- Konu Sahibi venusyildiz
-
geçmiş olsun bende 13 haftalık hamileyim ve daha önce bir boş gebeliğim oldu korkuyorum Allahım bebek isteyen herkesin sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin senin 20. haftaya gelene kadar bir şekilde çıkmadı mı ortaya ne bileyim test falan yapılmadı mı ikili test kromozomla alakalı değil ama onu yaptırmış mıydım müsait olur anlatmak istersen merak ettim yazar mısın iyi günler..
benm 10. haftamda bebeğin ense kısmında sıvı toplanması olduğu ( KİSTİK HİGROMA ) söylendi.daha sonra karından sıvı alındı kromozom analizi için.CVS diyorlar bu işleme. sonuç TRİZOMİ 18 yani EDWARDS SENDROMU çıktı. bana bebeğin öleceği söylenmişti ama ben aldırmak istemedim.saçma bulunabilir ama benm inanışıma tersti ve yapmadım. sonuç olarak dedikleri gbi bebeğim karnımda öldü. bile bile bekledim.hergün ölmesini bekledim. bi an ölmesin die dua ettim. bi an ölecekse ölsün artık allahım dedim. sonra yine hayrlsını diledim. zor bir süreçti gerçekten. yaklaşık 2,5 ayım böyle geçti ve sonunda normal doğumla aldılar onu benden. ardından da kürtajla rahim temizlendi. yüreğimin acısıyla bedenimin acısı birbirine karıştı. üstünden bufün tam 39 gün geçti.şimdi eşimle bana genetik inceleme yapılsın istiyorum ama ısrarla gerek yok diyorlar. korkuyorum. doktorlar da umursamıyorlar ki. 2-3 kere yaşıycaksın da ondan sonra incelicekler. ama ben yine de ısrar edip genetik incelme yaptrmak istiyorum yeniden hamile kalmadan önce.böyle işte benm hikayem...
teşekür ederim anlattığın için çok geçmiş olsun Allahım bir daha yaşatmasın Allahım hayırlısı ile sağlıklı evlat versin..
1 Ağustosta mecburi olarak 11 haftalık gebeliğim kürtajla sonlandırıldı. Drum ilk 2 adetin düzensiz olabileceğini özellikle ileri hafta gebeliklerde ilk adetin 2-3 ay sonra bile olabileceğini söylemişti. Ben geç olursam ve kürtajdan sonra bir problem olduysa diye çok endişelendim. Ancak 36. günde ilk adetimi görmeye başladım. İlk gün az az genelde tuvaletteyken geldi, fakat 2 gündür inanılmaz yoğun kanamam var. Pedden ziyade tuvalette şıpır şıpır kıpkırmızı kan, sanki daha önceki adetlerimde böyle olmuyordu( Drumla konuştuk ilk kanamanın yoğun olması normal ama yinede 2 gün içinde hiç azalmazsa ya da daha da artarsa mutlaka gel dedi. İlk adetin böyle yoğun kanamalı geçmesi normal midir? böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
1 Ağustosta mecburi olarak 11 haftalık gebeliğim kürtajla sonlandırıldı. Drum ilk 2 adetin düzensiz olabileceğini özellikle ileri hafta gebeliklerde ilk adetin 2-3 ay sonra bile olabileceğini söylemişti. Ben geç olursam ve kürtajdan sonra bir problem olduysa diye çok endişelendim. Ancak 36. günde ilk adetimi görmeye başladım. İlk gün az az genelde tuvaletteyken geldi, fakat 2 gündür inanılmaz yoğun kanamam var. Pedden ziyade tuvalette şıpır şıpır kıpkırmızı kan, sanki daha önceki adetlerimde böyle olmuyordu( Drumla konuştuk ilk kanamanın yoğun olması normal ama yinede 2 gün içinde hiç azalmazsa ya da daha da artarsa mutlaka gel dedi. İlk adetin böyle yoğun kanamalı geçmesi normal midir? böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler, Nihayet benimde dün gece birden kesildi, bugünde çok az lekelenme şeklinde geldi:) Kan kaybından gidecektim nerdeyse:)) Dediğiniz gibi normalmiş, ama daha önce hiç böyle birşey yaşamayınca baya bi tırstım. tabi aslında vücumuzdan tek giden kan değil, demir dahil bi dünyada mineralde gitmiştir ya çok şükür kesildi:) Benim drum mutlaka 2 kere adet görmem gerektiğini söyledi tekrar denemek için. Rahim kendine gelmeli ve adet düzenim otursun yerine diye. İşte ilk ay böylelikle geçmiş oldu. Ama tabi benim eşim varikoselden ameliyat olmuştu ben 1 aylık hamileyken, şimdi sperm derğerleri ne alemde bu hafta öğrenicez, belkide bu sefer ilki kadar kolay hamile kalamam, bilmiyorum deneyip görücez.
sevindim için rahatlamış arkadaşım. devamında 2. adetlerimiz de inşllh sorunsuz güzel devam eder. allahım hakkımızda hayrlısını versn.olumsuz düşünmemek lazım.inşllh iyi olur.
slm günaydın eski arkadaşlar nerelerdesiniz nasıl gidiyor merak ediyorum sizleri
Allah analı babalı büyütsün bende 33 haftama girdim inşallah sağ salim kucağıma bende alırım oğlumu..Merhaba canim, coktandir bakmiyordum buraya.
Ben 25 kasimda oglumu kucagima aldim, darisi sizlere insallah.
Allah analı babalı büyütsün bende 33 haftama girdim inşallah sağ salim kucağıma bende alırım oğlumu..
bende 21 aralıkta kürtaj oldum açıkçası ben beklemeyeceğim zaten korunmadım da kürtaj yada düşük sonrası hemen hamile kalıp sağlıklı doğum yapan da çok 6-7 ay bekleyip tekrar düşük yapan da çok tıpher zaman maksimum düzeyde riskleri kontrol almak ister ama benim fikrim bu
arkadaşlar yazılanların hepsini okudum.çok sevindim bebişine kavuşanlara.bende dün kürtaj oldum.gelişmedi kesem ve boş gebelikten dolayı.2 defa kürataj oldum 2 defada kimyasal gebelik geçirdim.şimdi bu 5.oldu.kan pıhtılaşması var iğnemi kullanmama rağmen yine olumsuz.çok zorlanıyorum bunları yaşamaktan.umarım her şey iyi olur.
merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu giremedim.bebişim 15 gün erken oldu 14 kasımda şimdi 2,5 aylık olduk gülücükler saçıyoruz etrafa.darısı tüm isteyenlerin başına.uykusuz geceler hep ama herşeye değer minik kızım.cemrecik neler yaptın merak ettimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?