Konuştum bak canım ütü yadaevi sil demiyorum ama yalniz haftaso lari en azindan birlikte kahvalti hazirlayalim dedim.ben gpamam dedi..düşünün ki boşalan cay bardagi bile ben dolduruyorhmÇalismasanda yardım etmeli.Yapabilecegi kadar.Gidip ondan cam silmesini beklemezsin zaten.Yardımlaşma evlilikte muhabbeti arttırır.Sen yine nazikçe her seferinde bıkmadan soyle.
Hayirli olsun evlilige hosgeldiniz
Esim calismami istemiyor cumlesine karsiyim. Siz bir bireysiniz,calisip calismama karari size aittir. Siz kendinize bir sorun calismak istiyor musunuz diye. Ben cocuk sebebiyle evdeyim 2 yildir biktim. Bence calisin ve evden de isten de uzak durun. Boylece kimsenin hizmetcisi gibi hissetmezsiniz kendinizi.
ev çok yorucu zaten buna katılıyorum ama evde insanın kendine ayırdıgı bir zaman dilimi de olabilireşim işten ayrıldı ve birkaç ay dinleneyim dedi.
malum ev hanımlığının, anneliğin tatili yok.
hazır sen evdesin ben de tatil istiyorum dedim ve tüm işleri ona havale ettim.
1,5 ay dayanabildi. hergün arkadaşlarına dert yandı evde çok yoruluyorum diye :)
işe girdi, hayatından çok memnun :)
ben bekliyorum.Çalismasanda yardım etmeli.Yapabilecegi kadar.Gidip ondan cam silmesini beklemezsin zaten.Yardımlaşma evlilikte muhabbeti arttırır.Sen yine nazikçe her seferinde bıkmadan soyle.
doğrudur.ev çok yorucu zaten buna katılıyorum ama evde insanın kendine ayırdıgı bir zaman dilimi de olabilir
sonucta başında müdür olmuyor aylık hedefler olmuyor
hasta olsan evde kolay atlatabılırsın
ama calısma hayatı boyle değil.
ben 15 senedır aralıksız calısıyorum
valla o kadar yoruldum kı artık
Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.
Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..
alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi
Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim
unut o anda çay koymayı.Konuştum bak canım ütü yadaevi sil demiyorum ama yalniz haftaso lari en azindan birlikte kahvalti hazirlayalim dedim.ben gpamam dedi..düşünün ki boşalan cay bardagi bile ben dolduruyorhm
Bunları düşünmek böyle tatkikler yapmak benim isim hic değil..bunlari dusundugume bile inanamıyorum..Allah sonumu hayretsin diyirum sadeceunut o anda çay koymayı.
eşinden talep gelmesini bekle.
çay koy derse koyma, duymazdan gel.
çay koyar mısın derse koy.
ben bekliyorum.
pencerenin içini ben dışını o siler mesela.
Zamanla birbirinizin huylarını öğrenip ona göre davranmaya başlayacaksınız. Sende kusur buluyorsa eğer sende onda kusur bul ama şaka yollu söyle, sonrada bak gördün mü nasıl oluyormuş de anlamasını sağla. Huysuzluk mu yapıyor,homurdanıyor mu, sana mı takıyor. Gir koluna gülerek gel bakalım nasıl yapıyoruz sen bi göster ben öğreneyim de. Pazar kahvalatılarını beraber hazırlamak istiyormuşsun madem ' Yaa bişey yapmıyorsun' değilde hayatım çatalın yerini bulamıyorum de, bardağın yerini unuttum de. Yani küsmeden sevecenlikle yap. O seni emri altına almaya çalışıyorsa sende kibarca reddet. Zamana bırak keyfini çıkar, yıpratma kendinide. Sonra kendiliğinden oturacak bazı şeyler.Bunları düşünmek böyle tatkikler yapmak benim isim hic değil..bunlari dusundugume bile inanamıyorum..Allah sonumu hayretsin diyirum sadece
hemen hemen hergün bu sahne yaşanıyor bizim mutfakta daYemek hazırlarken yanıma geliyor mesela mutfağa konuşmaya, ben sofraya tek tek bir şeyler getirip götürüyorum hazırlamak için. İki bardak da sen götür dimi? Bunu bile söylemem gerekiyor. Söyleyince yapıyor. Ne yapayım? İki bardak götürdükten sonra şimdi de çatal kaşık götür mü diyeyim? Artık anla dimi yani yap kendin. Ama nerdeee
Yavaş yavaş alışırlar ya. Ben bazen söylüyorum tek tek. Şimdi şunu götür şimdi bunu diye. Bazen de aman onla mı uğraşacağım diyorum.hemen hemen hergün bu sahne yaşanıyor bizim mutfakta da
Aminn Allah razi olsun..suan ağlıyorum istemsizce..hic boyle degildi kiloma falan kusur bulmazdi..ki kilolu degilim 180 boyum fizigim yerinde fazla kilom asla yok..diyorum ya saskinim..36 yasindaki adam bu saatten sonra birsey ogrenemezZamanla birbirinizin huylarını öğrenip ona göre davranmaya başlayacaksınız. Sende kusur buluyorsa eğer sende onda kusur bul ama şaka yollu söyle, sonrada bak gördün mü nasıl oluyormuş de anlamasını sağla. Huysuzluk mu yapıyor,homurdanıyor mu, sana mı takıyor. Gir koluna gülerek gel bakalım nasıl yapıyoruz sen bi göster ben öğreneyim de. Pazar kahvalatılarını beraber hazırlamak istiyormuşsun madem ' Yaa bişey yapmıyorsun' değilde hayatım çatalın yerini bulamıyorum de, bardağın yerini unuttum de. Yani küsmeden sevecenlikle yap. O seni emri altına almaya çalışıyorsa sende kibarca reddet. Zamana bırak keyfini çıkar, yıpratma kendinide. Sonra kendiliğinden oturacak bazı şeyler.
Ama genel olarak erkeğin fıtratında yoktur kendiliğinden düşünüp bişeyleri yapmak hele evde :)) Yaratılıştan geliyor tabi bide eğitilmekten. Öğretirsen sen öğreteceksin. Rabbim huzur mutluluk versin yuvanıza.
Tam olarak bu ..aynen.bunu yapmak istiyorum nasil basariyorsunuzMaaşım iyi modunda geziniyorsa paşam tutsun eve bi çalışan kadın.. kendinize değer verin hizmetçi modundan çıkın. Siz nekadar değer verirseniz kendinize eşinizde bununla doğru orantıda değer verecektir. Temizlik,ütü,çamaşır bulaşık hiçbişeyle ilgilenmem gayette el üstünde tutar eşim daha fazla nasıl rahat ettirebilirim diye düşünür. Ben kendimi hor görürsem herkes öyle görür,olayın temeli bu.
Bunu lüx değil normal gibi algılayın ve eşiniZe öyle yansıtın. Olması gereken buymuş gibi yani.. ben çalışıyorum diye bizde ilk günden düzen böyle oturdu zaten. Sürekli evde çalışan var,evin tüm sorumluluğu onda. Kızım oldu,evdeki kadın bu konuda deneyimli değil evin işine bakarken kızımı önemsemeyebilir bakıcı şart dedim bakıcı tuttuk. Bunları normal olması gereken şeyler gibi yansıtmanız gerekiyor. Adam okadar alışmış ki geçen gün vitolardan mı alsak arkasını istediğimiz gibi düZenler bi şöför tutarız sana haftaiçi trafik stresi yaşamazsın hem daha güvenli dedi(avukatım,bazen güvenlik sıkıntı olabiliyor).. abartma canım hiç böyle bişey düşünmemiştim fazla lüx bence dedim.Tam olarak bu ..aynen.bunu yapmak istiyorum nasil basariyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?