Yeni insan..Yeni problemler..

beautifulsweet

#HayatEveSığar
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
1.992
5.258
108
Merhaba arkadaslar;
Bir arkadas ortaminda tanidim kendisini.Basta kendisinden elektrik alamadigim icin ötelesem de :) o cilgin kosturmalarin arasinda kendisini yavastan tanima sansi buldukca neden olmasin? dedim :) Hersey yolunda aslinda ve kendisine karsi bir seyler hissetmeye basliyorum :)
Mevzuyu uzatmadan kisaca anlatip degerli fikirlerinizi almak istiyorum..
Kendisi tek erkek cocuk :) cocuk dedigim 40 yasinda adam :) Kendisi benden 10 yas buyuk ama kafa yapilarimiz,kisisel zevklerimiz vs uyumluyuz.Nasil derler asiret geleneginde aile ve yasam tarzlarina sahipler.Kendisinin is alani cok genis yelpazede.Yurtdisinda yasamis evlenmis ayrilmis iki tane 18 ve 19 yasinda evlat sahibi ve yurtdisinda yasiyorlar kendileri de.Yurtdisinda ve burda cok fazla akraba,arkadas vs cevreye sahip.
Ilk gunlerde konusma,gorusme suremiz daha fazla iken su an hem is hem yurtdisindan gelen yakin akraba abla,eniste vs derken birakin gorusmeyi telefon gorusmelerimiz bile kisitli hale gelmeye basladi.Buna ragmen bir gun gayet keyifli bir gun ara ara gerginlikler yasatan bir arkadas sagolsun :) Sebep tabiki iletisimsizlik..
Ileriye yonelik dusunceler var dusunce suan sadece tabiki erken ama..Simdi sormak istedigim 1) Evlenmis ayrilmis ve cocuksuz bir kadin olarak iki yetiskin evlat sahibi bu insanla ileriye yonelik bu durumu nasil degerlendirirsiniz?
2) Suan iletisim problemi oldugunu ama duzelecegini iletisim durumumuzun eskisi kadar iyi olacagini soyleyen erkek arkadasima karsi sizce tavrim ne olmali?
(Kisa dedim uzun oldu affola:) )

Iki,üc,dört kere düşünmeyi öneririm.

Adamin ilk evliliğinin neden bittiği de önemli.

Türk kadınları boşanmamak için genel olarak çok mücadele eden vazgeçmeyen kadınlar. Bosanmalari icin cok ciddi nedenler gerekiyorken o neden eşinden ayrılmis.??

Buna dikkat etmek lazım..

Elbette istisnalar vardır. Iyi araştirmak gerekiyor bence.

1.si neden ayrildigina bakarim. Ayrilik sebebi ve ozellikle mahkeme kagidi onemli.
2.si ise huylu huyundan vazgecmez. 40yasina gelmis adami da degistiremezsin. Bence elektrikleri sartelleri kapatarak ortadan kaldirabilirsiniz. Yoksa kendinizi hep fedakarlik yapan bir evliligin icinde bulabilirsiniz

neden olmasın ki? sadece bi tık daha ince eleyip sık dokumak gerek o kadar. iletişimsizliği aşarsınız bence. benim de yurtdışından ablam geldi ve kendimi aileme adamış durumdayım eşim de sağolsun anlayış gösteriyor hep beraber aktiviteler yapıyoruz yılda 1 kez görüşebildiğimiz için bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz ailecek. bende eşimle özel hayatımı ve arkadaşlarımı boşladım şu sıra ama düzeliyo her sene kendimi çok anlatmışım ahahha.
demem o ki;
bu iletişim kopukluğu aşılabilecek durum yeter ki gerekli sevgi saygıyı bulasınız. hakkınızda hayırlısı olsun :)

İş ciddiye bindi mi iletişim daha çok azalıyor ( bence ! ) .. çokta inanmayın derim
Normal sartlarda isini gucunu birakip cok uzak yollardan gelmis bir insan oldugu icin makul geliyor bahaneleri.Ama kizmiyor da degilim.Cocuklari yurtdisinda ama bilemiyorum..
Tesekkur ederim fikirlerinizi paylastiginiz icin

Kafalarınız uysa da yaşanmışlıklarınız çok başka gibi sanki. O yüzden en azından iletişim probleminizi çözene kadar kendinizi çok kaptırmayın bence

Kendisine ilk sorum bu oldu.Eski esi ne yazikki amcasinin kiziymis.(Miras bolunmesin hesabi) Ailesi istemis ve o cehaletle karsi koyamadik ama sonra sonra kardes gibi yasamaktansa yolumuzu cizdik dedi.Kuzenleriyle tanistik onlardan da olumsuz bir intiba olusmadi bende.Ama zamanla anlasilir tabiki.
Tesekkur ederim yorumunuz icin..

Bosanmis olduguna emin degilim dedigimde hemen bunu kanitlama yoluna girdigi icin onden bir guven olusturdu.Haklisiniz bir insan 40indan sonra degismez.Misafirlerinin gitmesini bekliyorum degismezse sayet surmez diye dusunuyorum.Zamanla emin olacagim sanirim..
Tesekkur ediyorum..

çocuklardan önce beni aşiret korkuturdu sanırım. ne mantıkları ne kalabalıkları bana uymaz.
Yurt disinda yasamis,okumus kulturlu bir insan.Normalde bana da uymaz diye dusunurken.Kendimi olayin icinde buldum.Ama icinden geldigi bir aile kulturu var.Gelenekler,gorenekler.Yasadigi yerlere gitmesem de goruntulu olarak gosterdiginde cok da korkulacak bisey olmadigini anladim ama bilemiyorum.Kuzenleri de son derece modern dusunen yasayan insanlar.Ama ilerisi neyi gosterir bilemiyorum..
Yorumun icin tesekkur ediyorum Nooption

Cok tesekkur ediyorum:) anlayis gostermeye calisiyorum sabirli davraniyorum sonrasi icin degmis olur umarim..

1. soruya yanıtım, çocukların sizi nasıl karşılayacağına bağlı ama 2. evliliğiniz olacaksa zaten biraz tecrübe etmişsinizdir o aşiretvari yaşam size uygun mu bunu değerlendirin...
2. sorunuzun cevabı da,, 2. evliliğini yapan bir bayan olarak çok iyi bilmeniz gerekiyor ki asla düzelmez, vaatler boşunadır... bir şey nasıl başlarsa o şekilde devam eder... boşuna kendinizi kandırıp boş hayallere aldanmayın gerçekçi olun...

Fazla gelenekçi bi ailede tek erkek çocuk olması benim için en önemli kriter. Ben yapamazdım,, iyi düşünün derim.

Tabiki daha temkinli ve dikkatli davraniyorum.Misafirleri oncesi var detayli anlatmadim yani onlar gelmeden once problem yoktu ve 1 ay daha burdalar.Isleri yogun da olsa zaman yaratiyor.Ama ikisi de bir araya gelince problem olusturmaya basladi.Bazen liseliler gibi goruntulu konusuyoruz ailesiyle gittigi geldigi yerleri vs gosteriyor :) O anlamda guven problemini asmaya calisiyor kendince.Soylediginiz gibi temkinliyim ve iyice dusunmeden ileriye yonelik ani kararlar almam diye dusunuyorum.
Tesekkurler

Aynı hayal kırıklıkları yaşamanı asla istemem... O sebeple lütfen aşk ayaklarını yerden keserken frene basıp hayatın gerçeklerine odaklanıp o şekilde karar ver..
Muyluluklar dileirm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…