Ben de geçirdim bunu, vajinismus adı. Orada bir engel var gibi oluyor. Maalesef bizleri kızlık zarına asla zarar gelmemesi gerektiğine inandırarak büyüttükleri için, kendimizden çok kızlık zarımızı korumamız gerektiği öğretildiği için psikolojik olarak onu halen korumaya çalışıyoruz. Ya da eşimle birlikte olunca kan gelmezse, ya beni yanlış anlarsa, kan gelmezse çünkü kimbilir ne haltlar yedin oluyor, falancanın kızı şöyle olmuş, falancanın kızı böyle olmuş hikayeleri.. Küçük Emrah filmlerinde tecavüze uğrayan anneler kız kardeşler ve sevgililer cabası. Bunları niye izlettilerse bize.. Ve en kötüsü çocukken güvendiği kişilerce tacize uğrayanlar, dokunmak bile olsa.. Bunların sonucu bize psikolojik hastalık olarak dönüyor. Ben tedavi gördüm hem psikolojik ilaçsız, hem de vajinal çalışmalarla. Bunlarda kızlık zarı bozulmuyor. A bir de kızlık zarı öyle kolay bozulan bir şey de değilmiş.. Eşimle birliktelikte bozuldu ve canım öyle kocaman kocaman acımadı. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim. İlişkiden önce güzel bir duş alın, dua edin duşta. İnancınız nasılsa öyle. Ben iki rekat de namaz kıldım. Eşim de kıldı. Dua etti. En büyük şansım eşimdi. Eşin sabrı ve desteği çok önemli. İnşallah siz de aşarsınız. Etrafımda en yakınıma kadar dalga geçen de çok oldu, aaa nasıl yapamazsın şimdi olsa yaparım diye itici yorumlar.. Ve eklemek isterim ki cinsel birliktelik sadece erkekler için değil, biz kadınların da zevk aldığı ve ihtiyacı olduğu bir şey. Öyle ayıp mayıp değil yani.. Bizi, zarar gelecek korkuları hasta etti... Daha çok zarar gördük. Tedavi olduğum yer Nişantaşında Süleyman Eserdağ kliniğiydi. Biraz pahalı. Normal psikologlar da tedavi ediyor