Tabi tercih meselesi. Ben onun müsait oldugunu gördüm yemek yapıyordu her kadın gibi.
Valla canım aslında haklı daha yaşı küçük şehire yabancı kime güvenip kapıyı açsın ki size slm verirse sizde verirsiniz.
Bende yeni gelinim bende bulunduğum şehire yabancıydım sağolsun aptdakiler çalıştığım halde hafta sonları gerek se akşamalrı yanlız bırakmadılar asansörde karşılaşıp tanıştım genelde hepsiyle hatta çalışıyorum diye yemek bile veren oluyor akşamaları valla ev alma komşu al derler ya ev tam istediğimiz gibi olmasada komşularımız için evi almayı düşünüyoruz.
Bu arada dengesiz komşumda yokmu bir gün ne oldu anlatayım;
asansördeyim benim alt dairemmiş aa dedi sen yeni gelinmisin evet dedim ay kaçkere geldim kapına hiç açmadın dedim açmadım değil çalışıyorum evde yokumdur.sonra komşum kendini zorla davet ettirdi ,senin eşyalarınıda merak ediyorum evini merak ediyorum hadi gel ozaman bir kahve içelim dedim bendeki cessarete bakın bayanlar daha adını dahi bilmiyorum eve çağırdım ama eşiyle birkaç kere asansörde karşılaşmıştık eşimin arkadaşı çıkmıştı ordan sanırım cesaret buldum neyse kapıyı açtım direk evi gezmeye başladı dur bismillah dedim ya sonra çoocuk odasına gitti plaj çantam oradaydı dedi bu ne dedim plaj çantası ay ben köye gidip gelirken böyle şey lazım oluyor alayım ben onu ben kaldım
Birşey diyemedim ama ertesi gün denize gidicez hafta sonu diye plaj çantamı aldım böyle dengesizlerde çıkıyor bazen
caım nbence çok fazla takmışsın kafanı bu konuya. ben de oturduğum şehre gelin olarak geldim. neler duyuyoruz. ben de başlarda kapıyı kim çalarsa çalsın bırak açmayı, delikten bakmıyordum bile. zamanla aılşır . takma böyle şeylere fazla
Yeni gelin olduğumda günlerce kapıyı hiç kimseye açmadım.
Hem de ailemle evimin arası 7 dakika olmasına rağmen.
Korku değildi benimki. İstemiyordum sadece.
Sonra apartmanda,bahçede vs. bir şekilde tanıştık komşularımla.Kapımı bilerek açmadığım o kadar belliydi ki.. Hiç seslerini çıkarmadılar.
Daha sonra o kadar samimi olduk ki boşandığım halde aynı evde yaşıyorum beni yere göğe koyamazlar.
Bence komşunuzun da zamana ihtiyacı vardır.
Kolay değil yeni bir ev,yeni insanlar,yeni bir hayat!
Açmaz açmaz kime neki???
Üstü müsait değildir mutfakta yemek yapyor diye grantuvalet gezecek değil ya ev kıyafeti ile dolaşıyordur ayrıca belki komşuluğu sevmiyordur...
Siz sinir olmak için yer arıyorsunuz gibi göründü açıkcası...
Ay hele ki ben elim işe batmışsa mutfakta kapıyı asla açmam eşim bilir ve kendi anahtarı ile girer eve...
komşunun ne düşündüğü de çok ta tın bana göre...
Ne sinirlenicem be nasıl okuyorsun yazdıklarımı. Üzüldüm kendimi kötü hissettim dedim sadece.
Gördük tavrını zaten bir daha gitmem gelsede açmam kapımı zorla değil tabi bu işler.
Sen değil siz lütfen... size sen diye hitap etmediğime göre...
Cevap üslubunuzdan iyi ki kızcağız kapıyı açmamış diyorum....
Öyle tabi haklısınız ama beni daha önce gördü kapıda yabancı olmadığımı biliyor. Tabi onunla haklı oldugu birşey vardır o yüzden açmamıştır ama ne bileyim ben kendimi çok kötü hissettim.
arkadaşım üzülme, gerçekten müsait olmayabilir. hani belki evide uygun değildir. yani kapıya kadar gelmişssin, eve davet olmassa da olmaz bence en doğrusu.
başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim.
ben iki çoçuklu aynı apartmanda 10 sene oturan bir bayanım ama kesinlikle kimseye kapı açmam delikten bakar buyrun derim.
birgün tanımadığım bir adam kapımı çaldı. açmadan buyrun dedim. benim dedi. ama adamı tanımıyorum. adam bu sefer kapıyı tekmelemeye başladı ama ne tekmeleme. sürekli durmadan tekmeliyor. hemen eşimi aradım. dedim adamın birisi sürekli kapımı tekmeliyor ne yapayım diye. neyse adam 3 dk. tekmeledi gitti kapiyi,
ana başka bir gün bir baktım o yaşlı adam asansörün kapısının önünde. gittim yanına sen dedim benim kapımı nasıl tekmelersin öyle kim oluyorsun diye. ben dedi karşı komşunuzun bir büyüğüyüm bana sizde anahtar olduğunu söyledi dedi. birincisi bende anahtarın yoktu. ikinciside öylemi kapı tekmelenir bu nasıl uslüptür. dağdamı yaşadın be adam dedim. polis çağırıyordum. bir daha sakın benim kapıma öyle gelmeyin dedim. bakın benim iki tane çoçuğum var. sizin yüzünüzden korktular dedim.
bende olsam açmazdım.
Bu arada en tehliyeli güvenlik önmelerinden biri ; kapıyı zincirle açmak..
Bu hem çok güvensizdir hem karşıdakine yalnızım ve korkuyorum imajını verir hemde kapı zincirliyken size ulaşmasını engelleyen bir artı durum yok.O zincirlerin kırılması çok kolay.
En iyisi dürbünü kullanmak ve tanımadıklarımıza hiç seslenmemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?