yeni işyerim ( bakmadan geçmeyin :) )

Labbella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
304
270
103
Ben kamu çalışanıyım tayin aldım çalıştığım kurumun merkez teşkilatına yani genel müdürlüğüne işe de başlayalı 2 hafta oluyor. Ben burda yeniyim henüz alışamadım ama buradaki insanlar çok soğuk tabiki sıcak olmak zorunda değiller ama yeni gelmişim ve güleryüzle merhaba, günaydın dememe bile zoraki cevap alıyorum.

Annelerine küfretmişim gibi bakıyorlar halbuki sadece ''merhaba'' dedim .

Hiç böyle alışkın değildim en azından yeni olduğum için ufak bazı konularda yardım bekledim( kendi şubemdekilerden yaşca da benden büyükler hemen hemen iki katım yaşımda insanlar )mesela en azından ilk gün yemekhaneye giderken çağırmalarını vs ama çağırmıyolar ben mi çok şey bekliyorum en azından yemekhane şurada der insan ben bu zamana kadar böyle görmüştüm hep. Burda çok dışlanmış hissediyorum .

Yani yeni bir ortam ve insanlar böyle çok zorlanıyorum daha beni tanımadan direk dışladılar diyebilirim siz olsanız nasıl başa çıkardınız ?

Son düzenleme:
Ben de 2 ay öncesine kadar böyle insanlarla çalışıyorum. Dahası yüzüme gülüp arkamdan iş çeviriyorlardı. Sonuç mu? Bende onlar gibi davranmayı öğrenmiştim. Bence siz de hiç umursamayın.

İş yerimde sıcak ortam güleryüz beklemezdim.
İşime bakar sormam gereken soruları resmi bi şekilde sorar cevabımı alır teşekkürler iyi çalışmalar der geçerdim.
Yemekhaneye tek giderdim takardım kulaklığı hoşuma giden şeyler izleyip rahat rahat yerdim. Niye millet soğuk diye dert etmezdim kısacası.

ya aslında yeni olduğum için minimum düzeyde kibarlık ve anlayış beklemiştim yoksa haklısınız

Bende yeni kurumumdaki insanlara ısınamadım soğuklar ve sürekli laf sokuyorlar gidesim dahi gelmiyor ayrı masam işim olsa amenna ama bizimki ekip işi sağlıkçıyım şuan raporluyum aralık ortası dönücem şubattada doğum iznim var . Doğum izninde birşeyler yapmaya çalışıcam. Sevemediğin ortamda çalışmak zor ama belki zamanla alışırlar sana beni sevemediler kendileri çok uzun yıllardır birlikte çalıştıkları için.

Çevrenizdekileri umursamazsanız bu durumla başa çıkmış olursunuz, dışlanmış gibi de hissetmezsiniz. Büyükşehirlerde ilişkiler böyle, insanlar mesafelidir karşı tarafa hemen yakın davranmazlar, zamanla iletişim kurulacaktır oluruna bırakın.

Bende eski isyerimde -kamu kurumu -başka bölüme geçmiştim hepsi babam yaşındaydı ve bir tek bayan bendim hiç gitmek istemedim hatta yemekhanede bak hala gelmedi diye beni gosteriyorlardi zamanla alıştık ve hala görüşüyoruz 5 yıl geçmesine ve ben başka şehre tayin istememe rağmen
bir adım sen at elbet sana adım atacak çıkar kimse kabuğundan çıkmak yada kabuğuna başka bir kişiyi almak istemiyor bütün günde berabersiniz iki sohbet etmek istiyor yerı geliyor
sabah giderken mesela birşey götür yemek için birşeyler sor elbet yumusayan biri çıkar tanidikca

iş hayatında sıfır beklenti olmalı
onların hiçbir şeyi değilsiniz ki
tam tersine rakiplerisiniz neden size yardım etsinler
maalesef eskide kaldı o samimi iş ortamları
bizede eskiler anlatıyor şaşırıyoruz nasıl olur diye

evet belki de o yüzdendir dediğiniz gibi ancaak mesafeli olmak var selamı dahi zor almak var alışırım bir süre sonra heralde ya da onlar bana alışır : )

Atanmışsınız ne güzel bosverin insaları. İsinizi yapıp çıkmaya bakın aksam olunca. Valla hala atanamadım öğretmenim. Atansam kimsenin tavrı umrumda olmaz işime bakardım. Sizden önce gelenlere iyi davrandıklarında sorun yaşadıkları için belki de şimdi temkinli davranıyorlardır. Zamanla yaklaşabilirler beklemede kalın.

bence onyargi olusturmadan zaman verin,
belki de zor sosyallesen insanlardir sadece.

Yani zoraki selamlaşmak onların kabalığı, siz nezaket göstermişsiniz kabalıkla karşılık vermişler.

ben de onu anlamıyorum hiç böyle insanlarla karşılaşmamıştım öncesinde.

bence onyargi olusturmadan zaman verin,
belki de zor sosyallesen insanlardir sadece.

dediğiniz gibi de olabilir ibşallah öyle olur hatta

klasik, zihinlere yerleşen memur kafası.

kamu çalışanları bir yerden sonra birbirlerine mi benziyolar acaba

kamu çalışanları bir yerden sonra birbirlerine mi benziyolar acaba
yıllardır kamudayım ben de ama henüz o aşamaya gelmedim. Büyük şehirlerin kozmopolit oluşu insanları ister istemez daha mesafeli ve soğuk olmaya itiyor tabi işin içine kültür, görgü ve kişilik özellikleri de giriyor, sizin çevrenizdekiler selamlaşma konusundaki tavırlarıyla mesafenin ve temkinli olmanın dibine vurmuşlar, belki zamanla değişirler.

A kurum demesen bızım ıs yerı derım :)
Bızım ısyerındede böyle, ılıskıler cok mesafelı. Cok eskıler sadece cok eskılerle arkadaşlık edıyor, yenıler ıse sadece yenılerle.
Kafana takma görmemeye duymamaya calıs, bende herkese her dakıka merhaba dıyemıyorum , sıze karsı olan bısey degıl

yani mesafeli oluanbilir ama bu kadarı kabalık artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…