Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Canım normal doğum için tüm kosullar başlamis sezeryan olacaktın dimi
BEnim ikizler de sezeryan oldu dogumum. O yuzden bunda da sezeryan canim. Aslinda 3 nisan tam 39. Hafta icin tarih kararlastirildi. Ama Iki hafta daha bebegin duracagini sanmiyorum. Dedigin gibi dogum belirtileri var. 1 cm acilma, nisan gelmesi, cok fazla kasilmalar (Braxton hicks) var. eger 3 nisandan once gelmeye karar verirse bebis acil sezeryana alinacagim. Yoksa 3 nisan is beklicez.

Ayy prş günü dolunay var. Gitgide kilo artışı görebiliriz. Çok ödem tutar vücut önceki üç günde. 20-21-22 martta dikkatli yiyin Kızlar kalıcı yağ oluşumuna sebep oluyormuş bu. Bir de tartıdaki artıları çok takmamalı ödem artışından. Pazar gününe gitmiş olur nasılsa. Şansa bak bnm doktor kontrolüme denk geldi çok kilo almışsın dyebilir
Deme yaa. Ben bugun oglen yedim ustune uyudum biraz. Bi kalktim yuzum gozum masallah ay parcasi olmus :D dolunayla alakali falan hic bilmiyordum. Burada dolunay var suanda. Belki de ondan sistim ben de

BEnim ikizler de sezeryan oldu dogumum. O yuzden bunda da sezeryan canim. Aslinda 3 nisan tam 39. Hafta icin tarih kararlastirildi. Ama Iki hafta daha bebegin duracagini sanmiyorum. Dedigin gibi dogum belirtileri var. 1 cm acilma, nisan gelmesi, cok fazla kasilmalar (Braxton hicks) var. eger 3 nisandan once gelmeye karar verirse bebis acil sezeryana alinacagim. Yoksa 3 nisan is beklicez.
O süreçleri hiç yaşamadım nisan gelmesi açılma falan bende sezeryan oldum inşallah en azından pazar gününe kadar sabırla bekler yavrun canım

Çok haklısın canım keşke annen daha erken gelseymis çok iyi olurdu nisan gelince arası o kadar suruyomu ki
Nisanin hepsi gelmedi ama. Bir kismi sadece. Benim Ilk dogumum normal. Onda nisanim gelmisti 22.30 gibi. 05.26 da da dogmustu oglum. Bakalim beklemedeyiz. Hergun Sabah bi guzel dusumu aliyorum. Sacimi falan yapiyorum. Nolur nolmaz diye :D

Hala ayni kilodayim yedigimi cikariyorum genelde.

Bugun sabah patso yedim oglen balli sut ictim aksam makarna ve mantar yedim. Sacma sapan bir gun yasadim mide bulantisindan.
Suan kılo olmaman normal canım uc kılo vermıstım daha bır kılosunu yenı alıyorum. Hamıle kaldıgım kıloya ulasamadm daha

VALLA cok stres yaptim. Annem pazar gunu geliyor. O Zamana kadar dayanirim insallah. Esimin ailesi arkadaslarimiz falan hepsi 2 saat uzakta yasiyor. Stresim o yuzden. Cocuklara Kim bakicak derdi. Sen nasilsin? Bebis nasil? Emziriyorsun di mi? Bayadir haber alamadik birbirimizden. Bakalim ben kac kiloyla bitircem :)
Insallah dayanırsın canım erken gelmek istiyor seninki aceleci cıktı galiba keske annen daha erken geleymiş diycem ama haftan 37 galiba neyse Allah yardim eder bi sekilde hallolur canım kilo olayida cok iyi bitirdin bence benim durumlar biraz sıkıntılı ya gelen giden olmaya başladı bizim bebiş de laktoz cıktı biliyosun dogum kilosunun uzerine zayıfladı 3050 gr a düştü mamaya basladik ki benim ne hayallerim vardi bukez emzirecektim uzerine ara ara kızımın kusmalari oluyor elim yuregimde kusarken gecem gece 3 kez boguldu aklım cıktı gece gunduz tek birakmiyorum her dk gözümün onunde ev iş güç bi elimde bebel arabasi bi elimde suourge ile geziyorum anliycagin rezilim uykusuzluga kosturmaya raziyim hic aramıyorum ama kızim olmasi gereken kiloyu yakalasaydi cok sevinicem annem le.esim hamileyken yemedin yemedin çocuğu zayıf ettin dedi kafamda kaldı ya o kendimi suçluyorum keşke 10 kilo fazlam.olsaydi ben bisekilde verirdim o kilolari kızımin kilosu iyi olsaydi şimdi ozel mama kullaniyoruz ve tek çeşit kabizlik yapiyor Allah kolaylik versin bana da herkese de sen de hamilesin dogum yapican bize dua eder misin ?

Nisanin hepsi gelmedi ama. Bir kismi sadece. Benim Ilk dogumum normal. Onda nisanim gelmisti 22.30 gibi. 05.26 da da dogmustu oglum. Bakalim beklemedeyiz. Hergun Sabah bi guzel dusumu aliyorum. Sacimi falan yapiyorum. Nolur nolmaz diye :KK70:
Eşinin ailesi gelir ama dimi aradığınızda falan en azından bende şimdiden kızım napicak diye düşünüyorum bazen bensiz uyurmu falan

Valla ben hastaneden beri baya saldim kendimi. Pek degil hic dikkat etmiyorum yediklerime. Gerci hala saglikli bebise yarayacak besinler yiyorum ama arada ki abur cubur tatli kacamaklari baya bi artti. Kilom da 62 cikiyor. Ve devamli yatiyorum hicbir is yapmiyorum. Dun nisanim gelmeye basladi. Insallah bebisim en azindan annem gelene kadar durur. Sanirim doguma cok odaklandigim icin kiloyu pek dert etmiyorum.
Benim son ayim oyle gecti canım dogum stresinden hic dikkat edilmiyir

Insallah dayanırsın canım erken gelmek istiyor seninki aceleci cıktı galiba keske annen daha erken geleymiş diycem ama haftan 37 galiba neyse Allah yardim eder bi sekilde hallolur canım kilo olayida cok iyi bitirdin bence benim durumlar biraz sıkıntılı ya gelen giden olmaya başladı bizim bebiş de laktoz cıktı biliyosun dogum kilosunun uzerine zayıfladı 3050 gr a düştü mamaya basladik ki benim ne hayallerim vardi bukez emzirecektim uzerine ara ara kızımın kusmalari oluyor elim yuregimde kusarken gecem gece 3 kez boguldu aklım cıktı gece gunduz tek birakmiyorum her dk gözümün onunde ev iş güç bi elimde bebel arabasi bi elimde suourge ile geziyorum anliycagin rezilim uykusuzluga kosturmaya raziyim hic aramıyorum ama kızim olmasi gereken kiloyu yakalasaydi cok sevinicem annem le.esim hamileyken yemedin yemedin çocuğu zayıf ettin dedi kafamda kaldı ya o kendimi suçluyorum keşke 10 kilo fazlam.olsaydi ben bisekilde verirdim o kilolari kızımin kilosu iyi olsaydi şimdi ozel mama kullaniyoruz ve tek çeşit kabizlik yapiyor Allah kolaylik versin bana da herkese de sen de hamilesin dogum yapican bize dua eder misin ?
Canım şuan farklı bir durum var böyle söyleyerek seni uzmekten başka yaptıkları bişey yok 2 kg dogurmadin yani gayet güzel bı kiloda dogdu sende kendini suçlayıp durma lutfen inşallah kısa süre de biter Zehra'nın laktoz hassasiyeti sende içinde süt olan hicbisey tuketmemen gerekiyor sanırım şimdi asıl diyetin başlıyor boğulma işi en korkunç yani çok geçmiş olsun yüreğin ağzına gelmiştir kiloyu çok takiyosan ben eprotein kullanmıştım ama düşük kîlolu olduğu icin

Aa cok uzuldum canim yaa. Allahim sifa versin ins. Kiloyu pek sorun yapma yavas yavas toparlar canim. AMA kusan bebek Cok zor yaa. Benim Ilk oglumla oyleydi. Cok kusardi :( yatirirken falan basini yana cevir bebegin. Gerci yapiyorsundur sen. bir de bana zamaninda doktorum bebegin yatagini biraz egimli tut demisti. Ben de bas tarafinin altina havlu koyuyordum. Cok duz yatinca kustugu zaman Allah korusun gene Geri gidiyor. AMA biraz egimli ve kafa yana donuk olunca akiyor agzindan. Sen bi kendi doktoruna danis istersen. Belki yapabilirsin der Sana. Dua ederim tabi canim etmem mi hic. Allahim hepimizin evlatlarina saglik sihhat versin insallah. Saglikli olsunlar yeter. Oyle kiloyu, sutu mamayi dert etme canim. Ben simdi 36+6 yim. Yarin iste 37 olup 38den gun almaya baslayacagim.

V volveron canim benim kizimda reflu vardi surekli kusuyordu reflu yastigi almistik o hafif dik bi yastk kusma durumunda bebek bogulmasin diye kullaniyoduk fiyati 60 tl mi neydi. Birde sirt ustu hic yatirma hep yan yatirki kusarsa aksin. Allah yardimcin olsun. Birde az kilo aldin diye söylenenlere kafa yorma. Hayet guzel bi kiloda dogdu bebegin. Kusan bebek ne kadar kilolu dogarsa dogsun zayif kaliyor benim kizim bi ay sadece 200 gr. Almıştı. Sen moralini bozma az kilo aldinda ac mi kaldin sagliksiz mi beslendin gayet bebegi besleyecek sekilde idi listelerin

Eşinin ailesi gelir ama dimi aradığınızda falan en azından bende şimdiden kızım napicak diye düşünüyorum bazen bensiz uyurmu falan
Gelirler canim ama araba kullanmiyorlar 70 yaslarindalar. acik bi durumda artik esim beni hastaneye birakicak sonrada onlari almaya gidecek. E tabi o sirada ameliyata alinirsam eger esim giremiyecek cocuklar oldugu icin. Of of bebegim pazara kadar sabret lutfen :)

Canım şuan farklı bir durum var böyle söyleyerek seni uzmekten başka yaptıkları bişey yok 2 kg dogurmadin yani gayet güzel bı kiloda dogdu sende kendini suçlayıp durma lutfen inşallah kısa süre de biter Zehra'nın laktoz hassasiyeti sende içinde süt olan hicbisey tuketmemen gerekiyor sanırım şimdi asıl diyetin başlıyor boğulma işi en korkunç yani çok geçmiş olsun yüreğin ağzına gelmiştir kiloyu çok takiyosan ben eprotein kullanmıştım ama düşük kîlolu olduğu icin
Yani onlar da kötü niyetle değil hep diyorlardi zaten bu kadar az yenirmi diye simdj bu cikinca çocuğu besinsiz gidasiz koydum sanılıyor uzerine laktoz kilo aldirmadigi gibi zayıflatmış ve ben illa anne sütü vericem diye direttim direttim meğer sütüm de yeterli olmamış yavrum aç kalmiş laktoz icin dr bi diyet vermedi laktazenzimi veriyorum emzirmeden önce bende sut içmiyorum sadece peynir yogurt tuketiyorum senin bebeginde mi az kiloluydu protein mi kullandin ?Dr bize oyle bisey demedi mamayla kilo takibi yapiyor bakalim
Aa cok uzuldum canim yaa. Allahim sifa versin ins. Kiloyu pek sorun yapma yavas yavas toparlar canim. AMA kusan bebek Cok zor yaa. Benim Ilk oglumla oyleydi. Cok kusardi :KK43: yatirirken falan basini yana cevir bebegin. Gerci yapiyorsundur sen. bir de bana zamaninda doktorum bebegin yatagini biraz egimli tut demisti. Ben de bas tarafinin altina havlu koyuyordum. Cok duz yatinca kustugu zaman Allah korusun gene Geri gidiyor. AMA biraz egimli ve kafa yana donuk olunca akiyor agzindan. Sen bi kendi doktoruna danis istersen. Belki yapabilirsin der Sana. Dua ederim tabi canim etmem mi hic. Allahim hepimizin evlatlarina saglik sihhat versin insallah. Saglikli olsunlar yeter. Oyle kiloyu, sutu mamayi dert etme canim. Ben simdi 36+6 yim. Yarin iste 37 olup 38den gun almaya baslayacagim.
Amin canim Allah razi olsun sen de tam 37 oluyosjn o zaman cidden pazari beklesin kuzuuu gerçi 38 in icinde oluyosun bisey olmaz artik Allah in izniyle ben de duzyatirmiyorum egimli bi sekilde yatiriyorjm inalah geçecekmiş dr oyle dedi 3. Ayda tekrar test yapılacak bakalım
V volveron canim benim kizimda reflu vardi surekli kusuyordu reflu yastigi almistik o hafif dik bi yastk kusma durumunda bebek bogulmasin diye kullaniyoduk fiyati 60 tl mi neydi. Birde sirt ustu hic yatirma hep yan yatirki kusarsa aksin. Allah yardimcin olsun. Birde az kilo aldin diye söylenenlere kafa yorma. Hayet guzel bi kiloda dogdu bebegin. Kusan bebek ne kadar kilolu dogarsa dogsun zayif kaliyor benim kizim bi ay sadece 200 gr. Almıştı. Sen moralini bozma az kilo aldinda ac mi kaldin sagliksiz mi beslendin gayet bebegi besleyecek sekilde idi listelerin
Canım ilk ay en az 850 gr almali bizimki 450 gr falan aldı ama.saglik olsuninsallah yakaliycaz kiloyu valla benkm yememle mi alakali bu durum yasadim bilmiyorum ama oldu Rabbim beterinden korusun bu arafa reflu yastigina bi bakaym belki daha kolay lik olur senin bebek nasıl alıştınız mi birbirinize

Gelirler canim ama araba kullanmiyorlar 70 yaslarindalar. acik bi durumda artik esim beni hastaneye birakicak sonrada onlari almaya gidecek. E tabi o sirada ameliyata alinirsam eger esim giremiyecek cocuklar oldugu icin. Of of bebegim pazara kadar sabret lutfen :)
İnş bekler bebişin anneni canım.stres yapma.her şey olacağına varır.

Yani onlar da kötü niyetle değil hep diyorlardi zaten bu kadar az yenirmi diye simdj bu cikinca çocuğu besinsiz gidasiz koydum sanılıyor uzerine laktoz kilo aldirmadigi gibi zayıflatmış ve ben illa anne sütü vericem diye direttim direttim meğer sütüm de yeterli olmamış yavrum aç kalmiş laktoz icin dr bi diyet vermedi laktazenzimi veriyorum emzirmeden önce bende sut içmiyorum sadece peynir yogurt tuketiyorum senin bebeginde mi az kiloluydu protein mi kullandin ?Dr bize oyle bisey demedi mamayla kilo takibi yapiyor bakalim
Yediğin kekte bile süt varsa yememen gerekiyor diyor biliyorum bı arkadaş öyleydi de benimki prematureydi canım düşük kîlolu dogumlar için öneriyor Dr seninki normal şimdi hem emzirip hem mama desteği dimi aynı zamanda

Şimdiden getirse canım sende kalsalar olmaz mı ki acil durumda kafan rahat olur

Amin canim Allah razi olsun sen de tam 37 oluyosjn o zaman cidden pazari beklesin kuzuuu gerçi 38 in icinde oluyosun bisey olmaz artik Allah in izniyle ben de duzyatirmiyorum egimli bi sekilde yatiriyorjm inalah geçecekmiş dr oyle dedi 3. Ayda tekrar test yapılacak bakalım
Benim kizimda kusma yoktu şükür ama bende hep yan yatırdım ama aynı yone yatirmayinda her zaman kafasında eğim olmasın 😊 bu kizimda neler yaşayıp ogrenicem Rabbim evlattan yana kolay sınav nasip eylesin inşallah sıkinti hastalık ne varsa uzak olsun

Günaydın kızlar
Hamur işi yemiyorum ekmek yemiyorum arada küçük çikolata tatlı kacamagim oluyor ona rağmen nasıl 1 kg farkediyor 1 haftada o kadar çok iniş çıkış oldu ki bu kesin yerlesmistir :(

Eklentiler

• Screenshot_20190320-074717.webp
    Screenshot_20190320-074717.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 36
Sabah ballı süt
Kahvaltı tere 1 yumurta 7-8 ad zeytin 2 kibrit kutusu kadar Ezine peynir salatalık
Ara ceviz leblebi
Ara
İnce dilim cheesecake
Ara 6ad gofret orta boy 🙈
Akşam 1.5 kase fellah köfte
2 dilim ayva
Tatlım fellah bulgurdan yapılıyordu dimi? Bulgur çok su tutar. Bulgur yedikten sonraki gün asla tartılmayın derler. Acayip artış oluyor

Back
X