Yeni evliyim ama :(((

Yapacağın çok çok büyük ve geri dönülemez hata da bu sevgisiz evliliğe bir de çocuk yapmak olur.

Bu tur fedakarliklara hic mecbur degilsin.
Paran mi var kosede, kimseyi ilgilendirmez, kocani bile. Bunu ben degil dinimiz soyluyor.
3-4 yere gidiyorsan, esininde servisi varsa, araba senin hakkin.
Calisiyorsan, sosial hayat seninde hakkin, kendine ciciler almaya, bakim yaptirmaya senin hakkin.
Bedelli askerde neymis, parasi varsa versin, yoksa pasa pasa gitsin yapsin askerligini.
Artik kendini dusunmelisin, iyi niyetlisin biliyorum ama bu kadari da fazla.
Ayagini gaz pedalindan cek!!!!!
Ben bile sinir oldum, sen nasil yapiyorsun arkadasim.
Allah yardimcin olsun, o kocanada akil fikir versin.

bu askerlik konusunu anlayamıyorum askere gidince özlemeyecek misin nasıl dayanacaksın demiş size farkettiyseniz ben asker yolu bekliyorum 120 gündür sevdiğimi görmüyorum ona dokunamıyorum nasıl dayanıyorum mecburen dayanıyorum hadi benmki kolay 460 gün askerlik yapanlar nasıl dayanıyo benmki yine kısa dönem...para yoksa gitsin yapsın askerliğini hiç yüz vermeyin hatta askerlik yaparsa biraz hayatın zorluğunu öğrenir. kendinizi hiç yıpratmayın ben az çok gözümde canlandırabiliyorum sizi o kıyafetlerle otobüslerde nasıl sırıttığınızı asker beklemek kolay değil çok zor ben bunu savunmuyorum ama ömür boyu eşinizin hamalı olmaktansa eşinizi 155 gün veya 460 gün bekleyin askerliğini yapsın daha iyi bir arkadaş ne kadar güzel demiş pahalı olun diye gerçekten çoook doğru pahalı olun kültürlü görmüş geçirmiş bir hanımsınız ben sizden küçüğüm bekarımda çok tecrübem yok ama bende iş hayatındayım tubitak gibi o büyük yerlere bende girdim ve ortamlarını biliyorum ne kadar zorlandığınızı da tahmin edebiliyorum sizden daha değerli kimse yok siz önce kendinze değer verin eşiniz size mecbur değer verecek ben biraz argo olsada şu sözü çok seviyorum "tepene taparlar tapana teperler" tapmayın eşinize o size tapsın siz ona taptıkça o tepenize çıkacak erkek olsun biraz da kadınını korumayı kollamayı öğrensin

çok çok özür dilerim dilim sert olduysa affedin beni kendim yaşamışım gibi üzüldüm anlattılarınıza

Çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten.

Cidden aydınlandım. İyice bunalmış artık bişey düşünemez olmuşum. Teşekkürler, yapacağım dediklerinizi:)

Nedir bu kadınlardaki erkeğin görevini üstlenme, sorumluluğunu alma ççabası.
Sorun hep bu konudan kaynaklanıyor.
Kadın olduğumuzu unutmayalım.Eşlerimize da unutturmayalım.
Yırtmayalım kendimizi.

diger arkadaslarin dedigi gibi cok yanlis yapiyorsun. kimseye parani vermek zorun da degilsin. geridönüsüm kutusu arkadasin dedigi gibi erkekler güclü kadinlarin kiymetini bilmez. tesbih de hata olmaz biraz salaga yaticaksin sorumluluk da. ben anlamam yapamam veremem yani kisaca hayir demeyi ögrenmelisin. ben aslin da kadinlarin calismasina da karsiyim. cünkü kadin calisirsa erkekler böyle rahata eriyor. erkek isten geldigin de tv karsisina gecip keyif yapabiliyor ama biz kadinlar öylemi ? yemegi camasiri ütüsü üstüne üstelik bi de cocuk varsa kadin iyice yipraniyor. zaten kadinlarin dogasi erkege göre daha fazla yaslaniyorlar. bunlara bir de hem ev isi hem para kazanma isi eklenirse vah ki ne vah. yazik kadinlarimiza. kadin calistigi zaman özgürlügünü yasiyor, ev hanimlari ise ezik duruyor gibi toplumda böyle yanlis bi olgu var. bence calisan kadin ev kadinlarina nazaran daha cok ezliyor. önceden erkekler ben karismi calistirmam diye bi düsünceleri vardi. simdi erkekler birak gururu kadin parasi yemeye o kadar alismis ki. kaynana adaylari bile maasli gelin ariyor. düzen para üzerine kurulu yani. bu benim düsüncem katilan katilir. ama ben bu kadar sorumluluk almanizi bi hemcinsim olarak cok üzüldüm. siz bi kadinsiniz ve bir gün anne olucaksiniz. Allah bizim fitratimizi böyle yaratmis. evlilik müsterek diyorlar ya dogru. erkek evi gecindirecek. kadin da ev isleri ve dünyanin en kutsal meslegini anneligi yapicak. bi karikatür vardi anne baba cocugunu kücük yasta krese veriyordu ve cocugun aklindan da su geciyordu. sart olsun ben de sizi yaslandiginiz da bakim evine birakicam diye. toplum olarak deger yargilarimizdan ne kadar da cok koptuk bilmem farkindamisiniz ?

kusura bakmayin konu üzerinden biraz disari ciktim..

Resmen eşin tarafından kullanılıyorsun . . !!

Eşin seni bir eş değil bence banka gibi görüyor. . Evin borçların tüm sorumluluğunu üzerine alarak başta büyük bir hata yapmışsın . Sıkıntını dile getirirken yaşadığın endişede beni şaşırttı doğrusu . Aranız bozulmasın diye sürekli susmuşsun . .
Kendi ayakları üzerinde duran bir insansın bu adamın bu kadar kahrını nasıl çekiyorsun anlamış değilim . Bak sende diyorsun o kendi keyfine bakıyor sende sırf ev ekonomisine katkı sağlamak için öğle yemeklerini erteliyorsun. . .!! Kıymetin mi bliniyor el üstündemi tutuluyorsun ? HAYIR

Bence kendine çeki düzen ver topla aklını. Yaptıklarının bir hata olduğunu benimse. Ayrıca sakın ha çocuk yaparak bu durumu kurtarmaya çalışma. Eşinin düşünceleri bu haldeyken çocuğunuzun olmasına pek sevineceğini sanmıyor . .Ayrıca bir birey dünyaya getiriyorsanız buna karar verme hakkı sadece size ait değildir. Siz bile olayların içinden çıkamıyorken küçücük bir yavruyu böyle sağlıksız bir ortama getirmeniz doğru değil .

konunuzu okurken çok gerildim.
nasıl bir sevgi anlayısı var eşinizin..
siz zor şartlarda dolmuş,otbuslere biniyorsunuz,topuklularla..eşinizde hiçmi gurur sevgi yok...kendisi bide çok afedersinz utanmadan bedelli paramı mı öde diyor!!
bırak ödeme ya!
ne yaparsa yapsın..
genç yasta bu kadar yüklenme kendine...
inana senin yerinde olsam 5 dk düşünmezdim..
resmen eşiniz paranız için sizi seçmiş!
bunu görün lütfen..
siz ise idealleri olan,basarılı,azimli birisniz..eşiniz farkındaysanız sizi çıktığınız basamaklardan aşağı indiriyor bir bir.....

Son düzenleme:
eşin arabasını satacak,
servisle gidecek ve kurum yemeğini yiyecek.
malum adı üstünde 'bedelli'
bedelini ödesin bi zahmet.

bende evlenmeden önce çalışııyodum maaşım eşimden çok daha fazlaydı evlendikten sonra borçlarımız bitince iş değiştirdim ve yeni işyeri battı bidaha kısmet olmadı. kaynanada zırt pırt çalışsan daha kolay olur falan diyip duruyodu. bende bigün dayanamadım banamı güvendin oğlunu evlendirirken. evlenmeyi bilen parayı kazanıp ailesini geçindirmeyide bilecek. ozamanlar oğlun çalışmasan ii olur diyodu nooldu şimdi. beni aldıysa eşşek gibi çalışıp bakacak dedim. :)) çok sert çıkıştım bidaaa gıkı çıkmadı. sanki ondan ekmek su istiyorum.:47:

bedelli ucretini odettiriip
birde arabasinin modelini degistirecekmis
lutfen kendi kiymetini bil
bu dusuncede olan bir insanin bedelli ucretini
neden odeyesin?
haa arabasini sana verir sen araban icin
biriktirdigin parayi verebilirsin
ama bundan fazlasini kabul edemeyecegini
ondan yeterince fedakarlik gormedigini
kendisi ozel arabasiyla ise giderken
senin minubuslerde sikinti cektigini
ve bagirarak uste cikamayacagini
bir erkek maddi olarak karisina degilde
bir kadin kocasina guvenmesi gerektigini
soyleyip kararindan vazgecmemen gerek

bide bedelli çıktı ayranı yok içmeye atla gidiyo .......maya. kadın ne fedakarlıklar yapmış azıcık sıksana sende dişini ama olmaz; yarın belini bi doğrultsun seni beğenmez hepsi aynı.

bende evlenmeden önce çalışııyodum maaşım eşimden çok daha fazlaydı evlendikten sonra borçlarımız bitince iş değiştirdim ve yeni işyeri battı bidaha kısmet olmadı. kaynanada zırt pırt çalışsan daha kolay olur falan diyip duruyodu. bende bigün dayanamadım banamı güvendin oğlunu evlendirirken. evlenmeyi bilen parayı kazanıp ailesini geçindirmeyide bilecek. ozamanlar oğlun çalışmasan ii olur diyodu nooldu şimdi. beni aldıysa eşşek gibi çalışıp bakacak dedim. :)) çok sert çıkıştım bidaaa gıkı çıkmadı. sanki ondan ekmek su istiyorum.:47:

valla helal olsun azıcık kafalarına tokmak istiyo o cadılar..

resmen kendini kullandıyorsun
eşin paranı yiyor
sırf paranla evlenmiş sanki
kusura bakma arkadaşım ama böyle gözüküyor
kendini enayi yerine koydurma :45:

eşin çokmu iyi? nie camimi yaptırmış.valla senin gibi karım olsun varyaaaa... hergün ayaklarını yıkarım şahsen.erkeği kendine güvendirme asla.bak ben evlenirken çok nasihat adım bunlardan biride bu.herşeyi ben yaparım dersen herşeyi herzaman sen yaparsın.yıpranan sen olursun.belli bi zaman sonra çökersin gözüne güzel gelmez olursun.ah benim karıcığıma okadar yük yükledim işte bedellimide ödedide bundan oldu demez.alıverir öle kokoş bi hatun bakakalırsın.ayrıca seni sevdiğini yaptığı sürprizlerden değil fedakarlıklardan anlarsın.arabasını sana verirdi seni sevse.sana batırmasaydın paraları demezdi senmi istedin.hoş sevgi konusunda bişey demek istemiyorum en ii sen bilirsin bunu.ama sorunsuz kadını herkes sever.elimede para sayıosan ohh senden ii kadınmı var allah aşkına.aaaaaaaaa çok kızdımmmmmm.

ayrıca bebek istemek ve yapmak senin en doğal hakkın.valla bende çalışim dedim çocuk yapmayalım dedim eşim benim çocuk hakkımı elimden alamazsın dedi.işe girmek yerine çocuk yaptım bende.haklı bir hayat yaşamıyoruzki.beraber bi hayat yaşıyoruz.haklıydı ben işe girsem zaten en az 1 sene çocuk yapamazdım.zaten işkolik bi yapım vasr erteledikçe ertelerdim.e yaşta geçio neticede eskisi gibi 18 de evlenmiyoruzki.sonrada doktor doktor geziyoruz bebek için.( allah isteyen herkese nasip etsin dileğim.) yani sırf para için manevi şeyleri erteleme.ona yükleyebildiğin kadar sorumluluk yükle.paşam satsın arabasını.allah allah.ayrıca aileside sevmeyiversin sevdide başın bal kazanınamı battı? ayrıca okutmak belli bir yaşam düzeyine getirmek her anne babanın görevidir.ayrıcalıklı bişey yapmamışlar bana göre.hem askere giderse adam olur valla:)) gitsin gitsin hem sevginizde özlemle pekişir:)

siz bu dünyaya o adamı besleyip büyütmek, gezdirmek eğlendirmek, sırtını sıvazlamak bi de olmadı cebine para koymak için gelmişsiniz resmen.
diğer tatile gitme isteğiniz olan konunuzu da okudum, kocanız içimi sıktı,
bu konuyu okurken yazarına bakmadım, ay ne fena az önceki konudaki adam gibi ne bencil bu ne dedim.
baktım bu konu da sizinmiş,

silkinin bişey yapın, ne maddi ne manevi olarak yanınızda olmayan biriyle ne gezmesi ne eğlenmesi? bi de krediler borçlar varken adam hem gezmesinin tafrasını atıcak size hem de bedelli askerliğini ödeticek.?!

pes diyorum.

kadın kendini niye ezdirir anlamam ama...okumuş,iş güç,kariyer sahibi bir kadın neden ezdirir onu hiiiiç ama hiiiç anlamam:47:
sanki 40 yıllık bir evlilik var,işler tersine döndü de fedakarlık yapıyorsunuz!bu ne yahu,adam sizi kullanıyor,daha 1 yıl bil olmamış,ne için çabalıyorsunuz siz????
kusura bakmayın ama bütün suç sizde,böyle evlilik mi olur,sinirlerim tepeme çıktı:52:

oncelikle helal olsun sana, tebrik ediyorum ya keske herkes senin gibi olabilse
o es, o esin ailesi senin gibi birisini bulmuslar avucunun icinde tutacaklari, el ustunde tutacaklari yerde ..

sonuna kadar haklisin
burada yazdiklarinin hepsini esine bir bir soyle arabasini satmiyosa beyefendi hic senin araba parana goz dikmesin ozaman

aslinda varya gidip esinin ailesine tamam evlendim ama ben dogurmadim asker borcunu odemek bana dusmuyor demek var ama cok agir oluyor esini kirmadan imkansiz boyle birsey olmasi

ama senin icine dustugun duruma ben bile sinir oldum gidip esinle ve ailesiyle konusasim var resmen :D

Back
X