Yeni hamişim, kabızlık ve basur problemi yaşıyorum..

merhaba arkadaşlar buna kesin çözüm yokmu ya prof. ömer çoşkun kudret narı yağı demiş acaba doğrumu? Bilgisi olan duyan bi fikri olan nolur yazsin...

bol su ve lıflı gıda..
ben çok tuketmeme ragmen geçmemıstı gerçı...
doktorun verdıgı kan hapı bende kabızlıgı geçırmıstı çok garıptir ki..

merhaba,
Cok gecmis olsun arkadaslar. Ben de hamileligimde cok cektim basur ve kabizlik probleminden, sebze agirlikli beslenerek biraz duzeltmistim. Ben krem olarak bepanthen krem ve zeytinyagi suruyordum. Sizma zeytinyagini pamukla bolca suruyordum, o kisma iyi geliyordu:)

Oglumda kabiz oldu, doktoru bize sunlari onerdi:

Kuru kayisiyi islatip, orta karar sekerle marmelat kivaminda kaynatin, kayisinin kabuklarini soyup, blendirden gecirip gunde iki kucuk fincan yedirin dedi, tabi siz daha az veya daha cok kendinize gore ayarlarsiniz.
ikinci oneride yemeklere gunde 3 yemek kasigi kadar yulaf unu atin dedi. Su kahvaltilik yulav gevreklerini blendirden gecirip corbalarina, yogurduna ekledim. ise yaradi.
Sizde doktorunuza sorup, yulaf unu ile kayisiyi deneyebilirsiniz.
Ayrica bize elma, muz, patates ve havucdan dengeli yiyin, mumkunse elma yemesin yada kayisi ile karistirip yesin dedi. yani elma kabiz yapabiliyor.

Umarim sagsalim bebeklerinizi kucaklariniza alirsiniz.

şimdi 2. gebeliğim ..
kendimi bildim bileli kabızım :bbo:
geçmedi geçmiyo
ne lifli hıdası kaldı ne yağı ne suyu
benim metabolizma sorunlu kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…