yeni evlilerde kayınvalide ile gelin rolü

insanlar birbirini seviyor, aşık oluyor evleniyor. Hayalleri var. Niçin neden insanların hayatlarını mahvetmek zorundalar? Bu yapışkanlık nie?
benm oğlum olsa ben böyle olucağımı hiç zannetmiyorum. Artık senin bi ayağın toprakta, duanı oku, namazını kıl bayramlarda arada sırada oğlunla tatlı tatlı konuş. insanları mutsuz edip, mutlu olmak nasıl birşeydir ya! Bence bunlar böyle.

canım ben de yeni evliyim :) k.validem bekarken öyle eşimi çok sık arayan bir anne değilmiş. şimdi sık sık arıyor, ancak bahsettiğin rahatsızlık verme olayı yok. k.peder biraz evhamlı bir adam, çocukmuşuz gibi aman ocağı açık unutmayın, dışarı çıkarken anahtarı evde unutmayın vs sürekli uyarılar :)) art niyetleri olmadığı için bana batmıyor. senin k.valide de herhalde alışma sürecinden geçiyor. düşünsene bu zaman kadar oğlunun her şeyiyle o ilgilenirken ikinci bir kadın geldi ve oğlunun hayatının merkezine oturdu :)) herhalde normaldir. he he deyip geçmek değil de, açık ve net şekilde rahatsızlığını dile getirsen nasıl olur? hep he he denmez ki. ya da dedikçe isteklerin arkası kesilmez. evimle ilgili, misafirlerimle ilgili gereken kararları verecek kadar büyüdüm anne, uyarıların için tşk ederim desen? bu arada da onore edecek şekilde sıkıntı olursa paylaşırım desen? bilmiyorum ki nasıl olur. bazı insanlar durması gerektiği yeri malesef bilmiyorlar, bildirmek gerekiyor. aman kırılmasın diye alttan aldıkça da istekler uzayıp gidiyor, kendilerinmde hep müdehale etme hakkını görüyorlar. bence eşine hiç yansıtmadan kendin hallet, eşine hiç bildirme bile. eşine bir şey söylerse, eşin sana aktarırsa, gelin kaynana arasına girme, kabak başına patlar de gülerek :)) o da ilişkinize karışmasın bence, karıştırtma.

Bendede var böyleleri. k.validede, k.pederde arayıp karışınca bizi düşünmüş oluyorlar. İyi niyet gösterdiklerini sanıyorlar, yeni evliler biraz rahat bırakalım demiyorlar. 1 yıllık evliyim, ayrı bir şehirde oturmama rağmen neredeyse her hafta sonu gittik. Her gittiğimizde yemeğimize varana kadar karışırlar, ilk başta çok tuhaf gelirdi, acaip derecede sinirlenirdim, eşimde hep onlar cahil idare et deyip dururdu. Arkadaşların dediği gibi idare etmek nefret uyandırdı bende. Yaptıkları herşey batar oldu, samimiyetsiz geliyorlar. Ama gün geliyor onları değiştiremiyeceğimi anladığımda, boş boş he deyip geçiyorum. Dediklerini yapıyormuyum, hayır, peki onlara açıklama yapıyormuyum, oda hayır. Ben onları öyle kabul ettiysem onlarda benim bazı huylarımı kabul edecekler.

Burda aslında olay eşinde bitiyor. Ama dırdırla eşine anlatamazsın bunu. Sen k.validene elinden geldiğince iyi davran, seni aradığında söyleyeceği şeylerden bukadar korkma. Mesela misilleme yap, niye o arkadaşına gitti derse, sen hep evde yalnız durma diyorsun ya o yüzden gittim de. Yada evde yalnızsan sen o arkadaşına gitme dedin ya o yüzden gitmedim de. Sanki onun dediğini yapıyormuşsun gibi olsun ama seni emri altına alamayacağını görsün.

Akıllıca davran, bi adım önünde ol. ve eşine şikayet etme, güzel zamanlarda söyle.

Akıllı davranmak ve şikayetleri fazlaca eşe iletmemek gerekiyor, ama öyle anlar geliyor ki, sanki içimde kalsa patlayacağım:)) Tavsiyeleriniz için teşekkürler kızlar...Tecrube başka bir şey, umarım alışırım....

Back