Arkadaşlar biliyorum bu dert değil ama ben çok üzüldüm sizinlede paylaşmak istedim. Benim tam karşı daireme yeni gelin geldi 1 ay falan oluyor yaşıda daha küçük en fazla 20 dir.
Dün akşam eve giderken baktım ışığı yanıyor (mutfakta yemek yapıyordu) kapıdan bir merhaba diyeyim tanışalım dedim hem burda yabancı kendisini yanlız hissetmesin dedim.
Ziline bastım 5 dk falan bekledim delikten baktı ama bana kapıyı açmadı. Çok sinirlerim bozuldu kendimi çok kötü hissediyorum akşamdan beri. Ben yanlız kalması diye onu düşünürken
onun yaptığı ayıp değilmi? Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım ona karşı sonuçta kapı komşum.
cnm yeni gelinse boşver çekinmiştir..falan...kapıda falan karşılaştığınızda slm verip alıp sonra gel git yapmak isteseydiniz keşke eğer çünkü küçük biryerden geliyor ve sizin orası büyükse kızı ailesi kayınvalidesi sıkıştırmıştır belkide kimseye kapıyı açma diye bence üstünde bile durma yeni gelin korkmuştur tanımıyorum acaba açmalıyım diye
yada eşiyle işleri vardır
Sizi tanımıyor. Beli şehre de yabancı. Korkmuştur. Bu devirde kime güvenip kapıyı açacaksın ki?
Bundan sonra slm verirse verirsiniz olur biter
Yeni gelin, yalnız, yaşı küçük.. Bu şekilde davranması çok normal.Korkmuştur ya da şimdiden kimseye kapıyı açma, samimi olma diye uyarılmıştır eşi- ailesi tarafından.
Sonuçta bu zamanda kimseye güven olmuyor.İnsanlar kapısına gelen sucudan korkar oldu.. Yaşına göre normal öyle davranması.
Bence şimdilik kapısını bir daha çalmayın, bir yerde karşılaşırsanız selamlaşır zamanla tanışırsınız.
keşke herkez senin gibi olsa..
ben evlendim taşındım bir allahın kulu hoşgeldin demedi apartmanda... boşver belkii arkadaşlarında dediği gibi eve kimseyi alma demişlerdi nebiliyim altını bişesi vardır okdar olay oluyoki kız korkmuştur evde tek oldugu için olabilir... üzülme boşver görünce dersin.. sana hoşgeldin demek için kapıyı çaldım delikten bakıldı ama açılmadı Hoşgeldin.... anlar hatasını..
tam bni anlattın sanki okuyunca gülümsedim:)bnde yeni gelinim 46 gün oldu kapı herkese açılmıo doğru ama bnde bi komşum olsa die geçiriorum içimden:):)hiç yok cok canım sıkılıo
Bende zaten birdaha hayatta selam verip muhatap olmam. Sonuçta kimo dediğinde karşı komşu dicektim onuda geçtim beni daha önce gördü kendisi kapıda.
Zaten evede girmicektim öyle bir merhaba diyeyim kendini yanlız hissetmesin dedim. Ama pişman etti sağolsun.
1 senelik evliyken iş nedeniyle küçük biğr ilçeden istanbula taşındık.20 günlük bebeğim vardı.annem ve kayınvalidem evi yerleştirip beni komşularıma emanet ederek gittiler.komşularımla çok samimi olduk.her günümüz beraber geçti ama evimiz küçüktü ve çocuk odamız yoktu 1 sene sonra bir siteye taşınmaya karar verdik.komşularım çok üzüldü.tek tek hepsi gelip bak herkesi bizim gibi kabul etme,kötü niyetli insanlar çok ,kendine dikkat et.herkesle samimi olma gibi bir sürü şeyler söylediler.zaten cahil ben korktum.eşime kapıya zincirler taktırdım.birgün kapım çaldı,açsam mı açmasammı diye tereddüte düştüm.sonra zincir üstündeyken açtım kapıyı.oturduğum binada bir teyze varmış,her yeni gelene gidermiş.komşularda ona gelmişler.evde olmayınca bana sormak istemişler.ben hemen yok bende öyle birisi dedim ve kapıyı hemen kapadım.zamanla hepsiyle çok samimi olduk görüşmeye başladık.geldikte zincirler arkasından konuştun dediler.bende size de o kadar tembih edilse sizde aynısını yapardınız demiştim.yani olabiliyor yeniyken
Daha ilk defada böyle triplere girmeniz anlamsız ki karşınızdakinin bir mazereti var mı yok mu onu bile bilmiyorsunuz.Ben olsam 2 kere daha dener ondan sonra karar verirdim.
yok onuknki bnce kasıtlı olmuş karsı komsuyada açılır yani kapı...bizim ewimize istatislik kurumundan geldiler içeri girebilirmiys dediler alamıcağımı söyledim:)ama lap topla işlm yapıolardı kıyamadım aldım içeriye bde meywe suyu içtk :)blki yapmamm gereken bişiydi bidaha almam içeri ikisinnde bayan olması etkendi tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?