Kayınvalide tam eski kafa.Fazla girip yazmasam da bu konuları okumayı seviyorum.Şimdi şöyle ki 6 aya düğünüm var.Bir eltim var.Sürekli olarak kayınvalidemin evindeler,çalışmıyor çocuklarıyla her gün gidiyorYarım saat mesafe de oturuyor.Benim için daha iyi Yanyana olsunlar benle uğraşmasınlar diyorum.Benim evim daha uzak araçsız gidip gelmek zor.Şimdi sorum şu kayınvalidem sürekli gelip gidelim istiyor nişanlı olduğum halde ben istemiyorum,gitmiyorum.Fazla samimi olmak istemem.Ama lafları kolay söyleyebilen biri değilim gelmeyelim diyoruz gelin gelin diye ısrar ediyor.Yüzüm yumuşak nasıl sınır çizmeliyim?kendisi ısrarcı öbür gelinin samimiyetine alışkın ama ben onun gibi gidip gelemem çalışmaya başlıcam.saygı içinde belli sınırlar istiyorum.Siz nasıl çizdiniz sınır?
Ben anlamıyorum bu insanları ya ben ailemin ilk evlenen çocuğuyum.Ne annem ben babam hiçbir şeye karışmıyor.Siz beğendiyseniz alın diyorlar.Bunlar cümbür cemaat her işimizin içine girmeye çalışıyor.nişanlımla büyük bir tartışma yaşadık.Dedim bundan sonra her şeyi ikimiz alıcaz kimse karışmasını istemiyorum.Sonra da ben düşünüyorum acaba kötü müyüm vicdan yapıyorumKayınvalide tam eski kafa.
Gelin gelin demekten bikmiyor mu bunlar? Var işte sürekli gelen bir gelin, daha ne istiyor? Bir de bunlar yalnız kalamiyorlar mi? Gelin hasreti benim dünyada çekeceğim en son hasret olurdu, ne bu böyle gelin sevdası? Evi mi sildirip süpürtüyor, beklenti mi var nedir yani?
Rahat bırakmaz bu sizi. Daha nisanliyken gelin diye bunaltan, evlendiginizde burnunuzdan getirir. Kiramam edemem derseniz, hayır demeyi şimdiden bilmezseniz, yarın öbür gün bu kadın yüzünden eşinizle kavga üstüne kavga edip, yüz göz olacaksınız ve bir daha da eski saygıyı sevgiyi birbirinize duymayacaksınız.
İsim var deyin. Hastayim deyin. Sürekli bahane uydurun.
Ben zaten iyi olmaktan yanayım tabi ki gelsinler ağırlayayım.Gideyim kahvesini içeyim.Ama bu insanlar bunu sürekli bekliyor.Sen bilirsin kızım demek yok bizim planlarımızı önemseyen yok.Başlangıç dahi olsa bunu anlayabiliyorsunuz.Benim derdim de kırmadan nasıl belli sınır koyarım.Benim çevremde hiç böyle bir durum olmadı.Çalışan gelin çağırılır yerler içerler evlerine gider.Sürekli darlanmazYeni evlenecekkere tavsiyem
Eşinizin ailesinin size karşı kötü bir davranışı yoksa gidin görüşün neden hemen mesafe koymayı düşünüyorsunuz ki siz onu anne gibi görürseniz o da sizi kızı gibi görür (istisnalar hariç tabiki iyi niyetli kötü niyetli insanlar vardı o ayrı)
Aradaki saygıyı korursanız hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
İşte burda devreye girecek olan eşin o ortayı bulamazsa çok sıkıntı yaşarsınızBen zaten iyi olmaktan yanayım tabi ki gelsinler ağırlayayım.Gideyim kahvesini içeyim.Ama bu insanlar bunu sürekli bekliyor.Sen bilirsin kızım demek yok bizim planlarımızı önemseyen yok.Başlangıç dahi olsa bunu anlayabiliyorsunuz.Benim derdim de kırmadan nasıl belli sınır koyarım.Benim çevremde hiç böyle bir durum olmadı.Çalışan gelin çağırılır yerler içerler evlerine gider.Sürekli darlanmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?