- 22 Mart 2022
- 35
- 7
- 1
- 29
- Konu Sahibi eksikbirsey
-
Psikoloğa gitmeye devam etsin, bir sorun olduğunun fakında. Ancak işe yaramaz ve aynı şeyi tekrar ederse direk terk edin o evi. Siz kimsenin terapi tahtası değilsinizHepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
İnanın çok şaşkınım balık baştan kokar derler ama 6 yıldır asla yaşamadım böyle bir şey ne yapacağım hakkında bir fikrim yok tedaviyi kendisi istedi. Dogu gorevindeyiz ailemle aramda 1200 km var ve bu şehirde kimsemiz yok.Geçmiş olsun
Baştan belliymiş sizinde dediğiniz gibi öfke sorunu.
Ben şiddetin bir kere başladıktan sonra biteceğini, azalacağını, olmayacağını düşünmüyorum.
İllaki ileride yada hemen yine olmadık,anlamadığın anda tekrar şiddet uygular.
Bence utanmamalisin çünkü senin hatan değil.
Ailene,yakınına söyle en azından destek olurlar ve yanında olurlar.
Bence yol yakınken ayrıl ama tedaviyi kabul etti,seviyorum diye cesaret edemezsin izlenimi aldım.
Birde karşılık veremedim şokla demişsin, şok geçirmesen de karşılık veremezdin bil istedim.
Babasından şiddet gördüğünü ve annesinin de bunları yaşadığını ağlarken anlattı babam gibi olmayacağım tedavi olacağım diyip ağlıyor. Salonda yatiyor seni haketmiyorum diyip. Vicdanım sızlıyorDurduk yere sebepsiz, nedensiz gerçekleşiyorsa eğer bu vakalar durum vahim. Bir an önce tedaviye başlanmalı sizde ne olur ne olmaz bir an önce rapor almalısınız. Ve ekstra bazı şeyleride elinizin altında bulundurmalısınız kollarınızın resimleri vs.. çok temkinli olmanız gerek.
Öfke kontrolü yaşayan bir insanı kışkırtmak şiddeti dahada alevlendirir o yüzden nasıl davranmanız ve hareket etmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur.
Sevgiyi öğretememisler bu cocuğa.
Baslamıs şimdiden vicdan timine habes maymunu. Sakın kanma bunlara sakın.Babasından şiddet gördüğünü ve annesinin de bunları yaşadığını ağlarken anlattı babam gibi olmayacağım tedavi olacağım diyip ağlıyor. Salonda yatiyor seni haketmiyorum diyip. Vicdanım sızlıyor
Bilmiyorum belkide şoktan anlatamadım. Babam benden önce onu sorar. En sevdiğim damadim der hep. Aileme karşı saygılı çevresinde sevilen biri. Psikiyatri ise yarar tedavi sonuç verir ailemde boş yere nefret etmesin üzülmesin diye anlatamıyorum bir yandan. Babam yeni kalp krizi geçirdi onu üzmek istemiyorum.Siz neden utancinizdan anlatamadiniz? Birakinda o utansin yanlişlari gizlememelisiniz ailenizden siz belki bigün dayak yerken aileniz ama ne iyi adam dicekler.
Ayni şeyi yada beterini tekrar yapmasina izin vermeden kurtulmalisiniz bu adamdan. Hicbi kadin bu korkuyla yaşamamali.
Umarım düzelir . Eşimde de aynı öfke kontrolsüzlüğü var-dı. (Sonradan öğrendim ki bipolar ) Aynı ağlamalar vs yaşadım ama geçti mi ,yoksa bir yerde patlar mı bilmiyorum . Umarım bir daha yaşamazsınız böyle kötü birşeyi . Hiç kimse şiddeti hak etmiyor ne kadın ,ne erkek ne hayvan ne de bir çocuk aslında hiçbir canlı ama nerede ezik varsa bir başkasını ezerek kendi pisliginde boğmaya çalışıyorBabasından şiddet gördüğünü ve annesinin de bunları yaşadığını ağlarken anlattı babam gibi olmayacağım tedavi olacağım diyip ağlıyor. Salonda yatiyor seni haketmiyorum diyip. Vicdanım sızlıyor
Yok büyük konuşmayayım cocuk düşünmüyorum zaten. Ama tecrübesiz ve çok fazla vicdanlı biriyim. Sevdiğim değil sevmediğim biri bile karşımda ağlasa bende ağlarım. Pusuda tekrar edecek mi diye beklemek beni çok yoruyor.Öncelikle sizin utanacak bir şeyiniz yok. Ailenizle, aileyi karıştırmak istemezseniz de bir yakınınızla bunu paylaşın.
Kendisinin de bir şeyleri farkında olması güzel ama siz dikkatli olun ve tekrarlarsa hiç uzatmayın bence. Çocuk hele bu dönemde yapmayın.
Ne kadar süre önce vardı. Tedavi oluyor mu acabaUmarım düzelir . Eşimde de aynı öfke kontrolsüzlüğü var-dı. (Sonradan öğrendim ki bipolar ) Aynı ağlamalar vs yaşadım ama geçti mi ,yoksa bir yerde patlar mı bilmiyorum . Umarım bir daha yaşamazsınız böyle kötü birşeyi . Hiç kimse şiddeti hak etmiyor ne kadın ,ne erkek ne hayvan ne de bir çocuk aslında hiçbir canlı ama nerede ezik varsa bir başkasını ezerek kendi pisliginde boğmaya çalışıyor
Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Severde döverde desem bu başlıkta ne işim var?Senin mesele
Kocam severde döverde
Kİmseye boşan zart zurt demem
Kendine yakıştığını düşündüğün hayatı yaşa
Bana söylemeden gizli gizli tedavi olmuş onu da kendi ağzıyla öğrenmedim , şuanda halen tedavi oluyor mu bilmiyorum ama ara ara yine duygu değişimleri yaşıyor ama şiddet eğiliminde vs değil ,bir uçtan bir uca . Örneğin 1 saat önceki adam çiçekler böceklerden bahsederken birden bire bir hüzün,içe kapanık ilk ve haliyle benimle olan diyalogu da kapanıyor . Sadece çocuk yapmayın derim , eğer bir psikolojik problem ise belki tedavi yoluyla giderilebilir ama sizinde onunla gitmenizi yeglerim ,çünkü yalan söyleyebilir .Ne kadar süre önce vardı. Tedavi oluyor mu acaba
Bana söylemeden gizli gizli tedavi olmuş onu da kendi ağzıyla öğrenmedim , şuanda halen tedavi oluyor mu bilmiyorum ama ara ara yine duygu değişimleri yaşıyor ama şiddet eğiliminde vs değil ,bir uçtan bir uca . Örneğin 1 saat önceki adam çiçekler böceklerden bahsederken birden bire bir hüzün,içe kapanık ilk ve haliyle benimle olan diyalogu da kapanıyor . Sadece çocuk yapmayın derim , eğer bir psikolojik problem ise belki tedavi yoluyla giderilebilir ama sizinde onunla gitmenizi yeglerim ,çünkü yalan söyleyebilir .
sizi sevmiyor, bu zamana kadar siddetiyle karsi karsiya kalmamanizin sebebi farkli sehirlerde yasamaniz.
Size siddet uygulayan o, magdur siz ama merhamet gosteren yine siz misiniz? Bu kadar pasifize edilmis bir kadin olarak sizden ricam korunun, siddetten gitmiyorsunuz bari
Kendisi benle gel dedi hayır dedim. Sonradan gel diye ısrar etti gideceğim. Kendime çok kızıyorum ağladığı için acıdığım içinBana söylemeden gizli gizli tedavi olmuş onu da kendi ağzıyla öğrenmedim , şuanda halen tedavi oluyor mu bilmiyorum ama ara ara yine duygu değişimleri yaşıyor ama şiddet eğiliminde vs değil ,bir uçtan bir uca . Örneğin 1 saat önceki adam çiçekler böceklerden bahsederken birden bire bir hüzün,içe kapanık ilk ve haliyle benimle olan diyalogu da kapanıyor . Sadece çocuk yapmayın derim , eğer bir psikolojik problem ise belki tedavi yoluyla giderilebilir ama sizinde onunla gitmenizi yeglerim ,çünkü yalan söyleyebilir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?