Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Emzirme döneminde kilolar takır takır gidiyor.asla abartmayın Doğumdan sonra kilo alacağım diye.ben ve tanıdığım çoğunluk süt olsun diye ne gerekiyorsa yedik.en çok 10ay sonra eski kilosundan bile aşağı düşüyor insan.yeterki süt gelsin.asıl sorun süt gelmezse.o zaman kiloda verilmiyor.ne kadar çok süt o kadar çok kilo götürüyor.ben aylarca litre litre boza içtim.emzirme dönemi sadece süt odaklı beslendim.

Başınız sağolsun canım.ne patavatsız insanlar var,moral bozmaya birebir.bıgün bize de misafir geldi.ilk lafı ne kadarrrrr zayıflamışsın oldu annemlerin yanında.hepi topu 1 kilo verdim abartacak bişey yok dedim.yok yok yüzün çökmüş,burun kemiğin bile ortaya çıkmış zayıflıktan dediler.annemi bir telaş sardı tabi.zaten her 3 cümlesinden biri : şunu ye,olmadı bunu ye bak bu da var bunu ye ...Allahtan eşim yoktu,valla yemiyorum diye o beni yer.
Allah razi olsun canim aynen öyle moralimi bozdular valla 1 kişi 2 kişi degil ki herkes aynisini yaptı sonra diger kuzenimde emziriyodu kadin kilosunu verememis onada kilo ver diyorlar bende dedim.canim zayifda olsan kiloluda olsan kimseyi memnun edemezsin illa elestiriliyosun bende etkilendim yorumlardan e bide yemek.çesidi bol herzamankinden fazla yedim midem bulanıyor şimdi normalde ne kadar hafif ve rahatim oysa

Kızlar bizim cenazemiz var bu ara kalabalikda ne yedigimi bilmiyorum insanlarin psikolojik baskisi hat savhada uzun zamandır beni görmeyenler ne kadar zayifsin iyi degilsin diye elestire elestire mahvoldular bende her zaman yedigimden daha cok.yiyorum midem fena bakalım nolucak

Geçmiş olsun canım benim yaa.. zaten şu insanlar yok mu ahh şu insanlar ? Bebek zayıf doğunca en çok beni suçlayacaklar. Sanki ben çocuğa eziyet ettim de yemedim aç bıraktım gibi:KK11:

Emzirme döneminde kilolar takır takır gidiyor.asla abartmayın Doğumdan sonra kilo alacağım diye.ben ve tanıdığım çoğunluk süt olsun diye ne gerekiyorsa yedik.en çok 10ay sonra eski kilosundan bile aşağı düşüyor insan.yeterki süt gelsin.asıl sorun süt gelmezse.o zaman kiloda verilmiyor.ne kadar çok süt o kadar çok kilo götürüyor.ben aylarca litre litre boza içtim.emzirme dönemi sadece süt odaklı beslendim.

Başınız sağolsun canım.ne patavatsız insanlar var,moral bozmaya birebir.bıgün bize de misafir geldi.ilk lafı ne kadarrrrr zayıflamışsın oldu annemlerin yanında.hepi topu 1 kilo verdim abartacak bişey yok dedim.yok yok yüzün çökmüş,burun kemiğin bile ortaya çıkmış zayıflıktan dediler.annemi bir telaş sardı tabi.zaten her 3 cümlesinden biri : şunu ye,olmadı bunu ye bak bu da var bunu ye ...Allahtan eşim yoktu,valla yemiyorum diye o beni yer.

Ayy canım bilmiyorım ki ilk çocuk ya bakalım çok merak editörüm doğduktan sonraki süreç nasıl olacak

Ac karina limonlu tarcinli sicak su
Kahvalti
1 simite sucuklu tost ceri domates biber suzme peynir 5 zeytin, bal-tahin kizarmis ekmek 1 dilim
Ogle:
Kizima manti yediriyodum kalanini ben yedim bi kase kadar o beni tıkadı
Aksam:
1 tabak Sebzeli kremali tavuklu makarna biraz yogurt

cnm ebebekte promalt içeceği var herkes çok memnun. Birde bira mayası tabletleri de çok süt yapıyor, cevremden biliyorum. bir araştır istersen o emdikçe artacak sütün inşallah, hiç canını sıkma.

Çok kilo yapıyormuş o yüzden içme dediler tatlım aldım arada içiyorum sütüm olsun da

Bira mayası tableti gercek bira mayasindan yapılıyor demi ?Cahilligimi mazur gör merak ettim açıkcası bende süt için selennn selennn canim galaktago damla yi duydum cok etkilimiş 3 günde fsrkediyor dediler göğüs masaji yap banyoda sıcak su tulugu koy göğsüne birde dogru elle sağim yapmak gerekiyormuş makinaya güvenmeyin diyor uzmanlar onun icin makina almadim almiycam günlük tek.sayilarla hurma yemek gerekiyormus birde uyku iyi bi dinlenme ve stressz ortam inşallah bol sütlü olurus rmys4203 rmys4203 canim nerelerdesin bebek oldu bıraktın bizi merakdayiz valla

Aldım tatlım valla süt yapan herşeyi aldim ama yok yani göğüsümü sıkınca geliyor benim kızda çekemeyince deliriyor bende deliriyorum birde stres yaptım sanırım tüm vücudum kabardı kaşınıyor sütüm gelmiyor diye stres yaptım

Aldım tatlım valla süt yapan herşeyi aldim ama yok yani göğüsümü sıkınca geliyor benim kızda çekemeyince deliriyor bende deliriyorum birde stres yaptım sanırım tüm vücudum kabardı kaşınıyor sütüm gelmiyor diye stres yaptım
Ayy bende ilk doğumum da oyleydim kafayi yemek üzereydim sut olsun diye promalt lar sicak sular ne duuduysam yedim içtim ama dogumum biraz zor olmuştu ve malesef travma gibiydi cok zayif bir psikolojim olmuştu neyse sütüm un gelmesi 20 günu bulmuştu goğus sizlamasini bilmiyordum ama 20. Gunden sonra elektrik carpmasi gibi sizliyordu göğsüm ve sütüm baya baya gelmeye başladı tahminim stresden sütüm gelmedi sen pes etme ve stres yapma şunu düşün bilinçsiz ce emziren kadinlarin sütü daha cok oluyor araştirip inceleyince sut kendini naza çekiyor oluruna bırak sakin olma ya caliş baska çaresi yok gibi malesef

Geçmiş olsun canım benim yaa.. zaten şu insanlar yok mu ahh şu insanlar ? Bebek zayıf doğunca en çok beni suçlayacaklar. Sanki ben çocuğa eziyet ettim de yemedim aç bıraktım gibi:KK11:
Valla suclamasinlar sen elinden geleni yapiyosun hem ben sanmiyorum senin bebegin zayif dogsun bugun bana da soruyorlar bebek nasil.zayifmi diye

Valla suclamasinlar sen elinden geleni yapiyosun hem ben sanmiyorum senin bebegin zayif dogsun bugun bana da soruyorlar bebek nasil.zayifmi diye

Ya sana da soruları biraz içten pazarlıklı gibi gelmiyor mu? Sanki olumsuz bir şey desek hemen bende öyle tahmin ediyordum zaten demenin verdiği rahatlığı görecez yüzlerinde yaaa ...

20 gün 1 ay sonra tam anlamıyla gelecek.sen pes etmeden saatlerce de olsa emzirmeye ve süt yapacak şeyleri yemeye devam et.ayrıca çok iyi uyuuuuu.stres yapma.dereotu ye saplarıyla günde bir demet ye,gilaboru suyu iç.boza da çok süt yapar ama kilo alırım dersen sen bilirsin.gnc nin bira mayası tabletlerinden günde 10adet içebilirsin.ama 20 güne kadar az gelmesi gayet normal,panik yapma.

Son düzenleme:
Ya sana da soruları biraz içten pazarlıklı gibi gelmiyor mu? Sanki olumsuz bir şey desek hemen bende öyle tahmin ediyordum zaten demenin verdiği rahatlığı görecez yüzlerinde yaaa ...
Aynen öyle onu hissedin ce dogru yolda oldugumu hissediyorum bu arada Allah sana yardım etsin canim yeyip kusmak çok kötü cok yedim dedim ya ayy yok dayanamadim bebek de dayanamadi yavrum hareket ede ede bi hal oldu agladim hareketine ve sonuç midemde kiler çıktı şimdi rahatladım biraz eşimde benim ağlamama bakıp diyorki bak işte hamilelerin kilo almasinda da hikmet var kilolu olsan canin yanmayacak dı bıraksaydinda kilo alsaydın diyor

Ayy yazik ya yavrum acmış mı neyse ki mamaya başlamişsin o besleme durumu da sıkıntı anne karninda bisekilde besleniyorda dogunca napicaz bakalim acaba az mi yiyorsun ki mecbur süt olsun diye ye muhakkak zaten o kosturmacada kilo vermesende almazsin
Sen simdi.telasdan kendine bakmazsin ki tartılasın yinede yenidogan alişma donemi zor yaa
Aynn canm valla zaten diğer cocuklarimdada aman aman süt yoktu da bu uyuyunca emerken o aldattı beni şükürki farkedip mamaya başladık kuzucum normale döndü annelik zor ya karnında ayrı sıkıntı besledim mi kilo aldımı doğunca büsbütün sıkıntı açlı ağrısı varmi sağ sağlim doğurup büyütmeyi nasip etsin allah'ım hepimize seninde sayılı günler kaldı inşallah 4abbim kavustursun:halay:

Günaydin kizlar, etrafimizdaki insanlari takmamamiz lazim eslerimizi bile :D aa bugun kilom artmis desem gozleri portluyo bi yandan dikkat edince kiziyo doktora gidince sikayet ediyor. Deli gibi yemeyince bebege zarar veriyoruz zannediyolar kizim 3 aylikken diyetisyene gitmistim her duyandan bir araba laf yedim ozellikle misafirlige gittigim yerlerden aa sen emziriyosun yazik bebege diye halbuki oyle guzel besleniyodum ki sut yapici seyler yiyip hic aclik cekmeyecek kadar dolu bir listeydi. Ve haftada 1 kilo veriyodum.insanlar bi tuhaf mesela bir ev sahibi normal bir misafirine herseyden yesin diye israr edip takip etmezken diyetteyim diyen insanda oluyo gözü yedirene kadar bırakmiyor pesini. Ben hic israr etmem o yuzden gicik oldugum icin bu duruma.. :) sanki o diyeti bozdurunca eline bisey gececek :D sür konusundada tamamen bebislerimizin nasibi kizlar bende sutum cok olsun diye ugrastim hep arastirmalar yaptim etrafimi dinledim ama cokta ugrasmamak gerek sanirim kimininki emzirmeden akip tasiyo kimi gelsin diye can çekişiyor ne kadarsa rizik o kadar geliyor..

Bira mayası tableti gercek bira mayasindan yapılıyor demi ?Cahilligimi mazur gör merak ettim açıkcası bende süt için selennn selennn canim galaktago damla yi duydum cok etkilimiş 3 günde fsrkediyor dediler göğüs masaji yap banyoda sıcak su tulugu koy göğsüne birde dogru elle sağim yapmak gerekiyormuş makinaya güvenmeyin diyor uzmanlar onun icin makina almadim almiycam günlük tek.sayilarla hurma yemek gerekiyormus birde uyku iyi bi dinlenme ve stressz ortam inşallah bol sütlü olurus rmys4203 rmys4203 canim nerelerdesin bebek oldu bıraktın bizi merakdayiz valla
canım yok ne cahilliği bende bilmiyorum sadece çevremde kullananlar vardı onu biliyorum. Emzirdikçe artar ama beslenme çok önemli işte, iştah olsa sağlıklı şeylerden bolca yiyerek artabilir. kaliteli beslenme, dediğin gibi uyku ama bebek var nasıl uyku olcak :)))

Sabah:
Bikac dilim ekmek, sucuk pastirma bal kaymak biraz kasar peynir ve çeri domates bikac kasik yogurt ve patatesli borek
ogle:
Sutlu kahve ve yarim suffle cok az dondurma ile
O kadar cok tokum ki midem bulaniyor cok yedim acikirsam sut veya yogurtla meyve yerim ama acikacagimi sanmıyorum hic tika basa doluyum
ya inş sizin haftalarda bende öyle olurum benim acıkmamam mümkün değil öğlenden sonra :((((((

ÜYE ADI gebelik haftasibaşlangıç kilosu güncel kilo alinan kilo dogum sonrasi ilk kilo bildirimi dogum sonrasi güncel kilo Khaleesi21 Khaleesi21 16 51.4 49.7 -1.7
S _sushico_ 25 61.4 65.3 3.9
@sinsirella2 6 68 68 0
@AlessiaLeon 10 85 84 -1
@Shewolf15 14 61 60.5 -0.5
suspushanimcim suspushanimcim 24 60 66.6 -
cool_lime cool_lime 3565 73 8
H Htc3509 25 56.5 65 -
@charla 30 50.5 59.5 9
@Eyslg
@pufboregi 9 60 59.5 -0.5
rmys4203 rmys4203 3874 83.5 9.5 kg 77.5
V volveron 36 55 61.8 6.8 @Ates Bocegi 6 64 64 0

[tr]

[td] [/td]
[td] [/td]
[td] [/td]
[td] [/td]
[td] [/td]
[/tr]

[td] selennn selennn [/td]
[td] 35 [/td]
[td] 51 [/td]
[td] 56 [/td]
[td] 5 [/td]
[td] 53 [/td]
[td] 49.9 [/td]
[/tr]

[td] 17 [/td]
[td] 56.8 [/td]
[td] 56.5 [/td]
[td] [COLOR=#80ff00]-0.3[/COLOR] [/td]

[tr]
[td][USER=911981]@Neseliyimmm
[/td]
[td] 35 [/td]
[td]58.5 [/td]
[td] 64 [/td]
[td] 5.5 [/td]
[/tr]

[tr]
[/tr][/user] [tr] [/tr]
[tr][tr][tr]
☆CUMA GÜNÜ GEBELIK HAFTASI VE GUNCEL KILOMUZU YAZIYORUZ!♡
☆1 HAFTA HABER VERMEDEN KILO BİLDİRİMİ YAPMAYAN LISTEDEN CIKARILACAKTIR.! ♡[/tr]
[/tr][/tr]

ya inş sizin haftalarda bende öyle olurum benim acıkmamam mümkün değil öğlenden sonra :KK43:(((((
Inan ekstra bir durum oldu benim icin belki alistim bu yeme sekline veya gercektende son aylarda mideye baski oldugu icin acikmiyorum bilemedim bende :) geceleri acikmadigima memnunum ama :cool:

Aynen öyle onu hissedin ce dogru yolda oldugumu hissediyorum bu arada Allah sana yardım etsin canim yeyip kusmak çok kötü cok yedim dedim ya ayy yok dayanamadim bebek de dayanamadi yavrum hareket ede ede bi hal oldu agladim hareketine ve sonuç midemde kiler çıktı şimdi rahatladım biraz eşimde benim ağlamama bakıp diyorki bak işte hamilelerin kilo almasinda da hikmet var kilolu olsan canin yanmayacak dı bıraksaydinda kilo alsaydın diyor

Yok canım ya İnan Hamilelikte az kilo almak em güzeli. Kuş gibi rahat oluyorsun. Şu bir kaç gündür eşim ektra geceleri tekrar uyandırıyor süt ve muz yedirip geri yatıyoruz . Ama o kadar rahatsız bir mide ile geziyorum ki çıkarmamak İçin kendimle inada giriyorum resmen. Demin tartıldım. 1 kg artış var tartıda. Sanırım bu hızlı Pazartesi’ye kadar 1 kg daha alacam :KK70: o kadar emek verdim . Şimdi söz konusu çocuk olunca neler yapıyorum diyorum. Bir çocuk nelere kadir ya:anne: birde böyle Tatlıdan tuzludan değil de böyle şeylerden kilo almak da çok garip geliyor bana :) inşallah kuzuya yaramıştır ...

Back
X