- Konu Sahibi CikolataCanavari
-
Merhaba, burada çok sert yorumlar yapılıyor genelde. Eşiniz çabalıyorsa demek ki sizi önemsiyor ve birşeyleri değiştirmeye çalışıyor. Eğer uyumlu ve anlayışlı biriyse kısa bir zaman sonra pek çok konuda alışkanlıklar edinecektir. Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Sanki Ronesans ve Reform hareketleri gibi anlatmissiniz.Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor.
Öğrenir ya ben eşime öğrettimÖğretemezsiniz. Böyle şeyler ailede öğrenilir veya insanın içinde olur. Bir ömür yaptın yapmadın kavgasıyla geçecek. Keşke dağınıklığa tahammülü olmayan bir insan olarak ona göre eş seçseydiniz. Evliliğin oturması konusuna gelince bunun belli bir süresi yok, kişiye bağlı ama ilk aylar bir anda aynı evde yaşamaya başlayan herkes için zorlu geçer.
bak bu davranış örüntüleri adamı mutsuz eder, bu mutsuzluk yıllaraca süürerse evli olmak ta ona keyif veririr annesinin evini özler. bu bahsetttiğiniz dururm boşanma sebebei bence , . bana biriris sürekli bunu yap şunu , o olmamaış dese gıcık olurum . belli bi süre sonrada gıcık olduğum insanın suratını görmek istememem. evde oturuyormuşusunuz spor olarak düşünün . çalışınca yapar merak etmeyinBende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.
Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.
Böyle yaparsan hepten uzaklaşır taktikleri var böyle şeylerin. Öğretmenliğinizi eşiniz üzerinde kullanmayın kendini asker gibi hisseder bu hoş olmaz.Bende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.
Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.
Öğrenir ya ben eşime öğrettimdüşün annesi eşim elini yıkasa oğlum sen yat dinlen yoruldun ben hallerim diyen biri ben gündüz işteyim o gündüzleri hep evde bende fırsattan istifade evleri süpür hayatım bulaşık makinesini boşalt hayatım çamaşırlar makinede çalıştır canım tuvaleti temiz kullan diye diye alıştırdım şimdi benden güzel iş yapıyor.
Zamanla oturur merak etmeyin. Benim kaynanam meyvesini ağzına verirmiş eşimin ama evde tuvalet banyo yıkıyor :)1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
LC Waikiki'nin reklamı vardı "İYİ GİYİNMEK HERKESİN HAKKIDIR." diye. Çok güzel reklam.Öğretmenlikle ne alakası var yahu? Temizlik işçisi olsa kıllı adamı hak ediyor mu olacaktı?
Şöyle aslında benim kayınvalidem inanılmaz dağınık bir kadınİlk kez öğretebilen birini duyuyorum, gerçekten tebrik ederim sizi. Eşinizin de içinde var mıydı ama bu detay önemliBir de ben yapmam tayfa var Allah akıl fikir versin gerçekten, gidip kendi suyunu almamakla övüneni bile gördüm
6 ay genelde, aşırı durumlarda 1 sene oluyor, yeni durumlara/hayata uyum süreci.1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Aa çok yanlış davranıyorsunuzBende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.
MaaaşallahhEve uyum sağlaması için sürekli 2 yasında cocuga rutin ögretiyormus gibi her yaptıgınızı gözüne sokun mesela sabah uyanınca hadi kalk yatagı toplayalm diyin.gun ıcınde dagınıklıgı toplaması için hadi kalk ortalıgı toplayalmda oturalm diyn.işte yemekten snra su dişlerimi fırcalıyımde kokmasın diyin.vucut temızliginiz için ay ben tuylerım minicik cıksa tahammul edemiyorum agda zamanım gelmiş diyin.hergn dus almazsam pismişim gibi hissediyorum diyin.sofra adabı vs vs yani siz onun ynında uyguladıkca ogrencekbu konuda basak erkekleri efsane ya.ben bi saat dsgınık takılsam esim ortalığı toplar cocuk oyuncallark etrafa sacsa odaya girdiğimde esim toplamış halletmiş oluyor.her sabah yatagı birlikte toplarız.mutdakta bazen dahınık calısıyorum kendide bana yardım edecekse ya bu mutfagın hali ne bırak ben yemegı yapım sen bulasıkları hallet der birlkte yaparız .normalde diş fırcalar ama unuttugu zamanlar oluyor benm fırcaaldıgmı gorunce kendide fırçalıyor.gördükce ögrenip alısıyolar işte,
Eşinizi güzelce yönlendirin ve toplu olmaya alıştırın ve bunu yaparken işbirliği ile yapın, kırarak kavga ile yapmayın, benim eşim de dağınıktı biraz ilk başta bem kavga ederdim kızardım ama ters teperdi , şimdi eşimin eline veriyorum süpürgeyi ya da bezi beraber yapıyoruz, şuan ev batmasın kendisine iş çıkmasın diye baya bir titiz oldu1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?