• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

selam herkese. pek takılamıyorum bu sıralar okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor. ikinci dişle çok zladı yavruları. gecelri gündüzleri birbirine karıştı.
Canan canım valla benimkiler zaten zor uyurlardı ama bu sıralar daha anormal oldular. dediğin gibi kıvrım kıvrımlar yastıktan atıyolar kendilerini ama kafayı ordan oraya koyuyorlar. gecede sğrekli uyanıyorlar pışpışla uyuyan ceren salla beni diye tutturuyor. ben dişten diyom inşallah kalıcı değildir.

kevser cici almış hayırlı olsunç
Doruk canım benim cerenin kilosu düşük diye 1 ay geç başladı aşılara. sonra antibiyotik kullanıyor diye verem aşısı olamadı derken nerdeyse iki ay geriden taki etti bişeycik olmaz korkma.

Dirim canım çok geçmiş olsunç eğeer kocakarımısın nesin demezsen öksürük için bir önerim var. bir yemek kaşığı tereyağını erit içine tepeleme 1 yemek kaşığı pekmez koy karıştır azcuk pişir öyle. ılıtıp ver tatlı kaşığıyla. benimkiere yaptım ilaç bile kullanmadık. başlamadan kestk.bide hapşırığımız geçse:( alarjikmi ne bunlar yaw:(

yavru kirpi gebelik alerjisi olabilir arkadaşların dediği gibi benim son dönemlerde kırmızı benek benk çıkmıştıç göğsümde ve karnımda.. böyle pul pul dökülüyordu kşıyınca..

ve yazmaadığim tüm arkadaşlar umarım herkes iyidir. öpüyorum herkesi.

aa bu arada mama andalyesi aldım bugün yarın gelir. ıkeanın antılopundan aldım. 50 tl indirim çekişm vardı bşr siteden onu kullandım 1 adet sipariş erdimç bugün yarında ikea dan 1 tane daha alıcaz...şart oldu artık. normalde yer sofrası kuruyordum araç koltuklarında yedşrşyordumç satışa vermiştim. bir satıldı. yemek yerken zor oluyor..

Dorukcum burda sağlık ocağında kıyafetleriyle tartıyorlar,sizdede öylemi?

Kıyafetleriyle yağız(bir gömlek ve kotpantolonu vardı.5.870 geldi.kıyafetleri 370 gr.tutar 5.5 kilo dedi.

slm kızlar ben geldim ayyy ramazanın sonuna geldikce mayıştım elim kolum kalkmaz oldu valla
bugün bişey yapamadım evi topladım....kuzularım diyetteler yada oruç tutuyolar
sabah 10 kalkan aliş son sütünü içti ..11.40 kalkan ömere kahaltı hazırtladım şöle tereyağlı,ballı,peynirli,sütlü bisküvili,onu ikiside yedi..ama saat 6 ya kadar bişey yemediler.
6 da 200 cc devam sütü ile muhallebi yaptım yediler....

ama olmazki yaaaaaaa daninoları yemediler....

canancığım hoşgeldin cnm dimek kocan öle yaptı hee
benim kaynana güzel yemek yapmaz hatta hiç doğru düzgün yapmaz benim elimi beğenir kociş
ama senin gibi olsam çokkk kavgalar olurdu...

kızlar bebelerin kiloları çok iyii,

ARTVİNLİ kız ne anlatacağım....siz soracaksınız yaşadıysak başımıza geleni diyeceğiz...
oda tüm anneler için geçerli.........

serpilciğim zor diş dönemini iyi bilirim cnm çok zor hadi hayırlıs
benim dana 11 dişini çıkarıyorda kök söktürüyor bana....

ayyy kocam gelmeyecek yaa sofra bile kurasım yok...

oyyyy nihayet bakım bitmiş. şükür kavuşturana:)
artvinli kuzum dünden beri sana vp vermeye çalıştım ama bakım engel oldu. evet canım kıyafetleriyle tartıyolar 200 gr düşüyolar sonra..
cananım selam vermeyi çok istedimde kk izin vermedi bacım :)

Hoşgeldin canım aramıza,ben ikiz annesi değilim ama buradayım çok eğlenceli ve eğitici bir topiktir burası.
Aman yerim ben o bızdıkları bee.

Canım mevlüt hazırlıkları nasıl gidiyor.Bizimde bayramdan sonra kopya çekeyim senden nasıl organize ettin bakalım.

DIRIM bize yardımcı olsana,şöyle deneyimlerrinden bahset azcık yav

Artvinli canım kopya çekilecek pek birşey yapmadım.ikiz bebek şekerleri ısmarladım onlar gelecek işte,birde kapı süsü yaptırıdm.bebişlere takım kıyafet aldım.öyle çok fazla bir organizasyon yapamadım çünkü zamanım yok.hem okul başladı hemde düğünümüz de var.görümcem evlenecek.araya sıkıştırdık anlayacağın:)

Dorukcum burda sağlık ocağında kıyafetleriyle tartıyorlar,sizdede öylemi?

Kıyafetleriyle yağız(bir gömlek ve kotpantolonu vardı.5.870 geldi.kıyafetleri 370 gr.tutar 5.5 kilo dedi.

canım bizde Deniz Oğuz'u neredyse her hafta sağlık ocağında tartıyoruz çünkü iştahsız ya biraz kilosunu takip ediyoruz.bizimkide kıyafetleriyle tartılıyor ama öyle 300 gr dalan sayılmıyor.100 gr düşüyoruz.hatta bi keresinde ertesi gün dr gitmiştik orda çıplak tartılıyor ve aradaki fark tam 125 grdı.

al bendende okadar dr 7 ay boyunca bana 1 kız 1 oğlan dedi herşey baştan aşağı pembe mavi hazırlandı yatak yorgan kıyafetler dünya masrafa girdik bunlar bir doğdular(oda erken neyse)kız eşyaları elimde patladı oda kısmını değiştirdik ama elbiseler kaldı birde okadar seviyorumki kızları içime dert oldu Allah oğullarıma sağlıklı uzun ömür versin ama ileride 1 kız doğurayım diyorum kısmetse sakladım hurçlara kaldırdım ne varsa
oda erkek olursa kadere

annem grip diye gönderdim 3 gündür yok oğlana ben bakıyorum şimdi benimde boğazım şişti burnum tıkandı prematüre bebeğime bulaştırmamam lazım ne yapacağımı şaşırdım doğum yapalı 2 ay oldu sütümde kesilmek üzere bebeklerden biri hala küvezde süt isterler zordayım anlayacağınız yarında evdeki oğlumun rop muayenesi var inşallah düzeliyodur gözleri kör olmaz kuzum heyecanlıyım Allah hayırlısını versin

senin daha ilginç olmuş birce.şok olmuşsundur tabii.yinede sakla aldığın şeyleri,belki ilerde bir de kızın olur :).benimde tam doğuma gireceğim son kez vajinal ultrasona aldılar,asistan dr.demez mi evet alttaki kız şok oldum o an.dilim tutulmuş,ikiside erkekti diye bile diyememişim.ancak doğduktan sonra kesin öğrendimki iki erkekmiş:roflol:

Heyyy elifciğin ne çok manevi teyezi var canımm yaşasınnn zemuszemus

canancımmm ben sinir oluyorum bu erkeklerin annelerinin yemeklerini araması durumuna, benim neyseki öyle bir sorunum yok kayınvaldiem benden de yoğun bir iş hayatı olduğu için yemek konusunda benden daha başarısız sayılabilir, o yüzden eşim ne yapsam bayılıyor heheee.

artvinlim harbiden az kaldı yaa, inanamıyorumm nasıl heyecanlı bit bekleyişmiş bu böylee. yalnız çocuk yarım saat hareket etmese dürtüp uyandırıorum, çıktığında acısını çıkarmasa bari :)
sen yarım saatte dürt dürt uyandır o bi doğsun çok sürmez yarı kırkı çıksın sonrada o seni aylarca dürte dürte uyandırır uyandığında sana yapacaklaı şöyle olacakk hayatımmm;

hey anne kalksana yarım saat oldu çok uyudun kalk benim uykum kaçtı
kalk kız bana yemek ver çabuk
heyy anneee popoma azıcık vurda uyuyayımmm
annneeee sen bana vurup uyandırıyodun ...ödeşme zamanııı kalk bakalımmmm
bebek: viyakkk
anne: ne oldu kuzum?
bebek:hiçç canım seni uayandırmak istedi al geri uyuyorum kendiliğimden işte
hahahaha

merhaba kızlar,nasılsınız?bizde temzilik var bugün bayram öncesi.tenmizlikçi teyze iş yaparken bende dinleneyim dedim biraz.bebişleride babası uyuttu ohh ne güzel.kızlar 16 eylülde mevlütümüz var İnşallah,hepiniz davetlisinizolumunekankayizsmile
hehe toplanır geliriz kuzum snein memeleketeee bizde bi dirim var zati kk daki karuları bizzat memeleketlerinde ziyaret etmeye bayılır heheheh

Selam kızlar.
Doruktan özendim giydirdim oğlumu doğru sağlık ocağına,kilo ölçümü için.
Ama azkalsın tartmıyolardı oğlumu,öyle merak ettikçe olmazmış,aşıdan aşıya ölçüm yapıyolarmış.
Dedim buraya kadar geldik boş çıkmıyalım allahtan hemşire çok tatlıydı,hem yağızı sevdi hemde tarttı.oğlum 5,5 kilo olmuş teyzeleri:nazar:
amaninde amaninnn ben yağızım tombiş olmuşşşşş yerim popuşunuuu yolculuk yarınmı bacımmm

selam herkese. pek takılamıyorum bu sıralar okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor. ikinci dişle çok zladı yavruları. gecelri gündüzleri birbirine karıştı.
Canan canım valla benimkiler zaten zor uyurlardı ama bu sıralar daha anormal oldular. dediğin gibi kıvrım kıvrımlar yastıktan atıyolar kendilerini ama kafayı ordan oraya koyuyorlar. gecede sğrekli uyanıyorlar pışpışla uyuyan ceren salla beni diye tutturuyor. ben dişten diyom inşallah kalıcı değildir.

kevser cici almış hayırlı olsunç
Doruk canım benim cerenin kilosu düşük diye 1 ay geç başladı aşılara. sonra antibiyotik kullanıyor diye verem aşısı olamadı derken nerdeyse iki ay geriden taki etti bişeycik olmaz korkma.

Dirim canım çok geçmiş olsunç eğeer kocakarımısın nesin demezsen öksürük için bir önerim var. bir yemek kaşığı tereyağını erit içine tepeleme 1 yemek kaşığı pekmez koy karıştır azcuk pişir öyle. ılıtıp ver tatlı kaşığıyla. benimkiere yaptım ilaç bile kullanmadık. başlamadan kestk.bide hapşırığımız geçse:( alarjikmi ne bunlar yaw:(

yavru kirpi gebelik alerjisi olabilir arkadaşların dediği gibi benim son dönemlerde kırmızı benek benk çıkmıştıç göğsümde ve karnımda.. böyle pul pul dökülüyordu kşıyınca..

ve yazmaadığim tüm arkadaşlar umarım herkes iyidir. öpüyorum herkesi.

aa bu arada mama andalyesi aldım bugün yarın gelir. ıkeanın antılopundan aldım. 50 tl indirim çekişm vardı bşr siteden onu kullandım 1 adet sipariş erdimç bugün yarında ikea dan 1 tane daha alıcaz...şart oldu artık. normalde yer sofrası kuruyordum araç koltuklarında yedşrşyordumç satışa vermiştim. bir satıldı. yemek yerken zor oluyor..
bend diyom bu wavyyy nerelerde demek dişle uğraşıyorsunuz allah yardımcınız olsunn
wavyyy oto koltuklarını nerden kaça aldın bacımmmm

slm kızlar ben geldim ayyy ramazanın sonuna geldikce mayıştım elim kolum kalkmaz oldu valla
bugün bişey yapamadım evi topladım....kuzularım diyetteler yada oruç tutuyolar
sabah 10 kalkan aliş son sütünü içti ..11.40 kalkan ömere kahaltı hazırtladım şöle tereyağlı,ballı,peynirli,sütlü bisküvili,onu ikiside yedi..ama saat 6 ya kadar bişey yemediler.
6 da 200 cc devam sütü ile muhallebi yaptım yediler....

ama olmazki yaaaaaaa daninoları yemediler....

canancığım hoşgeldin cnm dimek kocan öle yaptı hee
benim kaynana güzel yemek yapmaz hatta hiç doğru düzgün yapmaz benim elimi beğenir kociş
ama senin gibi olsam çokkk kavgalar olurdu...

kızlar bebelerin kiloları çok iyii,

ARTVİNLİ kız ne anlatacağım....siz soracaksınız yaşadıysak başımıza geleni diyeceğiz...
oda tüm anneler için geçerli.........

serpilciğim zor diş dönemini iyi bilirim cnm çok zor hadi hayırlıs
benim dana 11 dişini çıkarıyorda kök söktürüyor bana....

ayyy kocam gelmeyecek yaa sofra bile kurasım yok...

şekerimm naber özleidm gı seniiii sen olmayınca kendimii nasıl eksik hissediyom biliyon zuhahaha ben çok edepsizim yawwww

kızlarrrrr kzıcam size nerdesiniz bakım bugünn akşam olmuş kimsecikler selam vermemişşşş ben bayram temizliğinin büyük bi kısmını yaptım toz alıp silme süpürme kaldı tozunda yarısını aldım yarısı kaldııı üşendim yoruldum uyku bastıı yarın yapar bititiimmm

herkese günaydın, hayırlı sabahlar...herkes nerde...bayram tatilinemi kaçtınız?
yarın bayram negüzel..........veeee annemler geliyo aksaraydanzemuszemus
ya kızlar bişe sorcam.bir sene olacak memlekete gitmeyeli,annemler gelince bende onların peşine takılıp gitmek istiyorum.çocuklar hasta falan olumu sizce.daha küçükler diyor herkes ama benim bu değişikliğe çok ihtiyacım var.beni en iyi siz anlarsınız

günaydın...
sabahım bi körü uyandık yine.. hazırlanıyoruz kavacığa kayınvalideye gidioz. 2. gün dönücez inşallah..
şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun kızlar...
hepinizi öptüm çok çok..

günaydın kızlarr,

şükür kavuşturana , dün ben 3-5 kez denedim ama bakım vardı girilemiyordu siteye, ondan kimsecikler uğrayamamış.

canancımm dediğin gibi kesin o da beni dürtecek doğunca durmadan, senden de aldığım cesaretle gittim denedim tekerlekli sandalye ile alışveriş olayını. walla evin bütün eksiklerini hallettik çok iyi oldu. tek sorun eşim biraz hızlı sürdü galiba, eve döndüğümde sersem gibiydim. ne güzel temizliğini de kolaylamışsın, biz de bu akşam ocişle toparlııcaz inşallah evi.

hituci bence git canım, rahat edebileceğin bir ortamsa sana da iyi gelecektir.

benim de çoook gidesim var biyerlere artık bahara inşallah.

dorukcum sana da iyi tatiller şimdiden.

Herkese günaydın...

Hutici canım biraz düzen bozluyo ama işte senin için iyi olacak rahatlarsın biraz bende anlıyorum cok sıkıntılı zaman geçirdim lohusalıgımda
Rahat bir ortamsahiç durma derim biraz beşik sorun olacaktır okadar gerisi zaten sana yardım edenler olur hem mutlu anne mutlu cocuk :)

Doruk canım sanada iyi tatiller kısa ama öz :)

sanada hayırlı bayramlar ve iyi gezmeler dorukcum...
kirpicim cevabın için saol cnaım bende gitmek istiyorum çok ihtiyacım var.biraz nefes almam lazım.

sanada hayırlı bayramlar ve iyi gezmeler dorukcum...
kirpicim cevabın için saol cnaım bende gitmek istiyorum çok ihtiyacım var.biraz nefes almam lazım.
bu arada kirpicim elif bebeğin gelmesine çok az kaldı...
sabırsızlıkla bekliyorum resimlerini....
hayırlısıyla sağlıkla zamanında gelsin elif bebek inşaallah.

medine günaydın canım...evet düzen biraz bozulcak galiba...olsun arada bir bozuoluyo zaten misafirliğe gittiğimizde misafir geldiğinde alışverişe gidince bile bozuluyo.
beşiği yanımda götürmeyi düşünüyorum cnaım.park beşik bizimkisi...portatif:)))

medine sen nasılsın cnaım...validede ve annende kalıyordun dönüşümlü sanırım...kendi evinize geçebildinizmi?

bu arada kirpicim elif bebeğin gelmesine çok az kaldı...
sabırsızlıkla bekliyorum resimlerini....
hayırlısıyla sağlıkla zamanında gelsin elif bebek inşaallah.

Eveet çok az kaldı, bende çook ama çok heyecanlıyım.Sağlıkla gelsin inşallah ama şu bayramı da atlatsak iyi olur ;)

Hituci istediğin yere git bence canım,bi şey olmaz.azıcık mızmızlanırlar ama sonra orayada alışırlar merak etme..hem yataklarınıda götürecekmişsin daha iyiolur.bazen bende kaçmak istiyorum bi yerlere ama ailem burda olduğu için gidecek biryer yok:).belki bir ara samsun yaparız,hem alışveriş içinde iyi olur.çok sıkıldım ya..

Yavrukirpi hadi Maaşallah 35 olmuşsun.iki hafta daha dayanırsa Elifçik süper olur.ne heyecanlısındır şimdi dim i:)

herkese şimdiden iyi bayramlar arkadaşlar,bebişlerinizi ve sizleri çok öptümopuyorumnanaktan

Back
X