herkes eşinden bahsediyoo bnde istyrum kaydirigubbakcemile
walla çok merak ettim hiçheves etmemiştim nasıl birşeydir diye.
buzlukta bezelyemde var.
alınca hemen pişirmekmi gerekiyor.
pazarda suyun çinde satıyorlar eve gelince birşey yapmak gerekiyormu?
acele etme olur kısmet ne zamansa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?