6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
evliliğe alışmak zor, açık sözlü davranmış sanki.bekarken yaptığı çoğu şeyi yapmıyor artık.kırıldınız ama bir susun geri çekilin.eşinizi taanımaya çalışın.eğer sizin istediğiniz biri değilse çocuk olmadan boşanmak en hayırlısı.6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Konu Ağustos 2017 nin eskievliliğe alışmak zor, açık sözlü davranmış sanki.bekarken yaptığı çoğu şeyi yapmıyor artık.kırıldınız ama bir susun geri çekilin.eşinizi taanımaya çalışın.eğer sizin istediğiniz biri değilse çocuk olmadan boşanmak en hayırlısı.
Eşinizde depresif ruh hali var. Bir an önce psikolojik destek alın. Onun bu halinin nedeni olarak kendinizi görmeye başlamışsınız. Ki eşiniz de bunun nedenini evliliği olarak görmeye başlamış. Depref ruh halindeki birey olumsuz düşünce ve duygularını aşırı genele yayar. Mesela iş yerinde huzursuzdur,sıkıntıları vardır "Hayat çok zor ,her şey üzerime geliyor " der. Biri onu üzer "İnsanlar kötü,acımasız " der. Yani yaşadığı problemi özelde değerlendiremez,aşırı genelleme yapar. Eşiniz de bu ruh haliyle problemini genele yaymış olabilir. Mesela evlilikte birine karşı sorumluluk duygusu hakimdir. Başına buyruk hareket edemezsin. Belki eşiniz buna alışmakta zorlanmış olabilir. Ama "evliliğe alışamadım" diye ifade etmiş olabilir. Bence onu susturmayın, söylediklerine büyük tepkiler vermeyin ki sizle iletişime geçerken çekinmesin. Kırıcı olursa empati yaptırın. "Sen böyle söyleyince ben şunları(neler hissettiyseniz onları söyleyin) hissettim, kırıldım.Evlilik bekarlık gibi değil. Benim de alışmakta zorlandığım şu şu noktalar var. (Alışmakta güçlük çektiğiniz noktaları belirtin) Zamanla alışılır diye düşünüyorum." Şeklinde duygularınızı, düşüncelerinizi belirtin. Siz de alışma sürecinde olduğunuz noktaları belirtin ki bunu bir tek kendinin yaşadığını sanmasın.Etrafimdaki herkes akli basinda biri oldugumu soyler. Oyle hemen tepki vermedim, acikcasi hala anlayisli olmaya calisiyorum.. Olgun karsilamaya calistim ama o kadar sk soylediki cok bunaldim. Sanki birinin hayatini alt ust etmisim Gibi davraniyor. Agladi bile yanimda.
Birseyden zevk almiyor . Daha 10 dk knce bir plan yaptim , yakin bir sehir var oraya gidelim sanada banada degisiklik olur hem birseyler paylasmis oluruz dedim istemedi. Her fikre acik olan canli hayat dolu biri degil. Evlendigimizden beri bir kez neseli gun gecirmedi. Evlenirken oyle degildionu mutlu eden hicbirsey bulamadim.
Son durum ne konu sahibi? Umarim her sey duzelmistir6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?