Yeni hamişim, kabızlık ve basur problemi yaşıyorum..

Canım balıkyağı hapını ilk defa duyuyorum. Hem bebiş içinde faydalı dimi? Alsam iyi olur. Teşekkürler canım...

küçük bi tavsiye daha o zaman sana eğer balık yağ hapı içersen yemek arasında iç yani yemeğe başla bi iki lokma ye sonra hapı iç yemeğine devam et mide de yemeklerin arasında patlarsa anlamıyosun ama yemeği yiyip üstüne içersen hap üstte kalıyo ve patladımı hem koku geliyo ağzına hemde rahatsız ediyo

hayirli ugurlu olsun allah tamamina erdirsin canim.
sabah kalkar kalkmaz erik suyu ic yada kuru erik tuket oda cok iyi geliyor kabizliga ayni sorundan rahatsizim bendede var kabizlik.

canimm tebrikler allah taamamina erdirsinn.saglikla gelsin bebisin
ben sana magnezyum icmeni tavsiye ederimmm kabizlik magnezyum eksikliginden ileri gelir ister doktorunuza sorunn .ben bunu gorumcemmede diyodumm inanmiyoduu taki doktoru magnezyum yzana kadarr simdi cok sukur hic bir problemi yokk ..eczanelerden al ama vben hamile degilim ve gun luk magnezyum almaya calisiyorumm insallah yararli olurryerimsenibenbizede dua et canim bizde hamis olalaim hamilelerin duasi kabul olurmuss:Saruboceq::1hug:

arkadaşlar yazmış ama ben sana bol bol su ve birde kesinlikle armut tavsiye ederim canım

hayirli ugurlu olsun allah tamamina erdirsin canim.
sabah kalkar kalkmaz erik suyu ic yada kuru erik tuket oda cok iyi geliyor kabizliga ayni sorundan rahatsizim bendede var kabizlik.

Bu ahftasonu kuru erik aldım ve hoşafını içiyorum inşallah iyi gelecek gibi...

Çok teşekkürler Ravzanur, Rabbim hayırlıısyla tez zamanda sana ve dileyen herkese bu mutluluğu yaşatsın canım...Doğal olarak Mg nelerde var ki? İlaç içmeye korkuyorum çünkü...

arkadaşlar yazmış ama ben sana bol bol su ve birde kesinlikle armut tavsiye ederim canım

Armut kabız yapmaz mı? Hayret ik defa duydum..Teşekkürler canım..

canim magnezyum ilac degil nasil demir eksikse demir hapi kullaniyosun o da oyle bisey mvucuttaki magnezyum sana az geliyo oda kabizliga donusturuyoo istersen doktoruna sor vitaminn gibi bisey kimyasal degil zatenn .dedigim gibi dr sorabilirisin inan gorumcem bir rahatladiia.s.

aynen bende kabızlık ve basur problemi yaşıyorum doktor duphalac diye şurup verdi kabızlık için..pek faydası olmadı hatta sanki mide bul. arttırdı..basur içinde proctolog diye krem kullandım rahatlattı beni ama basur içerde olduğu için bebeğe zararından korkuyorum kullanasım gelmiyo napıcamı bilmiyorum canım bi çzüm bulursan haberdar et.. bu arada 9 haftalık hamişim bendee

Aslıcım çok tebrik ediyorum. Geçmiş olsun bir de..Canım ben süt içmeyi kestimn sanırım o da ilerletmiş şikayetlerimi. Yoğurt ve peynirle takviye etmeye çalışıyorum. Portakal çok yemiyorum ve turşu yemeyi azalttım.
Kızlar yazdıklarına dikkat et, kuru üzüm, kayısı, erik yiyorum. Üstüne su içiyorum. Öğle arasında yürüyüş yapıyorum ve kepekli ekmek yiyorum.
Bilmiyorum inanır mısın ama "Ala Suresi"ni tavsiye etmişlerdi. ıçinde "maşallah" ifadesi de geçiyor. Kısa bir sure. Okumanı tavsiye ederim.
Kepekli ekmek ye. Sıkça tuvalete gitmeye çalış, bol su iç.
Sanırım hormonlardan olduğu için tam olarak geçmiyor ama biraz rahatlatıyor inşallah. Sen de yeni birşeyler duyarsan yaz. Haftasonu armut alıcam pazardan bakalım o nasıl gelecek?
Bir de kayısı , magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından zenginmiş. ıhmal etme derim.
Dediğin ilaçları dr bana da verdi ama yan etkilerine ve gebelikteki kulalnımına baktın mı? Ben onları okuyunca vazgeçtim kullanmadım.
Eğer kesin bir çözüm bulursan bana da yaz canım..Büyük geçmiş olsun.

- bana doktorum tatlı bademi (5-6 adet) yarım su bardağına akşamdan ısla ertesigün sabah yada akşam farketmez ye demişti (kabuğunu soyabilirsiniz)
- sonra akşamları otururken makul ölçüde patlamış mısır(az yağda yapılmış) yiyebilrisin demişti
-ve fındık (taze), kabak çekirdeği bunları akşamları yemekten sonra saat 9-10 civarı makul ölçülerde tüketirseniz çok faydasını görürsünüz.
- ayrıca sabah kahvaltılarında zeyitine (bağsur konusunda zeytin çok yardımcıdır) bol zeytin yağı koyup ekmeğinizi bandırarakta yiyebilirsin.
- ve kesinlikle papatya çayını öneriyorum hem hamileler için hiçbir zararı yok tedavi edici özelliği var ve sakinleştirir.
bir önerim daha şuan tam mevsimi ebegümeci-hidibağını (hindibağını salatalar içinede ekleyebilirisinz) ıspanak gibi pişirip yiyebilirsiniz.
-ayrıca roka çok faydalıdır ( tere hardal gibi otlardan uzak durmalısınız) portakal sıkmadan posası ile birlikte yemelisiniz.
bir arkadaşımda harnup pekmezini tavsiye etmişti bağırsak hareketlerini düzenler (keçiboynuzu pekmezi diyede geçer)
herkese Allah acil şifalar versin umarım iyileşirsiniz bi an önce ben bu dertten çok çektim geçen sene sırf bu yüzden 43 kiloya kadar düşmüştüm artık bişey yiyemediğim (sonrasını düşünerek).

ve yoğur çok önemli evde yapılmış yoğurttan hergün bir kase mutlaka tüketmelisiniz. hazır yoğurtların içindeki yararlı bakterilerde yok olduğu için bir faydası yok bağırsaklar açısından.

merhaba neşe,hamileliğin hayırlı olsun :)
bende 9 haftalık hamileyim ama çok şükür önceden kabız olduğum halde bu dönemde hiçbirşey olmadı..bi tavsiye üzerine her sabah aç karnına kivi yedim ve inanılmaz faydasını gördüm hala da devam ediyorum..denemeni tavsiye ederim..umarım iyi gelir..geçmiş olsun

Kızlar saolun, tavsiyelerinizi dikkate alıcam, kivi, yoğurt ve bademi çok severim zaten..

Bendede ilk aylarda kabızlık olmuştu.ama o dönem aşırı mide bulantısı ve kusma yaşadığım için bişey yiyemiyodum su bile içemiyodum.e haliyle içim kurudu.bol bol su,kayısı,erik,üzüm hoşafı,lahana,bide yulaf ezmesi yiyodum sütle.bunlar düzeltti sonradan beni..ayrıca pırasa yemeğii.zaten çok severim :) tabiiki bol meyve sebze tahıl ağırlıklı beslenme..

Sier canım benim de sebze sevmemek gibi pis bir huyum var işte. Bu da kötü oluyor...Teşekkürler canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…