Yeni komşu

İlk gün için müsamaha gösterilebilirdi.. Daha sonra devam etseydi bizzat uyarırdım.. Eğer işe yaramayacak olsa o zaman polise haber verilebilirdi.

yeni komsulariniza biraz uzuldum..
gece ses yapamalari iyi olmamis ..
ama ilk yeni ev alma evlerine gelme heyecaninin icine etmisler..
yani yapmissiniz..
o yonde sinor olmuslardir..
birisi polisi arsa ben bile sinir olurum sanki cinayet var da polis araniyor..
ilk gunden damga yer gibi..
ben hiç polislik olmadım şu ana kadar. kendim gidip çekişirim canımı sıkarlarsa.

Valla biz insanları rahatsız etmeyelim diye parmak ucunda dolaşıyoruz tabiri caizse herkes dikkatli davranmalı bence. İlk gün diye kimseyi huzursuz etmeye hakkı yok. Polisi aramakla iyi etmişssiniz bence. Kalabalıkta yaşanıyosa toplum kurallarına uyulmalı

Yeni evliyken saat 7de aspiratör için 4 vidanın 2.si takılırken bizede gelmişlerdi nasıl moralim bozulmuştu daha taşınmadan tepki aldık boşu boşuna diye.. ilk gun niyetine birazdaha katlanılabilirdi sanırım. İlerisi için kötü başlangıç olmuş. Aranızda zıtlaşma olmaz işallah

Gece yarısı o kadar gürültü mü yapılır

Günler çuvala mı girdi

İyi yapmışsınız polis çağırmakla

İlk günden ipleri sıkı tutmak iyidir

Dağdan indiler herhalde o hareketler ne öyle

İlk gün olduğu için müsamaha gösterebilirdiniz. En azından polise gerek yoktu

ilk gün falan filan boş bunlar gelir gelmez ne mal olduklarını belli etmişler bende yeni taşındım en geç 8 de bıraktım butun tadilatları , sadece kendi yatagımı yapabilmiştim , 4 kişiydik ve diğerleri evet yerde yattı, yetişmedi diğer yatakları monte etmek, bende bilirdim gece saatlerine kadar matkap çalıştırmayı sabaha bıraktım işimi de gördüm , kimseye rahatsızlık vermek istemedim, komşularımda çok iyi beni görduklerınde güler yüzle selam verirler, valla çekecegınız var bu komşulardan, iyi yapmışsınız polis çağırmakla sesleri kesilmiş oh iyi olmuş.

İlk gün demiş çoğu arkadaş ama ilk gün diye bir bahane olamaz. Bende ev taşıdım esyalarim ancak akşam 8de geldiler. Yatacak bir köşe hazırladık ve o gün herseyi bırakıp uyuduk dinlendik. Öbür gün sabahtan dinlenmiş şekilde aksama kadar bütün islerimizi bitirdik. Bir eve yeni taşınmış olmak insana başkalarını rahatsız etme hakkı veremez. Ben böyle düşünerek hareket ettim ve aynı şeyi başkalarından da beklerim. Ha sadece polis cagirmayip direkt komşunun evine giderdim . Birşeye ihtiyaçları olup olmadığını sorar hoşgeldiniz der ve ses konusunda uyarirdim küçük çocuğum olduğunu yarın erkenden de ise gidecegimizi belirtirdim. Halada anlayış yoksa nasıl insanlar olduklarını az çok anlar bundan sonra da ona göre davranirdim.

ben sana söyleyeyim başta taviz verince ilk deyince devamı geliyor. yan dairem boştu. neyse yeni kiracı geldi onlar taşınırken normal olarak koli vb. ıvır zıvırlar çıkıyor. kapının önü yığın vaziyetteydi. neyse biz tatile gittik içmden dedim geri gelince fena olacak. neyse bi geldik tatilden kapının önünde 2 tane bebek arabası 2 tane bisiklet benim kapıma doğru yayılmış. neyse dedim kendi kapısına doğru koydum. ertesi gün yine kapımda. kapısna sırayla kule yaptım bebek arabası ve bisikletleri o günden beri ayakkabılarını bile kapı önüne koymuyorlar :D :D

Bizim ulkemizin sorunu bu kurallarin hicbir istisnasi olmaz ,gece 24 sinir ayrica ,eve usta geliyorsa sabah 10 aksam 20 arasi calisma ve pazar gunu calismama siniri var ,kimse icin duzenimiz bozulmamali ,ilk gun diye musama gostermek sacma ,allahin gunumu bitti ,uykusuz kalinca yasanacak sorunlari biz nasil karsilayacagiz ,
En iyisini yapmissiniz polis cagirmakla ayagini denk alsin ,
Apartman icinde gurultu yapan kapilarin onene onu bunu yiganlar hem saygisiz ve bencil hemde medeniyetsiz

Şu yorumlardan şu sonuç çıkıyor çoğumuz toplumda yaşama kurallarını bilmiyoruz.İlk gün ne demek ya.Gürültünün rahatsızlığın ilk gün diye toleransı olamaz.Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok gecenin bir saati.İnsanın hastası vardır,sınavı vardır,uyuıyan huzursuz bebeği vardır sabah işe gidecektir,idikkat gerektiren bir işte çalışiıyordur.Kimsenin böyle bir hakkı yok.Ve defalarca kapısına güvenlik gitmiş.Bu ne saygısızlık vurdum duymazlık.Nedir yani kaçıyor mu ertesi güne tamamla.Daha ertesi güne tamamla.

ilk gun diye bir sey var ama oda en gec 10 hadi bilemedin 10.30 olsun . gece 12 de matkap ne demek yahu ? komsu gurultusunden tam 6 yil cekmis birisi olrak konu sahibini anliyorum . guvenlik kac kere gitmis yuzsuzler hala devam etmis demekki yobazin en onde gidenleriymis tipki benim eski komsu gibi . bu gibilere anladigi dilden konusacaksin . cok iyi yapmis konu sahibi .
tek merakim : biz komsumuza polis cagirmistik ertesi gunde benim kapima polis geliyor benim cocukalrim (terorislerim ) etkileniyor pisikologileri bozuluyor sikayetciyim diye onlarda bize polis gondermsiti pislik .
siz o aileyle tekrar karsilatiniz mi konusma tavrindan falan notunu verebilirsiniz ???

ilk gun diye bir sey var ama oda en gec 10 hadi bilemedin 10.30 olsun . gece 12 de matkap ne demek yahu ? komsu gurultusunden tam 6 yil cekmis birisi olrak konu sahibini anliyorum . guvenlik kac kere gitmis yuzsuzler hala devam etmis demekki yobazin en onde gidenleriymis tipki benim eski komsu gibi . bu gibilere anladigi dilden konusacaksin . cok iyi yapmis konu sahibi .
tek merakim : biz komsumuza polis cagirmistik ertesi gunde benim kapima polis geliyor benim cocukalrim (terorislerim ) etkileniyor pisikologileri bozuluyor sikayetciyim diye onlarda bize polis gondermsiti pislik .
siz o aileyle tekrar karsilatiniz mi konusma tavrindan falan notunu verebilirsiniz ???

Ben karsilasmadim ama üst komşumuz aynı gece uyarınca 'kes sesini gir içeri' demiş kıza. Sonra da kocası çıkınca ona da fırça atmış, yüz göz olmamak için ugrasmamislar gece gece.
Şimdilik başka sıkıntı olmadı. Olmamasını umuyorum

Back
X