Yeni evlilik yeni ülke

Artık çok geç cherry

Yoo. Boşanmak ayrılmak normal. Hatta üzülmekten daha iyi. Toplumu aileyi boşver. Ten uyumu yoksa depresyon varsa ve olmuyorsa yapacak bir şey yok. Ama evlilik 3 yılda oturuyor. İnsan da alışıyor. Ben 40 yaşımda evlendim. Alışmam tam 3 yıl sürdü. Baktım ki insan alışıyor koşullara.

Eşiniz yabancı uyruklu mu yoksa o ülkede mi doğmuş, büyümüş?

Haklısınız, inanin ben de boyle düşünüyordum. Hatta bu yüzden evlilik noktasında hiç hevesli degildim 20 lerimdeyken de, önce hep iş derdim, sadece para kazanmak için değil insanın kendimi tanımlaması için de iş, meslek önemli diye düşünürdüm, düşünüyorum da hala. Ama hayat çok degisken, insanı söyledikleri ile çelişir hale getiriyor bazen. Yukarıda biri yazmis 20 sinde değilsin 30 unda değilsin diye :)) bu kararımı verirken uzun vadeli düşündüm çalışan koşturan yalnız biri mi olmak istiyordum büyük şehirin kargaşasında yoksa yanimda hayat arkadaşı mı olsun istiyordum. Hayat arkadaşı da öyle istediğiniz bir anda çıkabilen birşey degil belli yaştan sonra…
Bu arada eşimin donme ihtimali yok maalesef…

Evleneli dört ay mı oldu? Bence Kırşehir’den Ordu’ya gitseydin bunları yine yaşayacaktın. Ben evlenip şehir değiştirdim. Çalışmaya devam ettiğim halde bocaladım. Gayet normal bir durum yaşıyorsun. Kendine meşguliyetler bulmaya çalış. Eşin spora gidiyormuş ne güzel, sen de git.

Valla ben çareyi sporda yürüyüşte buldum. Her gün min.10000 adım attım. Her sokağı ezberledim. Eşin spor yapıyor sen yatıyorsun. Cinsellik de yok. Galiba çekim yok. Eşine de yazık. Kalkıp 1 saat yürüsen psikolojine çok iyi gelirdi. Alışırsın yürümeye. İnsan hep evde durursa tabii ki alışamaz ortama.

Yok bebişim aynı şey asla degil. Yeni ülje demek sap gibi kalmak demek. Iş,eğitim için gelenlerin bir amacı, düzeni oluyor ama diğer turlüsü kelimenin tam anlamıyla saplık, alakan olmayan bir yere geliyorsun, tanıdık bir yüz yok, arkadaş yok, orda olma amacın yok ... evlenmek için şehir degiştircem iş bırakıcam diyenlere asla yapma diyorum bu onun 1000le çarpılmış olanı inanın.

Eşim Türk ama 20 yıldır burda yasiyor. Kardeşleri de burda yasiyor. Onlar da evli farklı şehirlerdeler, duzenleri var..
Eşiniz o ülkede doğmuş, büyümüş değil dolayısıyla sizin geçtiğiniz yollardan o da geçmiştir.

Türkiye'de her sabah 7.30 da kalkarken, orda kalkmamak; eşinizle beraber yürüyüş vb ye gitmemek sizin tercihiniz.

Asıl sorun yeterince arzulamadığınız bir insanla mantık evliliği diyerek bir evlilik yapmanız da. Ülkeye alışsanız da eşinize karşı hissetmediğiniz duyguları nasıl hissedeceksiniz?

Çok haklısınız bu biraz daha zoru

Tr de Boyle degildim, pilatese giderdim, yürürdüm, spor yapıyorum saniridim ama eşim benim 2-3 mislim yapıyor. Ben ona göre daha ağır kanlıyım. Bir de cinsel anlamda çok istekli değilim bence, premenopoz belirtileri mi yoksa ülke değişikliği mi bilmiyorum tabi.. bu durum da canımi sıkıyor yani onu geri çevirmek ya da istemeden olması..
Hiç yürümüyor değilim bu arada, spora da haftada 2 gün gidiyorum ama yarım saat, 40 dk en fazla.. yürüyüş de yine günde 1 saat filan. Ama o eski aktif hayatıma göre devede kulak bunlar..

ama bu halde geri dönsem elalem ne der, gitti 4-5 ayda geri dondu, rezillik diye düşünüyorum.
ben gittikten 1 gün sonra geri döndüm. elalem maksimum 3 gün konuşuyor sonra herkes kendi hayat telaşına geri dönüyor. 3 yıl konuşsalar da bir şey farketmiyor gerçi. o yüzden sizi ne mutlu edecekse onu yapın elalemi hiç düşünmeyin

Arzu kısmı evlenmeden önce vardı tabi ki böyle degildik, evlenmeden önce bişey yaşamadık ama ikimizde de vardi istek… ülke değiştirmek benim beyin formatımi degistirdi sanki.. yani ben halimi ona yorumluyorum. Ülke değiştirmek, sürekli birlikte olmamız ve benim bireysel hayatımin sıfırlanması cinsel anlamda da beni etkiledi bence.
Yoksa eşime sarilarak uyumayı, birlikte gezmeyi, film izlemeyi, yürümeyi seviyorum ama cinsellik gitti bende.

Eşiniz ofisten çalışamaz mı? Bu durumu eşinizle konuşsanız? Dip dibe olmanın size iyi gelmediğini, evlenmeden önce de özel alana ihtiyaç duyduğunuzu, şu anda özel alanınız olmadığı için ruhen iyi hissetmediğinizi ve bunun evliliğinize fazlasıyla zarar vereceğini eşinize söyleyin.

Depresyona girecek gibisiniz. Eşiniz ille de evden çalışacaksa siz işe gider gibi kendinizi dışarı atın

Eğer evliliği yürütemezseniz de başarısız oldunuz gibi yorumlamayın. Başarılı olacaksınız diye depresyona mı giresiniz? Özel alana ihtiyaç duyan biriyim. Deşarj olmam gerekiyor. Evlenme niyetim olursa konuşacağım konuların başında geliyor. Kendimi biliyorum, bu konuda çok zorlanırım.

Başka ülkeye mi evlendiniz siz de ?

Başka ülkeye mi evlendiniz siz de ?
Yok hayır ben başka şehre gittim yaklaşık 1000km kadar uzağa. ama ülke içinde bile -kendi yaşadığım şehirden çok daha güzel ve gelişmiş bir yere gitmeme rağmen- kültürel olarak adapte olmakta zorlandım yurt dışı eminim çok daha yıpratıcıdır

Boşan da gel kocandan demiyorum lakin mutsuz olduğunuz bir hayatı , elalem ne diyecek diye düşünüp, devam ettirmeniz kendinize yaptığınız en büyük kötülük.
Elalem üç gün konuşur susar, onların işi konuşmak zaten.
Ama gelmeden göç ve göçmen psikolojisi üzerine çalışan bir uzmandan veya kuruluştan yardım, destek almayı düşünün.
Belki döndüğünüzde de dönmüş olmaya pişman olacaksınız.

Ya bir şey diyeceğim ama seni üzmek için yazmıyorum.

Adamın düzenine gideceğin belliymis. Sürekli yataktan çıkmayan miymiy depresif birisi evde sürekli gözünün önünde sen hayal et, hoş mu? Niye kendine ait özel hayatın yok adam çalışırken çık gez hobi edin dil öğren? Yani gidip adamın başına bela olmuşsun kusura bakma. Cinsellik de yokmuş önceden denemediniz mi bir şeyler?

Yani adamla konuş olmuyor böyle kusura bakma, senin de hayatının içine ettim de dön geri. Yapamadılar bilmem ne dediler diye bu yaşta el âlemin lafına mi bakacaksın?

Ben duzelecegim eşim iyi biri diyorsan online terapi falan bul ya da orada psikiyatrist bul bir tane.

Ya kendini toparla ya da evine dön, eşine haksızlık ediyorsun.

Bence sizdeki durum 40 yıllık ortamınızı, alışkanlıklarınızı, ülkenizi bırakıp her şeye sıfırdan başlamanın vermiş olduğu bocalayış. Hem evliliğe hem yeni ülkeye aynı anda adapte olmaya çalışmak kolay değil. Ama sırf bu yüzden eşinizle aranızı bozmayın, ülke olmasa bile evlilik onun için de yeni olan bir şey ama eminim bu konuda sizden daha rahattır. Siz de bu konuda onu örnek alın. Bu zamanları sadece geçici bir uyum süreci olarak görün ve kişilere, olaylara olabildiğince ılımlı yaklaşın.

`