• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni mezun...

sendimen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
4
0
36
32
Selam, bir yılı aşan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım geçen sene mezun oldu, kpss'den de az alınca alanında asgari ücretle çalışmaya başladı. Aldığı paranın yarısını ise ailesine aldığı eşyaların taksitine veriyor, üç taksiti falan kaldı ama zaten azıcık alıyor bir de taksit derken elinde pek bir şey kalmıyor. (Hesap konusunda vb. asla cimrilik yaptığını görmedim, sezmedim bile ben bir ödüyorsam o yedi ödüyor, sekiz ödüyor.) Kendisi çok rahat yapılı bir insan pek geleceği düşünmüyor, spora gidiyor, işe gidiyor, erkek arkadaşlarıyla buluşuyor zaten iki tane çocukluk arkadaşı var sosyal medya hesabı bile yok. Ben onun ilk sevgilisiyim(o benim değil) buna rağmen bir baskı, aşırı kıskançlık falan görmedim. Şimdi gelelim beni düşündüren şeylere, bir kere ikimizde 24 yaşındayız ve düşük ücretlerle çalışıyoruz. Erkek arkadaşımın ailesi varlıklı değil, bir düğün yapmak istesek kendimiz yapmak zorundayız, söylediğim gibi asgari ücretle çalışıyor. Ben artık yakın gelecekte bir evlilik göremiyorum ve ondan yana umudum her geçen gün azalıyor. Birde boyunu sorun etmeye başladım son zamanlarda asla ona yansıtmıyorum ama içimde bir burukluk var sanki. O benden uzun fakat epeyce kısa bir erkek olarak, 168 falan sanırım boyu. Uzun lafın kısası bu adamın yakın gelecekte bir düzen kurabileceğine inancım yok, bu yüzden ayrılmak istiyorum, sizce doğru bir karar mı?

Sen bilirsin.
Lakin bu zamanda zengin adam, ailesi varlıklı adam bulmak kolay değil hem ekonomi kötü çoğunluk 3 kuruşa çalışıyor.

Ben kısa erkek sevmiyorum. 1.68 de kısaymış hani 1.75 mesela bir noktaya kadar olabilir ama 1.70den aşağı birine alıcı gözüyle bile bakmazdım.

İstemiyorsan evlenme. Yazdığın kadarıyla içine sinen hiçbir şey yok. İçine sinmiyorsa evlenme.

Selam, bir yılı aşan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım geçen sene mezun oldu, kpss'den de az alınca alanında asgari ücretle çalışmaya başladı. Aldığı paranın yarısını ise ailesine aldığı eşyaların taksitine veriyor, üç taksiti falan kaldı ama zaten azıcık alıyor bir de taksit derken elinde pek bir şey kalmıyor. (Hesap konusunda vb. asla cimrilik yaptığını görmedim, sezmedim bile ben bir ödüyorsam o yedi ödüyor, sekiz ödüyor.) Kendisi çok rahat yapılı bir insan pek geleceği düşünmüyor, spora gidiyor, işe gidiyor, erkek arkadaşlarıyla buluşuyor zaten iki tane çocukluk arkadaşı var sosyal medya hesabı bile yok. Ben onun ilk sevgilisiyim(o benim değil) buna rağmen bir baskı, aşırı kıskançlık falan görmedim. Şimdi gelelim beni düşündüren şeylere, bir kere ikimizde 24 yaşındayız ve düşük ücretlerle çalışıyoruz. Erkek arkadaşımın ailesi varlıklı değil, bir düğün yapmak istesek kendimiz yapmak zorundayız, söylediğim gibi asgari ücretle çalışıyor. Ben artık yakın gelecekte bir evlilik göremiyorum ve ondan yana umudum her geçen gün azalıyor. Birde boyunu sorun etmeye başladım son zamanlarda asla ona yansıtmıyorum ama içimde bir burukluk var sanki. O benden uzun fakat epeyce kısa bir erkek olarak, 168 falan sanırım boyu. Uzun lafın kısası bu adamın yakın gelecekte bir düzen kurabileceğine inancım yok, bu yüzden ayrılmak istiyorum, sizce doğru bir karar mı?
Ay ayrıl çocuğa yazık ne bu Allah askına çocuğu gömdün de gomdun bekar cocuk ne yapsın ailesine destek olması neden sorun
Ne güzel işte oraya buraya saçmıyor
Ailesine destek helal olsun
ayrıca boyuda Allah o kadar boy vermiş ilk görüşürken kör müydün

Sen bilirsin.
Lakin bu zamanda zengin adam, ailesi varlıklı adam bulmak kolay değil hem ekonomi kötü çoğunluk 3 kuruşa çalışıyor.

Ben kısa erkek sevmiyorum. 1.68 de kısaymış hani 1.75 mesela bir noktaya kadar olabilir ama 1.70den aşağı birine alıcı gözüyle bile bakmazdım.

İstemiyorsan evlenme. Yazdığın kadarıyla içine sinen hiçbir şey yok. İçine sinmiyorsa evlenme.

Burada en beğendiğim üyelerden birisiniz ama yazdığınız 2. paragraf biraz aşağılayıcı değil mi?
Tabi ki herkesin aradığı özellikler oluyor.Kimi kısa boylu erkekten hoşlanmaz kimi sarışın erkek sevmez vs. ama böyle yazınız sanki kısa boylu erkekle sevgili olunmaz tarzında olmuş bence. Buraya okuyup alınan insanlar olabilir.

Boy olayı 1 yıldır sorun olmadı da şimdi mi sorun oldu. 1 yıl kısa bir süre de değil. Tabiki de insanlar kısa boylu biriyle birlikte olmak istememekte özgür ama 1 yıllık birliktelikten sonra tuhaf geliyor kusura bakmayın.
Erkek arkadaşınız yeni mezun olmuş. Maaşı zaten asgari ücret. Birazcık hayatını yaşamak istemesi bence çok doğal. Yani spora falan yazılmış o da. İki tane de arkadaşı varmış onlarla buluşuyor. Aşırı bir hareketini göremedim ben.
Bir evlenme teklifi falan olursa ona göre konuşursunuz, birikim yapalım dersiniz. Şimdi evlenme teklif etse 1 yılda baya para birikir. 3 ay sonra eşya borcu bitince maaşının yarısını bu sefer sizin için biriktirmeye başlasa, siz de o kadar biriktirseniz oldu bitti.
İstedikten sonra her şeyin çözümü var ama siz artık istemiyorsunuz. O yüzden uzatmayın bence.

Burada en beğendiğim üyelerden birisiniz ama yazdığınız 2. paragraf biraz aşağılayıcı değil mi?
Tabi ki herkesin aradığı özellikler oluyor.Kimi kısa boylu erkekten hoşlanmaz kimi sarışın erkek sevmez vs. ama böyle yazınız sanki kısa boylu erkekle sevgili olunmaz tarzında olmuş bence. Buraya okuyup alınan insanlar olabilir.

Ayehhhh BlueBells kısa boylu erkek diyince akan sular duruyor beynimi kaybediyorum:olamaz::olamaz: sanki babamı öldürdüler sevmemezliğin bu kadarına ben de anlam veremiyorum:olamaz:
Oldu tabi eşim sevgilim kısa boylu ama çok iyi yazan çok kişi oldu bana cevaben ben de çok utandım tabi:olamaz: ama ne yapayım biri de kısa boy yazınca dilimin kemiği kopuyor:olamaz: yine buraya edeplice yazdım başka konuya cücük boylu erkek de hiç çekilmiyor yazdıydım herkesin aklı uçmuştu?!

Sizin derdiniz boy pos değil parasının olmaması. 1 yıldır niye berabersiniz boyu kısa madem zamanla adamın boyu çekmedi sonuçta. O yüzden ayrılın. Bu şekilde işine gelmediği için bahane bulup ayrılmak isteyenler benim düşünceme çok ters.

Bence sogumussunuz adamdan o yuzden negatif ozellikleri batmaya baslamis.
Ben boyundan rahatsiz olmanizi elestirmiyorum, boyum 1.67 ve bir kadin olarak bile kisa buluyorum kendimi. Eger kisa boylu erkeklerden hoslanmiyorsaniz hic baslamasaydiniz keske, ben baslamazdim mesela.
Ki bu bir asagilama degil, kisadan, uzundan, sarisindan, esmerden hoslanmayabilirsiniz bu gayet olagan, ama bastan begenip iliskiye baslamaniz ve sonradan bu ozelliklerin gozunuze batmasi artik onu sevmediğiniz izlenimi yaratti bende.

Sizin derdiniz boy pos değil parasının olmaması. 1 yıldır niye berabersiniz boyu kısa madem zamanla adamın boyu çekmedi sonuçta. O yüzden ayrılın. Bu şekilde işine gelmediği için bahane bulup ayrılmak isteyenler benim düşüceme çok ters.

Belki paralı iş bulur diye 1 yıl beklemiş daha ne yapsın:deli::deli::deli:

Belki paralı iş bulur diye 1 yıl beklemiş daha ne yapsın:deli::deli::deli:
Sırf parası yok dese aman da niye istemiyorsun diye yerden yere vurulacak çünkü. O yüzden herkes hak versin diye çocuğu bir öldürmediği kalmış. Madem bu kadar kötü niye 1 senedir berabersin de derler insana? Bunlar sonradan ortaya çıkan özellikler değil ki.

Zaten tanıdığınızda da kısa boyluymuş bunun şimdi söylenmesi biraz yersiz. Mezun olup işe giren herkes ailesine bir yardımda bulunmak ister bu da normal biraz da vefa borcu gibi beni onlar okuttu şimdi ben de onlara faydalı olayım der gibi yani. Eee sosyal medya hesabı bile yokmuş ne güzel o kızı mı takip etti bu kıza mı baktı gibi dertleriniz de olmayacak bence siz bahane arıyorsunuz.

Sizin derdiniz boy pos değil parasının olmaması. 1 yıldır niye berabersiniz boyu kısa madem zamanla adamın boyu çekmedi sonuçta. O yüzden ayrılın. Bu şekilde işine gelmediği için bahane bulup ayrılmak isteyenler benim düşünceme çok ters.
Kesinlikle başta beğenip bazı seyler ters gidince zaten orası burası da böyleydi bana da çok ters
Çok kırıcı karış taraf ıcınde
Acaba asgari ücret dediğiniz ya sevgili konu sahibini dort bin maaş alsa hala ayrılmayı veya boyunu görür müydünüz S sendimen

Ben adamı sevmiyor oluşunuzdan çok maaşını falan gömmenize takıldım. Bakın insanların parayı nasıl yönetebildiği çok ama çok spesifik bir konudur. Kimisi vardır binlerce lira maaş alır, yettiremez hep borç içinde yüzer... Kimisi de üç kuruş alır ama parayı öyle bir yönetir ki nasıl yapıyor da aç kalmıyor, anlayamazsınız. Ekonomi çok berbat. Ben ekonomi bitirdim ve ekonomi konusunda insanlarda yaratılan algılara ciddi anlamda takıntılı bir insanım. Düzgün giden bir ekonomide vatandaşa "kriz var, kriz gelecek" derseniz gerçekten de bir ekonomik kriz yaratabilirsiniz. Şu an ülkemizdeki ekonomi bazı devlet yetkilileri tarafından "iyiyiz, hoşuz" diye diye halının altına atılan sorunlar ve yanlış algılar ile kötü bir hale getirildi, daha da kötüleşiyor. Ha ekonomide devlet hiçbir zaman "battık, bittik, yandık" şeklinde bir tavır zaten takınmamalı ama sorunları çözmek yerine "bize bişey olmaz" diye diye işsizliğin yüzde kaçlara dayandığı sıkıntılı bir sürece girdik. O yüzden kimseyi ay bu asgari ücretli falan diye aşağılamayın. Zor zamanlardan geçiyoruz. Paranızı dikkatli harcayın. Şu dönemde yeni mezun birinin hemen 3000 TL maaşla işe başlamasını bekliyorsanız yanılırsınız. Şu devirde evlenmek de çok zor. Elbet bu günler geçecek, bugünün asgari ücretli çalışan insanları güzel paralarla kariyerlerinde iyi noktalara gelecektir. Şu an yapılacak tek şey herkesin işine sıkı sıkıya sarılmasıdır asgari ücret dahi olsa. Kamuya atanmak deseniz çoğu kişi için hayal. Ben sevgilinizi takdir ettim. Buradakileri tenzih ederim ama devlet diye tutturup eve kapanmak yerine asgari ücretle de olsa birşeyler yapıyor, çalışıyor. Siz kendinize uygun görmediğiniz nedenlerden dolayı ayrılırsınız ya da devam edersiniz bu konu başka ama çocuk bu kadar yapabilmiş şimdilik, böyle gidiyor. İsteyen parasız adamla evlenmem der, istemeyen sevdiğim yanımda olsun bana yeter der, çekeceği çileyi de kendisi idare eder. Kimseyi gömmeyin rica ediyorum.

Back
X