Merhaba kızlar,
Ben de yeni ikiz annesi olarak buraya katılıyorum. 
Kızım ve oğlum 2 aylık oldular ve benim de beslenme ile sorunum var. Sütüm çok azaldı ve doymak için beni emmiyorlar, öylece sadece yemek aralarında oylanmak için emziriyorum veya uyutmak için. Mama olarak da son 2 hafta Bebelac 1 kullanıyoruz. Ama özellikle oğlumun yediği miktarlari beni korkutuyor. Tek porsiyon olarak her 2,5 - 3 saatte bir 110 cc içiyor ve bazen bu miktari da 125 cc'ye cikiyor, doymuyor. Kilosu da buna rağmen zayif bana göre yani şu anda 4 kilonun biraz üzeri (2200 dogdu). Kızım de en fazla 100 cc ıçer, onun da kilo 4,5 yakın. Oğlum genelde çok hareketli ve günde kakasını çok yapıyor. Bu içtiği miktardan korkmam lazim mi? Hiç yükseltmeyi istemiyorum cünkü böyle giderse nasıl doyrurum diye düsünüyorum. Oğlan için diğer mamalari da denedik: SMA Gold, Hero Baby, Hipp ve hiç biri bir değişiklik yaratmadı.

cnm çocukların 4 kiloyu geçtiği için o kadar yemek isteyebilirler...
ondan fazla verme benimkilerde 3 aya yeni geçtiğimizde yiyolardı 
doktorum gereekirse yalancı meme ver 120 cc mamayı 3 saate bir ver
ve arkasından ağlarsa kendi memeni ver....olmadı yalancı meme ver
3 ay bitimine kadarda 120 cc geçme 
bebelacda çok iyi bir mama devam edebilirsin cnm...
oğlunun kilosuda çok iyi benimkiler biri 2310 gr-2440 gr doğdular bir ay sonra 3280 gr olmuştu 2 ayındada 4400 olmuştu normal yani....
verdiğin mamadan korkma büyüdükce bu durum normale döner çocukların emme reflexsinin yoğun olduğu bir dönem hep emmek ister....doktorum böyle dedi
bu yüzden devamlı mama verme dedi ben bir gecede sadece 300 cc içtiğini biliyorum
bilmiyorduk habire veriyorduk ...doktor kızdı  bize yalancı meme almadılar ama 
boş biberonu emzirdim.
zaten 4 ayında ek gıdada mama işiniz azalacak...zamanla

benim ikizler de 50 günlük, ama yüzükoyun yatırmaya korkuyorum ben, aslında çok rahat ediyorlar biliyorum ama?
ikisini aynı anda uyutamıyorum ki ben :) 
ve aynen senin gibi kucakta hor hor, yere bırakınca feryat :) bunun bir çözümü varmıdır ki?

cnm anakucağınız varsa alıştır derim ve ben 2 ayında yüzükoyun yatırıyordum doktorum
olmaz dedi ama benimkiler başka türlü uyumadılar yaz olduğu için üzerine sadece penye 
battaniye attım etrafında hiçbişey koymadın...o yüzden kafalarını sağa sola çevirdikce rahat ettim...ve 10 aylık oldular hala öle uyuyolar cnm ben yüzükoyun uyurken çocuklarım 4 ayında odalarından kendi odama geçtim...ama senin kuzuların kafasını kaldıramıyor çeviremiyorsa yatırma...ve gün içinde anakucağına yatır orada salla cnm ben ikisini karşıma koyuyordum hep sallıyordum uyuyolardı rahattım yani...
ve gazı olabilir o yüzden kucağında rahattır cnm gaz içinde biz babuline kullandık dünya varmış dedimmm

kızlar bir de aranızda kadehle mama verenler var mı?
bebekler büyüdükçe çok zor oluyor bu şekilde mama vermek, emmeyi bırakmasınlar diye doktorum böyle besle diyor ama, hem döke saça yiyorlar hem de çok hava yutuyorlar
en azından geceleri biberonla veriyorum 2 gündür
emmeyi bırakırlar mı sizce?
bir de ikizler için dr um önce emzir, ardından mama ver dedi. doymadığı miktarı mamadan alsın diye

valla benimkilerinden biri mememi hiç almadı ..öğürdü çocuk diğeri emdi
ama ben daha çok mama ile besledim biberon kullandığı halde mememi emdi oğlun 2 ayımda sütüm kesildi ...emziremedim daha ....
bence bırakmaz cnm benimki bırakmadıda
ve sen sütün ne kadar bilmiyorsun doktorun dediğini yapabilmen ,için 
bebeğinin besledikden sonra ...diğer beslenme saatinde onu emzirmeden 
sütünü sağ bakalım ne kadar çıkacak...ona göre mama verirsin 
mamaları yapıp çöpemi atacaksın...atıyorum 60 cc anne sütün varsa 60 cc mama yaparsın içtiğini alır...