Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

bendeeşim askere giderken metup azıp vermiştima ama yola okuması şartıyla, saçımdanda bir tutam kesip zarfa parfümümü sıkmıştım.öyle yapınc çok duygulanmış, nerden aklına geldi askerde tesellim oldu dedi :)))

dirim taktik tuttu yani tavsiyelerimle

Güle güle dirimcim ve alınyazım cım yarın görüşürüz.Bu arada yarın 08:30/17:30 çalışacağım,çok işim olduğu için arkadaşla yer değiştirdim.

çok sevindim senin adına.aslında bu küsüşmeler bazen ii oluyo:)barışması çok güzel oluyo ya.:asigim:bende yarım saatliğine burdayım alışverişimi yaptım cd den step-aerobicimi yaptım duşumu aldım.sıra yemek yapmaya geldi.az kalıyım burda çıkıcam

Kizlar hemen bi selam verip çikicam
islerim asiri yogun
yarin çalismiyorum biliyorsunuz bol bol gezicem insallah
pazartesi gelicem insallah
hepinize guzel bir haftasonu dilerim
operim tek tek

Birsamcım benim eşiminde nadir yediği yemeklerden biridir,birde şinitsel sever.

Yaralım güle güle dostum iyice dinlen,gel güzel haberleriini bekliyoruz.

Birsamcım benim eşiminde nadir yediği yemeklerden biridir,birde şinitsel sever.

Yaralım güle güle dostum iyice dinlen,gel güzel haberleriini bekliyoruz.

ayyyy şinitsel bende çok severim.eşimle konuştukta az önce bana diyo ki sen orman kebabı biliyomusun.bende hiç yapmadım ama yaparım dedim.netten bak bi diyor ona bakıyodum.basit ama bazen etler ne kadar pşirirsen pişir sert kalıyo.sen özel bişi yapıyomusun etleri yumuşatmak için.bir yerde soğan suyu ve süt ile bekletildiğini duymuştum ama

Tatlım ben et yemediğim için yapmıyorum ama eti terbiye edebilirsin,bir sürü yöntem var.süt-yoğurt vs ...Dur bulursam adres göndereyim.

Malzemeler ;

Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu
Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir.

Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir. Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz.

Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir.

Çokca yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır. Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır. Terbiyeye konmaz. Unutmayınız.

Lezzetli Et Pişirme Sanatı...
Meleklermekani.com - Lezzetli Et Pişirme Sanatı...

Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pişirebilirsiniz...

Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz. Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz.

Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır. Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır.

Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. ınce et pişirken kurur ve sertleşir.

Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz.

Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişirin. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.

Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin.

mısracım çok teşekkür ederim saol cnm.ben de kaçıyorum yavaş yavaş.başlayım yemek yapmaya yetişmiycek yoksa:)görüşürüz cnm bye bye

herkese günaydınnnn.dicem ama kimse olmaz bu saatte biliyorum.hele ben ASLAkaydirigubbakcemile3ama bugün dr gitcem saat 9:00 da terapi randevum olduğu için saat 6 da kalktım.eşime kahvaltı hazırladım.beraber kahvaltı ettik onu yolcu ettim ve dedim şu topici bi de ben açıyım:lepi:bugün büyük ihtimalle hastaneden gelince uyurum.eee bünye alışık değil bu saatte kalkmaya:roflol:nese kızlar sizlere hayırlı cumalar öğleden sonra görüşürüz...

günaydın css cım hoşgeldiniz.ben de tam çıkıyodum.dr a geç kalacam eğer hemen çıkmazsam.görüşürüz tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…