- 17 Kasım 2014
- 1.890
- 8.879
- 88
- 40
Birde üstüne trip atardım hala benden bişeyler bekliyor diye :)) Empati yapmak lazım biraz.Eşinin tavırları kaba
Ama ben de erkek olsam ve eşim çalışmasa ev işlerine yardım etmezdim sanırım.
Hem kıl kuyruk, hem patavatsızEvet dun aksam gobegin sarkmis dedi gulerek şaka yapiyor güya..spora yazilmami da istemiyor kiskaniyormus sözde..evde yap diyo.ki fizigim gayet düzgün kilo fazlam vs yok.
Yardım kelimesi bile yanlış geliyor bana. Çünkü öyle dendiğinde görev zaten kadının, adam tenezzül edip ucundan tutuyor anlamı çıkıyor. Katılmıyorum. Çalışmayan kadının evin kölesi olmasına da karşıyım.
Ondan sofrayi toplamasini yada ben yemek yaparken sogan soymasini beklemem nisanliyken konuştum herşeyi..ama sadece haftasonu birlikte kahvalti hazirlamak ne kadar eglenceli olurdu kimbilir..yada bana deseydiki en baştan..yardim edeyimmi belki ben istemezdim..
Benim anladığım kadarıyla siz çalışsanız da, kendisi çalışmıyor evde oturuyor olsa da işler kadına ait. Bu bir görüş ve yetişme meselesi, kolaylıkla değişmez. O nedenle baştan oturup konuşmanız lazım. Ben evlenmeden bu konuları konuştum eşimle. Beni bilsin, beklentiye girmesin bazı konularda diye.
Evlilik ticari bir birliktelik değil. İşsiz kaldığım dönem oldu. Yeni evli sayılırdım. Eşim yine görevlerini yerine getirdi evin içinde. O işe gidip para kazanıyor evet ama ben evde cam silerek yediğim yemeği hak mı etmeliyim? Akşama kadar çalışan biri varsa evde elbette evdeki temel işlerin yapılması gerekli. Temiz bir ortam, kullanılır durumda banyo, tuvalet, yiyecek gibi. Çünkü gün 24 saat, işten gelen yorgun, insan sevdiği için, kıyamadığı için ve o ev onun evi olduğu için yapar bunları. Sadece ona ait bir görev değildir ama bu.
Ev otel değil. İki kişi yaşıyor. İki kişi yiyor, kirletiyor. Ama temizliği, düzeni neden tek kişiye bakıyor? Yanlış. Kadın evde olabilir, evde olduğu için yaşlandığında eklem ağrılarına sebep olacak işler yapmak durumunda değil tüm gün. Eş de elbette elini taşın altına sokacak. Bardağı masaya koyacak, sofrayı toplayacak, gömleğini ütüleyecek, çamaşırları o yıkayacak. Yani bunu yardım için değil müşterek hayat için yapacak. Eşler bir yuva kuruyor, bir kadın hizmetçi gibi hissediyorsa orada bir sıkıntı vardır bence.
Çalışan bir kadın olarak ev hanımlarını "tüm gün evde oturuyorlar" şeklinde gören kadınları da asla anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda modern fahişe benzetmesi yapmıştı birisi, kanım donmuştu. Evliliği biz çok yanlış anlıyoruz sanırım.
Eşinizle düzgünce konuşun. Ondan iş yapmasını istemiyorum demeyin, istemeniz de gayet doğal. Ama çalışmanızı öneririm. Henüz çok yeni evlisiniz. Birkaç ay sonra ufak bir makyaj malzemesi için bile para istemek zorunuza gidecek, bu lazım mı gerçekten dediğinde üzüleceksiniz. Sadece keyiften, canınız istediği için alışveriş yapamayacaksınız belki. Bir sıkıntıda kapıyı çekip çıkamayacaksınız. Çalışmak iyidir bir kadın için. Evliliğinizde mutluluklar dilerim.
:) valla ben de aynı düşüncedeyim.Birde üstüne trip atardım hala benden bişeyler bekliyor diye :)) Empati yapmak lazım biraz.
Bana ev isi yapsin demiyorum arkadaslar..:) valla ben de aynı düşüncedeyim.
keşke çalışmasam da evde olsam ben de tek derdim ev işleri , çamasır yemek vs olsa
biz bunları calıstıgımız halde yapıyoruz
günde 12 ssat evde yokuz ve bu işlere de aynen yetişmeye calısıyoruz
birlikte baska seyler yapınBana ev isi yapsin demiyorum arkadaslar..
Ben herseyi dort dortluk hazirliyorum amacim haftasonu esimle birlikte kahvalti hazirlamak istemek cokmu sey istiyorum.ben çalışıyorum ama diyo.patates soy demiyorum ama su catallari koyabilirsin dedigimde ben yorgunum diyor ki bazen haftada 3gun evde kaliyor.aksamlari 5 de evde oluyor
o zaman bırak o işi. eşin yapsın.Ne kadar güzel yazmışsınız cok sağolun.
Ben bu evin hanimiyim ne zaman istersem temizlerim de dedim..srn karisma evin islerinr de.dedim tmm kusura bakma canim diyor 2 gun sonra tekrar karisiyo
Zaten temizlik yapayim yardim edeyim desede kabul etmem..kaba ve herseye karisiyor olmasi sinir ediyorBu saydıklarının üzerine işe gidip akşamda çocukla ilgileniyoruz ama tabi doğru olan bu değil
evet insan olanın biri masa hazırlarken en azından bardaklara bir su doldurması lazım
ama insan olanın yani....
eşim işten ayrıldı ve birkaç ay dinleneyim dedi.:) valla ben de aynı düşüncedeyim.
keşke çalışmasam da evde olsam ben de tek derdim ev işleri , çamasır yemek vs olsa
biz bunları calıstıgımız halde yapıyoruz
günde 12 ssat evde yokuz ve bu işlere de aynen yetişmeye calısıyoruz
Genelde böyleler... Başka bir konuya da yazmıştım. Kadının evdeki işi yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık vb. Erkeğin işi ise kontrol memurluğu. Anca kontrol edip şurası şöyle burası böyle... Ben çok iş yapan biri değilim açıkçası zaten yardımcım var, yemekleri de haftanın yarısı dışarıdan yeriz, ama benimki de öyle. Kadınım diye değilmiş güya ama her bir işi başka bahaneyle bana yıktı. Arada girer mutfağı temizler falan ama nadir yani. Mutfakta beraber market alışverişine gittikten sonra aldıklarımızı yerleştirirken geriliyorum mesela. Bu meyve neden çürümüş dolapta, buzdolabı kirlenmiş, bu çekmece çok dağılmış vb. Kontrol memuru işte. Ve ben çalışıyorum bu arada, çalışmak çok da bir şey değiştirmiyor.
Yemek hazırlarken yanıma geliyor mesela mutfağa konuşmaya, ben sofraya tek tek bir şeyler getirip götürüyorum hazırlamak için. İki bardak da sen götür dimi? Bunu bile söylemem gerekiyor. Söyleyince yapıyor. Ne yapayım? İki bardak götürdükten sonra şimdi de çatal kaşık götür mü diyeyim? Artık anla dimi yani yap kendin. Ama nerdeee
Ben çalışmıyorum ondan yardim etmeisni de beklemiyorum..sadece haftasonu ben kahvalti hazirlarkenonun catalikoymasini bekliyorum bidr herseye karismamasiniSiz her şeyi zaten yaptığıniz ve yapacağınız için yapmiyor olabilir mi ? Yemek mi yenecek ,koyun tencereyi,tabakları oturun aşağı takilin koltukta.Bisey dediği anda 'geri kalanlarida sen getiriver hayatım".Bu kadar. Başka şeyler içinde bu geçerli.O yapmadığında zaten sizin yapmak zorunda hissedeceginizi biliyor ,hiç istifini bozmuyor.Siz de bu döngüyü kırmak için bir şey yapmiyorsunuz ,sadece söylüyorsunuz sonra yapmadığını da siz yapıyorsunuz ,bişey değişmiyor .
Getirmiyor mu,aç kalacak.Temizlemiyor mu ,pisliğe katlanacak.Buzdolabina pislenmiş diyorsa " sen temizleyebilirsin hayatım" diyeceksin .Bunlar sadece senin görevin değil ki,ikinizde çalışıyorsunuz.Üstelik erkekler fizik olarak daha güçlü dayanıklı.Hem çalışıp hem de evdeki tüm işleri yapmak hiç adil değil.
Şöyle bir sorun var ki, ben ona ne zaman spesifik bir şekilde şunu yap desem yapar. Yemeği de zaten kendisi ben yemek yapmayı sevmiyorum, sen seviyorsan yap yoksa dışarıdan yeriz dedi baştan. Temizlik zaten yapmıyorum. Sadece kedinin kumu, kırıntı için şarjlı süpürge kullanıyorum o kadar. Onu da maalesef kediyi ben istediğim için kedinin işleri benim olacak diye anlaştık. O yüzden bana kaldı. Bu arada hiç bir dediğinde buzdolabını temizlemedim zaten, üç gün beş gün sonra kadın geliyor, söylerim dedim. Yani dediğim gibi kadın olduğum için ben yapmıyorum bunları bizde, onun savunmasına göre. Masayı hazırlama, bulaşık işi de yemek yapmanın bir parçası. Ben yemek yaptığıma göre kendi isteğimle onlara da razı olarak yapmış oluyorum.Siz her şeyi zaten yaptığıniz ve yapacağınız için yapmiyor olabilir mi ? Yemek mi yenecek ,koyun tencereyi,tabakları oturun aşağı takilin koltukta.Bisey dediği anda 'geri kalanlarida sen getiriver hayatım".Bu kadar. Başka şeyler içinde bu geçerli.O yapmadığında zaten sizin yapmak zorunda hissedeceginizi biliyor ,hiç istifini bozmuyor.Siz de bu döngüyü kırmak için bir şey yapmiyorsunuz ,sadece söylüyorsunuz sonra yapmadığını da siz yapıyorsunuz ,bişey değişmiyor .
Getirmiyor mu,aç kalacak.Temizlemiyor mu ,pisliğe katlanacak.Buzdolabina pislenmiş diyorsa " sen temizleyebilirsin hayatım" diyeceksin .Bunlar sadece senin görevin değil ki,ikinizde çalışıyorsunuz.Üstelik erkekler fizik olarak daha güçlü dayanıklı.Hem çalışıp hem de evdeki tüm işleri yapmak hiç adil değil.
Çalismasanda yardım etmeli.Yapabilecegi kadar.Gidip ondan cam silmesini beklemezsin zaten.Yardımlaşma evlilikte muhabbeti arttırır.Sen yine nazikçe her seferinde bıkmadan soyle.Ben çalışmıyorum ondan yardim etmeisni de beklemiyorum..sadece haftasonu ben kahvalti hazirlarkenonun catalikoymasini bekliyorum bidr herseye karismamasini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?