• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Geline Tavsiyeler

En önemlisi sakın haftada bir gün şu şekilde oturacağız gibi bir rutine girmeyin. Müsait oldukça gelir gideriz deyin.

Benim evim yürüyerek çok yakın.
Eşimden ayrı gitmedim hiç. Bir kaç kez uğradım kısacık. Yalnız gelip gitmemem sorun oldu. Ancak tek başıma odada kaldığımda bile rahatsız edici bir kaç şey yaşadım. Eşime senin yanında söylesin annen madem onları dedim. Eşim de annesini bilince elimizi verip kolumuzu kaptırırız diye ısrar etmedi.
Evde de eşime bizim de bir düzenimiz var ben de sana yemek yapmak dinlenmek bir şeylerle uğraşmak istiyorum. Kimseye bir saygısızlığım yok ki diyorum :)
Benim kayınvalidemin de evine sürekli misafir gelir kapıdan muhakkak birisi uğrar. O harekete de hiç gelemiyorum. Akşamları yürüyüş yaparken falan uğrarız mesela yarım elma gönül alma.
Şimdi çocuk oldu telefonda yeni yeni konuşur olduk. Geçen çocuğu özlediler diye uğradım. Çok mutlu oldular.

Ancak benim eşim gerçekten özenli davranmaya gayret etti.

Fazla girip yazmasam da bu konuları okumayı seviyorum.Şimdi şöyle ki 6 aya düğünüm var.Bir eltim var.Sürekli olarak kayınvalidemin evindeler,çalışmıyor çocuklarıyla her gün gidiyorYarım saat mesafe de oturuyor.Benim için daha iyi Yanyana olsunlar benle uğraşmasınlar diyorum.Benim evim daha uzak araçsız gidip gelmek zor.Şimdi sorum şu kayınvalidem sürekli gelip gidelim istiyor nişanlı olduğum halde ben istemiyorum,gitmiyorum.Fazla samimi olmak istemem.Ama lafları kolay söyleyebilen biri değilim gelmeyelim diyoruz gelin gelin diye ısrar ediyor.Yüzüm yumuşak nasıl sınır çizmeliyim?kendisi ısrarcı öbür gelinin samimiyetine alışkın ama ben onun gibi gidip gelemem çalışmaya başlıcam.saygı içinde belli sınırlar istiyorum.Siz nasıl çizdiniz sınır?
Baştan nasıl alışırsa öyle devam ederler gitmeyin sizde bayramdan bayrama gidin😄

Konu basligi cok civcivli icerik ise mehh..
Yeni geline tavsiyeler denince bir atraksiyon,bir heyecan aradi gozlerim..
Zaten calismaya basladiginda,"anne yorgunum,cevremiz kalabalik malum salgin var,sagliginizdan endise duyuyorum" diyerek teklifleri bertaraf edebilirsin..
Ne kaybin olur ?
Atiyorum:Zeytindir,tursudur,salcadir
Bunlari kuruyorsa ;Surekli giden geline kavanoz kavanoz,sana ise bir kucuk kavanoz gelir..
Baska da bir kaybin olmaz bence :)

Başta her kv böyle ister. Bizimki de öyleydi hep geleyim gideyim istiyordu tekte gittim ama gittiğimde adam akıllı yüzüme de bakmıyordu bir iş yapsam hemen düzeltmeye çalışıyordu. Sinirimi bozan kalbimi kıran birçok olay yaşandı. Artık aramıyorum da sadece eşimle iki haftada bir üç saatliğine gidip geliyorum. Tek tavsiyem iyi olayım kalpleri kırılmasın diye her dediklerini yapma. İçinden gelmiyorsa reddetmeyi bil

Ben anlamıyorum bu insanları ya ben ailemin ilk evlenen çocuğuyum.Ne annem ben babam hiçbir şeye karışmıyor.Siz beğendiyseniz alın diyorlar.Bunlar cümbür cemaat her işimizin içine girmeye çalışıyor.nişanlımla büyük bir tartışma yaşadık.Dedim bundan sonra her şeyi ikimiz alıcaz kimse karışmasını istemiyorum.Sonra da ben düşünüyorum acaba kötü müyüm vicdan yapıyorum
Bakın, şimdiden birbirinize dusurmusler sizi. Mesafe koyun, bunu mutlaka yapın. Vicdan yapmayın. Onlar da sizin aileniz gibi olsaydı, mesafe koyma gereği duymayacaktiniz.

Bunlar o kadar cahil ki. İsrarlarina ve her şeye burun sokmalarina, gelinin sinir olacağını, oğullarina yansıtacağını ve oğlullarinin da bu şikayetlerden tartismalardan mutsuz olacagini dusunemiyorlar ya da umurlarinda değil.

İnsan gelini niye sıkbogaz eder, ya cahillikten ya da inadına huzursuz etmek için.

Fazla girip yazmasam da bu konuları okumayı seviyorum.Şimdi şöyle ki 6 aya düğünüm var.Bir eltim var.Sürekli olarak kayınvalidemin evindeler,çalışmıyor çocuklarıyla her gün gidiyorYarım saat mesafe de oturuyor.Benim için daha iyi Yanyana olsunlar benle uğraşmasınlar diyorum.Benim evim daha uzak araçsız gidip gelmek zor.Şimdi sorum şu kayınvalidem sürekli gelip gidelim istiyor nişanlı olduğum halde ben istemiyorum,gitmiyorum.Fazla samimi olmak istemem.Ama lafları kolay söyleyebilen biri değilim gelmeyelim diyoruz gelin gelin diye ısrar ediyor.Yüzüm yumuşak nasıl sınır çizmeliyim?kendisi ısrarcı öbür gelinin samimiyetine alışkın ama ben onun gibi gidip gelemem çalışmaya başlıcam.saygı içinde belli sınırlar istiyorum.Siz nasıl çizdiniz sınır?
Nisanlinizla konuşun. Sorun olacaksa evlenmeyin

Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. Baştan taviz verme, sen kimseye uyma bırak gerekiyorsa onlar sana göre uyup davransın. Gereksiz yüzgöz olup sonra mesafe koymaya çalışırsan olmaz o iş. Bu arada eşinin tavrı da önemli. Böyle fazla samimi olmayı istemediğini biliyorsa ailesine karşı bu gibi durumlar mesele olduğunda bir duruş sergilemesi gerekiyor.

Yeni evlenecekkere tavsiyem😅😅
Eşinizin ailesinin size karşı kötü bir davranışı yoksa gidin görüşün neden hemen mesafe koymayı düşünüyorsunuz ki siz onu anne gibi görürseniz o da sizi kızı gibi görür (istisnalar hariç tabiki iyi niyetli kötü niyetli insanlar vardı o ayrı)
Aradaki saygıyı korursanız hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Hayır ben kendi ailemle de zırt pırt görüşmek istemem ki her gün ailemle dipdibe olmak istesem niye evleneyim 🤭 ailemle dipdibe olmak istemiyorsam kayınvalide ile niye olayım.

Ben direk kendi annem gibi görüyorum yani kendi annemede gitmem ben gitmiyorum canım istemiyorsa veya gelince kendi anneme ne kadar hizmet ediyorsam o kadar ediyorum bir tek yanında çok açık seçik giyinemiyorum çünkü utandigini farkettim minnosumun

Demem o ki kendi annem gibi gör rahat ol o zaman yavaş yavaş için rahat eder istediğini rahatça kalp kırmadan söylersin..

Hayır ben kendi ailemle de zırt pırt görüşmek istemem ki her gün ailemle dipdibe olmak istesem niye evleneyim 🤭 ailemle dipdibe olmak istemiyorsam kayınvalide ile niye olayım.

Ben de kendi ailemi zirt pirt gormiyorum hoş istesem de göremem zirt pirt zaten uzak o ayri ama annemle bir tutamam ya Herkes kendi annesiyle ilgilensin. Ben eşimden annemi aramasi vs beklemem mesela, kendim de kvyi aramam. Herkes kendi anasiyla konuşsun. 😁

Başka bir kadini anne gibi görmek olayini KKda okuyorum hep şaşkinim. Yani bilmem kaç yaşindan sonra tanidigin kadin nasil annen GİBİ olacak? 😁 Biri beni buyuten kadın, yüzümde kaşım oynasa ne hissettigimi bilecek neredeyse, öteki??? Eşimin annesi tamam saygilar ama o kadar yani benim nereden annem GİBİ olacak. 🤔

Calisacaksaniz hafta ici gitmezsiniz bu guzel ama her haftasonu israrla cagiracaklardir onlarda o potansiyel var aman ha yeni evliyiz gidelim sonra gitmeyiz demeyin nasil alistirirsaniz oyle gider iki hafta ust uste gitmeyin isimiz var diyin planimiz var diyin sakin alistirmayin her haftasonu gitmeye hatta nisanlina deki bir hafta bizimkilere bir hafta sizinkilere ugrayalim kalan vaktimizi kendimize ayiralim falan filan kv israr kiyamet cagiracak duygu somurusu yapacaktir hazirlikli olun

Yüzün yumuşak olmasın çok tehlikeli bu , normal direk anne isim var diyip reddetmeyi öğrenin ve sınırlarınızı çizin, şimdi herşeye susup cici gelini oynarsanız evlenince mesafe koyunca sinsi insan muamelesi göreceksiniz , en baştan tavrınızı kibarca belirtin ve kararlı olun...

Ben direk kendi annem gibi görüyorum yani kendi annemede gitmem ben gitmiyorum canım istemiyorsa veya gelince kendi anneme ne kadar hizmet ediyorsam o kadar ediyorum bir tek yanında çok açık seçik giyinemiyorum çünkü utandigini farkettim minnosumun

Demem o ki kendi annem gibi gör rahat ol o zaman yavaş yavaş için rahat eder istediğini rahatça kalp kırmadan söylersin..
Kendi annem gibi davranamam maalesef annemin-babamın benim için yaptıklarını ben biliyorum.Maddi manevi hem okutup hem de ev veriyorlar üstüne.Saygı sevgiyi kaybetmeden sınır çizmekten yanayım

Tabiii tabiii geliriz diyip ah şu işim çıktı u işim çıktı diyin 😂

Topu eşinize atın 🤣ben en başından beri hep mesafeliyim,haftada bir ziyaretlerine gideriz çok sık telefon ile görüşmeyiz gittiğimde saygıda kusur etmem.

Calisacaksaniz hafta ici gitmezsiniz bu guzel ama her haftasonu israrla cagiracaklardir onlarda o potansiyel var aman ha yeni evliyiz gidelim sonra gitmeyiz demeyin nasil alistirirsaniz oyle gider iki hafta ust uste gitmeyin isimiz var diyin planimiz var diyin sakin alistirmayin her haftasonu gitmeye hatta nisanlina deki bir hafta bizimkilere bir hafta sizinkilere ugrayalim kalan vaktimizi kendimize ayiralim falan filan kv israr kiyamet cagiracak duygu somurusu yapacaktir hazirlikli olun
kesinlikle çözmüşsünüz tam olarak böyle olacak gibi.Onlar haftanın her günü orada.Ben de kendi planlarımıza göre gidelim istiyorum.Şimden diyor oğlum yurtdışına gidiyor ben çok özlüyorum.Tamamen duygu sömürüsü arayan soran yok çocuğu.nişanlım Sabahtan akşama çalıştığı halde ona bir çeşit yemek yapmaya üşeniyor.

Yüzün yumuşak olmasın çok tehlikeli bu , normal direk anne isim var diyip reddetmeyi öğrenin ve sınırlarınızı çizin, şimdi herşeye susup cici gelini oynarsanız evlenince mesafe koyunca sinsi insan muamelesi göreceksiniz , en baştan tavrınızı kibarca belirtin ve kararlı olun...
Zaten ben içimden gelmedikçe canım cicim yapamam yapmıyorum da .Sizli bizli konuşuyorum anne diyorum mesela ama sen değil siz diyorum.Bir tuhaf kadın hayırdan anlamıyor.Aileme de diyorum çok içli dışlı olmayın..Bir değişikler ya herkesle çok samimiler ben uğraşamam herkesle

Şimdiden düğünün ertesi sabahı bize kahvaltıya gelin diyo.Ben nişanlımla evlenmeyi kaç yıl bekledim.kesin gelirim 😑

Bende sizin gibiydim. Bu yumuşak yüzümden dolayı evimde yemek var dememe rağmen yarın yersiniz benimkileri yiyelim burda değil. 6 ay sonra başlarım yumuşak suratada tatlılığa da dedim 2 haftadır görmüyorum😂😂

Back
X