• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni gelinin kayınvalide ile yaşaması?

Yok yok eminim bu olay konusulmus coktan bir karara baglanmistir. Bi tek evliliginiz bekleniyordur.

Benim bir arkadasim var. O zaman 7 senelik iliskileri var yani dügünden önce. Kv gelin ama o zamandan anlasamiyor daha. Arkadasimda disli biri kv nin istedigi gibi kul köle olmuyor. Sorun o. Neyse kv kocasi cocuklar ufakken ölmüs alman bi adamla evlenmis. Bekliyor ki oglu büyüsün evlensin gelinin evine yerlessin. Arkadasimin bundan haberi yok ama. Ne zaman evleniyorlar kadin kocasindan bosanip ogluna gelinine yerlesiyor. Geline bin bir eziyet ediyor kv ile kocasi. Arkasimin evliligi tam 5 ay sonra bitiyor. Daha bosanma olmadan adam baskasiyla nisanlaniyor.

Yani emin ol bu olay planlanmis proje cizilmis bile
İnanmıyorum şaka gibi ya. Gerçekten bunun planladığına da inanmak istemiyorum

İnanmıyorum şaka gibi ya. Gerçekten bunun planladığına da inanmak istemiyorum

Bak canim senin kv hicde mazlum garip bi kadin degil. Kocasi vefat etmis. Gitmis baska adamla evlenmis. Hasta cocuk vefat etmis mehmet de dedeye postalanmis kv yeni adamdan yeni cocuklar yapip kendi hayatini yasamis. Simdide bu hayatindan sikilmis oglum evlensede elimi isten yemekden ceksem geline dert olsam diye bekliyor. Eminim ben.olay planlanmistir hersey hesap edilmistir. Ayrilmazda yasarsan eger göreceksin. Evlenmeden kisa bi süre önce kv esinden ayrilacak oglu büyük bi ev tutacak. Ev kv zevkine göre dösenecek sana da bi yatak odasi olacak. Sende kendi evine degilde kv evine gelin gideceksin.

Bak canim senin kv hicde mazlum garip bi kadin degil. Kocasi vefat etmis. Gitmis baska adamla evlenmis. Hasta cocuk vefat etmis mehmet de dedeye postalanmis kv yeni adamdan yeni cocuklar yapip kendi hayatini yasamis. Simdide bu hayatindan sikilmis oglum evlensede elimi isten yemekden ceksem geline dert olsam diye bekliyor. Eminim ben.olay planlanmistir hersey hesap edilmistir. Ayrilmazda yasarsan eger göreceksin. Evlenmeden kisa bi süre önce kv esinden ayrilacak oglu büyük bi ev tutacak. Ev kv zevkine göre dösenecek sana da bi yatak odasi olacak. Sende kendi evine degilde kv evine gelin gideceksin.
:( bunaldım çatladım valla

Evet açıkçası bana da saçma geliyor. Sanırım benden emin olmadan annesine böyle bir şey söylemek mi İstemiyor acaba nedir,bilmiyorum ki

bana annesiyle konuşup plan yapmışlar zaten gibi geliyor.
böyle yada değil ancak bu çocuğun annesine olan düşkünlüğü çok tuhaf. kadın annelik yapmamış 7 yaşından beri orda burda büyümüş mantık dışı geliyor bana.

Erkek arkdaşınız şimdi size tamam dese senin istediğin olsun yakın otururuz gider gelirz dese bile inananın öyle olmaz. Bu fikir yerleşmiş imzayı atana kadar tamam der sonrası malum size dayattırılır bir şekilde. Ayrıca evliliği ister sizinle olsun ister başkasıyla eninde sonunda istediği annesi ile yaşamak. Daha çok gençsiniz neden kendinize bunu yapıyorsunuz. Hayatın tadına varın gezin eğlenin erkenden evlenip bunları çekmeye değer mi? Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Olgun insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

Etmedim zaten düşündüm taşındım benim karakterime de ters, ben yeri geliyo kendi annemin kalbini kırıyorum. Biraz da sert bir tavrım vardır. O kadın bana öte git dese ben ona cevabını veririm Yani kendimi tanıyorum. Uzak olsak mis gibi birbirimizi sevsek gelin kaynana ne güzel anne kız gibi uzaktan uzağa olur bu ancak. Beraberken olmaz ama biliyorum
Tamam Allah’a şükür :) sevindim

Evlenmeden önce kv min de böyle bir hayali varmış:)
Eşim bana dile getirmedi ama aynı şehre taşınınca şüphelendim ve en başından eğer birlikte yaşamak gibi bir düşüncen varsa nişanı bozarım şimdiden haberin olsun dedim.
Kadın meğerse baya baya bu hayalini gerçekleştiremediği için 1 sene yapmadığını bırakmadı bana :)
Sonra “benim en büyük hayalimdi birlikte yaşamak” dediği zaman öğrendim lafımı da soktum tabi. Kvdem yalnız yaşıyor,çocukları uzak biteş eşim var aynı şehirde onu da evlenmeden önce getirdi zaten. Ama oturmam. Durumu kötü ise yardımcı olunur ama birlikte yaşanmaz. Evlendikten sonra bmbaşka oluyorlar. Ben kv mi ağzı var dili yok diye savunuyordum şeytanın teki çıktı :)

Tamam aradı. Tam olarak ne istediğini anlayamadım,Annenle o adamın boşanması benim ağzımdan çıkacak bi cümleye mi bağlı ben kabul edersem boşanacaklar mı dedim. Ben anemin daha fazla o adama katlanmasını istemiyorum dedi,tamam ne istiyorsun dedim. Yanıma almak istiyorum dedi direkt. Ben de olmaz ama dedim. Durdu başladı saydırmaya. Sende yaşlanınca görürsünler,başına gelince anlarsınlar falan.. dedim noluyoruz ya bir sakin ol.önceki akşam ben ona uzun ve düzgün bir mesaj atmıştım.orda yazdıklarımı aç bi tekrar oku dedim,neyin ne olacağını anlattım sana dedim. İşte özel hayat olsun,ilerde çocuk açısından olsun,birlikte istediğimiz gibi yaşayamayacağımız olsun. Biliyorsunuz Yani neler yazdığımı. Güzel bir dille anlatmıştım. Dedim ki mesele senin annen benim annem meselesi değil evde bir 3.kişi olması. Ben tam okulumu bitirdim işimi elime alıcam güzel bi evlilik hayal ederken senin beni böyle bir şeyle karşılaştırman normal mi dedim. Annenin iyi olmasını mutlu olmasını senin kdr ben de isterim ama senin annen mutlu olacak diye gelin kaynana bizim aramız kötü olursa ve seninle benim aramız kötü olursa ne olacak hiç düşünüyo musun Bunları dedim. İşte ben düşünüyorum seni anlıyorum falan ama sen beni anlamıyorsun bilmem ne diyor.. Annen illa bizimle yaşamak zorunda değil ev ev üstüne olmaz asla rahat hareket edemeyiz bunu anla dedim. Hatta bunu benden önce senin düşünmen gerekir ya dedim. Tanıdığı kişi değilmişim,çok şaşkınmış... ben de dedim valla şaşıracak bir şey yok. Ben senin anneni yine severim yine sayarım.Yakın otururuz.Yeri gelir gider temizliğini yaparım yemeğini yaparım gidersin her gün görürsün sen de dedim. Ne istiyomuş biliyor musunuz. Annesinin insan gibi yaşamasını istiyormuş. Yani ayrı tek başına yaşayınca annesi insan gibi yaşanılmıyormuş anladığıma göre :) ben de dedim sen git annenle uyu o zaman her gece valla,bu gidişle kimseyle evlenemezsin. 3 kardeşsiniz ya kredi çekersiniz bir ev alırsınız 1+1 ya da 2+1 ya da kirada bir ev olur. Gerekirse ben de maaşımdan yardımcı olurum.Ama aynı ev olmaz olamaz. Düşün taşın dedim. Neyi düşünüyüm tercih mi yapıyım diyo. Hayır senden böyle bir şey istemem,istemeye de hakkım yok dedim. İlla annemle yaşıcam demeye devam mı ediyorsun bunun kararını ver dedim. Ben daha annemle konuşmadım boşanma olayını dedi,git önce annenle konuş o zaman dedim.Uzun süre bu konu açılmasın daha önemli önceliklerim var bu sınav sürecinde bu konuyu açmanda tamamen bencillik sen ders çalışırken ben düsğnmekten sayfa açmadım da dedim. Sonuç olarak bozuldu triplendi kapattı işte böylece kaldı.Daha da uzun da aklıma gelenler bunlar özetle bu şekilde

bence ayrıl. bu adam değişmez. aynılarını yaşadım. daha şimdiden vicdan yapıyor. annesi insan gibi yaşamayacakmış yani ayrı evi olunca. bana da öyle diyordu. köpek gibi sokağa mı atalım diyordu. aynı şeyler inanma ayrıca da sevgilini düzeltmeye de kalkma bence. onun düşüncesi değişmez.

bence ayrıl. bu adam değişmez. aynılarını yaşadım. daha şimdiden vicdan yapıyor. annesi insan gibi yaşamayacakmış yani ayrı evi olunca. bana da öyle diyordu. köpek gibi sokağa mı atalım diyordu. aynı şeyler inanma ayrıca da sevgilini düzeltmeye de kalkma bence. onun düşüncesi değişmez.
Ne de güzel acitasyon yapıyor ya.
Sakın taviz vermeyin. Ayrı evde yaşaması köpek gibi yaşadığı anlamına gelmiyor.
Madem öyle anasına bakıcak evlenmeyecek. Başka bir kadının hayatını mahvetmeye hakkı yok yani.

Ne de güzel acitasyon yapıyor ya.
Sakın taviz vermeyin. Ayrı evde yaşaması köpek gibi yaşadığı anlamına gelmiyor.
Madem öyle anasına bakıcak evlenmeyecek. Başka bir kadının hayatını mahvetmeye hakkı yok yani.

o ajitasyonlardan ne kadarını duydum yaşadım biliyor musun. keşke zamanında akıl veren olsaydı. daha doğrusu vardı da ben dinlemedim. haklarını yemiyim. o yüzden bu kdr bastırıyorum bu konuya. sevgilisi ikna eder bunu yalnız bırakırsak.

Bunun kabul edilebilir tarafı yok.
En güzel zamanlarınızı maaile geçirmek zorunda kalacaksınız.
İki tane kocaman çocuğu var,otursun çocuklarıyla neden sizinle yaşayacakmış?
Kaldı ki çocukları olmasa dahi hasta değil,eli ayağı tutuyor,kendi kalabilir bir evde gayet.
Evlilik bu değil. Anne/baba/kardeş vs bir arada yaşayacaksanız evlenmezsiniz baba evinde de aynı şartlar mevcut,evlenmeye gerek yok yani.
Hayatınızın hatası olur. Bir kez kabul ederseniz bir daha evinizi ayırma şansınız olmaz,sonuçta 5 sene sonra gökten sihirli değnek inipte kayınvalidenizin durumunu değiştirmeyecek.

o ajitasyonlardan ne kadarını duydum yaşadım biliyor musun. keşke zamanında akıl veren olsaydı. daha doğrusu vardı da ben dinlemedim. haklarını yemiyim. o yüzden bu kdr bastırıyorum bu konuya. sevgilisi ikna eder bunu yalnız bırakırsak.

Peki siz şuan birlikte mı yaşıyorsunuz?
Evet nişanlılık döneminde herşey çok daha kolay geliyor malesef,evlendikten sonra herşey apayrı oluyor.
Erkekler çok değşiyor aynı eve girdiklerinde :)
Bunu da anca evlenince anlayabiliyoruz.. tavır koymazsa işi zor gerçekten..

Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Benim 4 yıllık bir ilişkim var. Ciddi düşünüyoruz şuan ikimizde sınavlara hazırlanma aşamasındayız.Erkek arkadaşımın babası annesi ona hamileyken vefat etmiş ve annesi hemen ikinci evliliğini yapmış ikinci eşinden de 2 çocuğu var.Onların da yaşları baya büyük biri 20 biri 18 yaşında. Şimdi sorun şu ki ekonomik özgürlüğü olmayan,hayatını sıkıntılar içinde geçirmiş bir kadın kendisi ve erkek arkadaşım boşanmalarını istiyor.Annesinin de boşanmayı tercih ettiğini söylüyor fakat bunun icin bi garantisi olmalıymış. Bu garanti de 1-sevgilimin işi 2-evi
Yani birlikte yaşamamız. Eğer bunu kabul edersem boşan diyecek annesine o da boşanacak resmen bunu duyurdu bana.Siz olsanız ne yapardınız. Kafam çok karışık. Ona uygun bir dille anlatmaya çalıştım bazı şeyleri ama... bilmiyorum işte.. bizim iş güç sahibi olmamız tam anlamıyla herşeyin oturması max 2-3 yılı bulursa 25 yaşımda yeni gelin kayınvalidem ile bir hayata merhaba mı diyeceğim yani...
Yalnız süre belirtilmiyor, galiba uzun yıllar sizinle yaşayabilir. Çocukları da var. Bilemedim zor karar

Tamam aradı. Tam olarak ne istediğini anlayamadım,Annenle o adamın boşanması benim ağzımdan çıkacak bi cümleye mi bağlı ben kabul edersem boşanacaklar mı dedim. Ben anemin daha fazla o adama katlanmasını istemiyorum dedi,tamam ne istiyorsun dedim. Yanıma almak istiyorum dedi direkt. Ben de olmaz ama dedim. Durdu başladı saydırmaya. Sende yaşlanınca görürsünler,başına gelince anlarsınlar falan.. dedim noluyoruz ya bir sakin ol.önceki akşam ben ona uzun ve düzgün bir mesaj atmıştım.orda yazdıklarımı aç bi tekrar oku dedim,neyin ne olacağını anlattım sana dedim. İşte özel hayat olsun,ilerde çocuk açısından olsun,birlikte istediğimiz gibi yaşayamayacağımız olsun. Biliyorsunuz Yani neler yazdığımı. Güzel bir dille anlatmıştım. Dedim ki mesele senin annen benim annem meselesi değil evde bir 3.kişi olması. Ben tam okulumu bitirdim işimi elime alıcam güzel bi evlilik hayal ederken senin beni böyle bir şeyle karşılaştırman normal mi dedim. Annenin iyi olmasını mutlu olmasını senin kdr ben de isterim ama senin annen mutlu olacak diye gelin kaynana bizim aramız kötü olursa ve seninle benim aramız kötü olursa ne olacak hiç düşünüyo musun Bunları dedim. İşte ben düşünüyorum seni anlıyorum falan ama sen beni anlamıyorsun bilmem ne diyor.. Annen illa bizimle yaşamak zorunda değil ev ev üstüne olmaz asla rahat hareket edemeyiz bunu anla dedim. Hatta bunu benden önce senin düşünmen gerekir ya dedim. Tanıdığı kişi değilmişim,çok şaşkınmış... ben de dedim valla şaşıracak bir şey yok. Ben senin anneni yine severim yine sayarım.Yakın otururuz.Yeri gelir gider temizliğini yaparım yemeğini yaparım gidersin her gün görürsün sen de dedim. Ne istiyomuş biliyor musunuz. Annesinin insan gibi yaşamasını istiyormuş. Yani ayrı tek başına yaşayınca annesi insan gibi yaşanılmıyormuş anladığıma göre :) ben de dedim sen git annenle uyu o zaman her gece valla,bu gidişle kimseyle evlenemezsin. 3 kardeşsiniz ya kredi çekersiniz bir ev alırsınız 1+1 ya da 2+1 ya da kirada bir ev olur. Gerekirse ben de maaşımdan yardımcı olurum.Ama aynı ev olmaz olamaz. Düşün taşın dedim. Neyi düşünüyüm tercih mi yapıyım diyo. Hayır senden böyle bir şey istemem,istemeye de hakkım yok dedim. İlla annemle yaşıcam demeye devam mı ediyorsun bunun kararını ver dedim. Ben daha annemle konuşmadım boşanma olayını dedi,git önce annenle konuş o zaman dedim.Uzun süre bu konu açılmasın daha önemli önceliklerim var bu sınav sürecinde bu konuyu açmanda tamamen bencillik sen ders çalışırken ben düsğnmekten sayfa açmadım da dedim. Sonuç olarak bozuldu triplendi kapattı işte böylece kaldı.Daha da uzun da aklıma gelenler bunlar özetle bu şekilde
Bence konuşulmuş bu mesele.
Annede kabul etmiş.
Hatta belkide o yakınıyor oğluna ben artık bu adama katlanamıyorum diye,yumuşak karnından yakalamış.
Bakın madem bu kadar kötu bir adamdı neden 18-22 yaşlarında iki çocuk yapmış annesi?
Bunca yıl yaşamışlar çoluk cocukta olmuş,neden siz evlenirken boşanma gündeme geliyor?
Erkek arkadaşınızda geri adım atacak gibi durmuyor. Sizi ikna etmenin yolunu arayıp bulacağına eminim.
Ama lütfen kendinize değer veriyorsanız kabul etmeyin.
Melek olsa evin icinde 3.kişi olmaz,kaldı ki sizde kardeşlerde var. Nefes dahi alamazsınız kendi evinizde.
Ne ev alabilirsiniz kendinize,ne başka bir birikim,yatırım yapabilirsiniz. Zira 5 kişi elinize bakacak uzunca bir süre. Hadi kardeşler evlenip gitti diyelim ki uzun vadede olacak şey bu,kayınvalideniz size yadigar kalacak. Aman yaşli kadın,düzeni bozulmasın,bana güvendi boşandı cümlelerini duyacaksınız hep.
Gencecik insansınız. Gerekiyorsa 4 yılınızı çöpe atın,hayatınızın kalanından belirsiz bir süre calmaktan kat be kat iyidir.

Peki siz şuan birlikte mı yaşıyorsunuz?
Evet nişanlılık döneminde herşey çok daha kolay geliyor malesef,evlendikten sonra herşey apayrı oluyor.
Erkekler çok değşiyor aynı eve girdiklerinde :)
Bunu da anca evlenince anlayabiliyoruz.. tavır koymazsa işi zor gerçekten..

hayır ama başka bir hayatı olmadığı için bizde çok vakit geçiriyor. gündüzleri bizde bebeğime bakılıyor. bence gelmese de olur bakıcısı var zaten. sorsan çok fedakar hiçbi yere gidemiyormuş turlara gidemiyormuş. git diyorum duymamış gibi yapıyor. daha neler neler.

şimdiden aramayi kesip seni yola getirecek... klasik yontemler deneyecek ... ya ayrilacaksin ya kabul edeceksin ya sevgilin vazgececek ... ki anladigim kadariyla sana kabul ettirecek..illa o kadina birini bulacak bakalim hayati kararan kim olcak

Back
X