yeni kapandımm ama başaramadımmm sanırımmm :(((

tabi bunlarda önemli seyler ama bizim dinimizde yerine getirmemiz gereken sorumluluklarimiz var, herkez kendi icin ne kadar yapip yapmadigina karar verir, bizim icin basimiza taktigimiz örtü cok önemlidir, siz benim kalbim temiz bu bana yeter diyebilirsiniz, yinede farz olan seyler var ve siz yazinizla örtüyü önemsiz bisey gibi anlatmissiniz

arkadasim kararini vermissin, umarim hakkinda hayirlisi olur.

yapamayacaksanız girişmeseydiniz. oyuncak değil ki bu. zaten kararınızı vermişsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben rahat bir ailede büyüdüm. Eşimle tanışmadan önce gayet açık giyiniyordum. Yani o kadar aşırı dekolte değil ama askılı kısa bluzlar,dizimde etekler, dar pantolonlar... Yani birçok insan için normal standartlarda bir giyim şeklim vardı. İlk 2 sene eşim (o zmnlar erkek arkadaşım) hiç bir şekilde bana karışmadı. Ne zaman iş ciddiye bindi, evlenme konusu açılmaya başladı. O zaman düşünceleri de değişti. Çünkü artık beni hayatından geçip gidecek herhangi biri olarak değil, karısı olarak görmeye başladı. Beni sahiplenmeye başladıkça daha fazla kıskanmaya başladı. Artık kıyafetlerimde sorun çıkarmaya başlamıştı. Yakası açık olmayacak,dar olmayacak, boyu kısa olmayacak, kolu kısa olmayacak... Bu kriterlere uymak ne kadar zordu bnm için tahmin bile edemezsin. Bazen dışarı çıkmadan gardrobun önünde oturup ağlamak istiyodum. Heee bunları zorla birşeyleri yaptırdı bana manasında anlatmıyordum. Değişimin beni ne kadar zorladığını anlatmak için anlatıyorum. Onu dinkedikçe, bana onun için ne kdr özel olduğumu anlattıkça bunu istemesini çok haklı buluyordum, istiyordum ama yine de çok zorlanıyordum..
Giyim tarzımı değiştireli sanırım bi 7-8 sene oluyor. Şimdi o kadar alıştımki başka türlüsünü düşünemiyorum. Başım açık, benden bunu hiçbir zaman istemez eşim. Çünkü bunu yapacaksam Allahın rızası için yapmalıyım. Bu tüm kadınlara farz kılınmış sonuçta. Kimsenin demesiyle değil, sadece Allah böyle istediği için yapılmalı. Elbette ben de istiyorum ancak önce nasip olmalı, içine o sıcaklık gelmeli.Kafanın karışık olması çok normal daha herşey çok yeni ama ne kadar şanslısın ki sana nasip olmuş böyle bir şey. Bence yapabileceğin en güzel şey dua etmek. Alışmak için, sana bunun güzel görünmesi için...Pes etme derim ben..
Hz. Ali'nin duasıyla : " Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle!"
Hakkında hayırlısı olsun kardeşim..

ben bu konuda kimseye sormazdim kimse sana acil kapan diyemez bu senin kararin sen karar verecen
ben zorla acilmayada kapanmayada karsiyim zorla olan her seyeee
arkadasimin kizi kapanmis annesi karalar baglamis kizim kapaniyor diye koca karilara dönmüs kizi güyaaa
birinin kizi acilmak istiyor annesi ortaligi yikiyor hatamiz nerde diye düsündüm cocuklara dinimizi düzgün ögretsek acilmakta kapanmakta kendi kararlari olsa hic kimse yorulmuyacak

herkes inancını inandığı şekilde yaşayabilir.ben bu işin salt bir örtüyle olmadığını söylemek istemiştim. önemsiz olduğu yorumu size ait. herneyse..

Merhaba örtünen güzel arkadasim bence cok güzel bir karar vermişsin şeytanin seni alt etmesine izin verme alişirsin zamanla vazgecmemeni öneririm

herkes inancını inandığı şekilde yaşayabilir.ben bu işin salt bir örtüyle olmadığını söylemek istemiştim. önemsiz olduğu yorumu size ait. herneyse..

tabiki sadece bir örtüye bagli degil, dediginiz gibi herkez farkli yasar, bende sadece farz oldugunu dile getirmek istedim, saygilarimla

Mutsuz olduğunuz birşeyi sürdürmeyin,bu size de inançlarınıza da zarar verebilir.bu çok önemli bir karar ,öncesinde çok iyi düşünülmeli,çok yönlü olarak, hakkınızda hayırlısı olsun..

Bazı yorumları okudum,bir kaçından rahatsız oldum ,başı açık, ama ruhu ve kalbi örtülü biri olarak.

Farz deyip tarz'a dönüştürenlere açık ve net saygı duyamıyorum,altına skinny jean giymiş, üstüne kısa ama uzun kollu dar bady,bu neyin kafasıdır?senin kafan örtülü ,benim kalbim demekten kendimi alamadığım insan türü bunlar! Birde kara çarşaf olayı,bu çok bencil bir yaklaşım ,kadına eziyet ,kadın bedeninin sansürlenmiş hali,bildiğin ninja kültürü.

bunların dışında kapalı olup ta modern çizgileri ve hafif makyajları, ruhlarından yansıyan iyiliği,orantısız hiç bir duygu ve düşünceyi barındırmayan,açık olduğumuz için bizi de sarmalayan türbanlı hanımlar var ki, hayranlığımı esirgemediğim,takdire şayan. bir söz vardır ''ya hep ,ya hiç'' hele ki bu durumun ortası yoktur!

facebooka kapanır kapanmaz kapalı foto yükleyip, sonra tekrar açılınca da hepsini silip açık foto yükleyenlere çok şaşıyorum. biraz içinize sindirin kararınızdan emin olun ondan sonra yükleyin bari. ne bu acele? inşallah sen de yüklememişindir hemen fotoları

öyle bişey yazdığımı hatırlamıorum..
arkadaş ben açığım yaptığım hiç bi ibadet kabul olmuyo allah katında dio, öyle olmadığını söylüyorum sadece

kendisi de kapalı değilmiş, işin enteresan tarafı bu..
bu durumda diyebileceğim tek şey dinime küfreden müslüman olsa...

Bunu yazan siz değil misiniz. Kuranda böyle birşey yazmıyor illa baş örtünecek demiyor diyen birine karşı kendinizi savunurken yazmışsınız bu cümleyi ve kapalı değil ne bilecek gibisinden bunu demişsiniz ben sadece hatırlamadığınız için bu yazdığınız cümleyi hatırlatmak istedim polemik değil amacım. O kadar saptı ki yani kuranda yazıyor mu yazmıyor mu filan inada bindi yanii asıl konu unutuldu gitti. Hanım kızımız kararını vermiş zaten. Buı sitede hep böyle oluyor ne zaman dinle ilfili bir konu açılsa sapıyor amacından ve asıl konudan.

Siz zaten açılmaya karar vermişsiniz,buradan da destek almak,kendinizi rahat etmek için yazmışsınız.

O yüzden yapamıyorum edemiyorum deyip kendinizi kandırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…