Yeni evliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sert çıktığım için ben hatalıyım bunu kabul ediyorum peki ne yapayım artık bana ettiği hakareti kabul mü edeyim ben sert çıktım diye tavrım nasıl olmalı. Basit bi nankörsün değildi.

Adam işten geç çıktı diye trip atıp nasıl bir tavır görmeyi beklediniz ki? Surat yapması çok normal.

Ailenize tabii ki bir şey anlatmayın. Hem ne anlatacaksınız?
Sevgiliyken her şey iyi hoş, nişanlıyken her şey iyi hoş; evlenince öğretmene şikayet eder gibi aileye şikayet etmek ne alaka?
Daha önce hiç mi tartışıp sorun çözmediniz ki böyle basit bir konuyu aileye anlatacaksınız?
Oturup konuşun, derdiniz neyse evlenmeyi bilen iki yetişkin insan olarak kendiniz çözün.

Sert çıktığım için ben hatalıyım bunu kabul ediyorum peki ne yapayım artık bana ettiği hakareti kabul mü edeyim ben sert çıktım diye tavrım nasıl olmalı. Basit bi nankörsün değildi.

Hakaret nerede?
Bütün günün yorgunluğu üzerine mesaiye kalan adama "burası otel değil" derseniz "nankörsün" cevabını duymanız çok normal.
Hayatınızda hiç çalışmadınız sanırım ki mesaiye kalmayı partilemek sanıyorsunuz.

Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.

işten geç geliyor

iş bu adam işten çıkıp arkadaşları ile takılıp mı geç geliyor

sizin online dersinizin akşam olması da eşinizden kaynaklı değil

3 aydır yapmadı diye bir şeyi telefonda kavga edilmez

o evdeyken söyler yapılması için ortamı yaratmaya çalışırsın

Ailenize anlatmayın

Neden evi otel gibi kullanıyorsun dediniz? Arkadaşlarıylamı buluşuyor devamlı? Sabah çıkıp iş çıkışı eve gelmek yerine neler yapıyor

Daha cok yeni evlisiniz merak etmeyin evlilik oturur birbirinize alışırsınız. Ama sanki eşiniz evde yemeği bulaşıgi sizin yapmanızı istiyor gibi geldi. Ayrıca eş ile tartistiktan sonra aileye gitme isteğini anlamıyorum. Oyle gergin bir ortam oluyor ki

Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.

onun işten geç gelmesi problemse sizin online derslerinizde problem demektir. biraz piremses sendromunuz olmasın sakın ? ben ne dersem o olsun tripleri falan ?

Adamin mesai saatleri nasil ki gec gelince kiziyorsunuz?
9-6 calisan adam gece 2de eve gelirse evet evi otel gibi kullanmis olur
Ama 3-11 calisan adam 12de eve gelince dolayisiyla isten geliyor,napsin? Ev erkegi olsun siz calisin erken gelin ona bakin madem.

Bir de ot oldu cop oldu diye ailenize her kavgayi anlatmayin. Yazik gunah insanlara. Herkes kendi sorununu kendi cozsun yetiskin insanlarsiniz

Ortada hic bir sey yokken fazlasıyla büyümüş bir olayBence azicik sakinlesin ve öyle konuşun.Ailesine yansıtmazsa sizde yansitmayin olay zaten sacma sapan iyice büyür

Hah bana da sanki doğada sürü liderliği için yapılan iktidar kavgaları gibi geldi. İnsan cilveleşmelere doyamaz ilk zamanlar.
Böyle yapan var mı cidden ya? Ben kimi duysam ilk yılı evliliğe ve birbirlerine alışmak için kavgalarla geçiyor. Hiç cicim ayı yaşayan görmedim.

normal mesai saatlerim 7.30-17 olduğu halde mesai yaptığımda eve 1de geldiğim oluyor mesela benim. malesef böyle bir işim var. belki adamın da işi öyledir.

Yemeği bulaşığı vs ben yapıyorum zaten. Haftasonu yardım ediyordu sadece onun dışarda çalıştığı kadar yoruluyorum atanabilmem için yüksek puan almam lazım. Bende gergin olduğum için istemedim ama çok sinirlendi kötü laflar etti

Ortada hic bir sey yokken fazlasıyla büyümüş bir olayBence azicik sakinlesin ve öyle konuşun.Ailesine yansıtmazsa sizde yansitmayin olay zaten sacma sapan iyice büyür
Evden çıktı ailesine giderken de gelip alacağını düşünmüyorum öyle dedim diye..

söylediği kötü laflar ne ? buradan sadece nankörsün demiş gibi anlşılıyor da.

3 ayda cok erken bence bunlar aslinda 3 yilda olsa cok erken. Olmamali yani bunlar. Isten gec geliyor, evde yapilmasi gereken tadilati yapmiyor falan. 2 yildir tasindim esim hala yatak odamin avizesini takacak. bir ara yatagimizim uzerinde avizeyle uyuduk adam yine takmadi sevmiyormus o avizeyi. Aman takmazsa takmasin sanki odam avizesiz aydinlanmiyor mu deyip kaldırdım avizeyi. E napayim simdi adamla kavga etsem ne degisecek. Elimden bir cok tamir tadilat işi gelir ama avize hic denemedigim icin takmadim. Yapabildiklerimi hep kendim yaptım. Sizde niye esinizden bekliyorsunuz ki yapabiliyorsaniz yapin. Acil degilse de birakin kalsin. Is durumlarinda gec gelmeler olabilir bunu zevkine, yalandan gezip tozup yapmıyorsa bu konuda sıkıntı yok bence? Is sonuçta.. Sizde ders calismayin o zaman gecte gelse eşinizle ilgilenin desek olur mu? Olmaz. Ayrica kreste elinden oyuncagi alinip aksam annesine sikayet eden cocuklar gibi ufacik tartismanizi hemen ailelere yansitmayin. Ortada annelere gidilmeyecek kadar önemli bir konuda yok gibi.. 3 yildir evliyim hic bir kavga mi tartismami ilk zamanların sicakligiyla ne anneme,ablama ne de kayinvalideme soylemedim. Esimi de bu konuda cok uyarmisimdir asla ailene birsey yansitmayacaksin diye. Çünkü herkes kendi evladini hakli görür. Siz esinizle barisirsiniz ama ailelerin icinde hep bi acabalar kalir. Gerek yok. Dayak, kumar,aldatma gibi durumlar olmadigi sürece her haltin annelere anlatılmasına kesinlikle karşıyım. Sizde bir ailesiniz sonucta, sizinde kendi icinde yasadiginiz bir ozeliniz olmali. Tartisma da aile içi özel birşeydir bana gore. Bence sakinlesin birbirinizi yanlis anladıysanız neler hissettiginizi ve neler beklediginizi tartismadan sakince konusun. Aksamda gidip yemeginizi yiyin ve hic belli etmeyin. esinize de soyleyin o da belli etmesin. Emin olun bu sekilde aksam evinize döndüğünüzde birbirinize karşı daha cok yumuşamıs olacaksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…