ha bu arada bir de belirtmeden geçemeyeceğim, gebelik sırasında yaşadığımız güzellikler kadar zorlukları da paylaşabildiğimiz için ben burdayım. mesela ben taaa 14. haftada teke düştüm yani başlarda, ama .... annelerine takıldım bi ara, oralarda genelse normal gebelik, aksiyon yok, zorluk sorun yok, biizm yaşadıklarımızdan uzak o insanların hali,hayat normal akıyor, dinlenmek gerekmiyor fln, herneyse baktım ki benim yaşadıklarım ikiz-tekiz dışında sizlerinkine daha çok benziyor, yani burdakilerle ortak paydam daha çok, o yüzden buralarda kalmalıyım dedim. yani yaşadığımız sorunlar bizi kutsamasa da, paylaşmak rahatlatıyor, yalnız hissetmiyoruz.
dün hastaneye yattığımda bile bir yandan diyorumki kızlara ne zaman söyleyebilirim acaba? o denli paylaşmaya alışmışız yani.
ben bugün çok gevezeyim kusura bakmayınn :)
yerimmm geveze ağını
cnmbenimmmmmmmmmmolumunekankayizsmile
valla kızlar ben normal yoldan hamile kalmış insanlara göre çok özel hissediyorum kendimi...tedavi süreci,hamilelik ve doğum...hepsi zor ve sancılı geçti..yanlış anlaşılmasın ama kendimi hiç uğraşmadan hamile kalmış ve zorluk çekmeden bebişine kavuşmuş annelerle bir tutamıyorum.belikede hamileliğimde de şimdi de çevrem bana çok özel davrandığı için böyle hissediyorum.uzak-yakın hekes çok üstüme titredi..babamın,eşimin ve benim iş arkadaşlarımız,annemin komşuları,dostlarımız,akrabalarım hep birlikte geçrdik o 33.haftayıeyvahedigeldismile.28.hfataya geldiğimde herkes çok rahatlamıştı vallakaydirigubbakcemile3.ayrıca yavrularımıza kavuşma öykülerimiz var her birimizin,bu herkese Nasip olmaz bence.bana göre ben de özelim,yavrularım da :).
bencede cnm ....ben kk ile tanıştığımda bebek istemeyolunda
yeniydim....sonrasnıbütün kk biliyor...
hep normal.doğurmalıyım diyordum...haketmeliyim bu bebeğidiyordum
ama 33gün hiç bitmeyen sancılarım....bana doğumanındaki sancıdan daha çok acı verdi
doğum yapan bir kadın bana aynen şöyle dedi...ben doğurmam gereken haftadayım,
ve en fazla24 saat sancı çekeceğim....ve bebeğimiz alıp gideceğim...
bende anneyim ama sen sen çokdaha kutsalsın
çünkii33 gündür bu sancıları çekip....ve şuan doğarsabelki onlarıkaybedeceksin
27+5 de yattım ben 27+6 da 3 cm açıldı...sancılarım90 yaptı
doktorlar yoğunbakımda yer olmadığını söylediler...neler nelerrr....
4 ayımda 3 gün boyunca şakır şakır kanamam varken bacaklarımı sıkırak yattım
bebeklerim gitmesin diye tuvalete gitmedim...düşerler diye
veeee vuslata geldik dediğimde uyandığımda bebeklerim yoktu yanımda
ben makinaya bağlı yarı ölü insanlarla aynı yerde yatıyordum.......
bunlar evet beni çok kutsal anne yapmadı belkii ama dibine kadar çektim çilemi
hakettim herzerresine kadarrrrrrrrrrr..........şimdi o minik kollar bana sarıldıkca
o minik dudaklar beni öptükceeeeeee.......şimdi olsa yine yeniden çekerdimmmsenağlama