Yeni evlilikte olur mu

Abartmayın herkes yaşıyor bunları eşiniz sadece dile getirmiş. Benim eşim de senelerce yalnız yaşamış resmen evde beni istemiyordu, söylemiyordu ama ben hissediyordum, anneme gideyim arkadaşımla buluşayım mutlu oluyordu resmen. Yavaş yavaş evde benim varlığıma alıştı. Güveninizi yitireceğiniz bir durum yok. Evlilikte alışma süreci diye bir şey var, eşinizi bunaltmayın, öyle diyince harbi evlilik zor bende yavaş yavaş alışıyorum diyin.

Biliyorum zor bir durum benimde başıma geldiği için sana deneyimlerimden yardımcı olmak isterim.
Benim eşim sırf Benin'le evlenmek için herkese rest çekti mezhep farklılığından dolayı ailesi önce istemedi beni. Neyse daha sonra bi şekilde konuştuk anlaştık ve evlendik. İlk bi sene tek söylediği şey "evlilikten sıkıldım keşke evlilik olmasaydı evlilik bana göre değilmiş vs vs"
Eşim arkadaş çevresi olan aileden bağımsız yaşayan bir adammış sen düşün evlendiği zaman sanki onu kafese kapatmışım gibi hissetti.
Kaç kere boşanmanın eşiğinden döndük o derece büyük kavgalar ettik.
Ama sonra alıştı tabi 2 seneden sonra
Demem o ki alışır geçer sen morelini bozma erkekler bizim gibi değiller..
onların düşünceleri basit ve küçük derinlemesine bakamazlar bizim gibi morelini bozma herşey gelir geçer canım

Benimki de az ne var bi gün annenlerde kal diye beynimi yiyip duruyordu bende inatla gitmiyorum diyordum şimdi vazgeçti

Butun sayfalari okuyamadim ama konunuzdan ve ilk birkac sayfada yazdiklarinizdan anladigim kadariyla, bence esiniz sizin yasam standartlarinizi asagi cektiginin ve size beklediginiz evliligi yasatamadiginin (kurulan guzel hayaller, birlikte vakit gecirmeler vb. ) farkinda ve siz icten ice bunu dusunuyorsunuzdur diye dusundugunden ben de boyle hissediyorum vurgusu yapiyor. Cunku anlattiklarinizda esinizin alisamayacagi bir durum goremedim, ama 1 aydir surekli soyluyor demissiniz orasi da ayri bir muamma

Demkki neymiş güzel kardeşim sen onu dusununce kıymetli olmuyormussun sen biseylerden taviz verirsende gözü gozukmuyormus isteklerini erteleme söyle birlikte dışarı çıkalım de bi hayir iki hayır üçüncü hayırda de kimin alisamamasi gerekiyo bu durumda dönde benim durumuma bak benim senin için yaptıklarıma hala sikayetleneceksen bana çözüm önerisiyle gel ona göre hareket edelim şöyle napalm nasıl yapalim de bakalım ne diyecek..

Evliliğe alışmak kolay değil özellikle de erkek için bu kadar kafayı takmayın siz de çalışmaya başlayın bütün gün oturup bunları düşünüp üzülmezsiniz inanın biraz da evde yalnız kalınca kendini dinlemekten bazı meseleler büyüyor

Tavsiyelerinizi dinleyecegim. Tesekkur ederim

Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.

Eee ne istiyormuş o zaman? Boşanalım desen boşanır mı? Boşanmazsa ne diye konuşup suları bulandırmış.
Gitsin haftanın 3 günü arkadaşlarıyla kalsın madem. İşe bak ya.

Aslinda buda aklima geldi cunku arada surekli ' sen bugun napicaksin, tek basina skilmiyor musun evde' tarzinda seyler soyluyordu. Kendini yetersiz hissettiginden mi acaba. Insan psikolojisi cok karmasik gercekten.

Hiç kişisel almayın söylediklerini. Evet keşke seninle evlendiğim için havada uçuyorum deseydi öyle hissetseydi ama şu an söyledikleri de inanın çok da garip değil. Ben de 30 yaşında evlendim ve hayatımda hemen hiçbir şey değişmemesine rağmen evlilik fikrine alışamadığım için neredeyse depresyona girdim. Eşimi seviyorum onunla evlendiğim için çok mutluyum şu an başlarda hele de özgürlüğüne düşkün biriyse alışmak çok zor. Biraz geri çekin kendinizi; tavır atmak ya da iletişimi koparmak anlamında değil, birbirinize daha fazla alan bırakın evliliğin bi esaret değil neşe ve huzurla hayatı paylaşmak olduğunu anlamasını sağlayın. Ha gene de alışamadım diyorsa gitsin ergen irisi eski ev arkadaşlarının yanına dönsün

Bir de eşinize onun sırtına binmiş bir sorumluluk değil hayatı ve yükünü paylaşacak bir birey olduğunuzu hissettirin. Çalışmanıza engel olan nedir bilmiyorum ama sağlıkla ilgili değilse mutlaka çalışın. Ben de erkek olsam birinin geçim yükünü geleceğini üstüme aldığımı düşünsem aşırı gerilirim

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. 8-5 calistigim bir is olamaz su an ama part time biseyler yapiyorum. Birde evlenmeden once birikmis param vardi. Onu harciyoruz. Evlendigim ilk haftadan itibaren eve katkida bulunmaya basladim, sirf o kendini maddi olarak agir yukun altina girdim diye hissetmemesi icin
sekkur

bende hala alışabilmiş değilim evim bana çok yabancı bazen 30 yaşında evlenseydim daha güzel olurdu bile derim annemlerle uzak olmak zor geliyor çünkü eşimede derim bunu ama o kırılmadı hiç bu pişman olduğu anlamına gelmez ki

Eşinize maddi olarak da destek olduğunuzu sonradan okudum. Üslubunuzdan baskıcı biri de olmadığınızı çıkarıyorum. Eşinize biraz zaman verin çünkü problem sizde değil kendisinde. Çözmeye gönlü yoksa da kendi bilir. Evliliğe alışmak onun için zorsa sizin için de zor.

Neden senin birikmişinden harcıyorsunuz ki? Eşinin geliri yetmiyor mu? Ben de çalışmanı istediğini düşündüm tüm gün evde ne yapıyorsun vs demiş ya. Eski kocam da öyle derdi ben atanmadan önce. Maddi yük olarak mı görüyor acaba evliliği? Evlenmeden önce çalışıyor muydunuz?

Evet calisiyordum. O benim calisamayacagimi biliyordu. Ek gelir biseyler yapiyorum. Skilirim diye soyluyordu oyle. Ben part time biseyler yapmaya calisiyorum onu desteklemiyor. Calismami istese oyle yapmaz. Sorun calismak degil eminim buna
Evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…