Yeni evliyim, mutlu olmam gerekiyor ama...

Bendede vardı birtane, ilk yılımız kavga dövüş zor geçti,her hafta ottan saptan bişi çıkıp küslük oluyodu, öncelri çok ağlıyodum ben neden böle oluyo diye... Ağzımı açıp cvp versem büyüdükçe büyüyodu, bide haklıyken beni haksız duruma sokabilecek kadar sivri zeka bi kocam var:)) kala kalıyodum aa diyodum ben suçluyum galba Şimdi 4 yıllık evli olucam 3 ay sonra, artık çok şükür herşey yolunda canım... Nasıl yaptım dersen, nabzına göre şerbet vermeyi başardım.. Öğreniyosun zamanla, neye nasıl tepki veriyo, hangi durumda susup geri çekileceksin, hangi durumda bağıracaksın sende... Evlilikleri kadınlar idare eder maalesef, ama bi erden sonra ipleri eline aldın mı herşey mkemmel oluyor, cicim ayları o zaman başlıyor
Geçen gün ne oldu bak anlatiyim, eşimin büyük halası bizi iftara davet etti, evden çıkarken bişi lazımmı diye aradık yok dedi, diğer misafirler pide getiricek dedi hala. Eşiminde benimde başka glicek kimseden haberimiz yoktu, bunu duyunca bi sinirlendi. Neyse markete girdik, bi kola alalım bari diye. Dolabın karşına geçtim ay onumu aliyim bunu mu aliyim derken bu sinirini benden çıkarmaya kalkıştı, Bişeyide seçemiosun bilmemne diye Bana bi geldiler Bende bi başladım bağırmaya markette rezil olduk azcık ama benim sesim öyle çok çıkmaz tabi bağırmak dediysem , yakın oln biri varsa o anlamıştır kavga ettiğimizi sadece, 5 dk boyunca söylenmeye devam ettim, sinirli sinirli, bu gülmeye başladı dingil kocam benimmm Böylece kapandı..
Yani demem o ki, bazı durumlarda sindireceksin, üste çıacaksın, bazı durumlarda da haklısın demeyi bileceksin.. Ama tabi hemen yapamazsın, aynı evde yaşadıkça zamanla öğreniyosun... Allah sabır versin canım, düzelir ama bu durumlar inşallah. Sen bol bol dua et ve moralini çok bozma, sevgiler

ben anlamadım cevap versin mi vermesin mi

:) Ailesi konusunda sadece tek bir tavır takınması lazım o benim ailem saygı duy demen lazım.Her sorunları ailesinden dolayı olmuyor ki :) Ama diğer yaptığı sertlikler konusunda sussun bana kalırsa.Ben öyle yapıyorum valla.O şekilde eşimi çözdüm.Bazen sustum baktım olmuyor,sakince konuştum baktım yine olmuyor deli gibi bağırdım :) Bana şu an en çok uygun gelen sessizce beklemek :) Eşim o zaman daha sağduyulu davranıyor çünkü...Eşini bu şekeilde çözüp ona göre davranabilir ancak...Ben eşime hep diyorum...Ailem hakkında kötü konuşmasa bile o annem veya o ablam bir şey diyemezsin vs.Çünkü saygı duyması şart...

Aynen eşe göre şerbet vermeyi öğrenmek lazım tam olarak dediğim buydu :) Oruç oruç anca bu kadar :) Çok güzel özetlemişsin...Konu sahibide yeni evli olduğu için bunu ancak yaşayarak,farklı tgavırlar takınarak öğrenecek...Allah yardımcısı olsun :)

Son düzenleme:
senin adına inan ki cok uzuldum umuyorum gecıcı bır durumdur ve bı anda hersey eskı halıne doner... ancak sormak zorundayım o ne ıs yapıyo ya da sen ne iş yapıyosun bı anda bak bu kadın bana baglı yemegını suyunu ben verıyorum ıstedıgım gıbı hoyratca kullanabılırım canını yakabılırım kalbını kırabılırım gıbı sacma bı kımlıge burunmemıstır umarım. sana sende ona bagır dıyemem ama alttan almak o anı atlatıp sorunu enıne boyuna ele almaktır sakın uzerını ortup gecme. bu dedıgım tum ılıskıler ıcın gecerlı kendıne saygı duymalısın kı baska ınsanlar da senın saygı duyulası bı varlık oldugunu anlasınlar. esının bu davranısları ayıplanılacak cınsten ve yıne umuyorum o bunun alısık oldugu bıldıgı bır tutum degıldır. eger babadan ya da kendı aılesınden boyle gorduyse bunun dogru oldugunu sanıyor olabılır dıkkatlı ol ki baska eylemlere donusmesın. dıyememki al cantanı cık ama asla oz saygını yıtırttırme... umarım hersey gonlunce olur ve bır an once gecer gıder...

hah şimdi anladım
ah canım bu tip erkekler tam itaat ister ailesi konu olunca konuşsun yoksa sussun diye bişey kabul etmezler

evliliğin ilk zamanlarında olur tartışmalar çiftler birbirine alışasaya kadar ama şu da var siz nişanlıyken azda olsa huyunu öğrenmişsinizdir.....
sinirli bi yapısımı var yada kimi erkek başka insanların yanında erkeklik taslar onun kide öyle bişey mi eşinin yanında süt dökmüş kedi olur... kimi erkekte saman alevi gibi sinirlenir gelir geçer..mesela benim eşim bi bakmışsın sinirlenir ama 5dk sürmez siniri.....
bende ilk başlarda çok kızardım bu sinirli haline ama zaman geçtikçe alıştım...
biz şimdi ne söylesekte size görmeden bişey diyemeyiz ancak aynı evde yaşayan bilir...
sakinken konuşsanız beni başkalarının yanında rencide etme tek başımızayken hatam varsa söyle ama insanların yanında bağırma deseniz......
siz daha iyi bilirsiniz ama evliliğiniz rayına oturmadan ve eşinizden iyice emin olmadan hamile kalmayın derim ben.......
inş bugünler geçer çok mutlu olursunuz

Son düzenleme:
canım bence sen en başında yanlış yapmışsın yani;" şuan ne yapmam gerekiyor" konusunda oldukça geç kalmışsın
zaten sürekli açtığın konular eşinle ilgili sanırım.keşke kendini bu kadar kaptırmadan onu tanımaya çalışsaydın
yeterince tanıyamamışsın ve yanlış bir seçim yapmışsın ne yazik ki seni bu kadar üzen bu kadar rencide eden bir adama
nasıl katlanabildin bunca zaman en başından kendine biraz güvenin olsaydıda onsuz yapamam yaşayamam demden önce
bir deneseydin en azından bu yoldan dönmek daha kolay olurdu nasıl olsa unuturdun ama şimdi evlisin kalsan da gitsende
yaşayacaklarını az çok kestirebilirsin, onu karşına al ve ben seninle mutsuz olmak değil mutlu olmak istiyorum de
sakin sakin konuş mutlu olduğunuz anıları hatırlat belki kafası çark eder o zaman...

Neden hep kadınlar kocalarını şerbetlemek zorunda kalıyor ki?? Onlarda bizi şerbetlesinler

Malesef canım hep biz kadınlara düşüyor bu işler, ama güzel yanı şu, erkek evi kendi idare ettiğini zannederken, aslında ipler senin elinde oluyor Hehe
Sabırla olur herşey, allah sabır versin Jasmine arkadaşıma, ilk sene 100 evlilikten 90nda zor geçiodur. Erkekler evliliği kaldıramıyo ilk etapta heralde...

Neden hep kadınlar kocalarını şerbetlemek zorunda kalıyor ki?? Onlarda bizi şerbetlesinler
maalesef y kromozumuz yok. o yüzden biz hep fedakarlık yapacağız. y kromozomu onları ulaşılmaz ,olymos da yaşıyan tanrılardan yapıyor. ölümsüz gibi yani.
biz zavallı x kromozomlu kadınlar sadece ,birer ölümlüyüz ve ilahlarımızın yaptığı her haksızlığı ,tolere edip susmalıyız.
yaşasın y kromozomu

Son düzenleme:
malesef canım evlilik öle sanıldığı gibi yada hayallerde ki gibi değil insan neer neler görüyo ve bunları normal karşılayıp kendine hayret ediyosun biraz nabzına göre şrbet vermeyi dene bakalım erkekler çok zor yaratıklar bende baş edemiyorum bazen çok ağlıyoum ama kimseye de bişey diyemiyor insan iyi ki kk varda şuraya iki konu açıp rahatlıyoruz sende çok takmamaya çalış zamana bırak bakalım düzelcek mi :2:

Canim artik konu ilgisizlik olayini oyle bi asti ki inan gozum gormuyo ilgisiz mi degil mi.. Saygisizlik ve bi ofke var bana karsi anlam veremedigim..

Amin canim insallah.. Evet sanirim bi sure sessiz kalarak tepkimi gostermem gerekiyo cunku konustukca celalleniyo daha kotu buyuyo, uzuyo vs... Bi de boyle deneyelim bakalim tesekkur ederim avsiylerin icin cNim.

canım bence hiç cevap verme söylediklerine sus bazen susmak en iyi cevaptır zamanla hatasını anlayacaktır sende cevap verince olay iyice büyür sus dua et sabırla bekle inşallah düzelir
İnsallah duzelir canim, bi de boyle deneyecegim bakalim, sagol tavsiyelerin icin..
Umarim bu dediklerin hic olmaz..
Amin canim insallah toparlariz, tesekkur ederim biraz daha iyi hissediyorum moralimi duzelttin sagolasin

Canim o oto kiralama isinde ben de ozel bi universitede mali islerde mali isler uzmani olarak calisiyoruz.. Umarim canim umarim bi an once gecer gider bu gunler..
İnsallah canim cabucak gecer bugunler, tesekkur ederimm..
Evet bazi seyleri grmezden gelerek susarak buyuk hata yaptim sanirim simdi acisini cekiyorum canim ama dedigin gibi artik oyle ya da boyle evlendim bundan sonra neler olacak dogru ne zamanla gorecegim umarim biseler toparlanir..

Aynen oyle kimseyle konusamiyorum arkadaslara anlatsam hemen laf doz olur ailelere hic soylenmez uzulurler iyiki kk var da icimi dokebiliyorum.. Bakalim insallah duzelir canim

Canim Allah kolaylik versin. Babam da ayni anlattigin gibiydi. Yillardir annem üzüldü üzüldü. Artik takmiyo ama o da huyunu birakmis degil. Bayramda ozellikle bi sorun cikarirdi ya da ramazanda (su anda da oyle) ve evde bi küslük ortami. Babam gibi trip yapan bi erkek arkadas olursa kaciyorum direk düşün. Bizi bile etkiledi.

Amin canimm Allah size de sabir versin..

Ne yaparsanız yapın ama bence eşinizle aranızdaki sorunları çözmeden daha ilk aylardan bebek yapmayın. Önce eşiniz size bu konuda güven vermeli. Anlaşıldığı üzere eşiniz son bir ayda değişmemiş hep bu tavırlar içindeymiş ama daha evli olmadığınız için öyle aile ortamında filan size bağırıp çağırmak yememiş pek gibi görünüyor. keşke bu sorunlarınızı halletmeden evlenmeseydiniz çok terbiyesizce bir tutumu var size karşı. Bu tip bir adamın karşısında bence kesinlikle susmayın aksi halde nasıl başlarsa öyle diker siz sustukça ezik kaldıkça toplum içinde sizi daha çok aşşağılayacaktır taviz vermeyin . Sizi milletin yanında eleştirdiği anda aynen çata çat cevap verin kendi rezil olsun.

Evet susmak ezik kalmak gibi gorunuyo ama cvap verdigimde daha cok alevleniyo daha sertlesiyo tartisma o yuzden biraz sessiz kalmayi denemek istiyorum.. Dedigin dogru sessiz kalinmamali ama bu benim esim icin gecerli degil ne yazik ki.. Fikirlerin onerilerin icin tesekkur ederim

benim evliliğimde böyle başladı biliyor musun. ben cicim ayları gülcez eğlencez sanırken bambaşka şeyler yaşadım boşnamanın eşiğine geldik kaç kere, etrafımdaki yeni evli çiftler birbirleriyle cilveleşirken ben içten içten kan ağladım canım boşanamadım... aylar geçti aradan şunu anlamaya başlıyorum ki bazı erkekler evliliğe adapte olma sorunu yaşıyorlar evlenince herşeyin sorumluluğu omuzlarına binince afalıyorlar birden.. şimdi aylar geçti üstünden eskisi gibi olmasa da yine kavgalarımız oluyor tabi birşeyler zamanla yavaş yavaş düzeliyor... yaşadıklarını anlayabiliyorum canım ALLAH yardımcın olsun

ben de bunu anlamıyorum herşeyin sorumluluğu nedir, erkekler için herşey daha kolay, artık çoğunun eşide çalışıyo, çift maaş var, faturalar falan netten ödeniyo, yemini suyunu annesi veriyodu şimdi eşi veriyo, üstüne düzenli cinsel hayat
ben anlamıyorum burdaki bazı konuları karısı doğum yapıyo adam depresyona giriyo, eee erkekler babalığa geç alışıyo, evlilikte çirkefleşiyo, neymiş evliliğe geç alışıyo, atla devemi yani alışamıcaksa evlenmesin, bi süre sonra düzelse bile insan unutabilir mi yaa

Amin canim Allah hepimizin yardimcisi olsun.. Ne diyeyim ki canim aynen seninle ayni durumdayim bosanmayi bile geciriyorum aklimdan ama kimseyi uzmeye hakkin yok otur oturdugun yerde deyip susuyorum ama eve daha alisamadan sogudum resmen esimle kusken bu haldeyken o eve de girmek istemiyorum

canm benim okadar üzüldüm ki.kendi ilk evlendiğim zamanlar aklıma geldi.benzer durumları yaşadım.ilk aylar herkes cicim ayı derken ben ağlamakla geçirdim.4 5 ay sonra alıştım.düzeldi özür diledi.ama sonra yine aynı şeyler.insanın huyu değişmiyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…