6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Biliyorum zor bir durum benimde başıma geldiği için sana deneyimlerimden yardımcı olmak isterim.6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Benimki de az ne var bi gün annenlerde kal diye beynimi yiyip duruyorduAbartmayın herkes yaşıyor bunları eşiniz sadece dile getirmiş. Benim eşim de senelerce yalnız yaşamış resmen evde beni istemiyordu, söylemiyordu ama ben hissediyordum, anneme gideyim arkadaşımla buluşayım mutlu oluyordu resmen. Yavaş yavaş evde benim varlığıma alıştı. Güveninizi yitireceğiniz bir durum yok. Evlilikte alışma süreci diye bir şey var, eşinizi bunaltmayın, öyle diyince harbi evlilik zor bende yavaş yavaş alışıyorum diyin.
Demkki neymiş güzel kardeşim sen onu dusununce kıymetli olmuyormussun sen biseylerden taviz verirsende gözü gozukmuyormus isteklerini erteleme söyle birlikte dışarı çıkalım de bi hayir iki hayır üçüncü hayırda de kimin alisamamasi gerekiyo bu durumda dönde benim durumuma bak benim senin için yaptıklarıma hala sikayetleneceksen bana çözüm önerisiyle gel ona göre hareket edelim şöyle napalm nasıl yapalim de bakalım ne diyecek..Acikcasi depresyonda oldugunu dusundum. Bunlari soyledikten iki hafta sonra o teshisi koydum. Doktora gitti, ben hakliymisim. Oyle bir kinusmasi varki sanki evlilik yuzunden olmus. Isinde cok stresli bir donem geciriyor. Ben gene diygusal bakmayip ona gordugumu anlattim. Ondan kaybaklaniyor dedim. Cunku evlenmeden once isi rahatti, zor bir doneme girdi iste. Maalesef evliligimizde o doneme denk geldi. O skintim evlilige alismak diye evliligi sucluyor. Ben sert biri degilim ama sinirlendim en son kinusmasinda. Cok bunaltti beni.
Biyerlere gidelim demedi hic. Ben de o yorulmasin dedim. Gidelim desem belki zamani olmayacak gidemeyince yapamadim der uzulur diye hicbir talepte bulunmadim. Bana sarilip iyi ki hayatimdasin demesinide beklemedim. Sadece su zor donemin gecmesini bekledim ama bana gelip evlilik benim sorunum deyince cok uzuldum
6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
İşte sorun burda;sizin ilgi beklememeniz,onun hayatını kolaylaştırmaya çalışmanız.
Erkekler zor olan hedef peşinde koşmaktan hoşlanır. Adam evlenmiş e karısı da mutlu olay bitmiş onun kafasında.Bir de mızmız karakter olunca 35 yaşında nazlı bir koca olmuş çıkmış.
Siz talepkar olmayarak çok yanlış yapmışsınız .
Hayatta önce BEN demeyi öğrenin. BEN ne istiyorum BEN nelerden mutlu olurum. Önce bunları bir kağıda yazın.Kocanız nasıl bir eş olsa siz tatmin olursunuz?
Sonra eşinize BEN dili kullanarak duygularınızı anlatın. Sen şöylesin sen böylesin asla kullanmananız gereken ifadeler.
Benim kafam karışık şu malum durumdan ötürü.İçine sinmeyen bir şeyler var.Sanki mutlu olamayacakmışım gibi ama emin olamıyorum deyin
Kocanız panikle bir sürü soru soracaktır cevap sadece Kocaman bir " bilmiyorum " olsun . Ne sorarsa sorsun üfff püfff bilmiyorum.
Sürekli sizi mutlu etmek için uğraşsın dursun.
Sabredin dik durun ağlamayın sinirlenmeyin durgun davranın.O mızmızsa siz de prenses olun.
Bir iki kez olmadi. Iki gunde bir tekrar etti. Daha cok mantikli olmaya calistim ama ben akli basinda davrandikca daha cogalfiBende derim hep bana göre değil evlilik diye
fazla mı alıngansınız acaba
Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.
Butun sayfalari okuyamadim ama konunuzdan ve ilk birkac sayfada yazdiklarinizdan anladigim kadariyla, bence esiniz sizin yasam standartlarinizi asagi cektiginin ve size beklediginiz evliligi yasatamadiginin (kurulan guzel hayaller, birlikte vakit gecirmeler vb. ) farkinda ve siz icten ice bunu dusunuyorsunuzdur diye dusundugunden ben de boyle hissediyorum vurgusu yapiyor. Cunku anlattiklarinizda esinizin alisamayacagi bir durum goremedim, ama 1 aydir surekli soyluyor demissiniz orasi da ayri bir muamma
Bence eşin çalışmanı istiyor. Sana evde ne yapacaksın, sıkılmaz mısın demesi bu yüzden. Yakında söyler içindekileri.
sekkurBir de eşinize onun sırtına binmiş bir sorumluluk değil hayatı ve yükünü paylaşacak bir birey olduğunuzu hissettirin. Çalışmanıza engel olan nedir bilmiyorum ama sağlıkla ilgili değilse mutlaka çalışın. Ben de erkek olsam birinin geçim yükünü geleceğini üstüme aldığımı düşünsem aşırı gerilirim
bende hala alışabilmiş değilim evim bana çok yabancı bazen 30 yaşında evlenseydim daha güzel olurdu bile derim annemlerle uzak olmak zor geliyor çünkü eşimede derim bunu ama o kırılmadı hiç bu pişman olduğu anlamına gelmez ki6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
Eşinize maddi olarak da destek olduğunuzu sonradan okudum. Üslubunuzdan baskıcı biri de olmadığınızı çıkarıyorum. Eşinize biraz zaman verin çünkü problem sizde değil kendisinde. Çözmeye gönlü yoksa da kendi bilir. Evliliğe alışmak onun için zorsa sizin için de zor.Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. 8-5 calistigim bir is olamaz su an ama part time biseyler yapiyorum. Birde evlenmeden once birikmis param vardi. Onu harciyoruz. Evlendigim ilk haftadan itibaren eve katkida bulunmaya basladim, sirf o kendini maddi olarak agir yukun altina girdim diye hissetmemesi icin
sekkur
EvetNeden senin birikmişinden harcıyorsunuz ki? Eşinin geliri yetmiyor mu? Ben de çalışmanı istediğini düşündüm tüm gün evde ne yapıyorsun vs demiş ya. Eski kocam da öyle derdi ben atanmadan önce. Maddi yük olarak mı görüyor acaba evliliği? Evlenmeden önce çalışıyor muydunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?