Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Sabah : çeyrek simit,yarım çiçek ekmek,yarım yumurtadan az omlet,az patates kızartması,2 dana jambon,2 dilim sucuk,reçel,çay,5 zeytin,kaşar-beyaz peynir.
Ara: soda
Akşam: 3 küçük fırın köfte,3 küçük ay fırın patates,2-3kaşık pilav,1 tabak yoğurtlu ıspanak salatası,yeşil salata,3-4 yudum cola
Ara : şekersiz Türk kahvesi,küçük kase dakota.

Akşam balık yiyebilmek için yarım ekmek yedim arasında azıcık balık :olamaz: beni dövun kizlar... Güya bugün temizlik günüydü 24 saattir bı güzel yattim. Offf ne olacak benim bu halim
Senin haftalarinda ben oturma odasina yerlemistim birde yazdi ustune pike alip klimayi acip aksama kadar kitap okumak istiyodu canim acayip bi uyusukluk vardi ustumde

N nnnadal @Htc3509 @askbahcem kizlar cuma gunu kilo bildirimi oluyor biliyorsunuz ve bende doğuma yaklastim ayni zamanda bu hafta siz yazmadiginiz icin sizi etiketledim ama aslinda herkese genel bir bilgilendirme (bu arada haber verenleri tenzih ediyorum. )
Cuma günü icinde bildirim gelmez ise listeden cikarmak durumundayim bu arada daha once çıkardığım arkadaslar tekrar katilmak isterse eklerim tabi ki burasi ciddi ve katı bir muessese degil :KK70:
Canım haber verdiğin için teşekkürler benide listeden çıkarabilirsin çok motive olamıyorum zaten örnek bir halimde yok çocuklardan dolayı çok takip edemiyorum fırsat buldukça takip ederim sizi simdiden hayırlı doğumlar rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

selennn selennn canım senin bebeğin beslenmesi nasıl ? Küçük bebek diye zor oldu mu ? Malum benimkinin kilosu ortada. Seninkinin iştahı nasıl? Küçük bebek olursa diye çok korkmalı mıyım

Tatlım sütüm az geliyor emziriyorum yine de mama takviyesi yapıyoruz kaşıkla besliyoruz sende öyle yap yoksa memeyi unutur emmez zorluk yaşamadık biz valla benim kızın iştahı maşallah çok iyi mamada ölçüyü arttırdık :) biraz oburuz hiç korkma tatlım küçük diye evet ilk başlarda insan neden erken doğum oldu diye üzülmüyor değil ben ağladım ama sonuçta sağlıklı ve iştahı yerindeyse doktoru da sağlıklı olduğunu söylüyorsa bence sorun yok demektir..

Tatlım sütüm az geliyor emziriyorum yine de mama takviyesi yapıyoruz kaşıkla besliyoruz sende öyle yap yoksa memeyi unutur emmez zorluk yaşamadık biz valla benim kızın iştahı maşallah çok iyi mamada ölçüyü arttırdık :) biraz oburuz hiç korkma tatlım küçük diye evet ilk başlarda insan neden erken doğum oldu diye üzülmüyor değil ben ağladım ama sonuçta sağlıklı ve iştahı yerindeyse doktoru da sağlıklı olduğunu söylüyorsa bence sorun yok demektir..

Çok saol canom bilgilendirdiğin için.. inşallah bakalkm dediğin gibi en önemlisi sağlıklı olması :) bu arada kilonda Harika tebrik ederim :)

Kızlar bugün yediklerimi yazcam. Yarısını çıkarmış olsam da :KK43: bi baksanıza abarttım mı protein alma konusunu :KK43:

Kahvaltı öncesi:
1 büyük bardak ballı süt

Kahvaltı:
2 yemek kaşığı tahin pekmez
2 kibrit kutusu kaşar peyniri
1 kibrit kutusu süzme peynir
5 tane siyah 5 tane yeşil zeytin
2 dilim çavdar ekmeğine bal kaymak sürdüm
Yarım tane avakado

Ara:
1 avuç içi kadar ceviz

Öğlen :
2 yumurtayı kıyma ile karıştırdım kıymalı yumurta yedim

Ara:
1 büyük bardak süt
1 adet muz

Ara:
1 elma
1 avuç kabak çekirdeği

Akşam:
Fırında tavuk
1 tabak bulgur pilavı

Ara:
1 büyük bardak süt..

Çok yedikçe çıkardım . Ama kendimi tuttum yediklerim gene yarım saat kadar kaldı midemde.. bunlar bebeğe kilo aldırır di mi ya artık :KK43:

Bi arkadaşla konuştukda proteini abartınca da protein zehirlenmesi olabiliyormuş . Ay iyice stres oldum

Kızlar bugün yediklerimi yazcam. Yarısını çıkarmış olsam da :KK43: bi baksanıza abarttım mı protein alma konusunu :KK43:

Kahvaltı öncesi:
1 büyük bardak ballı süt

Kahvaltı:
Yarım tane avakado

Ara:
1 avuç içi kadar ceviz

Öğlen :

Ara:
1 büyük bardak süt
1 adet muz

Ara:
1 elma
1 avuç kabak çekirdeği

Akşam:
Fırında tavuk
1 tabak bulgur pilavı

Ara:
1 büyük bardak süt..

Çok yedikçe çıkardım . Ama kendimi tuttum yediklerim gene yarım saat kadar kaldı midemde.. bunlar bebeğe kilo aldırır di mi ya artık :KK43:

Bi arkadaşla konuştukda proteini abartınca da protein zehirlenmesi olabiliyormuş . Ay iyice stres oldum
Protein zehirlenmesi mi?bu yediklerinle mi :KK70:arkadaşına söyle ,saçmalamayı kessin.bunun 2katı protein yesen bile hiçbişey olmaz.ama bebeğin kilosu artar.keşke midende kalabilse...

Boza iç,çok güzel süt yapar.

Kahvaltı öncesi:
1 büyük bardak ballı süt

Kahvaltı:
Yarım tane avakado

Ara:
1 avuç içi kadar ceviz

Öğlen :

Ara:
1 büyük bardak süt
1 adet muz

Ara:
1 elma
1 avuç kabak çekirdeği

Akşam:
Fırında tavuk
1 tabak bulgur pilavı

Ara:
1 büyük bardak süt..

Canim yaa bebegin sen istesende istemesende depolarindan alir çok stres yapip bebeginide strese sokma bence hem saģlıkli olmasi herşeyden onemli benim abimin oglu 34 haftalik 3300 gr dogmuştu ciğerleri gelismemişti abartmiyorum 2 ay kuvezde kaldı hem cevremde gordugum zayıf doğsn cocuklar daha cabuk toparliyor bence artik onemli olani dogum sonrasi bol.sutumuz olup bebeğin gelismesi mamaya gerek duymamamiz olur bu arada vitamin ilaci icebiliyo musun yoksa oda mi cikiyor multivitamin de çok işe yarıyor

Canim yaa bebegin sen istesende istemesende depolarindan alir çok stres yapip bebeginide strese sokma bence hem saģlıkli olmasi herşeyden onemli benim abimin oglu 34 haftalik 3300 gr dogmuştu ciğerleri gelismemişti abartmiyorum 2 ay kuvezde kaldı hem cevremde gordugum zayıf doğsn cocuklar daha cabuk toparliyor bence artik onemli olani dogum sonrasi bol.sutumuz olup bebeğin gelismesi mamaya gerek duymamamiz olur bu arada vitamin ilaci icebiliyo musun yoksa oda mi cikiyor multivitamin de çok işe yarıyor
Benim kizimda 34 haftalık 1430 Gr doğmuştu ama en büyük şansımız ciğerleri gelişmişti 22 gün sonunda 1810 gr.a ulaşınca taburcu olmuştuk bu arada Neseliyimmm Neseliyimmm protein zehirlenmesi şöyle idrarda protein kaçağı oluyor tansiyon yükseliyor bunlar gebelik zehirlenmesi belirtisi ama bunun fazla protein yemeyle alakası yok canım ben bu yüzden erken doğum yaptım tansiyon 14 ve üzerini görürseniz doktorunuzu arayın mutlaka

Benim kizimda 34 haftalık 1430 Gr doğmuştu ama en büyük şansımız ciğerleri gelişmişti 22 gün sonunda 1810 gr.a ulaşınca taburcu olmuştuk bu arada Neseliyimmm Neseliyimmm protein zehirlenmesi şöyle idrarda protein kaçağı oluyor tansiyon yükseliyor bunlar gebelik zehirlenmesi belirtisi ama bunun fazla protein yemeyle alakası yok canım ben bu yüzden erken doğum yaptım tansiyon 14 ve üzerini görürseniz doktorunuzu arayın mutlaka
Aaa ciddimisin sen de mi erken doğum yaptın tansiyon yuksekliği demi benimde oglumda tansiyonum yuksekdi hep korkardim gorsen oďem den vucudum catlamisti kimse taniyamiyordu sebebi bilincsizce beslendim yedim ictim ve dr hep uyariyordu erken dogum riskin var tansiyon buyuk risk diye sırf o yasadiklarimi yasamamak icin duzenli dengeli beslendim insallah hepimiz sağlikli bi sekilde vaktinde dogum yapariz canim

Aaa ciddimisin sen de mi erken doğum yaptın tansiyon yuksekliği demi benimde oglumda tansiyonum yuksekdi hep korkardim gorsen oďem den vucudum catlamisti kimse taniyamiyordu sebebi bilincsizce beslendim yedim ictim ve dr hep uyariyordu erken dogum riskin var tansiyon buyuk risk diye sırf o yasadiklarimi yasamamak icin duzenli dengeli beslendim insallah hepimiz sağlikli bi sekilde vaktinde dogum yapariz canim
Bende inanılmaz sistim 20 kg almıştım sadece 5 i gitti doğumda 2 senede verebildim bütün kilolari

Sen bu sefer çok güzel dikkat etmişsin ben umutsuz vaka gibiyim .sanki

Back
X