yeni evliyim, çaresizim, ne yapacağını bilemiyorum bana destek olur musunuz?

Canm ayrılmak istemiyorsan sana tawsiyem sunlar
Daha yenisin mesafenı koru
Asla ve asla cizgiyi gecme yap gelinliğinî snra geri çekil
Eşinlede konuş ben senin karının bni ikinci planda tutamazsın dıye
Kendi iradenle kararını ver de
Su ne demiş bu ne solemiş bunlar degıl olması gerwkn ne sen daha iyi bilirsin de
Canm bnm ewlılık biraz fedakarlık ister yuwayı bozmk kolaydır ama kurmak zor
Allha dua et. ..
Her ewde war bu sorunlar herkes cokmu mutlu sanıyosun
Sen esinle ii geçinmeye calış
Kocamn insanlarsınız canm bnm oturup kavgaya donusmeyen tartışmalarla hersey hallonur
Sık sık boşanma konusunu ortaya getırme
Bide tartışmalarda sakın ha sakın aglayıp kendini küçük gösterme aksine dik dur ille aglıcaksın kuytuda agla
Sana üzülür dediğini yapar sanma yani karsısında güçlü durursanzamanla oda senin ğstüne gelemicek
Canm bnm sna şöle diyim bi laf war bilirmisin bilmem

YASTIK DEGİŞİR KADER DEGİŞMEZ
bak bi bosananlara tekrar ewleniyolar oncekinden kötü oluyo ne bilim bn hep öle gördüm ve duydum
Sabrını DUANI hanımlığını hiç bırakma canm bnm

bende süpheleniyorum bişey olduğundan deim ya aile gıbı hissetmiyorum haftada 1 bazen oluyor afedersınız ama ondan da bişey anlamıyorum ben merak ettiğini söyliyim canım ben ıkımızde bunları yaşıyoruz ama okumuş cahiliz bu 2. üniversitemi okuyorum eşim de öyle büyük sehirde kimsesiz yaşıyoruz canım onun aılesıne uzak benimkine 2 katı uzak

Evliliğin ilk yılları olur öyle şeyler. kırıldığınız konularda susup tepkisiz kalmamanızda güzel. zamanla birbirinizi daha iyi anlayıp, bir çok şey rayına oturacaktır. evliliğiminizin 5.yılına giricez. ilk yıllara dönüp bakıyorum çok zordu ama zamanla sevmediğim bir çok huyu değişti. hatta birtaneside sizin bu anlattıgınız olayların benzeri. işallah sizdede öyle olur.

uzaklıkda olabilir ne yapacağını bilememiş bocalamışda olabilir

Eski konularının binde birinin çeyreğini ben yaşasam yemin ederim dk sında boşarım bu adamı. Bu ne ya sen köle misin cariye misin? gerçekten bazen küfürlü yorumlarda bulunmak legal olmalı site içerisinde. Öküze de bak sen ya en nefret ettiğim şey o kadar sevilip sayılırken hala moron gibi duran kocalardır. ben ailemi ezdiremem arkadaş. Ben kendi seçimlerinin bedelini anneme babama çektiremem. Aklını başına al arkadaşım anladığım kadarıyla sevilecek tek bir yanı yok. Bırak gitsin bunu çayıra. Ailenin yanında hazırlan kpss ye o evde o ortamda pek sağlıklı ders çalışabileceğini sanmıyorum. Allah sabırlar versin

Niye geliyolar o kısmı kaçırdım ben?
Siz daha yeni evlisiniz gelip öyle kalmakta neoluyomuş
Eşini yalnız bırakma o hatayı sakın yapma hep yanında ol bak bugünler daha gelmicek diyorum şimdiden alışırsa yalnız salonda oturmayı suratsız bi eşi zamanı gelince gerçekten çok büyük bisorunda surat yaparsan önemsemez nasıl olsa herşeye böyle der.
Madem sana öyle davranıyolar çok samimi olmadığın bi misafir gelmişte mecburi kalıolarmış gibi davran bunu hissettir.
Orası oğullarının değil ikinizin evi içişleri bakanıda sensin bunu anlasınlar. Laf sokmaya kalkarsa ki bunları yaparsan asla öyle bi cesarette bulunamazlar ama bizde yeni evliyiz evli olduğumuzu anlıyamadık gelen giden bi rahat vermediler huzurumuz kalmadı de laf sokmak neymiş anlasın.
Ayrıca unuttum ders çalışman gerekiyosa yok sultan palamut efendiler gelmiş hizmet edicem de onu yediricem bunu yediricem kızılcık şerbeti kusucam diyip kendini parçalama otur dersini çalış baş kahya değilsin 24 saat tepelerinde oturucaksın.

Son düzenleme:
ah canım yaa...nasıl için yanmıştır ailenin yanında yaptıklarına...Allah yardımcın olsun...işin çok zor.
en çok kızdığım nokta görüşmeyeceksin göndermeyeceğim ve sen gelinsin yapacaksın...zaten biz ağaç kavuğundan çıkıyoruz ne kadar sığ bir görüş...

senin kocanın elle tutulacak bi yanı yok
adamı neresinden tutsak elimizde kalıyor
tam boşamalık ama sen bilirsin

kurban olsun sanada ailene de...
boyle bır kutukle gecırecegın en guzel gunler bu gunler emın ol.
sımdı goz yasın onu etkılıyor yarın oda olmayacak...
bosanmak ıstemıyorsan bıle asla cocuk yapma.bırak cocuk cocuk dıye ınım ınım ınlesın...
sana ne kadar kıymet verıyo kı cocugunuza versın...
boylelerı ailelerinden baska bır sey bılmez.
bu arada delı gıbı ders calış ve atan lutfen.
cok acı olacak ama o zaman gorursun senı sayıyomu saymıyo mu...
cunku o zaman kendıne guvenın tavan yapmıs olacak...

Ikimiz de okumus cahilleriz derken dogru terspit yapmissin.
Adam zaten evlenince ailenle gorusemezsin demis, bunu romantizm olarak algilamissin.
Daha ataman olmadan evlenmissin, elin ekmek tutmamis
Simdi tum bu sacmaliklara ragmen bosanmam diye diretiyorsun
Valla ben bu konuda kendini damadina sevdirmek icin cirpinan babaya uzuldum

ya arkadaş ne dengesiz kişiler var insan insana zulüm yapıyor...bu nasıl bir mantıktır nasıl bir düşüncedir..inan beynim durdu şuan hafızam kayboldu...böle saçmalık varmı ya valla kızım 78 yıllık hayatımda böyle birşey görmedim....sen bana kalırsa olur yönlerini bi dene..

bu adamlar nasıl yetişiyor ne yiyor ne içiyor da böyle oluyor ben anlamıyorum... ne kadar egoıst ya..

ya benim kısasa kısas bı yapım vardır... onun gözlerinde o değişimi görmediğim sürece gerekirse kendimi kitlerdim bi odaya hadi götürsün bakalım annesine bilmem kime yalvartana kadar töbe billah bir adım atmazdım .....

hizmetçi istiyorlarsa aatardm suratlarına para gidip tutsunlar birtane... gelin demek hizmetçi demek mi bide neymiş adı zormus değiştirsinmiş.. hey yarabbimmm... Allah senin yardımcın olsun

o ilk gece yaşadıklarını yazdıktan sonra inan bana ben etkisinden kurtulamadm arkadaslarıma bile anlatıyordum düşünsene sevdiğin adam sana böyle yapıyor diye... Allah yardımcın olsun ne diyim..

Canım senin bu kocan adamlıktan nasibini almamış kusura bakma da
ne hain insanlar var ya elalemin çocuklarını alıp hayatlarını zindan ediyolar
sen tavrını net koy çocuk falan da düşünme bence
çünkü bu tipler çocuk olunca iyi elini kolunu bağladım diye düşünüp tümden azıyolar

Hay Allah. Sıkıntılı ve sevimsiz işler bunlar. Geçmiş olsun. Benim gözlemlediğim kesin birşey var; evliliğin ilk 1-1,5 yılı mükemmel aileler ve mükemmel eşler bir arada olsa bile illa ki sıkıntılı geçiyor. Önceki yazılarını bilmiyorum, sadece bu konuya cevap veriyorum. Aileler çekişmesinde canını sıkmamanı tavsiye ederim. Birçok kişinin ilk zamanlarında benzer şeyler yaşanıyor. Sadece herkesin olaylara verdiği tepki farklı olduğu için bazıları daha kolay atlatıyor bazıları daha derinden etkileniyor.

Serin kanlı, tutarlı ve daha az duygusal olmanı tavsiye ediyorum. Ama bu hele ki 2 aylık evlilikte olmuyor. Zaman geçtikçe yeni hayatına, yeni evine, yeni düzenine alışıyorsun, kocanı - ailesini daha iyi tanıyorsun, 3-5 badire atlattıktan sonra daha çelik sinirlere hakim oluyorsun. Boşuna demiyorlar el kapısı diye. Benzer davranışları kendi ailen yapsa; yine öfkelenip kızarsın ama böyle çok içlenip kederlenmezsin.

Alttan almak zorunda değilsin, ama bu agresif davranıp kavga edeceksin ya da intikam alacaksın anlamına gelmesin. Kendinden emin ol, hedeflerine odaklan, bu davranış veya sözlerin benzerlerin iş ortamında da olabileceğini unutma. Bu yüzden fazla duygusala bağlama. Sözlerinde ve davranışlarında net ol. Kocanla açık açık, kendinden emin ve kavga etmeden konuş. Kavga etme diyorsam sesini yükseltme demiyorum, hakkını koru :))

Ben de evliliğimin ilk senesinde benzer şeyler yaşadım. Erkekler evlenince sanki karılarını onlarından herşeyinden (ailesinden, arkadaşların vb) koparabilme hakkı olduklarını sanıyorlar. Kocalığı böyle ispat ediyorlar. Ezdirme kendini. Biz de sen yazınca hatırladım bütün bayramı kocamın ailesiyle geçirdikten sonra benim ailemle neredeyse saati takip edercesine bayram yaşamıştık. Gerçi şununda farkında olmanı isterim: huylu huyundan vazgeçmez. Benim ki benim ailemde ya bir köşede yabancı gibi oturmayı tercih ediyor ya da saat takibi. Ama ben aynı ben olmadığım için; kendi ailemle istediğim gibi oluyorum. Beyefendinin paşa gönlü bilir. Seneler geçince kocanın ailesinde de cazgır olmaya başlıyorsun açıkçası, bir şey olduğunda onun ailesine de diyorum ne denecekse. Hatta kayınvalideme çok açık demiştim; ben sizin gelininizim, size ne kadar anne desemde siz ne kadar bana kızım desenizde böyle deği ikimizde biliyoruz. Görümcemi kastederek siz kızınıza bunu bunu diyebilir bunu bunu yapabilirsiniz, benim annemde bana öyle davranabilir ama ben el kızıyım siz bana yapamazsınız, annem yapsa belki kalbim kırılmaz ama siz yapınca kalbim kırılır, Ahllah katında kul hakkı almayın. Ben de size büyüğüm gibi davranayım siz de bana gelininiz gibi davranın. Zaten bu ailede ikimiz de aynı konumdayız siz de gelinsiniz ben de; bu aile ikimizinde gerçek ailesi değil. Aramızda yaş farkı olabilir ama ikimizinde gerçek soyadı başka. O yüzden aynıyız sizinle. Demiştim. Biraz şaşırmıştı gerçi. Ama doğrusu buydu. Nettim ve tavrımdan bu 6 senede hiç taviz vermedim. Kocamın yaptığı huysuzlukta olursa tartışıp kavga bile etsek artık kederlenmemeyi; hayatın yaşanabilecek birçok kısmı olduğunu, bir tek ben yaşamadığımı farkediyorum. Benim de her günüm toz pembe geçmiyor kocam ve ailesiyle. Ama önemli olan sensin; senin farkındalığın ve senin kendine olan saygın.

Biraz daha gerçekçi davran, canın konuşmak istemiyorsa konuşma; surat as, kendini heder et, depresyona gir değil! konuşmak istiyorsan; içinden geldiği gibi ol, sevimli görüneceğim diye uğraşma. Ailenle hem telefonla hem de internetten görüşmeye devam et; ama kocanın gözüne sokar gibi değil ya da tam tersi kocandan tırsmış gibi gizli gizli de değil. sınavına düzenli çalış, kocanın ailesine konuşmalarında şimdiden bunu hissettir; sınava hazırlanıyorum; kısmet bakalım görüşür müyüz falan fişman. Sana gelip kalırlarsa da; dert etme. Sabah kalktığında kahvaltıyı hazırlarsın, akşam yenecekler için malzemeleri ortaya çıkarıp kayınvalidenin yapmasını istersin. Tabi azıcık numara çekeceksin; ayyyyy mehmet (kocanın adını mesela) çok seviyor, hadi beraber yapalım, az siz nasıl yapıyorsunuz, ay öyle mi ay böyle mi. Senin yapacağın zaman da ocakta unutuver canım,kapa mutfağın kapasını, sohbete dal kayınvalidenle, yansın yemek. yap 3-5 numara. Kocanın ütülerini de paslayı ver. Onlar gelmeden 1-2 gün önce al eczaneden bir bandaj sar bileğine, ya da sağlık ocağına gitmiş gibi yap, banyoda kaydım bileğimde doku zedelenmiş de. Azıcık sıkı sararsan hafiften de parmakların şişeceği için kocan da inanır. Ama gece yatarken gevşet :)

Böyle böyle sen kendini değiştir. Bu ruh halinden kendini kurtarınca olayları daha aklı selim görürsün. O zamanda hayatını geçirip geçirmeyeceğine karar verirsin.

Hızlı hızlı aklımdan geçen bunlar...

yerinde olsam boşanırım yol yakınken, senin kocan tam bir öküz mecaz değil yani bildiğin öküz eski konularını da biliyorum

arkadaşa o zaman da çok söylediler bu iş kötüye gider diye ama o hala bekaretimi eşime nasıl kanıtlayabilirim mantığındaydı malesef.

ben de şaşırmadım mantarpano.
üzüldüm yine de.
ama gerçekten belliydi bunların yaşanacağı.
evlenince muhteşem değişim yaşanacak zannediliyor.
adam aynı adam işte.

daha bekaret olayından bitirmeliydin bu işi loove

2 ayda ne şiddet kalmış, ne bekaret, ne aileler muhabbetleri...
valla işin çok zor. ben olsam daha o ilk gece bana yaşattıklarından sonra o adamı rezil rüsva ederdim.
keşke ekonomik özgürlüğün olsaydı... her şey daha kolay olurdu.
allah kolaylık versin sana loove.

Love taaa nişanlıyken sana uyarılarda bulunduk,
Bunun böyle olacağı belliydi.
Bizi dinlemedin, evlendin.
Ah işte gençlik yaşamadan öğrenemiyor bazı insanlar.

Bence boşan gitsin.
Adamla kaç yıllık beraberliğiniz olmasına rağmen senin bekaretini sorgulamıştı.
Asıl o zaman boşanacaktın .
Ama geç de değil.
Yol yakınken dön...

dun ben net tavrımı koyunca alttan almaya basladı guya psıkolokculuk oynuyor benımle bende ne varsa anlattım bana hak verdı bırdaha boyle olmayacak dıye sozler verdı bugun psıkiyatristten randevum vardı bana guc lazımdı cunku gıdıp rahatlamak ıstıyordum artık arasında kaldım olayların neyse benı kurstan aldı kendı goturecektı evden sabah gayet iyi çıktık geldı almaya cıt yok neyse dedım ıs yerınde gergın galıba eve geldık neoldu dedım basım ağrıyor dedı uzancam yemek yıyıp çıkacaktık 14 20 deydı cunkı yattı 12 30 oldu yok neoldu dedım randevu vardı gec kalıyoruz ben gıdeyım o zaman dedım gıt ne halın varsa gör dedi para cüzdandan al dedı yeter bıktım en sonunda kafayı yedırceksınız deyınce ıs yerınde mı bısey oldu dedım aklımda anası var ama neyse teline baktım annesıyle konuşmuş tam beni almaya gelmedım 15 dk önce ne oldu dedım evden mı sıkıntı var bağırmaya başladı sen bilirsin dedim aldım parayı çıktım gittim doktora anlattım doktor bile sinirlendi sende hastalık yok normal reaksiyonlar vermissin kendi kararını ver sonucuna katlan dedi bu işin gideri yok lambalar çaktı ama iş işten geçti prozac die bir ilaç verdi 6 ay sonra gel dedi yollarda ole kaldım nereye gideceğim koca şehirde kimse yok düşündüm eve gitmesem die ailemin yanına dönsem ayaklarımın üzerinde duramıyorum krıtık donemdeyım kpss okul var mıllet annemlere akın edecek dert anlat bırde mıllete en iyisi kpss kazanıp kurtulmak hem dönecek yüzüm olsun yoksa babamın ben demıstım soyle boyle demelerıne maruz kalmak istemiyorum eve geldim beyefendi işe gitmiş arayan soran yok aradım birde açmıyor delircem sinirden ne yaptım bir öğrensem annesini aradım ağzını arıyım die bişey demedi kızlar bana ne olur temmuza kadar destek olun patlayacağım yoksa bu adamın elinde biraz karışık olduk kusura bakmayın tam toparlayamadım

Off bu erkekler ne zaman öğrenecek evli bir erkek olmayı ya
Daha 2 aylık evlisin,canını o verdi sanki burnundan getiriyor
O kimki ailenle görüşmene engel oluyor
Sakın bu fırsatı ona verme
Nasıl alıştırırsan öyle gider
Sen gelinsen ,o da damat
Al karşına konuş tekrardan hatta terapiste de ikna et
Adam olacaksa olsun ,olmayacakssa da yol ver gitsin

dün eşim geldi direk yattı bahsettim meger ben bır psıkologa mail atmıştım sanırım onu okumus aslında bır nevı ıyı oldu düşüncelerimi öğremiş oldu.Küstü bana ne halın varsa gör madem ben seni bu hale getirdim artık özgursun dedı ne ıstersen yap benden bırsey bekleme bundan sonra dedı tamam dedım bende derdı ıse ben nıye psıkıyatriste gıtmısım o gıtme demıs ben dınlememısım komıklıge bak doktora gıtmek suc oldu neyse ben uztune gıtmedım saat 10 cıktı geldı yanıma cunku bende demıstım eger bu gece bıtmeden saloana gelmessen benı yarın bu evde bulamassın dedımıstım neyse o geldı ben gıttım baska odaya bekledı ıcerıde benı yemek yememıstım ye falan dıye yemedım sonra gıttım yattım doktor ne dedı dedı sarılıyo falan bende sen kendını cok ezdırmıssın nasıl ınsan bu sana bu kadar karısmaya hakkı yok herkes yerını bılmelı benım ıcın ıse artık korkaklıktan sıyrıl dedı dedım boyle olunca bozuldu baya bıdaha gıtmeyeceksın doktora dedı bende 6 ay sonra kontrolum var gene gıdeceğim dedım yıne küstü dediğini yapmıyormuşum sabahta kendi kalktı gitti işe kahvaltısını hazırladı yedi çıktı beni uyandırmadı parada bırakmamış benimde kursa gitmem lazım birazdan Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin şimsi sorum ise akşam ben bu davranışına göre eve geleyim mi yoksa bende biryerde kalıp eve gelmeyim mi canım çok sıkkın ne yapsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…