Yeni evlilikte olur mu

Buna benzer birşey yaşamıştık eşimle ki çok severek evlendik, çoğu insan gibi. Eşim ülkesini bırakıp Türkiye ye okumaya gelmiş. 10 sene kadar tek yaşadı. Kimse karışmadı hesap sormadı, tam bekar hayatı yani. Hâlâ sevmez " surdaydım burdaydim " demeyi. Ona göre hesap sormak bana göre evliliğin gerekliliği. Bi gün " evlilik insanı değildim ben sen olmasan asla biriyle evlenmezdim" dedi. Ben de " bana göre de değildi valla prenses gibi ne temizlik yapardım ne birşey. Ben de evlenmezdim valla hizmetiçi gibiyim " dedim.

Gerçekten zor alıştım bunlara. Bak çok seviyorum orası ayrı ama o temizlik yemek vs.isleri zor geliyordu bana. Çoğu zaman yapmıyordum. Şimdi alıştım. O da artık eve gelince " bugün bunu yaptım/ hayatım x arkadaşımla buluşacağım " der. Ona göre bunları söylemek çok zordu. Alışamadım dediği buydu. Bekarken eve girmeyen hep dışarda olan adam şu an eve koşarak geliyor. Her hafta sonu en büyük keyfi sabaha kadar Taksim de takılmaktı şu an evde çay çekirdek dizi üçlüsüyle aşırı mutlu.

Gitme üstüne, ben de zor günler geçirdim ama şu an kaymağını yiyorum. Uzaklaşma daha çok yaklaş. Evet biliyorum kirginsin ama malesef evliliği gerçekten ayakta tutan biz kadınlarız. Sen davranışlarına Bak, seni seviyor mu? Evine ilgili mi? Bunlara bak. Bekar olsaydım " ayy kız boşa hemen " derdim ama yapma. Insanız, birbirimizi kırabiliyoruz.

Adam söz vermiş, üstüne gitme. Yüzünde gülücükler olsun. Aşkla ve sevgiyle doldur evliliğini. Çok da boğma. Kendi özel yaşamı da olsun. Arkadaşlarıyla bir kafede bir çay içebilir. Haftasonu annesini ziyaret edebilir. Özgür olsun biraz. Birlikte özgür olun. Gezin dolaşın eğlenin. Ama ayrı ayrı da olduğunuz zamanlar olsun.

evliliğe alışmak zor, açık sözlü davranmış sanki.bekarken yaptığı çoğu şeyi yapmıyor artık.kırıldınız ama bir susun geri çekilin.eşinizi taanımaya çalışın.eğer sizin istediğiniz biri değilse çocuk olmadan boşanmak en hayırlısı.

Konu Ağustos 2017 nin eski

Bence bu kadar abartmayın. Hemen alışamayabilir. Dürüstlük yapmış söylemiş. İçinde saklamamış. Bence beraber sebebe odaklanın.

Eşinizde depresif ruh hali var. Bir an önce psikolojik destek alın. Onun bu halinin nedeni olarak kendinizi görmeye başlamışsınız. Ki eşiniz de bunun nedenini evliliği olarak görmeye başlamış. Depref ruh halindeki birey olumsuz düşünce ve duygularını aşırı genele yayar. Mesela iş yerinde huzursuzdur,sıkıntıları vardır "Hayat çok zor ,her şey üzerime geliyor " der. Biri onu üzer "İnsanlar kötü,acımasız " der. Yani yaşadığı problemi özelde değerlendiremez,aşırı genelleme yapar. Eşiniz de bu ruh haliyle problemini genele yaymış olabilir. Mesela evlilikte birine karşı sorumluluk duygusu hakimdir. Başına buyruk hareket edemezsin. Belki eşiniz buna alışmakta zorlanmış olabilir. Ama "evliliğe alışamadım" diye ifade etmiş olabilir. Bence onu susturmayın, söylediklerine büyük tepkiler vermeyin ki sizle iletişime geçerken çekinmesin. Kırıcı olursa empati yaptırın. "Sen böyle söyleyince ben şunları(neler hissettiyseniz onları söyleyin) hissettim, kırıldım.Evlilik bekarlık gibi değil. Benim de alışmakta zorlandığım şu şu noktalar var. (Alışmakta güçlük çektiğiniz noktaları belirtin) Zamanla alışılır diye düşünüyorum." Şeklinde duygularınızı, düşüncelerinizi belirtin. Siz de alışma sürecinde olduğunuz noktaları belirtin ki bunu bir tek kendinin yaşadığını sanmasın.
Siz evlendiğiniz için farklı bir şehre yerleşmişsiniz,sosyal hayatınız kısıtlı. Bunlar sizi zorluyordur. Bunlardan bahsedin. Çok üzerine gidip onu mutlu etmeye çalışmayın. Siz sorunu kişiselleştirmişsiniz. Sanki "onu mutsuz ediyorum." gibi düşünüyorsunuz. Ama eşinizin problemi kendi ile ilgili. Onu destek alması konusunda teşvik edici olun. Moralinizi bozmayın. Bunlar aşılabilir durumlar.Sevgiler

Bence normal bişey.sizde hiç olmadı mı bu düşünce.4 yıllık evliyim nerdeyse ben bile arada söylüyorum alışamadim diye.ama eşimle ilgili değil böyle hissetmek.çok seviyorum onu.sorumluluklar sıkıntılar bazen de ailemden uzak olmak böyle düşündürüyor

Son durum ne konu sahibi? Umarim her sey duzelmistir

aslında doğruyu söylemiş ki... ben de üniversiteden tekrar memlekete dönünce kendimi uzuuun bir zaman tuhaf hissetmiştim. ki artık başka şehirde ayrı olaak rahatım. yeni düzene alışmak da zor, eski alışık olunan düzeni terk etmek de zor. aslında normal bişey söylemiş bunda kırılacak bişey yok. belki siz de alışamadınız ki çok normal... veya siz adapte olduysanız onu da yavaş yavaş adapte edersiniz zaten merak etmeyin. hiç dert edecek bişey yok zamanla size ve yeni düzene alışacak iki gün şehir dışına gitseniz nerde benim karım, karıcım diyecek... :) =)) dert etmeyin, üzülmeyin.

belki de sizin ona gösterdiğiniz bu harikulade ilgi onu şaşırtıyordur ve bu jestlere alışkın değildir. o da size jest yapamadıkça kendini ezik hissediyordur. her şeyi kötüye yormayın.

zamanla köpek gibi alışacak size. şu an her şey gayet normal.. bozmayın moralinizi... doğal olun, organik olun. iki gün yüz vermeseniz o deliye döner zaten

oluyor evet nasil bizlere eski hayatimizdan annemizin yanindan ayrilmak adapte olmak zor geliyorsa onlarinda bu hayata alismalari zor oluyor
biz dusunuyoruz yemegini yapiyorum utusunu tatlisini tuzlusunu rahat yasatiyorum diypruz ama boyle olmuyor 35 senedir aliailmis bir hayattan yeni bir baslangica gecmek onlar icinde zor oluyor gecim derdi kirasi elektirigi mutfagi bizim azda olsa isteklerimiz birden biniyor omuzlarina ve sorumlulukta zorlaniyorlar zamanla gecer merak etmeyin uzulecek birsey yok tabiki iyiki hayatindasiniz ama onuda anlamak gerek

Olabilir böyle şeyler kendini harap etme.
Eşinin neden böyle düşündüğünü öğren. Ona göre nerede sıkıntı varsa gidermeye çalış. mutlaka bunaldığı yerler olmuştur.
Çok üzerine gitmemeye çalış zamanla alışır.
Misal benim eşim ilk zamanlar arkadaşlarıyla dışarı çıkma falan isterdi ben sinir olurdum gitsin istemezdim. Eşim de sinir olurdu tabi. Şimdi ben git diyorum o nazlanıyor.

Canım evlilikte daha çok heveslerin kırılacak eski neşeli halinden eser kalmayacak..eşinin her dediğine bu kadar takılırsan ilerleyen yıllarda çok yıpratırsın kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…