Ben yurtdisinda kaliyorum, klavyem türkce degil ve türkcemde biraz daha bozuk. kusura bakmayin. Neyse bende senin esinin oralardanim. Bizimde findigimiz var ama babam istemiyor toplamak, bütün sene calisiyoruz zaten ve almanyadayiz babannem aliyor herseyi....) Neyse bizim köy yada trabzonun bir cok köyünde yazlari senin dedigin gibi geciyor genelde ve malesef esine bu konuda hak vermem lazim, evlenirken bildigin seyi simdik niye kiziyorsun onu anlamadim. Esin sana eger seni calistirmicam, sana findik toplattirmicam diye bir söz vermediyse böyle birseyin olucagini sende mantik olarak bilmen gerekirdi. Evet isci alinabilir, ama genelde bizim orda bosda duran calismayan insan varken, isci alinmaz. Sonucta findigin parasi o aileye gidiyor, ayni masadan ekmek yeniyor, ayni tarlalar size kalacak. Isciye niye para veriyim mantigi vardir. Günlükcü alanda var ama adamin ailesi 7 kisidir, 3-4kisi daha günlükcü alir. Asla ailesi evde bos oturup, günlükcü calistirilmaz. Köylüler tarafindan garipsenir hatta... sorulur neden calismiyor diye.
Bu ölene kadar böyle devam eder.
Senin bu isten kurtulmak icin iki senegin var:
1.) Bosanmak(Bu kadar isten sonra kocan sana iyiyiz demek yerine, ben senin ailenle muhatap olamam diyor) Cok ayip!
2.) Bu ikinci secenegi de bizim orda okadar cok kisi yapiyorki...durmu az cok iyi olan: Gitcen hasta numarasi yapican, bayilma numarasi yapican, doktora gidecen, kendine rapor cikartican, doktora söylicen, durumu anlatican, calismasin, sikinti olabilir kalbinde dedirticeksin.
Baska kurtulus yok. Bizim köyde 3-4 kisiden bunu biliyorum. Bazilari balkona cikip bagirip kendini timarhaneyede getitiriyor...
Yok ben öyle numaraci degilim diyorsan, bosanacan yada cekeceksin. Durum bu.