Yeni evlilik

Sonunda evlendiniz demek. Şu forumda beni hem şoklara sokan hem de haline üzüldüğüm birisiniz. Umarım mutlu olursunuz..
Ama kuşların kafes dışında olması bence hiç güvenli değil. Bir yere takılabilirler, kapı çarpıp da kapının arasında ölen kuş vakaları hiç az değil. Bir anlık dalgınlıkla cam açsanız uçup giderler.
Camlardaki perde boydan boya. Camlar sürgülü. Hem dısarda gırıste cam balkon var. Sabit odaya alıstırmaya calısıyorum. Hep salık degiller ama genelde ben evdeyken dısardalar

Malmısın dedi... sensin mal dersim ben. Onda o cesaret varsa bendede olurdu. Baştan ses çıkarmazsan mal demeyede daha fazlasınıda yapar.

Yeni evlendim. Balayından döneli 2gün oldu. Eşim merhametli, ev işlerinde yardım eder hakkını yiyemem. Ama bazı huyları beni sinir ediyor. Ve şuan sinirimden aglıyorum.
Benim 2kuşum var. İkiside full kafes dışında. Ben salona koymustum. Görüntü kirliliği ve etrafı batırdıgı için diger odaya koy dedi koydum.
Kaynanamda bazı şeylerimiz kalmıştı.Ben kafes var büyük onu da alayım diyordum.Hepsini aldık. Gaz sobası sıgmadı. Benim kafese bayaa laf etti.Bagırdı,kapıyı çarptı.
Migrenim var. İki gündür akşamları kusuyorum ve yemek yemedim.Hazırladık.ufacık yogurt yedim. Doydum malmısın dedi.
Aşırı titiz.Yani birşeyi yanlış koysam falan laf ediyor.Ne bilim ben mi abartıyorum. Artık nasıl davranacağımı bilmiyorum bu evde. Laf ediyo herşeye.Mesela başka oda açık kalsa unutsam kızıyo falan

Yeni evlendim. Balayından döneli 2gün oldu. Eşim merhametli, ev işlerinde yardım eder hakkını yiyemem. Ama bazı huyları beni sinir ediyor. Ve şuan sinirimden aglıyorum.
Benim 2kuşum var. İkiside full kafes dışında. Ben salona koymustum. Görüntü kirliliği ve etrafı batırdıgı için diger odaya koy dedi koydum.
Kaynanamda bazı şeylerimiz kalmıştı.Ben kafes var büyük onu da alayım diyordum.Hepsini aldık. Gaz sobası sıgmadı. Benim kafese bayaa laf etti.Bagırdı,kapıyı çarptı.
Migrenim var. İki gündür akşamları kusuyorum ve yemek yemedim.Hazırladık.ufacık yogurt yedim. Doydum malmısın dedi.
Aşırı titiz.Yani birşeyi yanlış koysam falan laf ediyor.Ne bilim ben mi abartıyorum. Artık nasıl davranacağımı bilmiyorum bu evde. Laf ediyo herşeye.Mesela başka oda açık kalsa unutsam kızıyo falan
Titiz ve asimetri takıntıları var sanırım.Davranışı hiç hoş değilmiş.

Malmısın dedi... sensin mal dersim ben. Onda o cesaret varsa bendede olurdu. Baştan ses çıkarmazsan mal demeyede daha fazlasınıda yapar.
Yanlış harekete aynı yanlışla cevap verirseniz bunu normalleştirmiş olursunuz.
Ses çıkarmak net bir şekilde kendini ifadeyle başlar. Daha sonrasında da kararlılık gerektirir.

Merhaba tatlim. Ilk once mutluluklar dilerim. Bazi erkekler ilk aylarda çok hoş davranip sonradan kotulesiyorlar. Bazilari once evlilige alişma surecinde bir depresyon sureci yaşayip karilarini incitiyorlar. Geri kalan kisim da once nasilsa sonra da oyle davranan tipler. Ama herseyin bir çozumu var. En etkin çozum konusmak, iletişim. Lutfen uygun ortam hazirlayin ve eşinjzle yaotigi saygisizliklara gore darildiginizi, daha yeni evliyiz bu gidisle ondan ona alişmadan kooacaginizi, evliliyi ve onu hiç boyle hayal etmediginizi soyleyin. Ama içinjzde kin buyutmeyin. Anlattiklariniza gore saygi gostermemjş size. Ama kesinlikle kendinizi, kadinlik gururunuzu, haklarinizi ezdirmeyin. Gerekirse lafinizi soylemeyi, gerekirse terketmeyi de becerebildiginizi bilmeli. Aglayip kendinizi zayif gostermeyin. Kesin bir ses tonu, sozunde duran bir tavir sergileyin. Asla 'artik evliyim gidecek yerim yok, artik bu yolun donusu yok' gibi seyler ne soyleyin, ne de bunlari dusunmesini saglayin. Saygisizlik gorduyseniz tavrinjzi koyun ilk başdan. Balayindan 2 gun sonra bunlari yaşamanjz çok uzucu. InsaAllah durumunuz duzelir canim

kuşlara üzüldüm
Yok kuşlarım dan kesinlikle taviz vermem
Bir odayı kuslara ayırdık. Full o odada dısardalar. Bız salondayken salona da geliyorlar. Keyifleri yerınde tüm evi geziyorlar. O da kuslarda taviz vermeyecegımı bılıyor

O gun yanıma geldi konustuk. O da benım kustugumu görmemiş. Ben bı anda doydum deyıp kalktım. O da buna kızmıs. Cunku 2kasık yogurt yedım yemek yemedim. Kuşlarım salık. Zaten o da kuş konusunda tavızım yok bılıyor. Bende temizlik konusunda dıkkat edıyorum. Eşim aşırı tıtız bır ınsan bunu anladım. Bu yuzden ev ısı yapıyor

Karsidaki insan az yedi diye kizmak niye? Onun midesindenmi eksiliyormus? Kustugunu görmese bile insanin ilk düsüncesi "hasta mi acaba" olur, "malmisin" demek degil.

Su an yeni evlisiniz daha, neyin temizligi olabilir ki? Ev bu, evet dagilcak, sonra yeniden toplanilir. Onunda vileda tutmasi merhamet degil, zaten olmasi gereken. Kimse bir kadin yemek yapinca "vaay ne kaa merhametli bir kadinmis" demiyor degilmi?

Kisacasi bu esinin üzerine açacagin konularin ilki gibi geliyor. Daha niceleri gelir. Yani çok iyi korunun, sakin cocuk yapmayin. Bir ay sonra bide "hamileyim, midem bulaniyor is yapamiyorum, esim kiziyor" gibi konular açarsin.

Eşiniz temizlik hastası bende ev işlerinden hiç anlamam diyorsunuz üstüne Bi de evde kuşlar var yani evi kirleten şeyler size hakaret etmesini ya da kötü davranmasını kesinlikle savunmuyorum o konuda yorum yapamam her insan kendisine yakışanı yapar ama temizlik hastası biri için evde işden anlamayan ve kuşları olan biriyle yaşamak işkencedir Bi de bu yönden düşünün onu anlamaya çalışın çok zor Bi hastalık yaşadığım için bilirim annem de var bu hastalık biz sadece sinirlenmesin diye elimizden geleni yapardık çünkü elinde olmayan bişey hastalık sonuçta sinirlenip kendine hakim olamıyor demek ki tedavi olsun

Ben şeyi anlamadım balayından döneli 2 gün olmuş 2 gündür kusuyosunuz falan huzur yok evde hangi ara “ama ev işlerine yardım eder, merhametlidir” diyecek kadar ev işi yaptı bu adam? İlginç.
Yemin le ilk okur okumaz bu aklıma geldi,kafamiz aynı çalışıyor galiba🤭

Daha yeni evlenmişsiniz bu titizlik, dağınıklığa laf etme halini bilmemenize şaşırdım. Size ev işlerini yardım ettiğine göre aynı evde kalmışsınız. Birini görüp birini görmediniz mi?

Mal mısın demesi elbette yanlış ve hadsizlik. Sizinle böyle konuşmaya hakkı yok. Kuşlar konusuna gelince salonun ortasında full kafes dışında iki kuşu ben de istemem, sorumluluk size ait sonuçta odada dursunlar demesi bana abes gelmedi.

Yatak ayırmak çözüm değil hatta aksine durumu daha da zorlaştırırsınız.

Eşiniz tam anlamiyla hanzo

Hanzo yerine narsist demek istiyorum...Narsistleri bin km den tanırım..Bağırıp çağırmalar, ufak meseleleri abartıp büyük hataymış gibi öfke patlamaları yaşamalar, senin ilgi alanların konusunda seni suçlu hissettirmeler...2 muhabbet kuşunu bile koca eve sığdıramamış..

Evet yardım ederler ama yardım ederken de seni aşağılamaktan geri durmaz, yaptıkları işi başına kakarlar. Evet titizdirler ama seni her dakika pasaklı olmakla suçlarlar, kötü hissettirirler ...

Öyle bi girmişsin ki konuya sanki %90 iyi ama şu huyu rahatsız ediyor gibi...Adam narsist ve sen asla düzeltemezsin...Tek yapman gereken şey susmak atışmamak kale almamak sinirlerini yıpratmamak..

Hanzo yerine narsist demek istiyorum...Narsistleri bin km den tanırım..Bağırıp çağırmalar, ufak meseleleri abartıp büyük hataymış gibi öfke patlamaları yaşamalar, senin ilgi alanların konusunda seni suçlu hissettirmeler...2 muhabbet kuşunu bile koca eve sığdıramamış..

Evet yardım ederler ama yardım ederken de seni aşağılamaktan geri durmaz, yaptıkları işi başına kakarlar. Evet titizdirler ama seni her dakika pasaklı olmakla suçlarlar, kötü hissettirirler ...

Öyle bi girmişsin ki konuya sanki %90 iyi ama şu huyu rahatsız ediyor gibi...Adam narsist ve sen asla düzeltemezsin...Tek yapman gereken şey susmak atışmamak kale almamak sinirlerini yıpratmamak..
Yok baştakinden iyi. Çünkü bende alttan almıyorum.

Back
X