• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bir de doktorum her hafta 400 500 gr alman gerekiyor normali bu dedi. Eger birden cok fazla kilo artisi olursa sorun teskil eder ve arastirilmasi gerekir dedi. AMA tabiki bu rakamlar Benim icin gecerli. Boy kilo ve gebelik haftama gore. Herkesin farkli sonucta. Cok kasma gayet iyi gidiyorsun sagliklisin dedi.

Gunaydin kizlar. Hafta 18 kilo 54.6. +300 gelmis bu hafta. Yaaa o kadar duzenli ve guzel bir besleniyorum. Nasil aliyorum anlamiyorum. Hamurisi abur cubur yesem tamam dicem dogsl olarak kilo yapiyor. AMA vallahi tek yedigim bi parca bitter cikolata bir Iki lokum. Bunun da extra kilo yapmasina imkan yok :KK43:
Ayni ayni seni cok iyi anliyorum ya yakin olsak oturup ağlardık yaa :halay:o kadar canim sıkıldı ki bazen diyorum beni kimse anlamiyor esim surekli normal diyor biliyorum kilo alıcaz hepimiz ama hızı korkutuyor demiii?

Bir de doktorum her hafta 400 500 gr alman gerekiyor normali bu dedi. Eger birden cok fazla kilo artisi olursa sorun teskil eder ve arastirilmasi gerekir dedi. AMA tabiki bu rakamlar Benim icin gecerli. Boy kilo ve gebelik haftama gore. Herkesin farkli sonucta. Cok kasma gayet iyi gidiyorsun sagliklisin dedi.
Aynen oyle canim haftada 300 diyosun o normal ki ama dr 500 demiş ayda 2 ediyor o da normalmiymiş ? Bence de iyi gidiyosun

Yaa kusura bakmayin taksit taksit yaziyorum ama anca aklima geliyor :D kizlar Benim dogumlarim hep erken ve dusuk kilolu oluyor. Zamaninda doktorum bana demisti tas catlasin en fazla 40. Haftaya bulursan 3 kg dogurursun diye. Simdi ki doktorum dusuk kg ve erken dogumlardan dolayi daha SIK muayane istiyor. Ve heralde bu sebepten guzel beslen kendini kisitlama diyor. Ama iste Benim yine de moralim bozuluyor Boyle kilo artisina :( seytan diyo ki ac koca bi doritos al koca bi cikolata gec tv karsisina :D saka saka yapmam ama... iste seytan durtuyor arada

Ayni ayni seni cok iyi anliyorum ya yakin olsak oturup ağlardık yaa :halay:o kadar canim sıkıldı ki bazen diyorum beni kimse anlamiyor esim surekli normal diyor biliyorum kilo alıcaz hepimiz ama hızı korkutuyor demiii?
Canim o kadar iyi anliyorum ki. Yaaa bildigin su icsem yariyor. Yok yani. Bircde ben 3 gun agirlik calisiyorum 3 cocuk bakiyorum haftada en az 3 gun 30-40 dk yuruyorum ve temiz besleniyorum. Bir de bunlari yapmasam vay halime :işsiz:

Yaa kusura bakmayin taksit taksit yaziyorum ama anca aklima geliyor :KK70: kizlar Benim dogumlarim hep erken ve dusuk kilolu oluyor. Zamaninda doktorum bana demisti tas catlasin en fazla 40. Haftaya bulursan 3 kg dogurursun diye. Simdi ki doktorum dusuk kg ve erken dogumlardan dolayi daha SIK muayane istiyor. Ve heralde bu sebepten guzel beslen kendini kisitlama diyor. Ama iste Benim yine de moralim bozuluyor Boyle kilo artisina :KK43: seytan diyo ki ac koca bi doritos al koca bi cikolata gec tv karsisina :KK70: saka saka yapmam ama... iste seytan durtuyor arada
Kiz hem.zayifsin hem dr da kilo alimini onayliyor hem de bebeklerin düşük kiloda doguyomuş tamam.abartma ama boşver ye yaa bu sebebler bende olaydı dusunmezdim bile Allah bilir sen aldigin kilolari hemen atiyosundur baksana dr bile onemsememiş normalde dr lar cok yeme der kilo kontroluyapar

Canim o kadar iyi anliyorum ki. Yaaa bildigin su icsem yariyor. Yok yani. Bircde ben 3 gun agirlik calisiyorum 3 cocuk bakiyorum haftada en az 3 gun 30-40 dk yuruyorum ve temiz besleniyorum. Bir de bunlari yapmasam vay halime :işsiz:
Aa maşallah ne guzel demek spor yapiyosun sana sorayim ozmn bende dusundum spora gitmeyi haftada 3 gun 1 saat falan da dogum sonrasi gidemem sporu birakinca tekrar kilo.artişi olmasindan korktum sence oyle mi ?? Bi de spora gitsem cevremdekiler beni asar zaten tansiyonhn dusuyor bayilirsin der basda eşim karşi çikar di galiba

Aynen oyle canim haftada 300 diyosun o normal ki ama dr 500 demiş ayda 2 ediyor o da normalmiymiş ? Bence de iyi gidiyosun
Yani bana dedigi o. Haftada 1 pound alman gerekiyor dedi. O da 400 500 gr arasi ediyor. Artik bebegin organlari tamam simdi kilo Alma zamani ve dolayisiyla sen de alicaksin dedi. ya simdi 160 boyunca 80 kiloya haftada 500gr cok. O yuzden dedim ya. Benim kilo boy orantima gre almam gereken kilo buymus. Valla kissamda aliyorum anlamadim Ben. Senin de kilon dusuk Benim gibi Ben 161 50.5 ile hamile kaldim.

Yani bana dedigi o. Haftada 1 pound alman gerekiyor dedi. O da 400 500 gr arasi ediyor. Artik bebegin organlari tamam simdi kilo Alma zamani ve dolayisiyla sen de alicaksin dedi. ya simdi 160 boyunca 80 kiloya haftada 500gr cok. O yuzden dedim ya. Benim kilo boy orantima gre almam gereken kilo buymus. Valla kissamda aliyorum anlamadim Ben. Senin de kilon dusuk Benim gibi Ben 161 50.5 ile hamile kaldim.
Sur bu gidisimde sorayim bende ne diycek haftada kac almaliyim diye benim de boyum 160 baslangic 55 hafta da 300 kesin artık ona tamam diyorum çünkü bebek.alicak zagen karnimbi hafta larda baya büyüdü gerci şaka maka 6.ayımizi doldurmamiza 1 hafta kaldi 7 ye giriyoruz biz

Aa maşallah ne guzel demek spor yapiyosun sana sorayim ozmn bende dusundum spora gitmeyi haftada 3 gun 1 saat falan da dogum sonrasi gidemem sporu birakinca tekrar kilo.artişi olmasindan korktum sence oyle mi ?? Bi de spora gitsem cevremdekiler beni asar zaten tansiyonhn dusuyor bayilirsin der basda eşim karşi çikar di galiba
Ben yillardir spor yapiyorum ona ragmen Ilk 13/14 hafta yapmadim. Simdi de onceden yaptigimin cok cok hafifini yaoiyorum. AMA sanirim simdi haftada 1 ya da 2 ye dusurcem. Cunku cok zorlamaya basladi Beni. Gebelik oncesi spor gecmisin varsa doktorlar agir olmadigi surece devam etmende sakinca gormuyor. AMA eger gebelik oncesi spor yapan biri degil isen kesinlikle tavsiye edilmiyor. Bir tek gebelik yogasi, pilatesi ve yuruyuse izin var o zaman canim. Hareket iyidir yaa. Hafif tempolu yuruyus birkac yoga ve Pilates hareketi yeterli Bence.

Ben yillardir spor yapiyorum ona ragmen Ilk 13/14 hafta yapmadim. Simdi de onceden yaptigimin cok cok hafifini yaoiyorum. AMA sanirim simdi haftada 1 ya da 2 ye dusurcem. Cunku cok zorlamaya basladi Beni. Gebelik oncesi spor gecmisin varsa doktorlar agir olmadigi surece devam etmende sakinca gormuyor. AMA eger gebelik oncesi spor yapan biri degil isen kesinlikle tavsiye edilmiyor. Bir tek gebelik yogasi, pilatesi ve yuruyuse izin var o zaman canim. Hareket iyidir yaa. Hafif tempolu yuruyus birkac yoga ve Pilates hareketi yeterli Bence.
Bende spor derken plates dusunuyodum işte kafama takilan dogum sonrasi yapamam sporu birakinca sorun olur mu

Sur bu gidisimde sorayim bende ne diycek haftada kac almaliyim diye benim de boyum 160 baslangic 55 hafta da 300 kesin artık ona tamam diyorum çünkü bebek.alicak zagen karnimbi hafta larda baya büyüdü gerci şaka maka 6.ayımizi doldurmamiza 1 hafta kaldi 7 ye giriyoruz biz
Sor bakalim Ben de merak ettim. Turk doktorlar kilo konusunda cok takintili :) buradakiler oyle degil. Bu da iyi bisey mi kotu mu bilmiyorum valla. Aslinda birinin seni frenlemesi iyi. Iste o yuzden burayi cok seviyorum :)

Bende spor derken plates dusunuyodum işte kafama takilan dogum sonrasi yapamam sporu birakinca sorun olur mu
Hayir canim niye olsun. Dogumdan sonra en az 6 hafta sporun her turlusu zaten yasak. Valla Ben kendi adima konusayim. Dogum sonrasi sut olsun diye tatliya hamura dadanmadigin surece kilolar cok guzel gidiyor. Bir de gecenlerde bir yazida okudum. Gebelikte kalca,baldir ve bacaklara alinan kilolar dogum sonrasi daha cabuk gidiyormus. AMA kol bel daha Zor gidiyormus. Ne kadar dogru bilemem. Bir de ust tarafa Alinan kilolar diabet belirtisi olabiliyormus. Ne kadar dogru bilemem. Niye yazdiysam simdi. Oyle aklima geldi paylasayim dedim :)

Kızlar bende geçen hafta full 3 mile Leslie yaptım. Ama bir iki tatlı yedim diyee hopppp geldi +400. Ben daha ne yapayım diyorum . O yüzden kabullendim. Hamilelikte tatlı benim düşmanım:sinirli:

Kızlar bende geçen hafta full 3 mile Leslie yaptım. Ama bir iki tatlı yedim diyee hopppp geldi +400. Ben daha ne yapayım diyorum . O yüzden kabullendim. Hamilelikte tatlı benim düşmanım:sinirli:
Yedigin tatli ile alakasi yok tur Bence kilo aliminin. Her bir Iki tatli yemeye 400 gr alsak. Ooo herkes obez olur o zaman :D

Hayir canim niye olsun. Dogumdan sonra en az 6 hafta sporun her turlusu zaten yasak. Valla Ben kendi adima konusayim. Dogum sonrasi sut olsun diye tatliya hamura dadanmadigin surece kilolar cok guzel gidiyor. Bir de gecenlerde bir yazida okudum. Gebelikte kalca,baldir ve bacaklara alinan kilolar dogum sonrasi daha cabuk gidiyormus. AMA kol bel daha Zor gidiyormus. Ne kadar dogru bilemem. Bir de ust tarafa Alinan kilolar diabet belirtisi olabiliyormus. Ne kadar dogru bilemem. Niye yazdiysam simdi. Oyle aklima geldi paylasayim dedim :)
Olsun canim bu bilgileri paylaş bizle bilgileniyoruz bizde dedigim gibi gebelik sonrasi süt olmasinicin yemezsem gerisi kolay daha hizli veririm neden bilmiyorum ondan endişe etmiyorum ama.hamilelikde fazladan almak istemiyorum
Tatlı bahane yaa vücut o 500 gr i alacaksa illa aliyor hafta da bi defa yenen tatli bişey yapmaz bence gerci bende senden farkli sayilmam

Kızlar ben acayip derecede afedersiniz ishal oldum.belki de vucudum bu yuzden şişti bakalim yarin tarti ne diycek bu arada rmys4203 rmys4203 canim netden baktım gebelik sekerinde verilen diyetlere benim kinden çok bi de benim.hatam ara öğünleri atlamak o diyet listeleri 1800 lük müş ben 1500 le falan bitiriyorumdur en fazla mesela havuç enginar balkabaği yer elması ve kereviz kan sekerini hizla yukseltiyormuş o da kilo ya da odem olarak.donuyor tabi tatli ve pastalari demiyorum bile işi usulune gore yapiyorsak ve yine de fazla kilo aliyosak artik bizim yapacagimiz bisey kalmadı benim haftalar icin konusuyorum genelde 6 ila 8 kilo alimı yaygin o yüzden kendimce şu yaptigimi bile başarı sayiyorum insallah sonuna kadar da basaririz

sabah 4 kaşık yulaf
1 çay bard süt
1 kuru kayısı-1 cevizli yulaf lapası
ara;: 1 bardak süt
öğlen: püreli köfte
2 kaşık pırasa
az yağlı çoban salata
1/2 dilim ekmek
ara: sütlü türk kahvesi
ara: 1 dilim etimek üzeri çok az karper
akşam daha yemedim :))))

Back