Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bende inanılmaz sistim 20 kg almıştım sadece 5 i gitti doğumda 2 senede verebildim bütün kilolari
Şimdi 2. Gebelik mi ? Eminim kararli ve istikrarli bi sekilde gidersen çok rahat edeceksin nacizane tavsiyem kendine ayda 1 kilo hedefi koy ve dr unla muhakkak beslenme konusunu konuş ve onunda desteğini al her ay kontrol de eşim.beni dr a sikayet ediyordu az yiyor diye dr da bebege gore firca aticam diyordu ve sonuç cok iyi gidiyosun boyle devam et diyordu çok çok şükür ki hamilelik sikintilarim çok az :nazar:ben kilonun bu kadar etkileyecegini tahmin bile etmedim dr um bile şaşiriyor diger gebeligimde yuzum kararmisti burnum şişmişti heryerim catlak ve ben yuruyemiyordum bile hamileligimin tadini almamiştm yaa kesinlikle cok yemek 2 kisilik beslenmek saglik degil

Şimdi 2. Gebelik mi ? Eminim kararli ve istikrarli bi sekilde gidersen çok rahat edeceksin nacizane tavsiyem kendine ayda 1 kilo hedefi koy ve dr unla muhakkak beslenme konusunu konuş ve onunda desteğini al her ay kontrol de eşim.beni dr a sikayet ediyordu az yiyor diye dr da bebege gore firca aticam diyordu ve sonuç cok iyi gidiyosun boyle devam et diyordu çok çok şükür ki hamilelik sikintilarim çok az :nazar:ben kilonun bu kadar etkileyecegini tahmin bile etmedim dr um bile şaşiriyor diger gebeligimde yuzum kararmisti burnum şişmişti heryerim catlak ve ben yuruyemiyordum bile hamileligimin tadini almamiştm yaa kesinlikle cok yemek 2 kisilik beslenmek saglik degil
Evet canım Allah'ın izniyle kizima kardeş bekliyoruz. Göbek çok ciktimi çatlak oldumu birde elma sirkeli suyun zararı varmı ne siklikta icebiliriz kendi doktoruma en erken Mart'ta giderim sanırım Şubat'ta detaylı

Evet canım Allah'ın izniyle kizima kardeş bekliyoruz. Göbek çok ciktimi çatlak oldumu birde elma sirkeli suyun zararı varmı ne siklikta icebiliriz kendi doktoruma en erken Mart'ta giderim sanırım Şubat'ta detaylı
Yok şükür haftada bir kere kantaron yagi sürdüm catlağim hiç yok onceden limonlu suyu cok.ictim ictik hatta istah kesiyor aklinda olsun ama bu haftalarda ac karnina 1 bardak ılık.suya 1 tatli kasigi sirke 10 damla kadar limon sıkıyorum o da etkili imiş baya bildigim kadarıyla bi zarari yok druma limonlu suyu sormustum iç demisti ama sirkeyi sormadim ama sanmiyorum ki sorun olsun

Canim yaa bebegin sen istesende istemesende depolarindan alir çok stres yapip bebeginide strese sokma bence hem saģlıkli olmasi herşeyden onemli benim abimin oglu 34 haftalik 3300 gr dogmuştu ciğerleri gelismemişti abartmiyorum 2 ay kuvezde kaldı hem cevremde gordugum zayıf doğsn cocuklar daha cabuk toparliyor bence artik onemli olani dogum sonrasi bol.sutumuz olup bebeğin gelismesi mamaya gerek duymamamiz olur bu arada vitamin ilaci icebiliyo musun yoksa oda mi cikiyor multivitamin de çok işe yarıyor

Doktor da kilosunu çok önemsememi söylemişti. Hareketliyse sıkıntı yok diye.. Eşimde dün diyo ki bu sürekli hareketli hiperaktif gibi yediğini içtiğini onda mı harcıyor diye :)) ama işte sanırım cidden annelik başka bi duygu. Sorun bende mi? Besleyemiyor muyum onu? İçeride aç mı kalıyor diye içim bi burkuluyor onu düşününce. Allahım sağ Salim sağlıklı bi şekilde kucağımıza aldırsın yavrularımızı inşallah :) ( bu arada ilaçları içiyorum çok şükür. İçer içmez çıkarmıyorum. Ama yemek yedikten sonra çıkanlar ile birlikte çıkıyorsa bilmiyorum :/ bu arada sanırım bebeğim de döndü. Ayaklarını yukarıda hissediyorum . Doktor kontrolünde öğrencem :)

Benim kizimda 34 haftalık 1430 Gr doğmuştu ama en büyük şansımız ciğerleri gelişmişti 22 gün sonunda 1810 gr.a ulaşınca taburcu olmuştuk bu arada Neseliyimmm Neseliyimmm protein zehirlenmesi şöyle idrarda protein kaçağı oluyor tansiyon yükseliyor bunlar gebelik zehirlenmesi belirtisi ama bunun fazla protein yemeyle alakası yok canım ben bu yüzden erken doğum yaptım tansiyon 14 ve üzerini görürseniz doktorunuzu arayın mutlaka

Bilgilerin için teşekkür ederim canım. Kan tahlilim,idrar tahlilim tansiyonum hep iyi çıktı şu ana kadar şükür :) Bu arada bir şey sorcam. Bebeğin 1810 gr ile eve çıkmış ya o zaman mama takviyesi sende vermiş miydin ? Sen nasıl besledin bebeğini? Bakımında çok zorlandın mı?

Bilgilerin için teşekkür ederim canım. Kan tahlilim,idrar tahlilim tansiyonum hep iyi çıktı şu ana kadar şükür :) Bu arada bir şey sorcam. Bebeğin 1810 gr ile eve çıkmış ya o zaman mama takviyesi sende vermiş miydin ? Sen nasıl besledin bebeğini? Bakımında çok zorlandın mı?
Hayır canım anne sütüne kilo alımını hızlandırmak için 1 ay kadar e protein diye bişey var o tozdan karıştırdık sonra da anne sütü 3. Aydan sonra sürümün azaldığını düşünerek 1 öğün mama takviyesi yaptım o da 1 -2 ay falan sonra ek gıda başlıyor zaten anne sütü ilk etapta yeterli MAM yerine sutun gelipte emzirme sorunu yasarsan sagarak verebilirsin hiç kaygı etme şimdiden herşey olacağına varıyor hepsi halloluyor bakımında hiç zorlanmadim bana çok normal geliyordu hatta hastanede 3 -4 kilo bebek görünce bu nasıl bebek böyle bebekmi olur moduna giriyodum sadece yıkarken çok panik oldum onu beceremedim onuda eşim tutup yikadi ben su tuttum falan ama sağlık sorunu olmadı gercegerç önce sağlık kilo sonra

Ay ben son 3 gündür deli gibi yemek yiyiyorum. Ye çıkar ye çıkar öldüm artık... Ay bu çocuk nasıl kilo alacak şaştım kaldım yaaa... ödüm kopuyor iskelet gibi doğacak diye :KK43:
Yediğin yemekler 3 dakika bile kalsa midende yeterli kana karışıp bebeğine ulasirmis ondan dolayı sıkıntı yapma canim.

Kizlar bugun annemler bendeydi bir pazar kahvaltisi yaptim ki sormayin sanirim bugun liste veremem ama yazmaya calisirim :D birde bu haftaki bildirimde 73 tum bianda cikmistim o kiloya bu sabah 72.2 gördüm odem attim sanirim onun verdiği gazlada bal kaymaklari goturdum ne varsa yedim :D

Yok şükür haftada bir kere kantaron yagi sürdüm catlağim hiç yok onceden limonlu suyu cok.ictim ictik hatta istah kesiyor aklinda olsun ama bu haftalarda ac karnina 1 bardak ılık.suya 1 tatli kasigi sirke 10 damla kadar limon sıkıyorum o da etkili imiş baya bildigim kadarıyla bi zarari yok druma limonlu suyu sormustum iç demisti ama sirkeyi sormadim ama sanmiyorum ki sorun olsun
Saol canım öyle yapayım bugun bende 57.2 çıktım mqlesefm

Sabah:
Bikac dilim ekmek, sucuk pastirma bal kaymak biraz kasar peynir ve çeri domates bikac kasik yogurt ve patatesli borek
ogle:
Sutlu kahve ve yarim suffle cok az dondurma ile
O kadar cok tokum ki midem bulaniyor cok yedim acikirsam sut veya yogurtla meyve yerim ama acikacagimi sanmıyorum hic tika basa doluyum

Sabah bir simit, peynir, omlet, zeytin, bikaç dilim armut
Akşam kuruyemişli yulaf bir kase sütün içinde
Midem kötü yine
Dün akşam yemeğinde yediklerimi çıkardım bugün bakalım ne olacak

Hayır canım anne sütüne kilo alımını hızlandırmak için 1 ay kadar e protein diye bişey var o tozdan karıştırdık sonra da anne sütü 3. Aydan sonra sürümün azaldığını düşünerek 1 öğün mama takviyesi yaptım o da 1 -2 ay falan sonra ek gıda başlıyor zaten anne sütü ilk etapta yeterli MAM yerine sutun gelipte emzirme sorunu yasarsan sagarak verebilirsin hiç kaygı etme şimdiden herşey olacağına varıyor hepsi halloluyor bakımında hiç zorlanmadim bana çok normal geliyordu hatta hastanede 3 -4 kilo bebek görünce bu nasıl bebek böyle bebekmi olur moduna giriyodum sadece yıkarken çok panik oldum onu beceremedim onuda eşim tutup yikadi ben su tuttum falan ama sağlık sorunu olmadı gercegerç önce sağlık kilo sonra

Çok teşekkür ederim canım içimi rahatllattın:KK200:

Kahvaltı öncesi
1 bardak ballı süt

Kahvaltı:
2 dilim çavdar ekmeğine bal kaymak sürdüm
2 kibrit kutusu kaşar peyniri
2 kibrit kutusu süzme beyaz peynir
4-5 tatlı kaşığı tahin pekmez
2 haşlanmış yumurta

Ara:
1 adet portakal

Öğlen:
Et sote salata

Ara:
1 adet muz
1 bardak süt

Ara:
1 adet elma
1 avuç içi kadar ceviz

Akşam:
Mantarlı tavuk salatası
Yeşil mercimek çorba

Uyumadan önce tekrar 1 bardak ballı süt içerim. ( kızlar bu arada bunu şimdi okudum. Uyumadan önce içilen ballı süt sabaha kadar kandaki glikoz seviyemizi artırıyormuş. Bu da geceden kahvaltıya kadar bebeğin beslenmesini sağlıyormuş )

Sabah : çeyrekten biraz fazla bazlamaya sucuklu,kaşarlı tost,5zeytin,çeyrek omlet,az süzme peynir,çay
Öğle : 5kaşık yoğurtlu Madımak yemeği
Akşam : 1 tabak yoğurtlu Madımak yemeği
Ara : 1 küçük kase sütlü yulaf ezmesi

Yemeye çalışıyorum kuzum ama canım hiç bişey istemiyor zorla yiyorum
Cok ilginc emzirme doneminde istah cok acilir aslinda :) bi arkadasim acayip zayiflamistida emzirirken iskelet gibi kalmisti artik birakinca toparladi seninde kilon cok düşük. Asil mesele halsiz ve gucsuz olma bebegin icin

Back
X