Yeni komşum , Sinirlerimi bozdu.

Konu içeriği nedeniyle "Arkadaş çevresi" başlığına taşındı.

Herkes bizimle aynı düşüncede olmayınca tartışma ortamı yaratmayalım ve üsluba dikkat edelim lütfen.

herkes sıze yorumlar yapıyor sız ısrarla ben asla bı daha muhatap olmam dıyorsunuz
ılgıncsınız gercekten.sızın ıyı nıyetlı oldugunuzu nereden bılsın_?
sız kendınızı anlatıcaksınız kı ıletışim kurun.
zaten kendını guvende hıssettıkten sonra muhabetiniz olduktan sonra bile
kapıyı acmazsa o zaman muhatap olmam dersınız.
bence cok abartıyorsunuz ben olsam yenı gelın olsam bende acmam

bende bir daha muhatap olmazdım. bende alınırım boyle şeylere çok

Evet gercekten cok ayip etmis.Bence bundan sonra görüsmek icin özel bir caba sarfetmeyin.belki zamanla görüsme firsatlariniz olur uygun bir dille söylersiniz baktiniz anlamiyor görüsmeyin.

bence önceden tanışıp konuşmuş olsanız ayıp etmiş derim ama ayıpla bir ilgisiyok yeni evliyken bende açmazdım kapıyı hatta insan sanki boyut değiştiriyor kendini kapatıyor , kimseyle konuşmak istemiyor farklı ruh halleri içerisine giriyor ev işi bile yapasım gelmiyordu 3 te dörtte kalkıp emek yetiştirmeye çabaladığım oluyordu malum etraf dağınık oluncada kapıyı kim çalarsa çalsın açamıyordum eşim evdeyken misafir gelse elim ayağıma dolanıyor konuşmalara pek katılmıyordum ki eşim yokken nasıl kapıyı açayım ... en azından çocuk olana kadar bu böyle gidiyor tabii herkes için geçerli değil ben küçük yaşta evlendim ama şimdi bütün apartman benden sorulur biri bişey alıcak yapıcak danışılan , her yere beraber gidilen kahvaltılar, kahvelerin vazgeçilmeziyim çok şükür.. Birde tembihlemişlerdir onu kimseye açma yeni gelinsin seni kollarlar altınlarını alırlar diye .. kendine bu konuda yüklenme kapının açılmamasında sana bir kasıt asla olamaz ve kıza selam vermekten vaz geçme ilk etapta eşlerle aynı ortamlarda bulunun önce eşi ona sizle ilgili güven vermeli .

Canımın istemediği insana kapımı açmama özgürlüğüm olamaz mı ki benim...
Kadın korkuyor olabilir...yabancı olabilir...evde başka bir sıkıntısı olabilir atıyorum kocası izin vermeyebilir bilemezsiniz kimsenin evini...evi müsait olmayabilir...üstü başı müsait olmayabilir...
bakın ne çok sebep olabilir...
Ama bence en önemlisi kadının keyfi size kapıyı açmak istemeyebilir...
ev onun kapı onun keyif onun...
kızacak darılacak bişey yok bence...davet edilmeden biyerlere gitmemeyi tercih edenlerdenim...
çok yakınım olmayanları da davetsiz kabul etmem...belki komşunuz da böyledir ve bu da onu tükaka yapmaz...

hemen komşun hakkında olumsuz düşünme.yeni gelin sonuçta onu uyaran çok olmuştur herkese güvenme kapını açma vs gibisinden.zaten samimiyet gitme gelme zamanla oluşur.bence sen onu kapıda merdivende yada dışarda gördüğünde önce selam ver tanış sonra tavırlarına göre samimi olursun yada olmazsın kararını verirsinbelkide komşuluk ilişkisi sevmeyen bir tiptir

Bence hemen olumsuz düşünüp bir daha konuşmam falan demeyin.
Ben yeni taşındım sayılır bu evime 5 ay dolmak üzere.
Karşı komşumu sadece 1 kez gördüm bir dahada görsem tanımam eminim.
Kapıma gelse açmayabilirim bende ki ben apartman görevlisine bile kapıyı açmıyorum zile basıyor buyrun diyorum ne diyecekse söyleyip gidiyor.

belkide üzeri müsait değildir. benim kapımı çaldıklarında da açamıyordum yazları ben. evim çok sıcaktı çünkü.

Ahh Ablası Çekinmiştir, Eee Malum Yeni Evli Üzeri Kapı Açmaya Müsait Değildir..
Evde Eşi Vardır..
Ne Bileyim Herşey Olabilir..

Anlayışlı Olmak Lazım

en güvendiğim EN CANIMI ACITAN ..-11 Ekim 2012 *niyaa
karamsarım şimdilerde..çok dengeli çok fazla uyumluyuz onunla.. eşimle yani.. bide minik bi oğluşumuz var.. böylesine uyumlu kavgasız ,oldukça aşk dolu sevgi neşe mutluluk HUZURR dolu bi evlilik bizimkisi...herşeyy çokkk güzell özelll .....vs...vs... kapı komşum,canım dedim dostum dedim kardeş dedim... canımı yaktı defalarca üzdü benide eşimide... eşim eşinin amiri ama çok rahat çünkü ben zamanında eşler hiç karıştırmayalım boşver rahat ol dedim can dedimmm pisliğe.... tanıyan herkess nasıl yapar böyle terbiyesizlikler dedi...canımı sıkann yorgunummm dedirttiren durumsa şu: eşim tepkimi koydum onun eşine,,,naptıın diyorumm odama geldiğinde oturtturmuyorum bile ayakta bekletiyorum eskiden otur der çay söylerdim... ya diyorummm yetmezz...istiyorumki al karşına bak senin karın böyle böyle seyler yaptı....çünkü bardagı taşırannn tüm apartmanı çağırıp gün yapıp hiçbişi yokken üstelik 2 gun evvel haksızlıgını kabul edip doğru sölüyosunn dediği bir sorun yaşatmışken bana,,, apartmanı güne çağırdıgı gün aynı anda kapıları açıyoruzzz yüzüne bakıyorummm yüzüme bakmadı...düşünebiliyomusunzzz benim yapmam gerekirkennnn 3 kere hata yaptıgında özür dileyip unutalım geçenleriii dediğindeee tamam diyip yine devam etmişkennn bu son yaptıgını kaldıramadım... eşim den isteiğimmm kaldır gururumu dedim çokmu şey istedimm nolur söylesin biri sıyıracam artık........... senden çekinseee bana bunları 1 tanesini yapamazzz dedim,, en basta ben rahat ol eşim eşinin ammiri bile olsa sen rahat ol dedimmm tepeme çıktı yetmedi,, baktı sen tepki vermiyosunnn iyi tamam eşi bi girişim de bulunmuyo nasıl olsa deyip deyip ayaklar altına aldı...şimdi artık gururumu basımı yerlerden kaldırma sırası SENDE dedim... çokmu şey bu? bu mutluluga bu sevgiye çokmu? yapım bu sonuna kadar haklısın ama ben sadece tepki koyarım en agırı lafımı söler bidaha yuzune bile bakmam ben buyum dedi eşim...... sen benim kadar delikanlı değilsin dedim,doğru diyosunn sen böyle erkeklik yapamazsınnn sıkar dedim... sabahdan beri açım yiyemedim odaaiyi değil............. noldu peki? dğermi...değdimi.....harekete geçme sen dedim ben utanıyorumm senin böyle yapman lazım alıp kocasını bak yeter asrtık eşinin yaptıklarına sus suss yeter...... gece 1 lere kadar muhabbett yaptıgın adamı alıp bunları ona söyleyemezmisin?????............ nerde yanlışş?...

tamam guvenilir degil ortam vs ama buda cok abartı degilmi kapıyı korkudan acmayan insan dısarı nasıl cıkar bilemem bu kadar kenini soyutlamak korkak olmakda iyi degilki

ben olsam bende kapıyı açmazdım bu zamanda kimseye güven olmuyorki.keşke daha önce dışarda falan karşılaştığınızda kendinizi tanıtıp slm verseydiniz.bu şekilde pat die zili çalmak bana garip geldi açıkçası.bende ilk evlendiğim zamanlarda ailem eşim sürekli kapıyı kimseye açma diyrlardı.

çok karmaşık yazmuşsınız ama anladığım kadarıyla ilk başta eşlerimizi hiçbişeye karıştırmayalım demişsiniz şimdide aranızda sorun çıkmış ve siz eşinizden kendinizi savunmanızı istiyorsunuz.yani eşiniz hemde amir oln eşiniz kadın kavgalarını işine taşısın bide altında çalışan adama karısından şikayet etsin.olacak iş mi.siz kendi sorunlarınızı kendiniz çözseniz.

Konu sahibi arkadaşım bunda kızacak birşey yokki kız yeni gelin kimseyi tanımıyor açmak zorunda degil ben evli degilim bundan 1,5 yıl önce bir siteye taşındık istedigi kadar güvenlik li olsun bir gün annemler evde yoktu kardeşimi spor salonuna almaya gittiler annemler gecikti spor hocasıyla muhabette dalmışlar eve geldiklerinde gece 23.30 civarı idi saat 23 civarı yukarı zilimiz çaldı delikten baktım tanımadıgım bir kadındı evin bütün lambaları acık tv sesi bile geliyor tabi ben kapıyı kitlemişim birz korkak oldugum içimkapıyı açmadım o kadın kimdi bilmiyorum annemlere hic birşey demediler.

eklemeyi unutmuşum şuan bile evde tek olsam ve kapının deliginden bakıp eger tanımadıgım biri ise kapıyı yine açmıyorum hatta bira yöneticimiz blokların zilini çalıyorlar sokak kapısını açtırmak için eger size kendinlerini tanımıyorlarsa kapıyı açmayın demişti bazen bizim zilide çalıyorlar diafondan sesleniyorum eger ses yoksa açmıyorum bende artık çünkü hırsızlık olayları siteye bile dadanmış kendileri tanıtsınlar açarım diafondan çünkü çevremdeki insanları seslerinden tanırım yada isim olarak söylesinler.

eşlerimizi hiçbirşeye karıştırmayalım derken; eşim eşinin amiri olabilir ,rahat ol kasma kendini sizli bizli olmaya gerek yok,rütbeleri birkenara bırakmak lazım onlar bize ait değil onlara ait dedim.. 2. si , eşleri karıştırma durumuna gelince ilk yaptıgı hatada eşleri karıştıran o zaten,şöyle izah edeyim; eşinin nöbetçi oldugu bir gün , canı sıkıldıgı için arıyor birşeyler yapalım diyor,eşim evde diyorum,( bu arada gece 1lere 2 lere kadar eşlerle birlikte çok zaman geçirdiğimiz için) ee tamam gelin işte otururuz oyun oynarız diyor,, ee hadi tamam madem diyoruz gidiyoruzz,kafeye giricez geriden gördüğümüzz arkadaşımın masada toplam 5 bayan,, eşim ben eve dönüyüm 5 bayanın içinde sap gibi olmaz yakışı kalmaz diyor,, bidakka yaaa ben seninle program yapabilridm,dışarı çıkabilirdik ailecek sen ben ve küçük bebeğimizlee,,ama canım sıkılıyo bişiler yapalım illa gelin diye 3 kere aradıı mutlaka bir açıklaması -olmalı diyorum telefonla arıyorum,,oda görüyorr telefonu açıncaaa, masadakiler kim? ne alaka,ya sen eşin sen gelin die davet etmedinmi,, yaa onlar kALKACAK BİRAZDAN,, eşin oyalansın oralarda birazz yada istemiyosa gitsin eve ,,sen gell.... sen dalgamı geçiyosun dedimm bu ne saygısızlık...... masadan kalkıp telefonda aradıgımı görüyosun,,geldiğimizide gördün bu ne demek? yanına gelmiyosam yanındakiler üstüne alınmasınlar rahatsız olmasınlar diye aradım,masadan kalkmadın üstünee dalga geçer gibiii eşin oyalansın yada gitsin sen gell... lafa bak: ee sen gelseydin yanımaa,,, biraz gelsene deseydin bende sana açıklasaydım......... şimdiiiiiii eşleri ilk evrede sokan o,,, bunun üstüne,,aradan birkaç gün sonraa,,konuşma ortamımız oldu, dedimki eşime karşı yaptıgın çok büyük saygısızlıktı,,konser dönüşü gece yarısı eşin karnım acıktı bi omlett olsa keşke dedi,,gecenin körüü istediğim için değer verdiğim için sofra kurdum,,eşin oldugu için sanada kardeşim dediğim için,,senin benim eşime verdiğin değer bumudur diyorum,,,"""" valla eşinin benım için ne düşündüğü umrumda bile değil benı sen ilgilendiriyorsun "" dedi...daha neler neler.....eşim şimdiye kadar hep sessiz kaldıgı için zatenn,,,,, bana kalırsa kendince edepsizliklerine nasıl olsa eşim ses çıkarmıyrr (eşi noktasında) tavrına devam etti gibi geliyo.... velhasıl eşimin müdahelede bulunmasını istememin sebebine gelince;;; bak bazı problemler oldu eşler arası,hepsinin farkındayım,sen farkındamısın bilmiyorum,,eşinin davranışları gitgide seviyeyi aştı müdahele etmende fayda var demeli diye düşünüyordum...

karşındaki gelin henüz 20 yaşında canım belki annesi babası eşi de açtırmıyor olabilir o yüzden sinirlenme üzülme zamanla oda alışır benim annem ilk yeni evlendiginde 2 ay dışarıya çıkamamış bile kimseye kapıyı açmazmış bazen ben bile tanımadıgım insanlara açmıyorum kapıyı yukarda belirtigim gibi biraz parça parça yazdım kusura bakma

Konu açmayı bilmiyorsanız yardım istersiniz anlatırlar, bu gördüğüm ikinci konu, oratadan kendi konunuz gibi atlamışsınız.Neden başkalarının konularını sabote ediyorsunuz, insanlar konuya mı cevap versin size mi?

Sorununuza da cevap vereyim, bu işin rövanşı en iyi şu şekilde alınır: Eşiniz emretsin, kavgalı olduğunuz komşunuzun eşi iş yerinde gün düzenlesin. Karısı da gelsin hizmet etsin, siz de baş köşeye kurulun nasıl?

Kendinizce açıklama yapmışsınız ama havada kalmış, kadın eşinizi işin içine katmış, düşüncesizlik hatta saygısızlık etmiş olabilir. Bu olayın eşinizin rütbesiyle ne alakası var da "ay canım rütbeleri bir kenara bırakalım" diye kadına açıklama yapıyorsunuz? Rütbeleri karıştırsaydınız ne yapacaktınız ki, sizinle iyi anlaşamıyor, kocanıza saygısızlık etti diye eşini işten mi çıkaracaktınız? Şimdi eşinizden ne istiyorsunuz ne yapacak iş arkadaşına? Aaa pardon çalışanına mı demeliyim yoksa?

Lütfen çocuk gibi davranmayın, eşinizin "rütbesine" takılmış kalmışsınız. Sizin o rütbeyle hiç bir alakanız yok kusura bakmayın, eşiniz sizin lafınıza bakıp da adama iş yerinde ters davranır ya da işine zarar verecek bir şey yaparsa bu onun profesyonellikten ne kadar uzak olduğunu gösterir.

yani canım komşusu oldumu biliyo demişin ama artık insan komşusundan bile korkuyo,korkmuştur açmamıştır evde altını falan varsa dahada tedirgin olmuştur neler duyuyoruz..zaman geçtikçe gözlemler haklı olarak ona göre dawranır ..üzülme sneide anlıyorum delikten bakıp açmamsı zoruna gitmiş sen iyi niyetinle gitmişn fakat oda haklı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…