- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
var mıydı da giyinecekler yahu :))benim fotoma bakin ve boyle hayal edin o kiyafetin uzerine basima turban takmisim ne kadar kotu goruntu ortaya cikar degilmi gunumuzde boyle kapananlar bas aldi gidiyor yukarida belirtigim gibi bendende kapanmami istediler ben kapanmadim cunki 1 hazir degildim 2 benim icin kapanmak sekli carsaftir yaparsam oyle yaparim kurani kerim bize bunu dedi acin bakin .bide su var peygamber efendimizin anasimi sizin dediginiz gibi geyindi baciimi geyindi yoksa esleri ve kizlarimi yahud bugun arabistan topraklarinda kim sizin dediyiniz gbi kapaniyor hickimse ben sadece cok sey demek istemiyorum her soze verilecek cevabim var bur bulunmak niyetimiz konu sahibi kardesimizin sorunudur sadece fikrimi dedim benim icin dogru kapanmak carsaftir bukadar saygi duyan duysun duymayan cahil inaclarini surdurerek ustume varmasinn
olmuyo tabii siz nasil bi inada sahip insannlarsiniz ya neden yoktuki giyecek canim altindan ne istersen geyin ustune carsaf benim kapamma sebebini anlatayim benim yasadigim ulke oyle bi yerki 100de 80 insan aciktir kapalilarda dedigim sekildedir bizim insana gore yapicaksam tam yap yapmiycaksan ozaman hic yapma dinle dalga gecilmez bende bu sorumlulugu alacak kadarhazir degilim oyuzden kapammiyorum canim neyse zaten sizin insaninizle bizim insanimiz arasinda dini konularda hep mizah anlayisi farki var ikimizde muslimaniz ama farkli algiliyoruz hayati fikir benim kimse laf sokmasin lutfenvar mıydı da giyinecekler yahu :))
o zaman imkan yoktu, başka çare de yoktu zaten...
maksat dikkat çekmemekse, pekala bu bol bi pardesü ile de olabilir...
ha bi de evvela siz başınızı kapatın ondan sonra insanların kapanma şekillerine laf uzatın..
biz de demioruz ki, dar bi bluz altına pantolon tesettür olur die tabiki olmaz... ben bunu savunmuorum asla..
siz hani diosunuz ya, çarşaf giymeyenin yaptığı ibadet kabul olmaz, o zaman sizinki de olmuyo, mantığınıza göre bu böle...
kendisi de kapalı değilmiş, işin enteresan tarafı bu..
bu durumda diyebileceğim tek şey dinime küfreden müslüman olsa...
kızlar yaklaşık 10 gün önce kapandım..kendim istedimm hazırım zannetim ama değilmisim..
acayip kendimi mutsuz ve huzursuz hissediyorum..
telrar açılmak istiyorummm ama bilemiyorum..
tepkiler ne olur ne derler diye düşünmeden edemiyorum...
rahat değilim bu şekilde..
çok üzgünümmm...çok hızlı karar verdim..
derdim bu bunu paylaşmak istedimm sadece...
yani siz açıksınız diye yaptığınız ibadetlerin tuttuğunuz oruçların kabul olmadığını düşünüosunuz öyle mi..olmuyo tabii siz nasil bi inada sahip insannlarsiniz ya neden yoktuki giyecek canim altindan ne istersen geyin ustune carsaf benim kapamma sebebini anlatayim benim yasadigim ulke oyle bi yerki 100de 80 insan aciktir kapalilarda dedigim sekildedir bizim insana gore yapicaksam tam yap yapmiycaksan ozaman hic yapma dinle dalga gecilmez bende bu sorumlulugu alacak kadarhazir degilim oyuzden kapammiyorum canim neyse zaten sizin insaninizle bizim insanimiz arasinda dini konularda hep mizah anlayisi farki var ikimizde muslimaniz ama farkli algiliyoruz hayati fikir benim kimse laf sokmasin lutfen
öyle bişey yazdığımı hatırlamıorum..Kişisel tartışmalara girmeyip konuyu açan kişiye yorum yapsak sadece konumuz nasıl kapanılması gerektiği, kuranda bunun yazıp yazmadığı değil. Bu kadar dini boyutlara taşımaya gerek yok konuyu açan kızımıza yardımcı olmak daha iyi değil mi haklı haksız durumuna girersek işin içinden çıkılmaz konuda kapanır. Çok farklı boyutlara gidiyor çünkü. Ayrıca belirtmeden geçemicem kuranı sadece başı kapalılar bilir diye bir kural yok kuranı hatim etmiş ama kapanmamış bir çok insan var etrafımda. Lütfen daha fazla ikili tartışmalar olmasın arkadaşlar konunun özünden sapmayalım kız bir şey sormuş sadece.
kızlar yaklaşık 10 gün önce kapandım..kendim istedimm hazırım zannetim ama değilmisim..
acayip kendimi mutsuz ve huzursuz hissediyorum..
telrar açılmak istiyorummm ama bilemiyorum..
tepkiler ne olur ne derler diye düşünmeden edemiyorum...
rahat değilim bu şekilde..
çok üzgünümmm...çok hızlı karar verdim..
derdim bu bunu paylaşmak istedimm sadece...
yaşınız kaç????
Arkadaşlar konuyu dine imana oruca namaza türbana çarşafa getirmeyin lütfen.
Bu tarz tartışmalar yüzünden konu kapanacak kızcağız da yardım alamayacak. Lütfen.
İsyan çok üzüldüm
Umarım bu alışma döneminin verdiği bi bocalamadır
Yoksa nasıl hem içinden gelmezken millet bişey demesin diye kapalı kalabilirsin ki ?
Maalesef alışkanlıklardan kolay vazgeçilemiyor
Bende bazen düşünüyorum ama cesaret edemiyorum
kesinlikle elm sahip çık konumaa...
konu nerelere gitti yaaa
Kişisel tartışmalara girmeyip konuyu açan kişiye yorum yapsak sadece konumuz nasıl kapanılması gerektiği, kuranda bunun yazıp yazmadığı değil. Bu kadar dini boyutlara taşımaya gerek yok konuyu açan kızımıza yardımcı olmak daha iyi değil mi haklı haksız durumuna girersek işin içinden çıkılmaz konuda kapanır. Çok farklı boyutlara gidiyor çünkü. Ayrıca belirtmeden geçemicem kuranı sadece başı kapalılar bilir diye bir kural yok kuranı hatim etmiş ama kapanmamış bir çok insan var etrafımda. Lütfen daha fazla ikili tartışmalar olmasın arkadaşlar konunun özünden sapmayalım kız bir şey sormuş sadece.
Müslüman arkadaşlar : İslam dininde herkesin ibadeti kendisinedir, Allah'a şirk koşup da sakın açıkları bu dünyada yargılamaya kalkmayın.
Konu sahibine gelince, arkadaşım hayat senin hayatın, Allah senin kalp güzelliğine bakar, şimdi başını örttün diyelim sonra Sibel Ü. diye bir kadın var "eşime arkadaşımı tavsiye ettim" diyen... O kadın gibi ar damarı çatlamış olsan örtü neye yarar ? Mutsuzsan aç senin hayatın bu.
Gene bana ban yolları düştü ama bu konuda çok doluyum çok
Üzülme canım toparlanır inşallah.
Unutma herşey Allah ile senin aranda. Kimseye birşey izah etmek zorunda değilsin.
senin gunesi ay anlamanada bayildim ha yani ne alaka yaptigin her ibadetin kendi sevabi var ben sadece acik olmam konusunda acik gezmem cayiz olmadigini soyledim o demek diyilki ben baska yerde baska konuda bi iyilik bi sevap islemisim o kabul olunmaz acik oldugum icin burda konu tessettur konu bayaga uzadi canimi sikti bisey demiyorum sizde demeyin farkli yone uzandi konu bu arada diger yorum yapan kullaniciyada tek sozum var guya siz hepiniz kapalisinizda oyuzdenmi yorum yapiyorsunuz nice kapalilar var kalbinde iman yok nice aciklar var allah askiyla yanar tutusur ayrica ben kapatiyorum konuyu sizde uzatmayin zaten kim ne anlama istiyorsa onu anlasin her koyun kendi bacagindan asilacakyani siz açıksınız diye yaptığınız ibadetlerin tuttuğunuz oruçların kabul olmadığını düşünüosunuz öyle mi..
bu saatten sonra size edecek tek bi lafım yok... ii günler...
Arkadaşlar konuyu dine imana oruca namaza türbana çarşafa getirmeyin lütfen.
Bu tarz tartışmalar yüzünden konu kapanacak kızcağız da yardım alamayacak. Lütfen.
İnşallah İsyancımkendinii tam hazır hissetmediğin sürece kalkma bu işeee çekimmmm
[
senin gunesi ay anlamanada bayildim ha yani ne alaka yaptigin her ibadetin kendi sevabi var ben sadece acik olmam konusunda acik gezmem cayiz olmadigini soyledim o demek diyilki ben baska yerde baska konuda bi iyilik bi sevap islemisim o kabul olunmaz acik oldugum icin burda konu tessettur konu bayaga uzadi canimi sikti bisey demiyorum sizde demeyin farkli yone uzandi konu bu arada diger yorum yapan kullaniciyada tek sozum var guya siz hepiniz kapalisinizda oyuzdenmi yorum yapiyorsunuz nice kapalilar var kalbinde iman yok nice aciklar var allah askiyla yanar tutusur ayrica ben kapatiyorum konuyu sizde uzatmayin zaten kim ne anlama istiyorsa onu anlasin her koyun kendi bacagindan asilacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?