Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Evet bende duydum onu 39u bitirmesi bekleniyor muş ama şu da var 37 yi geçince tıbben prematüre olmuyor doğumların yuzde 75 i 38. Hafta ile 40. Hafta da oluyor muş
Evet prematüre olmuyor ama her bebeğin gelişimi farklı. Arkadaşımınkini 38+0 da aldılar meğer akciğer gelişimş tamamlanmamış küvözde kaldı 1 hafta boşu boşuna. Hani geç döllenme erken döllenme olayları var ya o 40 hafta herkese göre değişebiliyor. Aslında ilk doğumsa doktorların sancı gelene bebek doğumu kendi başlatana kadar beklemeleri lazım. Ben doula (doğum koçluğu)eğitimi almış bir hemşireyim bu arada :) bebek kendi geldiğinde de sezaryene alınabilirsiniz hem bol oksitosin salgılmış sütünüzü getirmiş olursunuz

Evet bende duydum onu 39u bitirmesi bekleniyor muş ama şu da var 37 yi geçince tıbben prematüre olmuyor doğumların yuzde 75 i 38. Hafta ile 40. Hafta da oluyor muş
Evet ama genelde alınan vitaminler özellikle de omega doğum zamanının gecikmesine sebep oluğunu konuşuyor doktorlar. Artık 39 u geçen çok doğum var.

Valla canım benim tecrübem yok. Yorum yapmam doğru mu bilmiyorum . Ama benim sancım uzandığım halde gitmiyor. Temizlikten diye düşünüyorum hala. Gece 1-2 ye kadar geçmezse acile nst için gidicem. Sende eğer ağrın 3 saati geçerse nstye bi görün derim. Çünkü ikinci ve üçüncü Doğumda daha hızlı gelişiyormuş süreç öyle demişti gebelik okulu :)
2. Doğumlar daha hızlı kesinlikle. Hızla açılma olıyor ve ne olduğunu anlamadan doğum gerçekleşiyor

Hayrolsun inşallah sen nasılsın canım
Gece ki.gibi degilim ama hala sancım var belki de bebek doğum kanalına girdi diyorum bakalım beklemedeyim dogum yaptım diye gelirsem şaşırmam yani

Evet prematüre olmuyor ama her bebeğin gelişimi farklı. Arkadaşımınkini 38+0 da aldılar meğer akciğer gelişimş tamamlanmamış küvözde kaldı 1 hafta boşu boşuna. Hani geç döllenme erken döllenme olayları var ya o 40 hafta herkese göre değişebiliyor. Aslında ilk doğumsa doktorların sancı gelene bebek doğumu kendi başlatana kadar beklemeleri lazım. Ben doula (doğum koçluğu)eğitimi almış bir hemşireyim bu arada :) bebek kendi geldiğinde de sezaryene alınabilirsiniz hem bol oksitosin salgılmış sütünüzü getirmiş olursunuz
38 de ciger gelişimi olmayan bebek azınlıktadır dir canım ya simdi 39 da olan bebegi bile alıp kuveze koyuyorlar neymis solunum sıkıntısı varmiş ben bunun altinda ticari sebepleri görüyorum devletten ciddi para alıyorlar birde forumlarda falan çok sık gordugum bebekler erken geliyor 41 e falan kalan eskisi gibi kalmadı sanki yinede bilemiyorum

Evet ama genelde alınan vitaminler özellikle de omega doğum zamanının gecikmesine sebep oluğunu konuşuyor doktorlar. Artık 39 u geçen çok doğum var.
Bu arada aramizda doğum koçluğu egitimu alan birinin olamsi çok güzel bilgilerinden faydalanırız insallah

Bencede sezeryende olsa sanci beklenmeli cunku en azindan bebegin vaktinin geldigini anlıyorsun.. tabii doktor degilim bilemem :) V volveron Neseliyimmm Neseliyimmm benimde sancilarim oluyo ara ara ama bebek hareketli oldugu icin heyecan yapmıyorum ozellikle yorulunca cok oluyor :KK66: haftaya cuma tam 38.hafta basinda yani, kisisel temizligimi yaptiricam Umarim geç kalmis olmam :KK70:siz ne zaman yapicaksiniz

Bencede sezeryende olsa sanci beklenmeli cunku en azindan bebegin vaktinin geldigini anlıyorsun.. tabii doktor degilim bilemem :) V volveron Neseliyimmm Neseliyimmm benimde sancilarim oluyo ara ara ama bebek hareketli oldugu icin heyecan yapmıyorum ozellikle yorulunca cok oluyor :KK66: haftaya cuma tam 38.hafta basinda yani, kisisel temizligimi yaptiricam Umarim geç kalmis olmam :KK70:siz ne zaman yapicaksiniz
Bende haftaya cuma düşünüyordum gec kalmam insallah ayy valla bilemiyorum dolly ya stresliyim dün ilk defa dogurucam sandım ki gündüz yorulmadım hiç bu arada oglumda normal dogumdan sezeryana gectim sütüm 20 gunde geldi inan hic yokdu kizimds sezeryan sonrasi 2 3 güne gelmişti sebebi oglumda istemedigim bir dogum hikayem oldu şoka girmistim kizimda basima ne gelicegini biliyordum alakasi var mı bilemem yine de

COk gecmis olsun kizlar. Yormayin kendinizi. Yalanci sancilar cok olur bu donemde. O da normal zaten. Vucut doguma hazirlaniyor. Ben daha 32. Haftadayim ama Benim de cok oluyor kasilmalar. Ozellikle cok yoruldugum zamanlar. Bol Bol dinlenin. Ben bu hafta hergun disaridaydim. Ve inanilmaz cati agrim var. dun ailecek gezdik baya bi yuruduk falan. Sonra bir baktim bacaklarim ve ayaklarim sismis. Cok degil di ama farkedilcek kadar bi sislik vardi. Yattim dinlendim. Gecti sonra.

COk gecmis olsun kizlar. Yormayin kendinizi. Yalanci sancilar cok olur bu donemde. O da normal zaten. Vucut doguma hazirlaniyor. Ben daha 32. Haftadayim ama Benim de cok oluyor kasilmalar. Ozellikle cok yoruldugum zamanlar. Bol Bol dinlenin. Ben bu hafta hergun disaridaydim. Ve inanilmaz cati agrim var. dun ailecek gezdik baya bi yuruduk falan. Sonra bir baktim bacaklarim ve ayaklarim sismis. Cok degil di ama farkedilcek kadar bi sislik vardi. Yattim dinlendim. Gecti sonra.
Sende dikkat et canım senin de son haftalar sayılır ben 30 a kadar inanilmaz eznerjikdim 30 sonrasi azcik yürüsem sancı oluyordu

Dunku menum

Kahvalti, peynirli, mantarli omlet(2 yumurta) ve bir portakal.
Oglen, balik corbasi
Aksam, az bisey pilav et vindaloo(hint yemegi) kucuk bir parca sarimsakli pide ekmek.
Arada kahve ve elmali tarcinli muffin yedim.

Bu kadar işi normal doğum isteyenler yapar kuzum dikkat et iyimisin simdi

İyiyim canım çok şükür :) ay normal Doğumdan öyle çok korkuyorum ki psikolojik olarak kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Sezeryan istiyorum. Sezeryan artık eskisi gibi değil hemen ayağıya kalkıyorsun diyen çok oluyo teşvik eden. Ama normal Doğumda çevremde hiç şöyle kolay doğurdum diyen olmadı. İyice korkuttular beni:KK70:

Ben hanile kalınca doktor bir arkadaşımın ilk söylediği artık ağdayı bırak. Düşüne sebep olabilir ilk aylar dedi. Sonraki aylarda erkek Doğuma sebep olabiliyormuş riske atma dedi. Jilet kullanmaya başladım bende bu yüzden . Bende de tik olduğu İçin jilet malum ağda gibi değil hemen çıkarıyor. Ben 3 günde 1 temizlik yapıyorum. Ama belki son 2 hafta 2 günde 1 e düşürürüm

Bende haftaya cuma düşünüyordum gec kalmam insallah ayy valla bilemiyorum dolly ya stresliyim dün ilk defa dogurucam sandım ki gündüz yorulmadım hiç bu arada oglumda normal dogumdan sezeryana gectim sütüm 20 gunde geldi inan hic yokdu kizimds sezeryan sonrasi 2 3 güne gelmişti sebebi oglumda istemedigim bir dogum hikayem oldu şoka girmistim kizimda basima ne gelicegini biliyordum alakasi var mı bilemem yine de

Canım Peki senin göğüs ucun iç çamaşırına yapışıyor nu? Ya benim son 3-4 gündür sabahları uyanıyorum. İç çamaşırını düzeltirken göğüs ucum iş çamaşırıma yapışmış oluyor. Göğsümü çamaşırdan çektiğimde , çamaşırda leke görüyorum ama küçük bir yuvarlak kadar . Şimdi bu sütün gelmeye başladığı anlamına mı geliyor

Kızlar göğüs catlamasi için soğan deneyen var mı ? Doğumdan sonra da durumu bizimle paylaşabilir misiniz yapıyorsanız?
Silverette yada silvernurse gümüş göğüs kapakları dusunyrm canım ben. Birde ayva cekirdgnden yapılma krem. Çok okdm arastrdm şimdiden

Silverette yada silvernurse gümüş göğüs kapakları dusunyrm canım ben. Birde ayva cekirdgnden yapılma krem. Çok okdm arastrdm şimdiden
Canım bana da çiğ soğan dilimini uçlarına sürüp dilimi üstüne koyup göğüs pedi ile uyumam soylendi sabah nemli pamukla sil diyorlar. Doğumdan 3 hafta önce falan her gün yapmaya başla hiç çatlamaz acımaz dediler. Ayva cekirdegini de suda bekletip o suyu sur dediler. Ama göğüs kalkanı çevremde hiç kullanan olmamis. Ayva ve soğan denicem galiba , ayva cekirdeklerimi dondurucuda biriktiriyorum :KK70:

Ben de canım ama soğan içinde ne var ve iyi geliyor öyle arastr.
Canım bana da çiğ soğan dilimini uçlarına sürüp dilimi üstüne koyup göğüs pedi ile uyumam soylendi sabah nemli pamukla sil diyorlar. Doğumdan 3 hafta önce falan her gün yapmaya başla hiç çatlamaz acımaz dediler. Ayva cekirdegini de suda bekletip o suyu sur dediler. Ama göğüs kalkanı çevremde hiç kullanan olmamis. Ayva ve soğan denicem galiba , ayva cekirdeklerimi dondurucuda biriktiriyorum :KK70:

Back
X