Yeni komşum , Sinirlerimi bozdu.

Tabi tercih meselesi. Ben onun müsait oldugunu gördüm yemek yapıyordu her kadın gibi.

insan yemek yaparken müsait olmuyor ki?
akşam eve geliyorum bir telaş yemek derdine düşüyorum
ocağın birinde kızaran köfte diğerinde karışıtılması gereken çorba ?
ellerim müsait değil ?
biriyle merhaba diyecek halim bile yok,kapıya gelen insana da merhaba diyip kapıyı kapatamazsınız
belli ki az da olsa sohbete gelmiş.
kapıyı açıp işim var deseydi yine garipsiyecektiniz
ne kaba işi yoktu yemek hazırlıyordu iş mi bu müsait diyecektiniz
çünkü yemek hazırlamak sizin için müsait olmak anlamına geliyor.

yeni gelin geldiğimde bende çok dikkatli davrandım
cahillikle falan da alakası yok,büyükşehir de yaşıyorum.
kim,nedir ne değildir,iyi midir kötü müdür bilemem ki..
herkese kapımı açamam,herkesle sohbet edemem.
kötü günlerdeyiz kimden kötülük geleceğini bilemiyorsunuz

bir komşunuza merhaba diyorsunuz sabahın 9'da zilinizi çalıp kahvaltıya geliyor ?
insanlar garip garip..
mesafeli olması bence daha iyi bunu kendinize hakaret kabul etmeniz bence yanlış.
karşı komşusu olmanız sizin mutlak iyi,ahlaklı vs biri olmanızı gerektirmez,belki kötü birisiniz ?
o kendini koruyor ortamı görene kadar.

caım nbence çok fazla takmışsın kafanı bu konuya. ben de oturduğum şehre gelin olarak geldim. neler duyuyoruz. ben de başlarda kapıyı kim çalarsa çalsın bırak açmayı, delikten bakmıyordum bile. zamanla aılşır . takma böyle şeylere fazla

Ay çıkmazmı çıkar tabi cnm.

Takmak değilde üzüldüm sadece kendimi kötü hissetim.

Yeni gelin olduğumda günlerce kapıyı hiç kimseye açmadım.
Hem de ailemle evimin arası 7 dakika olmasına rağmen.
Korku değildi benimki. İstemiyordum sadece.
Sonra apartmanda,bahçede vs. bir şekilde tanıştık komşularımla.Kapımı bilerek açmadığım o kadar belliydi ki.. Hiç seslerini çıkarmadılar.
Daha sonra o kadar samimi olduk ki boşandığım halde aynı evde yaşıyorum beni yere göğe koyamazlar.
Bence komşunuzun da zamana ihtiyacı vardır.
Kolay değil yeni bir ev,yeni insanlar,yeni bir hayat!

Açmaz açmaz kime neki???
Üstü müsait değildir mutfakta yemek yapyor diye grantuvalet gezecek değil ya ev kıyafeti ile dolaşıyordur ayrıca belki komşuluğu sevmiyordur...
Siz sinir olmak için yer arıyorsunuz gibi göründü açıkcası...
Ay hele ki ben elim işe batmışsa mutfakta kapıyı asla açmam eşim bilir ve kendi anahtarı ile girer eve...
komşunun ne düşündüğü de çok ta tın bana göre...

Komşunuz sizin iyi niyetli olduğunuzu nereden bilebilir ki? Haberlerde neler duyuyoruz. Ben olsam da tanımadığım kişiye açmazdım kapımı bir de evde yalnızsam

Haklısınız teşekkürler.

Ne sinirlenicem be nasıl okuyorsun yazdıklarımı. Üzüldüm kendimi kötü hissettim dedim sadece.
Gördük tavrını zaten bir daha gitmem gelsede açmam kapımı zorla değil tabi bu işler.

Ne sinirlenicem be nasıl okuyorsun yazdıklarımı. Üzüldüm kendimi kötü hissettim dedim sadece.
Gördük tavrını zaten bir daha gitmem gelsede açmam kapımı zorla değil tabi bu işler.

Sen değil siz lütfen... size sen diye hitap etmediğime göre...
Cevap üslubunuzdan iyi ki kızcağız kapıyı açmamış diyorum....

arkadaşım üzülme, gerçekten müsait olmayabilir. hani belki evide uygun değildir. yani kapıya kadar gelmişssin, eve davet olmassa da olmaz bence en doğrusu.

başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim.

ben iki çoçuklu aynı apartmanda 10 sene oturan bir bayanım ama kesinlikle kimseye kapı açmam delikten bakar buyrun derim.

birgün tanımadığım bir adam kapımı çaldı. açmadan buyrun dedim. benim dedi. ama adamı tanımıyorum. adam bu sefer kapıyı tekmelemeye başladı ama ne tekmeleme. sürekli durmadan tekmeliyor. hemen eşimi aradım. dedim adamın birisi sürekli kapımı tekmeliyor ne yapayım diye. neyse adam 3 dk. tekmeledi gitti kapiyi,

ana başka bir gün bir baktım o yaşlı adam asansörün kapısının önünde. gittim yanına sen dedim benim kapımı nasıl tekmelersin öyle kim oluyorsun diye. ben dedi karşı komşunuzun bir büyüğüyüm bana sizde anahtar olduğunu söyledi dedi. birincisi bende anahtarın yoktu. ikinciside öylemi kapı tekmelenir bu nasıl uslüptür. dağdamı yaşadın be adam dedim. polis çağırıyordum. bir daha sakın benim kapıma öyle gelmeyin dedim. bakın benim iki tane çoçuğum var. sizin yüzünüzden korktular dedim.

bende olsam açmazdım.

Yinede zamana bırakın derim..Bilemiyoruz belki açmaması tebmbih-emrolunmuştur.. Zaten fazla samimiyette iyi değildir, kapı komşumuzda olsa.

Zaman öte zamanlardan çok farklı artık. İyi niyete çok yer verilmemesi gerekiyor bence.

Bu arada en tehliyeli güvenlik önmelerinden biri ; kapıyı zincirle açmak..

Bu hem çok güvensizdir hem karşıdakine yalnızım ve korkuyorum imajını verir hemde kapı zincirliyken size ulaşmasını engelleyen bir artı durum yok.O zincirlerin kırılması çok kolay.

En iyisi dürbünü kullanmak ve tanımadıklarımıza hiç seslenmemek.

Haklısınız böyle densizler yüzünden herkes aynı şeyi yapacak sanıyorlar. Geçmiş olsun.

katılıyorum..
geçen gün anlattı bir güvenlik görevlisi
yeni taktik zincirle kapıyı açtırmak hatta özellikle zincirle açın diyorlarmış ki güven kazansınlar yani kapıyı açabilsinler.
sonra sprey sıkıyorlarmış.
o zinciri kesmek zaten çok kolay o yüzden zincirle bile açmamalı..

ben olsam bende açmam sinirlenecek birşey yok......sonuçta yabancı kız ve kimseyi tanımıyor neler duyuyoruz çok normal böyle yapması..siz kendinizi ve iyi niyetinizi biliyorsunuz ama karşı taraf bunu bilemez ...hem direk kapıya gitmek yerine karşılaştığınızda slmlaşıp tanışmanız daha uygun olur bence...hem belki kendini yalnız hissetmiyordur bunuda bilemeyiz..
bende şuan bulunduğum şehirde yalnızım.. kimseyle görüşmüyorum apartmandan v.s görüşmekte istemiyorum ben kendi kendime olmayı daha çok seviyorum tercih meselesi yani bu durumlar ...

sizinki biraz yargısız infaz gibi olmuş insanları yargılamak bu kadar kolay mı?
ben de yabancı bir şehire gelin gittim yabancı insanlar ,artık kimse kimseyi tanımadan bilmeden kapısını açmıyor o kadar
kötü bir devirdeyiz ,belki sizin karşı komşu olduğunuzu bile bilmiyor ,zamanla tanışıp iyi niyetinizi belli edersiniz
güven çok önemli.

sımdı bızde yenı gelınken amann kızım kapına her gelene kapını acma..dıkkatlı ol,sen yenı gelınsın altının bılezıgın var n olur n olmaz seklınde cok ıkaz almıstık..bırcogumuzda boyledır..kız muhtemelen bu yuzden acmamıstır..bende durbunden baktıgımda tanımadıgım kısılere kapıyı acmam mesela...tv de oyle seyler duyuyoruz kı ufacık bır tedbır hayat kurtarır sonucta..

sızın yerınıde olsam gunduz yıne gıderdım kapısına ısrarla kımse yokmu ben karsı komsunuzum seklınde konusurdum kapıdan...bır cay yapar bıseyler hazırlar evıme davet ederdım..cekınmesı cok normal..ve haklıda..ha tabı cekınmeyse yaptıgı..kımıde hususı gorusmek ıstemez kımseyle bıle bıle acmaz...
muhtemelen zamanla aranız duzelecektır..kapıda karsılasırsanız sorarsınız boyel boyle dıye yanasmaya calısırsınız zaten anlarsınız onunda tepkılerınden sızınle gorusup gorusmek ıstemedıgını..
sızde ona gore davranırsınız..gorusmuyosada kendı bılır sonucta..keske benım kapımada ALLAH ıcın bırı gelıp tanısmak ıstese...

bak herkesin fikri ortak çok dert ettiysen gördüğünde şakayla karışıkd ersin korkma ben karşıda oturuyorum sen yine bak kim oldgna ama bana aç kapıyı diye bende açmıyorum 2 tane komşumuz onlar dışındaki diğer komşulara evde kimse yokken tanımama ragmen açmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…