- 13 Eylül 2021
- 3.378
- 3.970
- 83
- 32
- Konu Sahibi CikolataCanavari
-
valla bizim 3. senemizde yani bu sene oturdu evliliğimiz özellikle tam anlamıyla alışıyorsun1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Temizlik eğitiminin aslında 3 yaştan sonra başlaması gerekmiyor mu1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Evet, farkettirmeden alıştırmak lazım. Çocuk gibi yavaş ve sabırlı. Eve karşı sorumluluk herkesin görevi. Temizlik, hijyen ve öz bakım eşe karşı saygının gereği. Alıştırılan erkek, iş kolaylaşsın diye fedakarlıklar yapacaktır.Eşinizi güzelce yönlendirin ve toplu olmaya alıştırın ve bunu yaparken işbirliği ile yapın, kırarak kavga ile yapmayın, benim eşim de dağınıktı biraz ilk başta bem kavga ederdim kızardım ama ters teperdi , şimdi eşimin eline veriyorum süpürgeyi ya da bezi beraber yapıyoruz, şuan ev batmasın kendisine iş çıkmasın diye baya bir titiz olduşükür robot süpürge aldı da biraz yükü azaldı düzene girmesi bir 6 ayınızı alır bizim yaklaşık bir yılı aldı tam düzelmesi...
Biz esimle 10 yil sevgililikten sonra evlendik. Ilk 6 ayimizda ikimiz de biz hata mi yaptik evlenerek bosanmaliyiz bence diye dusunmusuz. Sonradan itiraf ettik birbirmize tabi. Simdi ise 10 yildir evliyiz sonuc olarak adamlar degismiyor, egitemezsin. Verecegim en etkili nasihat oldugu gibi kabullen. Yoksa surekli bir mucadele icinde olursun yorulursun.1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Aynen öyle, ilk zamanlar asla alışamıyorlar hatta anneleri gibi davranılmasını istiyorlar, kadın ne kadar kararlı olursa erkekler de o kadar düzeliyor tabi gerçekten karakteri düzgünse.. Evlilik zor bir zanaattir, değişmeden , evrilmeden kesinlikle yoluna girmiyor, bu yüzden evlenen değişir, değişmek zorunda kalır...Evet, farkettirmeden alıştırmak lazım. Çocuk gibi yavaş ve sabırlı. Eve karşı sorumluluk herkesin görevi. Temizlik, hijyen ve öz bakım eşe karşı saygının gereği. Alıştırılan erkek, iş kolaylaşsın diye fedakarlıklar yapacaktır.Erkekler biraz da gazla çalışır, unutmayın.
En sevmediğim tiplerden kesinlikle tahammül etmek bile çok zor. Eğitilmesi çok zor erkeklerin geneli böyle sanırım1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Bazen hiç oturmuyor, dilerim sizin evliliğiniz yoluna girer Allah yardımcınız olsun.1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Normalde düzenli,temizimdir.Ama hiçbir zaman annemin istediği gibi ev işi yapamadım.Çünkü ona göre olmuyordu.Acaba sizde çok titiz yada takıntılı olabilir misiniz?Bende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.
Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.
Bu yazdiklarini okuyunca konu sahibine şunu sormak istedim..eeeeyyyy konu sahibi..sen bu adamı evlenmeden önce görmedin mi?gezip ,tozmadın mi? Nişanlıyım sorun olmayan şeyler evlenince mi sorun oluyor?Eve uyum sağlaması için sürekli 2 yasında cocuga rutin ögretiyormus gibi her yaptıgınızı gözüne sokun mesela sabah uyanınca hadi kalk yatagı toplayalm diyin.gun ıcınde dagınıklıgı toplaması için hadi kalk ortalıgı toplayalmda oturalm diyn.işte yemekten snra su dişlerimi fırcalıyımde kokmasın diyin.vucut temızliginiz için ay ben tuylerım minicik cıksa tahammul edemiyorum agda zamanım gelmiş diyin.hergn dus almazsam pismişim gibi hissediyorum diyin.sofra adabı vs vs yani siz onun ynında uyguladıkca ogrencekbu konuda basak erkekleri efsane ya.ben bi saat dsgınık takılsam esim ortalığı toplar cocuk oyuncallark etrafa sacsa odaya girdiğimde esim toplamış halletmiş oluyor.her sabah yatagı birlikte toplarız.mutdakta bazen dahınık calısıyorum kendide bana yardım edecekse ya bu mutfagın hali ne bırak ben yemegı yapım sen bulasıkları hallet der birlkte yaparız .normalde diş fırcalar ama unuttugu zamanlar oluyor benm fırcaaldıgmı gorunce kendide fırçalıyor.gördükce ögrenip alısıyolar işte,
Blemezsin ki canım erkekler sevgiliyken kendilerini harika gösterirler,evlendikten sonra özlerine dönerler.hani diyoruz ya sevgiliyken bana soyle yapardın böyle yapardın böyle ilgilenirdin artık yapmıyorsun deriz.cunku sevgiliyken o cok ilgili sahte kişilikleri gidiyor özleri geliyorBu yazdiklarini okuyunca konu sahibine şunu sormak istedim..eeeeyyyy konu sahibi..sen bu adamı evlenmeden önce görmedin mi?gezip ,tozmadın mi? Nişanlıyım sorun olmayan şeyler evlenince mi sorun oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?