• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler ve fikri olanlar bi bakabilir mi, bir ömür bunu saklayabilir miyim ki???

evleneceğiniz kişiden birşey saklamak düşüncesi anlamsız.helede bu fiziksel bişeyse gerçek dışı.

söyleyin ve bakın bakalım onun için bu bir sorunmu.

sorunsa zaten buyursun gitsin yoluna.

yok sorun değilse ne ala.

Bunun hamileliği var, doğumu var. Hamilelikte topuklu ayakkabı, belden kemer takacağınız tunikler giyemezsiniz herhalde.. Adamlar, eşlerinin doğumlarına giriyor.. Onları her şekilde görüyorlar.. Yeri geliyor tuvalete bile eşleri götürüyor.. Çünkü evlilik gizli, saklı barındırmaz.. Ehh doğumu geçtim bu adamla aynı yatağa gireceksin... Protez bacak mı takacaksın yatakta? 26 yaşındasın, hiç de küçük değilsin.. Beni beğenir mi, acaba nereye kadar saklarım gibi şeyler düşüneceğine kendine biraz güven.. Sen sorun yapmazsan o hiç yapmaz. Sen söylemezsen fark etmez bile.. Erkek vücudu çok mu kusursuz?

:26:Boy evlilikte neden sorun olsun ki canım anlayamadım.Allah vergisi bu durumu imtihana dönüştürmek neyin nesi.
Nice cüce insanlar var onlar bile evlenip yuva kurarken senin boyun onlara göre ideal.
Bugüne şükretmek yarına çıkmak için dua etmeli insan.
Birde argoca bir söz vardır,yatakta boylar eşitlenir diye.Tek derdin boyun olsun diyeceğim ama,bu benim imtihanım diyecek,topuklu terliklerin derdine düşecek kadar sorunun yok senin.Allah başka sıkıntılar vermesin.:16:

Suanda sizi görmüyormu? Hernekadar elbiseyle örtmege ugrassanizda yada topuklu giysenizde, boyunuzun nekadar oldugunun farkinda ve sizinle beraber hatta evlilik hayali kuruyorrr, eeeee daha ne? Istediginiz kadar topuklu giyin evin icinde yataga yatincada topuklu giymiyceniz heralde, hele o isi yaparken kiyafetlemi yapmayi düsünüyorsunuz? Bunu cikarin aklinizdan, esiniz izin vermiycektir... Güvenin kendinize, hem biyerde okumustum, nekadar dogru bilemiycem ama uzun boylu erkek kisa boylu hata baya fark olan bayanlarla cinsel hayati daha iyi oluyormus, yani seviyormuslar, yaniii sorun yapmayin, takmayin kafayaaa....sizi seviyorsa her halinizi sevmesi lazim....

hayatı kendıme nası dar edebılırım dıye düşünüyorsunuz resmen

merak etme sevgilinin de illaki kusurlari vardir.

Ah canım benim bunu nasıl diyebilirim ki, zaten söylesem de takmaz ki buna, öyle biri değil tabi bilemem ama , görmesi gerek, kilolu değilim, bi de hatlarım dolgundur, belim incedir, dikkatini başka şeylere çeksem

Bence sakın söyleme erkekler dikkat etmeyebilir sen söylersen farkeder belki vücudundaki öyle bi drum olduğunu.dediğin gibi aynen vücuduna uygun kıyafetleri tercih et ama hep de aynı tip giyinme bence bir de ayıptır söylemesi iç giyimini de vücut tipine göre ayalarsan hiç sorunun olmaz bence;)

kesinlıkle sak-la-ya-maz-sıınn bukadar net ne yaparsan yap olmaz..ayrıca saklamana da gerek yok bence beni seven böle sevsin de geç ne bu kendini harab edip binbir türlü kurgu yapman..hadi çocuk olana kadar bu şekilde dvm ettin hep topuklu falan ( yatak kısmını saymıyorum ) hadi diyorum onuda gizledin..çocuk olunca gece bi ağlıcak fırlıcaksın yataktan sen ve eşin. o zaman aman dur ben topuklumu giyip gidiyim diye mi uğraşcan yada çocuğun gazını çıkarmak zorunda kalcan heryerinden ter akcak o topuklar öyle bi batcak ki sana amaaannn başlarım boyuna bacağına diyip fırlatıp atcan :))) olmaz güzelim olmaaazzz evlilik tıngır mıngır evin içinde salınmak değil malesef.. kendini salmak da değil elbette bakım şart ama eşin her anına şahit oluyo işin güzelliği de orda zaten hiç kimsenin yanında rahat olamadığın kadar eşinin yanında rahatsın e bunu da yapamadıkdan sonra..... EŞ olmanın ne anlamı var

Son düzenleme:
Sen onu simdi de saklayamamissindir merak etme, adam bacaklarinin boyunun farkindadir zaten. Bu adama hic mi arkani donmedin? belini istedigin kadar yukardan bagla, poponun yeri ne giysen bellidir arkanda. O seni boyle gormus, begenmis.. Gerisi hikaye..

26 yaşındayım, biz herşeyi dine uygun yapmaya çalışıyoruz öyle söyleyim o zaman

gerçekten birlikteliğini mümkün olduğunca dine uygun yaşamaya çalışan adam nefsine hakim adamdır. eşinin fiziksel özelliklerini üst uzun alt kısa aaaa nebiçim şey bilmem ne diye düşünmez. bide tüm bayanlara sözüm kendinizi güzel bulun güzel yerlerinizi siz keşfedin. evlendiğiniz adamın hiçmi fiziksel kusuru yok. gerçi bende yanlış konuştum kusur denmez buna herkes farklı farklı yaradılıyo. ama etraftaki tüm adamlarda top model değil yani.

Canım o kadar kısa boya, bacaklarının da gayet kısa olacağı bellidir. İlerde yatağını paylaşacağın insanı bırak, sokaktan geçen birini bile uzun bel pantolonla, topukluyla yanıltamazsın. Herşey bariz belli yani. Göz var nizam var, hayatında hiç mi insan görmemiş de kansın bunlara adam? Çok hoşsun. Boşa sıkıntı yapıyorsun. Enerjini kendinle barışmaya ve özgüvenini kazanmaya harcarsan daha kalıcı bir çözüm olur diye düşünüyorum.

benim boyumda 154 evlenmeden önce hep topuklu giyerdim boyumu uzun göstermek için bariz kompleksim vardı kısa boylu olmak beni üzüyordu evlendikten sonra resmen kendime güvenim geldi hep babet giyiyorum. sanırım eşle ilgili bi durum

tek derdiniz bu olsun canim ya halamlar kocalarindan cok kisalar bir halamin kocasi 2 metreye yakin halam 155 falan boyu halamda enistemde hic sorun etmediler cunku cocuklukdan asikdilar birbirlerine ama iki dayim var ikisininde boyu eslerinden kucuk:1::1:hemde yengem iri yapili kiloluda annem espiri bile yapardi dayima oglum sakin kizdirma hanimi dayagi yersin diye:52:ama tam tersi cikdi dayim hutt dese yengem hemen askim ne oldu ne istiyorsun diyor cunku asiklar boy pos kilo hicbir onemi yokkkkk :40:

evlilikte kadının kendine biraz daha fazla bakması olanaklı ancak fiziksel özelliklerini ömrünce gizleyebilmesi imkansızdır, aslında burda önemli olan bu değil,
önemli olan böyle bir zorunluluğa ihtiyaç duymanın ne kadar doğru olduğu,
evlilik uzun bir vade ve uzun vadede seni mutlu edebilecek olan şey olduğun gibiyken seni beğenen bir erkek olabilir,
eğer ki böyle bir kamufuleye ihtiyacın olmasının nedeni sevgilinin seni böyle beğenmemesi ise,
yani bu durum senin özgüven eksikliğinden değil de,

onun sözlerinden tavırlarından kaynaklanıyorsa bil ki ne kadar gizlersen gizle senin kusurlarını da sevmiyen biri onları bir şekilde görüp
eleştirmekten asla vazgeçmez..

hele ki dediğin gibi hiç ilişkisi olamamışsa karşı cinse karşı büyük bir merak ve açlık besliyor demektir,
bu merakk ile gizlemek istediklerini daha çok görmesi
ve görgüsüzlük ile daha çok eleştrilmesi beklenen bir sonuç olur...

eminim çok tatlı bir hanımefendisin sen ve seni bütün kusur ve güzelliklerinle sevecek sayacak bir eşi hakediyorsun,
evlilik düşüncesi için acele etmemeni önerir mutluluklar dilerim...

Çok teşekkürler, ama boyumu çok seviyorum minyon olmak bana yakışıyor ama sorunum orantısızlık, bana bile itici geliyor aynada bakınca...

hayat boyu tabi ki kamufle edemezsin sonuçta adamla aynı yatağa gireceksin bu mümkün mü?

teşekkürler mümkün değildir doğru...
erkekler biz kadar takıntılı değil ben takılacağını fark etmiyorum. başlangıçta keşke boyla ilgili yorum yapmasaymış bu sende önyargı oluşturmuş. biraz daha tanımaya çalışsan en azından tepkilerini öğrenirsin

boyunum kısa olduğunu söyledi ama tandıkça demekki düşüncelerimi beğendi sorun etmiyor, ailesine illa söylemek istiyor bir an önce olsun o istiyor. hayırlısı

Eh sevisirken ne olacak?Hep karanlikta mi olacak o is? Adam evlenince seni ciplak gormek istemeyecek mi hic?

eee herhalde beni soyup kendimi kötü hissetirecek şekilde bakmaz değil mi
dinde hayıirli is uzatılmaz ondan demistir konu sahibi :)

evet aynen öyle :)
benim anlamadığım bu kadar resmiyken-dediğinize göre hala sizli bizliymişsiniz,tamam vıcır vıcır olmakta iyi değildir ama en azından bi 4 aylık ilişkinin hafif samimi bir havası olur,en azından ''sen,ben'' denir yav-nasıl bu kadar seri evlilik aşamasına geçeceksiniz?
yani en azından o samimi ortamın oluşması lazım,iş ortamı değil sonuçta :9:

boy konusuna gelince,bence sana kısasın demesi hoş olmamış.bunu zaten sende biliyorsun ve onun bildiğinide az çok tamhin ediyorsundur.söylemesi bana itici geldi.
bende 1.58 boyundayım ama eşim bana bir kere bile kısasın demedi.en fazla dediği:''minyon tiplisin,sana çok yakışıyor'' vs.
basit bir ayrıntı belki ama ben takıldım nedense.
2.si :''evlenince napacağım,topuklu terlikle idare edeceğim ama bacak boyumun kısalığını nasıl saklarım '' gibi endişelerinin oluşu aslında ilişkinizin yeterli samimiyet ve sevgi zemininde olmadığını gösteriyor.
eğer evlilik yoluna çıkılmışsa boy,kilo vs...aşılmış demektir.
sadece sen değil eş adayında böyle düşünmeli.
aksi halde evlilik olmaz zaten.
zira evlilik huy uyuşmasının yanında tensel bir çekimde barındırır.
ha o çekim varsada ne boy sorun olur ne başka bişey.

sorunum kısa boy değil orantısızlık, ailelere söyleyene kadar resmi olsun istiyoruz, ikimizde bağlanmakten korktuğumuzdan yoksa tabi hep siz biz demeyeceğiz
tek derdiniz boy olsun be gulum bu kadar sorun edılcek bısı yok kalpler bır olsun yeterkı...
bi sure sonra ne boy ne gusellıgın onemı kalıyo kalp gusel olsun gerısı koca bır BOS KUME!

Teşekkürler :)

Canım bunu kamufle edecedim diye uğraşma. Biliyorum insan tereddütler yaşıyor. Bu şey gibi, hani göğüslerin çok küçük olur hep destekli sütyen giymişsindir ama o gece anya konya belli olacaktır. Yani bi insan böyle bir şeyi saklayamaz ki. Ben eşinin bunu sorun edeceğini sanmıyorum. İçinde Allah korkusu olan bir insan sırf bacak boyu kısa diye eşine soğukluk göstermez bence. Kalbini ferah tut. Kendini bu kadar sıkma. Sen kendine güvenmezsen ama bi terslik varmış gibi olur. Hani hemen sabahlığı giymeler, çekinmeler falan, bir de derdini söylersen belki hiç dikkat etmediği ya da etmeyeceği bir şeye dikkatini çekmiş olursun.

zaten söylemem böyle bişeyi dediğiniz doğru belki fark bile etmeyecek ama fark edilmeyecek gibi değilde, belki tüm kızları böyle zannediyordur.

Konulara dini karıştırmayın lütfen, boyun dinle alakası yok, dini yorumlar yasak ayrıca.

Boy konusuna gelirsek, önemli olan birbirini sevmektir, bir ömür mutlu olabileceğim biri, ahlakı, terbiyesi, saygısı ve çalışkan yapısıyla iyi bir insan diyebiliyorsanız, o da size aynı gözle bakıyorsa, boyu bu kadar takıntı etmeyin, aşkta boy kotası olsaydı benim çatıdan atlamam lazımdı:)))
Seven sizi topuklularla sevmesin, ruhunuzla, kişiliğinizle sevsin:34:

teşekkürler...

önce canım sen bu konuda kendinle barışmalısın kimse dört dörtlğk değil, herkesin fiziki bir imtihanı olabilir forumlarda görüyoruz kimimizin burnu kemerli kimimizin kulağı kepçe, kimimiz kısa bacakklıyız kimimiz yamuk, kimimin gögsü kocaman rahatsz eden şekilde, kimimizin gögsü hiç yok.. bak canım hepimizşn bir imtihanı var kimse 4 4 lük değil ki, eğer sen bu durumunla kendin barışırsan karşıdaki insan bu konuda bu kadar sıkıntı çıkarmaz bence, çünkü insan değerini önce kendisi veriyor, çevresindekiler ona göre o insana değer biçiyor, zaten karşıdaki inançlı bir insan ise bu kadar kıişi sorun etmeyecektir.. evlilik denen olguda her açıdan göne ruha bedene göre 4 4 lük olmayabilir.. ayrıca evlilikde bu durumu ömür boyu saklama kısmı pek mümkün gelmedi bana hastalık var sağlık var, bir ömür bu.. birde ilişkiniz senli benliye dönene kadar bence evlenmeyin saygı olsun dini açıdan da dikkat ediyorsunuz bu da olsun, ama evlilik farklı bir olgu, hiç cafede oturmaya çay içemye benzemiyor, çok iyi tanıdığınıza emin olmadan evlenmeyin, her şey gönlünce olsun sevgilerimle..

teşekkürler :)aileler onay verince olay sizliden bizliden çıkar zaten.
boyunu sorun etseydı zaten evliliğe adım atmazdınız
ayrıca kendı boyuda bir erkeğe göre kısa sayılır bence:34:

seven insan böyle şeylere aldırış etmez.

demek ki tanıdıkça sevdi :)

Şu an sana bunlar çok basitmiş , başarabilirmişsin gibi geliyor ama evlilik hayatı öyle planlı programlı bir şey değilki...

Yok şurda şunu giyerim , burda bununla gezerim boyumun da kısa oluşu anlaşılmaz diye bir şey ASLa olmaz....

Yani biz baştan söyleyelim de sen ona göre düşün taşın bence...

Hem ilk önce bu konuyu sevdiğin kişi ile konuş....

SEni grçkten de seviyor ve aşıksa böyle bir şey düşünüp sorun bile etmez..

sorun boy kısalığı değil ki, boyumun kaç olduğunu biliyor zaten, orantısız olması...

sağlığın yerinde olsun boyun kısamış uzunmuş hiç önemi yok..sizinle evlenme aşamasına gelen adamda hiç zannetmiyorumki evlendikten sonra bunu sorun etsin.hem hatta minyon tipli olduğun için hep genç gösterirsin.ayrıyetten boy farkınızda çok fazla değil..hem hatta bir akrabam var ( erkek olan akrabam) kendi 1.85 boyunda gelinimizde 150 boyunda.akraban kızın boyunu hiç sorun etmedi.çok severek evlendiler.benim minik karıcığım diye seviyor onu.sevdikten sonra ne boyun nede kilonun önemi var.

çok teşekkürler

Bence esler arasinda her an,her seyi kamufule etme ihtiyaci olmamali.tamam flort ederken ozenirsin ,evlenincede ozenmelisin.ama soyle bir sey var bu durum Adam Seni makyajsiz gormesin diye erkenden kalkip Suslenmeye benziyor.ve bu duruma gelemem acikcasi,ben nasil esimin her halini elestirmiyorsam,o da ayni sekilde olmali. Siz galiba boyunuzu sorun yaptiginiz icin Boyle dusunuyorsunuz ,ama erkekler sanildigi gibi bizim kafamiza taktiklarimizi gormuyorlar bile,ilk zamanlar oBende utanir,isiklari kapatir, kusur bulup elestirecegini dusunurdum ama Hicte korktugun gibi olmadi.sen gene kendini iyi hissetmek icin,topzklunuda giyin,kiyafetlerinide rahat edecegin sekilde sec,sen kendini iyi hissrdersen,esine yansimaz zaten kafana taktiklarin.

tavsiyeleriniz için sağolun haklısınız..

illa birbirimizin her halini görmek zorundamıyız ??? bi ömür kamufule edebilirmiyim,

Sen çok yaşa emi. Canım eşin olacak tabii ki birbirinizin her yerini göreceksiniz, bunu saklayamazsın ki imkanı yok. Hani koltuk altında bir ben ya da diz kapağının arkasında bir leke değil ki. Hem bak kendin diyorsun önceleri boyunun kısa olduğunu söylüyormuş ama şimdi bak seninle evlenmek istiyor. Bir insan karşısındakini gerçekten seviyorsa diş görünüşüne bakmaz baksa bile ilişkinin en başında bakar fakat sonra bu değişir. Bacak boyunu sakın kafana takma. Bak ne kadar güzel bir ilişkin var ve ne kadar şanslısın ki erkek arkadaşın daha önce bir ilişki yaşamamış her şeyin ilkini seninle yaşayacak. Mutlu ol..

teşekkürler, evet ilklerini benimle yaşayacak beni karşılaştıracak kimse olmayacak, boyumun kaç olduğunu biliyor zaten, sadece benden soğur mu zamanla diye geldi aklıma...

Aklıma hemen o ses türkiyedeki çiğdem geldi...

en azından ayakkabı giyebileceğin iki ayagın var değilmi

en büyük şükür bu...

boy sorun edilecek en son şey bence...

rabbim yeterki huzur sağlık versin..

dışarda da ; devasa dolgu topuk ayakkabı modeli çıkarmışlar onlardan giyersiniz evdede zaten
sorun olmaz sizi her halinizle görecek eşiniz olacak çünki :24::24::24:

Teşekkürler hamd olsun her halimize, duanızada aminnnnnnnnnnnnn

resmiyeti karşılıklı isteyerek koruyorsunuz anladığım kadarı ile.
böyle olunca sizde hayalinizde yakınlık kurmakta zorlanıyor olabilirisiniz, mesafeli ilişki için bu düşünceleriniz çok normal.
evlenince, birbirinize alışacaksınız. tanıdıkça yakınlaşacaksınız.
o zaman gelin başlığınızı tekrar okuyun :)

yeni evliyken eş evdeyse wc ye giremezdim :1:
yok benden soğur filan diye.

soğumanın somut değilde soyut şeylerden olduğunu anlıyor insan zamanla.
boy fakirliği değilde birbirine özen de sevgide fakirlik olmasın. Aklıma gelmişken afilli bir sözde ekliyim didim :3:

ailelerin oturduğu şehirler uzak, biz aynı şehirde çalışıyoruz zaten. resmiyet isteyerek var aramızda doğru, çook teşekkürler :)

O değil de ben '' siz li biz li konusuyoruz '' demenıze takıldım nasıl yanı ya ?

Sizinle evlenebilir miyim ?
Tabiki benimle evlenebilirsiniz mı dıyorsunuz yanı olur mu boyle bır konusma tarzı artık evlılık yoluna gırmıssınız insan bıraz yakınlaşmalıdır bence , ki bunun dinde de sakıncası yoktur ( ileri gitmemek şartıyla tanımak gerektıgı hadıslerde mevcuttur )

Bence boydan önce aranızda çok ciddi iletişim sorunu var önce bunları düşünün,evlilik oyle resmi bısey değil ki sankı iş kuruyormussunuz gb bahsetmıssınız :) komığime gitti,

Boy konusuda kılo almadıgınız muddetce sorun olmaz,erkekler mınyon tıplı kadınları sever genelde.

şimdilik resmiyiz, bu belirsizlikte böyle olması daha doğru geliyor, tabi ki aileler onay verince herşey daha samimi olur.

sizli bizli konuştuğun biriyle evlenmeyi mi düşünüyosun evlenince aynı yatağa giriliyo nasıl olacak bu resmiyetle bilemedim

şimdilik öyleyiz, tabi ki hep siz biz demeyeceğiz ki...

valla baya baya görmek zorundasınız herşeyi dine uygun yapıyosunuz tamamda sevişeceksiniz yani dimi kıyafetlerin üstünde mi olacak ben anlamadım

:) sorunum böyle bi orantısızlık onu benden uzaklaştırır mı, sonuçta kafasında ne var bilemem, nasıl hayal ediyor, hayal kırıklığımı olur, bunu daha rahat aşmam için soruyorum.

Hayır elbise olsa anlarım, madde olsa anlarım da insan evliliği boyunca tek vücut olacağı insandan boyunu nasıl saklar ki :27: Tahayyül ediyorum olmuyor :D

Benim boyum da 1,60 ama bacak boyum cok kısa, biraz daha sıksam kafadan cıkacakmış vücudum :) ama bu halimle cok mutluyum. İnsan önce kendini sevmeli.

teşekkürler...

sanki şu anki resmiyet hep devam edecek.

evlenince birbirlerine alışacaklar, resmiyette kendiliğinden kalkmış olucak.

..
Tüm KK'ya öngörü ve hoşgörü davetiyesi dağıtıcam bi gün :ssz:

beni anladınızzzzz:72: teşekkürler...

bodur tavuk her daim piliçtir :ssz::ssz:
ayrıca hiçde gizleyemezsiniz,öyle şey mi olur ya.Düşüncesi bile komik.
He ancak nasıl olur,beraber duş keyfi yapmazsınız,gündüz gözüyle soyunmazsınız,sevişirken de yorganın altına girer ışıkları zorla kapattırırsınız.
Böylece eşiniz fiziksel kusurlarınızı ve boyunuzu görmemiş olur,ama gün gün de birbirinizden soğursunuz...
İstediğiniz bu değilse kendinizle biraz barışık olmayı seçin,zaten sizle bi ömür geçirmek istemese böyle tekliflerle gelemzdi.Kendince muhasebesini yapmış ve bi sorun görmemiş demekki ailesine açacakmış ilişkinizi.Eee daha ne ??
siz kendinizi sevin ki o da sizi sevsin,devamlı bi kusur kapatma arayışında olursanız onun dikkatini ister istemez kusurlarınıza çekmiş olursunuz.
bol şanslar :kkk:

teşekkürler, tavisyeler için ::16:
ya biraz açık bi mesaj olacak ama sen sürekli yatağın yanında topuklu terlik bulundursan da, boydan elbiseler gecelikler giysen de yani birleşmeye yakın anlarda yine az çok anlar bu durumu eşin olacak kişi. ben bir de sanmıyorum ki ne kadar kamufle etsen de hiç farketmesin. yani kısa bacak boyu ne kadar kamufle edilebilir ki ? az çok bir fikri vardır bu konuda ama sen yine de söylemelisin

söylersem dikkatini oraya çekerim kendimi rahat hissedemem...
Benim 153, nişanlımınki 183...:33: Başkaları söylüyordur mutlaka ama bizim aramızda bir problem yok, kamufle etme ihtiyacı hissetmedim. Tam tersi hep düz taban giyerim..

ne güzel mutluluklar...

Basta belli resmiyetle baslamali, hemen samimi oluvermelerde bana yapmacik geliyor.Yeni tanidigim kimseye hemencik senli benle olmalarda iyi degil.Daha tanisma asamasinda 2-3 gun tanidigi kimseye hemen askim-canim-birtanem tarzinda methiyeler duzmek de bana sacma geliyor.Bu tanisma safhasinda cok samimilik, evlilik gerceklesmezse, eger ayni ortamda calisiliyorsa daha bir zorlasir .O kisiyi gormek de insana aci verir, resmiyetten zarar cikmaz bence.Mantik cercevesinde tanimaya calismali, duygularla karar vermemeli.iliski basinda mantik konusmazsa karsinizdaki kisinin size uygun olup olmadigini goremeyebilirsiniz.Duygusal kararlar genelde aci verir ilerde.

Fizik konusunu karsinizdakiyle konusmaniz lagzim.Sizi bu konuda elestirmeyecegine dair en azindan bir soz almalisiniz.Sizde bu denli takinti yapmissa bu sizi ruhsal olarak cok uzuyor demek ki.Herkesin aklinda cizdigi bir ideal es modeli vardir.Sizin o modele uymadigini dusunuyorsa, bu is olmaz.Surekli halihazirda bir topuklu bulunduramazsiniz.Fiziksel olarak es adayinizin sizi begenmesi gerekir, ilerde kilo alinca dogumlarda olsun bakimsiz halinizede hazirlikli olmasi, yani sizi herhalinizle tam begenmesi lagzim.Kafasinda soru isareti varsa bunu ilerde isitip isitip onunuze koyar.Evlenince bu insani daha da uzer.Once onun ne dusundugunu ilerde sorun olmamasi icin simdiden konusun anlasin kafanizdaki sorulara cevap almadan bu ise kalkismayin.Hem es adayinizin ve sizin boylariniz oyle abartilcak bir fark yok.Boyu boyuna ciftler yok denecek kadar azidir.Serdar Ortaca bak bir evlenmeyi dusundugu kiz manken ve ondan 10 cm filan uzun gorunuyor, cunku serdar kisadir.Erkek oldugu halde bu sorun olmamis.Kimse standart degil ki dikkar edersen etrafinda genelde erkekler uzun esleri daha kisa.Bunu digerleri sorun etmezken sizinkide etmez.Hem ailesine sizden bahsetmesi isi ciddiyete tasidigina, kafasindaki sorunlari cozdugune isarettir.O ailesiyle konusmadan sizin aklinizdaki sorularada ictenlikle cevap aldiginiza emin olun ki ileride sizi uzmesin.Allah hakkinizda hayirli olan karari aldirsin.sevgiler...

Aminn inşaallah,

Basta belli resmiyetle baslamali, hemen samimi oluvermelerde bana yapmacik geliyor.Yeni tanidigim kimseye hemencik senli benle olmalarda iyi degil.Daha tanisma asamasinda 2-3 gun tanidigi kimseye hemen askim-canim-birtanem tarzinda methiyeler duzmek de bana sacma geliyor.Bu tanisma safhasinda cok samimilik, evlilik gerceklesmezse, eger ayni ortamda calisiliyorsa daha bir zorlasir .O kisiyi gormek de insana aci verir, resmiyetten zarar cikmaz bence.Mantik cercevesinde tanimaya calismali, duygularla karar vermemeli.iliski basinda mantik konusmazsa karsinizdaki kisinin size uygun olup olmadigini goremeyebilirsiniz.Duygusal kararlar genelde aci verir ilerde.

bizde aynen böyle düşünüyoruz :)

Benim etrafimda kisa senin gibi, hatta sendende kisa boylu arkadaslarim tanidiklarim var.
Coguda cok güzeller, yada cok sirinler kücük olduklari icin ve hemen hemen hepsininde sevgilileri dev gibiydiler masallah.
Sevgilileri gözünün icine bakardi valla, coguda coktan evlendi, yillardir mutlu mesut yasiyolar :nazar:

Yani Boy pos, Kilo, güzellik, cirkinlik bos.
Sevgi, saygi, ask olunca zaten sen onun icin en güzeli olursun:16:

inşaallah öyle olur...

fındık kurdu gibi hatunsun demekki..rahat ol bence .. biz kadınlar vücudumuzda hep bir kusur buluruz.ama erkekler bunları aramaz bizde.:34: ben de 160 boyundayım, 190 da eşim! ama topuklu giymememe rağmen sorun olmadı hiçbir zaman.ben o boy farkını hep unutuyorum zaten :1:

eşinizle saadetler, evet tam bi fındık kurdu gibiyim.

bENİM BOYUM 160 EŞİMİN 185...Önce bunu söyleyiyimde :) hiç bir zaman kendimi kısa boylu hissetmedim eşimin yanında.Aksine onun beni kolunun altına alması daha hoşuma gidiyor...

Siz şuan çok samimi olmadığınız için kendini, garip hissediyorsun.Ama evlenince o bütün düğümler birden çözülüyor.Eminim evlendikten bir süre sonra konunu okuyunca bu sana da komik gelecek...Evlilik çok başka bir şey ya...TEK VÜCUT oluyor insan,kusurlarıyla,artılarıyla herşeyiyle...İnşallah çok güzel bir evlilik yaşarsınız.Allah mutlu etsin...

Amin sizede mutluluklar, inşaallah öyle olur.

o herseyın farkındadır yahu zaten oyle tunıkletopuklu ayakkabıyka kamufle edılcek bıseydegıldır kı

bu 75 beden gogusu 2 bedeb buyuk ıcı pamuk dolu sutyenle aldatmaya benzıyor

hem bacak boyu fılan neyın hesbaını yapıyosun anlamadım bılmedıgım bısımı var :26:

ben bana bile itici geliyorum ondan taktım biraz. Rabbim sağlıkla evladınızın doğmasını nasip etsin

Ne gerek var ki böyle düşünmene. sevdiğin insandan bir ömür boyu saklanmaktan bahsediyorsun. Evlilik dediğin öyle birşey ki yeri geliyor senin en görmemesini istediğin durumlarına bile şahit olabiliyor eşin. Bence yanlış düşünüyorsun. Bu arada benim boyum 161, eşimin boyu 193 :ssz: Ama gayet de menunum bu durumdan minicik güzel bi hatun var yanında daha ne istesin adam :1::1:

eşnizle hep mutlu olun inşaallah, teşekkürler...

nasıl saklayacaksın ki? insan sürekli terlikle nasıl gezer bir kere, hiç mi koşarak lavaboya gitmeyeceksin mesela :27: zaten bir süre sonra kanıtsanıyor aynı evin içinde kimse kimsenin boyunu- kilosunu farketmiyor :27:takılmayın bu kadar fiziksel özelliklere, allah akıl kısalığı vermesin nasıl olsa yaşlanınca herkes kısalıyor :27:

inşaallah öyle olur sağolun..

Canım çok açık konuşacağım. O senin eşin olacak.
Ve siz birbirinizi çırılçıplak göreceksiniz yani bu kaçınılmaz :)
Ya da hiç olmadı denize gitceksiniz yani. Bacak boyunu nereye kadar saklayabileceksin? :1:
Bunlar önemsiz şeyler. Takma kafana. Önemli olan sevgidir.

teşekkürler.

Değiştiremeyeceğin bir şeyi bir ömür kamufle etmek yerine kabullendirmek çok daha mantıklı olur
yani bir işe başvuru yapıyorsunda ona olmayan bir sertifikanı yazıyor değilsinki bu kendi hayatın birde evlilikte kendini böyle streslerden uzak tutman lazım .

belki hiç sorun olmayacak belki o uzun ince bel seviyordur değil mi...

bir ömür boyu bunu saklayabilir miyim diye başlığı görünce
herhalde evleneceği kişiden önceki hayatına dair çok büyük bir sır saklayacak diye düşündüm :1:
evet genelde erkekler uzun boylu bayanlardan hoşlanır ama araya aşk girince bütün genellemeler birden puff oluyor :31:
o sizi böyle sevmiş beğenmiş evlenmek için can atıyormuş sizde bunu sorun yapmayın.
ayrıca evliler birbirlerinin ne hallerine sahit oluyorlardır kimbilir sonuçta bir hayat paylaşılıyor
boy kısalığı devede kulak kalır.

teşekkürler.

Konuyu okuyunca cok sasirdim.
Bir kadinin tek hayat gayesi esine guzel gorunmek ,
onu her daim memnun etmek degil ki siz neden bu kadar taktiniz kafaniza?
Sizi oldugunuz gibi kabul etmeyen erkek de sizi hic sevmemis demektir.
Bir de evleneceginiz insani tanimak yerine bunu dert etmeniz de ilginc ,
4 ay gorusup evlilik karari almaniz da ilginc ...

Evlilik yemini nedir ?
Hastalikta saglikta iyi gunde kotu gunde bir hayati paylasmak degil midir?
Bunlarin yaninda sizin boyunuzu nasil saklayacaginizi dusunmeniz cok garip...
Bir omur de saklayamazsiniz...

aileler onaylarsa evlilik kararı olacak inşaallay teşekkürler,

konu basligini okuyunca aklimdan gecenlerle konunun alakasi yok, sasirdim baya..
hem de omur boyu saklamak fikri cok cocuksu :1::1:
tabii ki boyunuzu da bacak boyunuzu da saklayamayacaksiniz..
yalniz bu konudaki "ozguven eksikliginizi" bir sure saklayabilirsiniz,
en guzeli kendinizle barismak, kendinizi sevmek ve de sukretmek. en azindan bacaginiz var, yuruyorsunuz, her isinizi kendiniz yapabiliyorsunuz, caniniz sikldigi vakit disari cikip hava alip geri gelebilme gibi bi luksunuz var, evet bu luks bazi insanlar icin,
kiymetini bilin :ssz::ssz:

özgüvenim eksik olabilir ama hiç kimse öyle bilmez :)

Evliligi ne kadar basit goruyorsunuz.. evlilikte gizli sakli olmaz, hele boyle bir konuda hic olmaz... evlilik esini oldugu gibi kabul etmektir... iki bedende bir can olmaktir... sen kendini bu kadar kasarsan olur mu sence?

Bence coook gereksiz bir kuruntu icerisindesin... benim boyum 1,50 esim 1.78... aramizda bariz bir boy farki var.. ilk nisanlandigimiz zamanlar bende topuklu giyiyordum... sonra baktim hic gerek yok.. hele evlendikten sonra genelde babetle geziyorum, o suslu topuklu terlikleri asla giymedim...

Saklamaya calistigin durumu arkadasin coktaan farketmistir.. yani saklamaya filan gerek yok...

Ayrica simdi saklasan bile evlenince saklayamazsin.. surekli tunikle topuklular la mi gezeceksin? Bunun hastaligi var, hamileligi var...

Bence once sen kendini oldugun gibi kabul et.. eminim karsindaki kisi seni daha cok.begenecek.. sirf bacak boyun kisa diye begenmezse zaten yanlis kisiymis...

Sen ondan ayaklari buyuk veya kollari kisa diye vazgecermisin?

doğru vazgeçmezdim sağolun..

demişsiniz..
Burası kilit nokta bence..
Eğer evlenmeyi düşündüğünüz kişi normal bir zeka seviyesine sahipse boy farkınızın olduğunu anlamıştır...

tabi yanyana yürüdük ki biliyor zaten boyumu ama bacak boyumu bilmiyor.

erkek arkadaşın 1.95 değil ki takasın. :37: aranızda olması gereken bir fark var bence. ayrıca herkesin hoşlanmadığı bir yerleri vardır. kimse mükemmel değildir. eşinden de hiçbir şeyini saklayamazsın ve saklamamalısın da. kendine güven. sokağa çık bak 3 kadından birinin bacak boyu kısa. zaten sen ne giyersen giy tunik vs, hiçbir şeyi tamamen saklayamazsın. kafaya takmamaya çalış, hem seni bacak boyun için sevmesin de zaten. seni sen olduğun için sevsin. sen onun bir yeri kısa çıksa sevmekten vaz mı geçeceksin? belki o da senden bir şeyler saklıyor? :37:

olabilir belki saklıyordur sağolun..

çoğu arkadaşın yaptığı makul yorumların yanısıra, bazı arkadaşlarımız da konu sahibesinin ilişkisindeki samimiyet ölçüsü gibi kişisel tercihlerini sorgulamaya kalkmış.
sizli bizli evlilik mi olurmuş, o kadar çabuk evlenmeye karar mı verilirmiş vs. vs.
insanların hayat tarzı kişisel tercihleridir.
samimiyet derecesi de öyle.
çiftler şimdilik sizli bizlidirler, canım cicimli dönemi nikahdan sonraya bırakmışlardır, olabilir.
çünkü nikahlanıncaya kadar işin olmaması ihtimali de vardır ne de olsa.
bu ihtimale karşı tedbirli davranmak istemişler demek ki. saygı duymak lazım.

beni anladınız teşekkürler :)

bir çok arkadaşımız bacak boyu gibi bir özelliğin saklanamayacağını belirtmiş ve haklılar da.
ama bunun bir kusur olduğunu kim söyledi ki?
öyle uzun bacaklı kadınlar görüyorum ki, bacakları biçimsiz, adeta sündürüp de uzatmışsın gibi hatları dümdüz.
erkeklerin hoşuna gittiğini hiç de sanmıyorum öyle uzun ama biçimsiz bacakların.
erkekler bence kıvrımlı, kavisli hatları olan kızları daha çekici buluyorlardır.

bence eş adayınıza bu konuyu sanki bir kusurmuş gibi hiç bir zaman açmayın.
önce kendi kafanızdan silin bunu.
güzel taraflarınızı düşünün ve öne çıkartın.
kendinizle barışık olun, kendinizi sevin.
erkekler kendine güvenen kızları daha çekici bulur.

tavsiyeler için sağolun

evleneceğiniz kişiden birşey saklamak düşüncesi anlamsız.helede bu fiziksel bişeyse gerçek dışı.

söyleyin ve bakın bakalım onun için bu bir sorunmu.

sorunsa zaten buyursun gitsin yoluna.

yok sorun değilse ne ala.

böyle bişey soramam ki.

Bunun hamileliği var, doğumu var. Hamilelikte topuklu ayakkabı, belden kemer takacağınız tunikler giyemezsiniz herhalde.. Adamlar, eşlerinin doğumlarına giriyor.. Onları her şekilde görüyorlar.. Yeri geliyor tuvalete bile eşleri götürüyor.. Çünkü evlilik gizli, saklı barındırmaz.. Ehh doğumu geçtim bu adamla aynı yatağa gireceksin... Protez bacak mı takacaksın yatakta? 26 yaşındasın, hiç de küçük değilsin.. Beni beğenir mi, acaba nereye kadar saklarım gibi şeyler düşüneceğine kendine biraz güven.. Sen sorun yapmazsan o hiç yapmaz. Sen söylemezsen fark etmez bile.. Erkek vücudu çok mu kusursuz?

teşekkürler..

:26:Boy evlilikte neden sorun olsun ki canım anlayamadım.Allah vergisi bu durumu imtihana dönüştürmek neyin nesi.
Nice cüce insanlar var onlar bile evlenip yuva kurarken senin boyun onlara göre ideal.
Bugüne şükretmek yarına çıkmak için dua etmeli insan.
Birde argoca bir söz vardır,yatakta boylar eşitlenir diye.Tek derdin boyun olsun diyeceğim ama,bu benim imtihanım diyecek,topuklu terliklerin derdine düşecek kadar sorunun yok senin.Allah başka sıkıntılar vermesin.:16:

Amin Allah başka dert vermesin.

Suanda sizi görmüyormu? Hernekadar elbiseyle örtmege ugrassanizda yada topuklu giysenizde, boyunuzun nekadar oldugunun farkinda ve sizinle beraber hatta evlilik hayali kuruyorrr, eeeee daha ne? Istediginiz kadar topuklu giyin evin icinde yataga yatincada topuklu giymiyceniz heralde, hele o isi yaparken kiyafetlemi yapmayi düsünüyorsunuz? Bunu cikarin aklinizdan, esiniz izin vermiycektir... Güvenin kendinize, hem biyerde okumustum, nekadar dogru bilemiycem ama uzun boylu erkek kisa boylu hata baya fark olan bayanlarla cinsel hayati daha iyi oluyormus, yani seviyormuslar, yaniii sorun yapmayin, takmayin kafayaaa....sizi seviyorsa her halinizi sevmesi lazim....

belki de fark etmiştir bilmiyorum ki...

Bence sakın söyleme erkekler dikkat etmeyebilir sen söylersen farkeder belki vücudundaki öyle bi drum olduğunu.dediğin gibi aynen vücuduna uygun kıyafetleri tercih et ama hep de aynı tip giyinme bence bir de ayıptır söylemesi iç giyimini de vücut tipine göre ayalarsan hiç sorunun olmaz bence;)

söyleyemem ki zaten teşekkürler...

kesinlıkle sak-la-ya-maz-sıınn bukadar net ne yaparsan yap olmaz..ayrıca saklamana da gerek yok bence beni seven böle sevsin de geç ne bu kendini harab edip binbir türlü kurgu yapman..hadi çocuk olana kadar bu şekilde dvm ettin hep topuklu falan ( yatak kısmını saymıyorum ) hadi diyorum onuda gizledin..çocuk olunca gece bi ağlıcak fırlıcaksın yataktan sen ve eşin. o zaman aman dur ben topuklumu giyip gidiyim diye mi uğraşcan yada çocuğun gazını çıkarmak zorunda kalcan heryerinden ter akcak o topuklar öyle bi batcak ki sana amaaannn başlarım boyuna bacağına diyip fırlatıp atcan :))) olmaz güzelim olmaaazzz evlilik tıngır mıngır evin içinde salınmak değil malesef.. kendini salmak da değil elbette bakım şart ama eşin her anına şahit oluyo işin güzelliği de orda zaten hiç kimsenin yanında rahat olamadığın kadar eşinin yanında rahatsın e bunu da yapamadıkdan sonra..... EŞ olmanın ne anlamı var

teşekkürler..

Sen onu simdi de saklayamamissindir merak etme, adam bacaklarinin boyunun farkindadir zaten. Bu adama hic mi arkani donmedin? belini istedigin kadar yukardan bagla, poponun yeri ne giysen bellidir arkanda. O seni boyle gormus, begenmis.. Gerisi hikaye..

teşekkürler inşaallah

gerçekten birlikteliğini mümkün olduğunca dine uygun yaşamaya çalışan adam nefsine hakim adamdır. eşinin fiziksel özelliklerini üst uzun alt kısa aaaa nebiçim şey bilmem ne diye düşünmez. bide tüm bayanlara sözüm kendinizi güzel bulun güzel yerlerinizi siz keşfedin. evlendiğiniz adamın hiçmi fiziksel kusuru yok. gerçi bende yanlış konuştum kusur denmez buna herkes farklı farklı yaradılıyo. ama etraftaki tüm adamlarda top model değil yani.

teşekkürler.

Canım o kadar kısa boya, bacaklarının da gayet kısa olacağı bellidir. İlerde yatağını paylaşacağın insanı bırak, sokaktan geçen birini bile uzun bel pantolonla, topukluyla yanıltamazsın. Herşey bariz belli yani. Göz var nizam var, hayatında hiç mi insan görmemiş de kansın bunlara adam? Çok hoşsun. Boşa sıkıntı yapıyorsun. Enerjini kendinle barışmaya ve özgüvenini kazanmaya harcarsan daha kalıcı bir çözüm olur diye düşünüyorum.

teşekkürler doğru
benim boyumda 154 evlenmeden önce hep topuklu giyerdim boyumu uzun göstermek için bariz kompleksim vardı kısa boylu olmak beni üzüyordu evlendikten sonra resmen kendime güvenim geldi hep babet giyiyorum. sanırım eşle ilgili bi durum

inşaallah bende rahatlarım..

tek derdiniz bu olsun canim ya halamlar kocalarindan cok kisalar bir halamin kocasi 2 metreye yakin halam 155 falan boyu halamda enistemde hic sorun etmediler cunku cocuklukdan asikdilar birbirlerine ama iki dayim var ikisininde boyu eslerinden kucuk:1::1:hemde yengem iri yapili kiloluda annem espiri bile yapardi dayima oglum sakin kizdirma hanimi dayagi yersin diye:52:ama tam tersi cikdi dayim hutt dese yengem hemen askim ne oldu ne istiyorsun diyor cunku asiklar boy pos kilo hicbir onemi yokkkkk :40:

güzel örnekti teşekkürler...

benim de eşimle aramda cok fazla boy farkı var hatta sadece boy da degil fiziksel yapı bakımından da cok zıttız ama bugune kadar kimse yadırgamadı... neden takıyorsun böyle şeylere?

Bence birbirnize baktıgınızda gördüğünüz aşk olmalı boy pos falan değil... dünyanın en güzel kadını da olsan sonsuza dek güzel kalamayacaksın nasılsa geçici bunlar...

adam boyuna takıyorsa ya da takacaksa zaten dogru adam degildir...

Ayrıca soruna binaen: Arkadaşlar da söylemiş böyle bir şeyi saklaman imkansız ötesi imkansız... Söz konusu bile olamaz. Evin içinde seni her bin türlü halinle illaki görecek ben evlendikten 3 hafta sonra rahatsızlandım mesela eşim kucagında banyoya goturmek zorunda kaldı beni, böyle bir sey gelse basına dur terligimi giyeyim mi diyeceksin?
Hepsini gectim tatile denize plaja havuza gittiğinizde buralara terlikle giremeyeceksin...

Saklamak gibi bir seçeneğin yok yani tatlım.

benim de eşimle aramda cok fazla boy farkı var hatta sadece boy da degil fiziksel yapı bakımından da cok zıttız ama bugune kadar kimse yadırgamadı... neden takıyorsun böyle şeylere?

Bence birbirnize baktıgınızda gördüğünüz aşk olmalı boy pos falan değil... dünyanın en güzel kadını da olsan sonsuza dek güzel kalamayacaksın nasılsa geçici bunlar...

adam boyuna takıyorsa ya da takacaksa zaten dogru adam degildir...

Ayrıca soruna binaen: Arkadaşlar da söylemiş böyle bir şeyi saklaman imkansız ötesi imkansız... Söz konusu bile olamaz. Evin içinde seni her bin türlü halinle illaki görecek ben evlendikten 3 hafta sonra rahatsızlandım mesela eşim kucagında banyoya goturmek zorunda kaldı beni, böyle bir sey gelse basına dur terligimi giyeyim mi diyeceksin?
Hepsini gectim tatile denize plaja havuza gittiğinizde buralara terlikle giremeyeceksin...

Saklamak gibi bir seçeneğin yok yani tatlım.

eşinizle mutluluklar teşekkürler :9:

birbirinizi seviyorsanız, boyu sadece düğünde kamufle etmeniz yeterli bence :51: :1:
benim eşimle 25 cm boy farkım var, sıkıntı yok :1:

kısa boyluluk ya da orantısızlık ne farkeder?
sonuç itibariyle ikiside dış görünüşle alakalı değil mi?
sorunun boy olmayabilir,orantısızlık olur,
bu kiloda olabilirdi,sivilcede,ben de....
kastettiğim ilişkiler evlilik boyutuna geçince dış görüntü geride kalır,
zira bunları aşmadan da evlilik boyutuna gelinmez.

siz biz durumunu ben hala anlayamadım.
dini boyutu demişsin ama ben yinede anlam veremedim.
sonuç itibariyle eğer aileler uygun görmedi diyelim,siz gene görüşmüş sayılacaksınız ve bu da dinen uygun değil.
bu yüzden anlam veremedim,
üstelik ''siz'' den ''biz'' e geçmenin ne gibi bir zararı olduğunu hala anlayamadım :44:
insanlar neler atlatıyor,bi ''sen'' demekle herkes birbirine bağlanıp,alışsaydı inan bu dünyada ayrılık diye bi kavram olmazdı.

gerçekten mantığım almadı.

Öncelikle konu kafana bu denli takılacak kadar önemli değil sonuçta çocuk seni görüyor ve beğeniyor ki evlilikle ilgili konuşuyor. senin problem ettiğin vücudundaki orantısızlığın ileride problem olabileceği ve anladığım kadarıyla şimdilik tunikler ve topuklu ayakkabılarla bu durumu kapatıyorsun ama evlendikten sonra bunu hepten fark edip problem mi eder diye de kaygıların var.
Bence bunu açık açık konuşmana gerek yok. Sadece vücut hatlarının daha rahat anlaşılacağı kıyafetler giy bir süre eğer olumsuz bir durumla karşılaşmassan ki problem olacak bir durum yok, karşındaki insandan ve kendinden daha emin ve daha rahat olursun.

ben 1.60 eşim 1.84 ilk başlarda o çok uzun ben cok kısaymısım gibi geliyodu şu an ıse cok normal geliyo zamanla alışılıyo normal geliyo

Back
X