Yeni hamis olan arkadaslr ilk muayeneyi nasil yapiyolar aciillll yardim lutfen :(

Cook tesekkur ederm cnm sizinkide hayirli saglikli sihhatli olsun insaalh.. ama bos gebelik gibo bi durum olsa yinede kan testinde cikarmydi ki
kan testinde çıkan oran daha düşük oluyo doğru kandada belli eder kendini zaten.sadece sağlıklı bir gebelikmi kesin kontrol olması amacıyla yapılıyo merak etme herşey yolunda gider inş. sadece işi şansa bırakmıyolar olması gerekende bu zaten.

Cook tesekkur ederm cnm sizinkide hayirli saglikli sihhatli olsun insaalh.. ama bos gebelik gibo bi durum olsa yinede kan testinde cikarmydi ki

Cnm, kan testi eğer makinada bir arıza falan yoksa %100 doğru oluyor, idrar testleri de pozitifse büyük oranda doğru. Alttan muayeneye gelince eğer gebelikte bir sorun yoksa extra bir durum oluşmadıkça doktorlar yapmıyor ve sen istemiyorsan da kimse zorlamıyor. Yani sorun yoksa olmana da pek gerek yok. Ama Allah korusun alttan bakılması gereken önemli bir durum varsa (normal dışı) o zamanda bebeğinin ve senin sağlığınız açısından baktırmalısın ki ne olduğu anlaşılabilsin, ama böyle bir durumda dahi istemezsen bakmıyorlar, tabii tüm sorumluluğun sana ait olduğuna dair imza alıyorlar bu durumda senden, her hangi bir olumsuz durum olursa mesuliyet almamak için. Bir de şu var tabi ki çokta hoş bir durum değil ama, sağlıklı her kadının en az 6 ayda bir alttan muayene olup simir testi falan yaptırması gerek. Biraz araştır istersen, sebebi psikolojikse yenmeye çalış sonuçta bunlar sağlık için olması gereken şeyler. Sağlıklı doğumlar cnm...

Reactions: mbz
UOTE="duygugk, post: 37975891, member: 568187"]kan testinde çıkan oran daha düşük oluyo doğru kandada belli eder kendini zaten.sadece sağlıklı bir gebelikmi kesin kontrol olması amacıyla yapılıyo merak etme herşey yolunda gider inş. sadece işi şansa bırakmıyolar olması gerekende bu zaten.[/QUOTE]
Insallah canm ya

Canım benim 9. Haftaya kadar hep alttan bakıldı neden alttan bakılmasını istemiyosun kI anlamadım daha hiçbişey Görünmez canım değerin cok yeni daha
Korkuyrm canm yaa bazilari boyle alttan muayenyle bebegni kaybeytms bide kasik agrim var birazda vajinam dar acikcasi aciycak yanls bi harekt yapacm kendmi kasacam diye korkuyrm

Cok guzel aciklamssn gercktn canm cok tesekkr edrm alttan hic muayne olmadm ve ilk defada hmilykn olmaktam korkuyrm ne tepki verecgmi bilmyrm cunku ama bunu duydgmda iyi oldu ozaman gidiym hememn ama karnmdn bakin diyim Rabbime siginyrm artik sana hayirli dogumlar canmm..

3 aydan itibaren karından da gözüküyor..üç aya kadar benim hamileliklerimde altan ultrasonla bakıldı..3 aydan sonra karından bakıldı..bende muayne sevmeyenlerdenim..ama ilk defa gideceksen muayneye..özele git ve derdini anlat..ama devlete gidersen iyi davranmıyorlar..muayne yapışları daha kötü..özelde en azından daha dikkatli yaparlar..

bilmiyorum canım ben yurt dışında 20 yıl önceleri idi..o zamanlar böyle vitaminler folik asitler almak yoktu..hiç bir hamileliklerimde..ne vitamin nede folik asit almadım..sadece kan uyuşmazlığım olduğu için iğne yapıldı..hiç bir sıkıntımda olmadı..

Yani simdi dusunrskk ozaman annelermz bizi hic ilac kullanmadn nasil dogrms dimi.. allan izniyle bisu olmz insallah ben biraz daha bekleym en iyisi..

Benimde ilk kontrol randevm olck o alttan muayneden nfret ediyorum hele o çatal yokmu gördüğüm an o koltuğu psikolojim bozuluyo ama saglık bende dua ediyorum inşallah ultrasonda gösterir kendini bebişim

Korkuyrm canm yaa bazilari boyle alttan muayenyle bebegni kaybeytms bide kasik agrim var birazda vajinam dar acikcasi aciycak yanls bi harekt yapacm kendmi kasacam diye korkuyrm
Korkulacak bir durum yok canım rahat ol kasma kendini zaten acımıyor ama erken oluşabilecek komplikasyonlar için alttan bakıyorlar yani zararı yok benimde annem baktırma Zararlı diye tutturmuştu ama öyle olsa zaten doktor bakmaz yani rahat ol keyfini çıkar

Benimde ilk kontrol randevm olck o alttan muayneden nfret ediyorum hele o çatal yokmu gördüğüm an o koltuğu psikolojim bozuluyo ama saglık bende dua ediyorum inşallah ultrasonda gösterir kendini bebişim
Insallah yaa gercktn benmde psikoljm bozuldu bi tamam gidicm diyrm bi korkuyrm vazgecyrm ama kendmi yanlz hissedydm benim gibi korkan biri varms icim rahatladi azda olsa :)

ben mantar olduğum için alttan 2 kere muayene olmuştum. ilk muayenede tedirginlik oluyor . devlette zaten direk alttan muayene yapıyorlar... bebek için daha gitmedim iki haftalık olduğu için . regli gecikince git dedi acildeki doktorda ..

kızlar aynı korku bende de var ya pzt. 6+0 olacağım doktor ultrasona çağırdı ve muhtemelen alttan gitmesemmi diye de düşünüyorum ama bilemedim bende

kızlar aynı korku bende de var ya pzt. 6+0 olacağım doktor ultrasona çağırdı ve muhtemelen alttan gitmesemmi diye de düşünüyorum ama bilemedim bende
bence böyle bir kararı sen vermemelisin allah korusun bir terslik varsa nasıl farkedilecek bakılmazsa bu şekilde düşünmeyin lütfen bir zararı yada acıtan bir durum olsa zaten hiçbir doktor bunu yapmaz

aynen canım reglin enaz 1 hafta gecikince git bence o bile erken ama sen git kan falan isteyebilir

Gideceğim çünkü kilom çok az o yüzden sıkıntı olabilir diye doktor kontrolüne girmem gerekir.

Insallah yaa gercktn benmde psikoljm bozuldu bi tamam gidicm diyrm bi korkuyrm vazgecyrm ama kendmi yanlz hissedydm benim gibi korkan biri varms icim rahatladi azda olsa :)
Merhaba şekermiNE.hamileliğin hayırlı olsun.bende 5. Haftayı bitiriyorum hamilelikte.doktor ultrasonda keseyi göremedi ama dedi ki ;anne adayını germeye strese sokmaya gerek yok.6. Ya da 7. Haftada rahat görünür.alltan muayeneye gerek yok dedi.hamılelıkte rahim duvarı kalınlaştığı için kese görünmezmiş.canını sıkma.ailende bu tarz gebelik sorunu yoksa sende böyle sıkıntılar yasamadıysan hamılelıgın tadını çıkart:)

Cok tesekkur ederm canim yaa senin bebeginde hayirli olsun Rabbim saglikla kucagmza almayi nasip etsin insallah.. bende aslinda daha besinci hafta icindeyim ve hala doktra gidememstm ama en cok sen rahatlattn Iicimi pazartsi hemen gidecm insallah keseyi daha goremyz ama enazindn doktr kontrolne girms olrm.. sana ilac basladlrmi prki canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…