Yeni komşum , Sinirlerimi bozdu.

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar biliyorum bu dert değil ama ben çok üzüldüm sizinlede paylaşmak istedim. Benim tam karşı daireme yeni gelin geldi 1 ay falan oluyor yaşıda daha küçük en fazla 20 dir.
Dün akşam eve giderken baktım ışığı yanıyor (mutfakta yemek yapıyordu) kapıdan bir merhaba diyeyim tanışalım dedim hem burda yabancı kendisini yanlız hissetmesin dedim.
Ziline bastım 5 dk falan bekledim delikten baktı ama bana kapıyı açmadı. Çok sinirlerim bozuldu kendimi çok kötü hissediyorum akşamdan beri. Ben yanlız kalması diye onu düşünürken
onun yaptığı ayıp değilmi? Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım ona karşı sonuçta kapı komşum.

cnm yeni gelinse boşver çekinmiştir..falan...kapıda falan karşılaştığınızda slm verip alıp sonra gel git yapmak isteseydiniz keşke eğer çünkü küçük biryerden geliyor ve sizin orası büyükse kızı ailesi kayınvalidesi sıkıştırmıştır belkide kimseye kapıyı açma diye bence üstünde bile durma yeni gelin korkmuştur tanımıyorum acaba açmalıyım diye
yada eşiyle işleri vardır

Sizi tanımıyor. Beli şehre de yabancı. Korkmuştur. Bu devirde kime güvenip kapıyı açacaksın ki?

Bundan sonra slm verirse verirsiniz olur biter

Yeni gelin, yalnız, yaşı küçük.. Bu şekilde davranması çok normal.Korkmuştur ya da şimdiden kimseye kapıyı açma, samimi olma diye uyarılmıştır eşi- ailesi tarafından.

Sonuçta bu zamanda kimseye güven olmuyor.İnsanlar kapısına gelen sucudan korkar oldu.. Yaşına göre normal öyle davranması.

Bence şimdilik kapısını bir daha çalmayın, bir yerde karşılaşırsanız selamlaşır zamanla tanışırsınız.

Mutfakta yemek yaptıgını gördüm cnm ayrıcada eşiyle birlikte daha önce kapıda görmüştü bizi. Eşiyle tanışıyoruz ama kızla tanışamamıştık.

keşke herkez senin gibi olsa..
ben evlendim taşındım bir allahın kulu hoşgeldin demedi apartmanda... boşver belkii arkadaşlarında dediği gibi eve kimseyi alma demişlerdi nebiliyim altını bişesi vardır okdar olay oluyoki kız korkmuştur evde tek oldugu için olabilir... üzülme boşver görünce dersin.. sana hoşgeldin demek için kapıyı çaldım delikten bakıldı ama açılmadı Hoşgeldin.... anlar hatasını..

Sizi tanımıyor. Beli şehre de yabancı. Korkmuştur. Bu devirde kime güvenip kapıyı açacaksın ki?

Bundan sonra slm verirse verirsiniz olur biter

Bende zaten birdaha hayatta selam verip muhatap olmam. Sonuçta kimo dediğinde karşı komşu dicektim onuda geçtim beni daha önce gördü kendisi kapıda.
Zaten evede girmicektim öyle bir merhaba diyeyim kendini yanlız hissetmesin dedim. Ama pişman etti sağolsun.

Öyle tabi haklısınız ama beni daha önce gördü kapıda yabancı olmadığımı biliyor. Tabi onunla haklı oldugu birşey vardır o yüzden açmamıştır ama ne bileyim ben kendimi çok kötü hissettim.

Aynen cnm banada kimse hoşgeldin demedi. işte o yüzden ben bir hoşgeldin diyeyim dedim ama pişman oldum. Eşime söyledim herkesi kendin gibi görüyorsun bırak muhatap olma dedi bana.

Hiç bişey söylemem hiçbirşekilde muhatapta olmam bundan sonra. Evlenmeden önce onlar eşi sürekli apartmanla ilgili bişey oldugunda benim kapımı çalıyordu ben açmamazlık etmedim ama.

tam bni anlattın sanki okuyunca gülümsedim:)bnde yeni gelinim 46 gün oldu kapı herkese açılmıo doğru ama bnde bi komşum olsa die geçiriorum içimden:):)hiç yok cok canım sıkılıo

tam bni anlattın sanki okuyunca gülümsedim:)bnde yeni gelinim 46 gün oldu kapı herkese açılmıo doğru ama bnde bi komşum olsa die geçiriorum içimden:):)hiç yok cok canım sıkılıo

Kesinlikle haklısın herkese kapı açılmaz cnm. Ama ben karşı komşusuyum. Allah izin verirse uzun süre yüz yüz bakacağız utanmayacakmı bu yaptıgından. En azından kapıyı açabilirdi benim niyetim zaten eve girmek değildi

kapıdan bir merhaba diyecektim. Sonuçta işten geliyorum yorgunum napıcam başkasının evinde.

1 senelik evliyken iş nedeniyle küçük biğr ilçeden istanbula taşındık.20 günlük bebeğim vardı.annem ve kayınvalidem evi yerleştirip beni komşularıma emanet ederek gittiler.komşularımla çok samimi olduk.her günümüz beraber geçti ama evimiz küçüktü ve çocuk odamız yoktu 1 sene sonra bir siteye taşınmaya karar verdik.komşularım çok üzüldü.tek tek hepsi gelip bak herkesi bizim gibi kabul etme,kötü niyetli insanlar çok ,kendine dikkat et.herkesle samimi olma gibi bir sürü şeyler söylediler.zaten cahil ben korktum.eşime kapıya zincirler taktırdım.birgün kapım çaldı,açsam mı açmasammı diye tereddüte düştüm.sonra zincir üstündeyken açtım kapıyı.oturduğum binada bir teyze varmış,her yeni gelene gidermiş.komşularda ona gelmişler.evde olmayınca bana sormak istemişler.ben hemen yok bende öyle birisi dedim ve kapıyı hemen kapadım.zamanla hepsiyle çok samimi olduk görüşmeye başladık.geldikte zincirler arkasından konuştun dediler.bende size de o kadar tembih edilse sizde aynısını yapardınız demiştim.yani olabiliyor yeniyken

Daha ilk defada böyle triplere girmeniz anlamsız ki karşınızdakinin bir mazereti var mı yok mu onu bile bilmiyorsunuz.Ben olsam 2 kere daha dener ondan sonra karar verirdim.

cnm kapı zincirliyken açsa bu kadar üzülmezdim hak verirdim ona. Bende merhaba dicektim ve onun gözü önünde evime giricektim yani. Ama o baktı ve açma tenezzülünde bulunmadı. Morelimi bozan o benim. Hayatta muhatap olmam artk kendisiyle.

yok onuknki bnce kasıtlı olmuş karsı komsuyada açılır yani kapı...bizim ewimize istatislik kurumundan geldiler içeri girebilirmiys dediler alamıcağımı söyledim:)ama lap topla işlm yapıolardı kıyamadım aldım içeriye bde meywe suyu içtk :)blki yapmamm gereken bişiydi bidaha almam içeri ikisinnde bayan olması etkendi tabi

Daha ilk defada böyle triplere girmeniz anlamsız ki karşınızdakinin bir mazereti var mı yok mu onu bile bilmiyorsunuz.Ben olsam 2 kere daha dener ondan sonra karar verirdim.

Tabi tercih meselesi. Ben onun müsait oldugunu gördüm yemek yapıyordu her kadın gibi.

Ben tektim cnm yanımda kimse yoktu ve karşı komşusu oldugumu %80 biliyordu. Napalım canı sağolsun gitmem zaten asla bir daha.

Valla canım aslında haklı daha yaşı küçük şehire yabancı kime güvenip kapıyı açsın ki size slm verirse sizde verirsiniz.

Bende yeni gelinim bende bulunduğum şehire yabancıydım sağolsun aptdakiler çalıştığım halde hafta sonları gerek se akşamalrı yanlız bırakmadılar asansörde karşılaşıp tanıştım genelde hepsiyle hatta çalışıyorum diye yemek bile veren oluyor akşamaları valla ev alma komşu al derler ya ev tam istediğimiz gibi olmasada komşularımız için evi almayı düşünüyoruz.

Bu arada dengesiz komşumda yokmu bir gün ne oldu anlatayım;
asansördeyim benim alt dairemmiş aa dedi sen yeni gelinmisin evet dedim ay kaçkere geldim kapına hiç açmadın dedim açmadım değil çalışıyorum evde yokumdur.sonra komşum kendini zorla davet ettirdi ,senin eşyalarınıda merak ediyorum evini merak ediyorum hadi gel ozaman bir kahve içelim dedim bendeki cessarete bakın bayanlar daha adını dahi bilmiyorum eve çağırdım ama eşiyle birkaç kere asansörde karşılaşmıştık eşimin arkadaşı çıkmıştı ordan sanırım cesaret buldum neyse kapıyı açtım direk evi gezmeye başladı dur bismillah dedim ya sonra çoocuk odasına gitti plaj çantam oradaydı dedi bu ne dedim plaj çantası ay ben köye gidip gelirken böyle şey lazım oluyor alayım ben onu ben kaldım
Birşey diyemedim ama ertesi gün denize gidicez hafta sonu diye plaj çantamı aldım böyle dengesizlerde çıkıyor bazen

ya ne kadar ufak şeylere takıyorsunuz anlamadım valla ..
böyle ufak şeylere takıyorsanız valla işiniz zor ..
herkes herkese kapı açmak zorunda değil ..
karşı komşusu olmanız size hemen güvenip kapı açması anlamına gelmez ..
sanki karşı komşudan kötü insan çıkmıyormu ..
devir değişti artık kötülük her yerden gelebilir..
ben de açmıyorum valla yönetici bile gelse eşim evde yokken açmıyorum kapıyı ..
yönetici ile merhabamız var görünce ama yine de açmıyorum ..
sonuçta bu benim tercihim ..
ben bekarken yalnız yaşarken apartmanda teyzeler vardı böyle sürekli komşuluk yapmak isteyen ..
çalışıyorum zaten akşam eve geliyorum yorgun argın o saatten sonra da komşuluk yapmak bana ters geldi ben de çalarlardı kapıyı hiç açmazdım ...
artık bu devirde insanın kendini koruması lazım ..
öyleki teyzenin bi tanesinin oğlu bekarmış iiki de açmamışım yani ..
sizin komşunuz da çekinmiş açmamış olabilir..
madem bu kadar üzüldüyseniz bi akşam eşinizle beraber eve davet edin tanışın ..
böylece size güvenebileceğini anlamış olur..
ama kapı açmadı diye bu kadar kafaya takarsanız kimseyle arkadaşlık kuramazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…