• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni nesil kızlarımız...

Sırf para kazanmak takipçi kasmak adına yapıldı bütün hatalar. Bundan sonra kaçını kurtarabiliriz bilmiyorum ama banu gibi sırf youtuberlık yapıp para kazanmak için sevgilisiyle orda burda gezip videolar ekleyen bir güruhta oluştu. Nerde saçma şey varsa genç kızlar orada. Sektörde bu sayede kazanıyor. Normal tişört 20 liraysa göbeği açık el kadar kıyafetler 120 lira. Sadece kullanıldığımızı düşünüyorum. Lisedeki kızlarımız özellikle tek dertleri instagram, iphone telefon ve marka giyim. Eyeliner çekemeyenlere ezik kezban diyorlar artık. Eskisen makyajla okulun kapısından giremezdin. Ösym açıklamıştı geçen 4 işlem sorusunu (sadece parantezli toplama çıkarma) yapabilen 150 bin öğrenci varmış. Milyonların girdiği sınav.

Bu arada hastaneye staja gelen öğrenciler var. Hiçbiri iş yapmak istemiyor. Ya oturuyorlar yada çay kahve içicez diyip saatlerce gelmiyorlar. Ellerinde telefon düşmüyor. Günde 100 tane selfie çekiyorlar. Soru soruyorsun cevaplayabilen yok. Böbreklerin yerini gösteremeyen mezun sağlıkçı gördü bu gözler. Daha ne diyeyim? Belkide suçu kimseye atmamak lazım böylesi boş yaşamak işlerine geliyordur. Yok saymayıda içim elvermiyor sonuçta insan hayatı.

Bu arada hastaneye staja gelen öğrenciler var. Hiçbiri iş yapmak istemiyor. Ya oturuyorlar yada çay kahve içicez diyip saatlerce gelmiyorlar. Ellerinde telefon düşmüyor. Günde 100 tane selfie çekiyorlar. Soru soruyorsun cevaplayabilen yok. Böbreklerin yerini gösteremeyen mezun sağlıkçı gördü bu gözler. Daha ne diyeyim? Belkide suçu kimseye atmamak lazım böylesi boş yaşamak işlerine geliyordur. Yok saymayıda içim elvermiyor sonuçta insan hayatı.

İşte beni en çok üzen nokta da bu. Her zaman anne baba çevre olmayacak. Kendilerine yetmeleri gerek.

Sağlıkçı demişken elbetteki İSTİSNALARI katmıyorum. Kişisel temizlik de hak getire. Geçen bir yurtta arama oldu. Yurttan çıkanlar hastanelik oldu. Neden mı? Kullanılmış pedler. Her yere tıkıştırmışlar. Hatta diş fırçası ile aynı poşette mı ararsınız yoksa atıştırmalık içinde mı ararsınız!!! Dedim ki bunlar nasıl yaşıyorlar...

Bilmiyorum bilinç en önemlisi gerçekten. Hem aile hem arkadaş. Nereden ellerinden tutmak gerek. Zor çok zor. Erkek de zor kız da zor. Ama dediğim gibi kızlarımıza kıyamıyorum. Erkek bir şekilde erkek adıyla götürüyor. Ama kadının çok mücadele etmesi gerekn durum var.

Valla kadınların kızların bu durumu her dönem aynıdır gibi geliyo bana. Jenerasyon la ilgisi yoktur.

Sizdiniz sanıyorum sınırsız harcıyorum,ben lüksü seviyorum değişemem diyen.Bunları kime yazıyorsunuz?
Ayrıca herkeste ana babasından öğrenmiyor davranış biçimini.Örneğin anneniz büyüklerinin suratına hiç bir zaman para çarpmamıştır ama siz yapmışsınız bunu anneannenize.
Çocuğumun her hareketinde ben suçlu olamam,eğitim ve terbiye de bir yere kadar etkili...
Bu sene krese gityi oglum. Evde ogrenmedigi ne varsa okul da ogrendi. Ve sıniftaki tek cocuk butun sınıfn hateketlerini olumsuz etkilemeye yetti.

Valla kadınların kızların bu durumu her dönem aynıdır gibi geliyo bana. Jenerasyon la ilgisi yoktur.

Bunu çok düşündüm. Elbetteki takıntılarımız vs hepimizin vardı. Fakat bizim dönemimizde sporla ya da kültürel etkinliklerle ilgilenenler popülerdi. Fakat şimdi aşağılama sebebi.

Ya da ben minyonum. Hiç bir zaman çevremde aşağılamaya maruz kalmadım. Fakat şimdi bakıyorum çocuklar kısa da olsa sıkıntı uzunda olsa sıkıntı. Hep alay etme, küçümseme.

Bizim dönemimizde platonik sevenin sevdiği bile bacı/abi idi. Ama şimdi özellikle o kişiler hedef haline geliyor. Yakın zamanda bir tanıdık yaşadı. Kız arkadaşlarıyla gencin mağazasına giriyor. Bana yüz vermesen taciz ediyor diye bağırırım. Allah tanki kızın bir arkadaşı vicdanlı çıktı da kız sonra itiraf edince adam kurtuldu. Elbette ki bunun erkek versiyonuda mevcuttur.

İşte beni en çok üzen nokta da bu. Her zaman anne baba çevre olmayacak. Kendilerine yetmeleri gerek.

Sağlıkçı demişken elbetteki İSTİSNALARI katmıyorum. Kişisel temizlik de hak getire. Geçen bir yurtta arama oldu. Yurttan çıkanlar hastanelik oldu. Neden mı? Kullanılmış pedler. Her yere tıkıştırmışlar. Hatta diş fırçası ile aynı poşette mı ararsınız yoksa atıştırmalık içinde mı ararsınız!!! Dedim ki bunlar nasıl yaşıyorlar...

Bilmiyorum bilinç en önemlisi gerçekten. Hem aile hem arkadaş. Nereden ellerinden tutmak gerek. Zor çok zor. Erkek de zor kız da zor. Ama dediğim gibi kızlarımıza kıyamıyorum. Erkek bir şekilde erkek adıyla götürüyor. Ama kadının çok mücadele etmesi gerekn durum var.
Kişisel temizliğinde tam olarak içten gelen birşey olduğunu düşünüyorum. Bana annem öğretmedi mesela pedlerin nereye atıldığını. Azıcık mantık kurabilen her canlı hijyen konusunu kavrayabilir. Ama nerde armut piş ağzıma düş. Nerede saçma vakit çalıcı şeyler daha ilgi çekici. İşin aslı ben bu durumun değişeceğini zannetmiyorum. Erkeklerde farksız değil. Sahte içkiden böbreklerini kaybeden hastalarımız var. Sebebide arkadaş ortamı. Herkesle birlikte olmaktan hepatit kapan gencecik oğlanlar. Karamsar konuşuyorum belki ama inanın birşeyler öğrensin diye yanımıza çağırdığımız öğrenciler bize trip atıyor. Ben öğrenciyken diplerinden ayrılmazdım o ne bu ne ben yapayım mı derdim. Sonra kendileri gel yap derdi hevesli görürlerdi. Sanırım bu ara içimi dağlayan konu bu. Eğitimin iyice dibe çökmesi. Konunun ana temasıda bu :/

Bu her dönem icin gecerli...cunku adı ustunde 'yeni' nesil...ayrica kızlardan dem vurmuşsunuz da erkekler de daha degisik daha farklı...fiziksel görunumleri bile değisti yeni nesilin
Daha guzel daha yakisikli daha boylular
Gerek makyaj gerek kas gerek giyim en cok da bu nesile yakisirdi zaten
Dogal olarak da ozguven tavan

Duygu durumuna girmiyorum zira bu her donem icin gecerli

Dikkatimi çeken bir konu oldu, bir yakınım var bahsettiğiniz dünyada yaşayan ergen bir kızımız kendisi. Çok fazla kitap okuyor aşırı diyebiliriz. Evet okumak güzel ama okuduğu kitaplar yine ergen ellerden çıkan aşk romanlari, içerikleri insanı depresiflige itiyor. Resmen o kitapların içindeki hayal dünyasında yasiyor.. annesi de övunuyor kızım kitap okuyor sürekli diye

Dikkatimi çeken bir konu oldu, bir yakınım var bahsettiğiniz dünyada yaşayan ergen bir kızımız kendisi. Çok fazla kitap okuyor aşırı diyebiliriz. Evet okumak güzel ama okuduğu kitaplar yine ergen ellerden çıkan aşk romanlari, içerikleri insanı depresiflige itiyor. Resmen o kitapların içindeki hayal dünyasında yasiyor.. annesi de övunuyor kızım kitap okuyor sürekli diye
O tarz bir kitap okudum. Ergen yazmamış ama yeni nesil aşk romanlarından. Sonra birkaç kitaba daha baktım, hepsi aynı, sadece isimler değişmiş. Kitaplardaki ana karakter kızlar genelde başta ezik ve sarsak, sonra güzelliği ortaya çıkıyor. erkekler de zengin, yakışıklı ve karanlık tipler. Erkek karakterler hep maço ve kötü davranıyorlar. Kızlar da aşklarından ölüyorlar. Sonra kızlar böyle kitaplar okuyup gidip öküzlerle evleniyor beni çok seviyor diye.

İnstagramda takip ettiğim bir hesap vardı, küçücük bebegiyle video çekmiş, asla unutma altın kurallar diye paylaşmış. kadın söylüyor 2-3 yaşındaki kızı tekrar ediyor. Kurallar da şu: asil olmalıyız, güzel olmalıyız, zarif olmalıyız, prenses olmalıyız, elit olmaliyiz
Böyle yetişen çocuk biraz büyüyünce güzel değilim diye depresyona girmez mi? 18inde burnunu yaptirmaya kosmaz mi?
Bence biraz da aile etkiliyor çocukları.
Ama daha çok sosyal medya ve salak diziler.
Onlara hitap eden bütün dizilerde ezik diye aşağılanan kız, çirkin diye alay edilen biri, aşırı havalı kızlar falan var. Al sana rolmodel.
Kız bir o liseli rolündeki 25 yaşındaki kadına bakıyor, bir aynaya , sivilceli-henuz tam oturmamış suratına , daha büyüyüp şekle gelmemiş goguslerine bakıyor. Al sana eziklik ...
Eskiden de ergenler ergendi ama şu yeni nesil cidden korkutucu ya. Bence çocuklara güzel rolmodeller bulmak lazim. Mesela benim kızım şık ayakkabilar, pahalli cantasiyla lüx kafede bir kadına özenmesin de illa bir fenomene özenecekse ayağında spor ayakkabı kız başına az parayla Asya'yı gezen Genç kıza ozensin. Moda dergisi sayfalarinda hayallere dalacagina atlas koynunda uyuyakalsin...
'lanet olsun olmek istiyorum, hayat çok anlamsiz' demesin de yazlari iki ay birinin yanında çalışıp aldığı parayla tatile çıksın mesela. Böyle bir kız olsun :)
İlle de havalı olacaksa güzel olduğu için, zengin olduğu için değil gezgin olduğu için olsun .
Benim idealimdeki kız çocuğu da böyle. İnşallah Allah bana YouTube'de salak challangeler yapan bir kız nasip etmez :anne:

Son düzenleme:
Okuyorlar . Ama sadece sosyal medyayı. Bir de şu durum var. Kendi düşünceleri ile kendilerini aşağı çektikleri gibi başkalarını da çekiyorlar.

Geçen şahit oldum. Arkadaşını burnundan dolayı aşağılıyor. Bence gayet güzel bir burundu. Ya da marka ayakkabısı olmadığı için gülene denk geldim. O kadar üzüldüm ki.

Yeni bir şey değil ki bu. 20 sene önce de vardı bu tipler. Lisede bir grup kız birbirlerine oturmaya giderlerdi. Evde konuşamıyorlardı sanırım, sınıfta herkesin içinde gardroplarını anlatırlardı. Senin oyun çok güzel senin buyun çok güzel. Havalarından yanlarına yaklaşmazdık. İçlerinden bir tanesinin durumu biraz kötüydü marka ayakkabı alamamış annesiyle kavga etmiş. Sınıfta dedikodu malzemesi olmuştu. Bunu yayanda kendi grubuydu.
Ben bunları niye anlattım onu da bilmiyorum.

Hayırlı geceler hanımlar

Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.

--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)

----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )

--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.

---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.

Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???

Bence o yaştaki kızlar/erkekler farketmez o duruma nasıl geldi onu araştırıp çözüm düşünülmeli. Saydığınız maddeler kaç yaşında olursa olsun yapan insanın psikolojik sorunu vardır. Nasıl kazanılmalı eleştiriden uzak olmamalı cocuklar küçükken hiçbir şey anlatılmıyor . Büyüdüklerinde ufacık problemde ölüm veya evden kaçma geliyor akıllarına . Bence bir insan dünyaya getirdiği yavrusuna herşeyi anlatmalı . Hayatta yaşadıklarımızı kitap okuyarak mı yapıyoruz hepimiz ? Herkes eşit birey sosyal medya bu hale getirmedi bizi nasıl kullandıysak onun karşılığını aldık . Siz yardımcı olmak adına konu açarsınız farklı bir insan saçma sapan şey araştırıp yapmaya kalkar. Dünya toplumunda her erkeğe anlatmak lazım kadının değerini ki sonra kadına saygı en son toplumun alt yapısı sağlam oluşsun.

Bu nasıl yakıştırma midem bulandı 15 yaşındaki kızlar mı bunu yapıyor yoksa sizmi böyle yorumluyorsunuz
Çok düzdün çocuklar da var
Her dönemde olduğu gibi bu döneminde yanlışları doğruları var
Ben 36 yaşındayım benim döneminde evden kaçıp artist olmak isteyen kız furyası vardı
Annemin dönemi zaten facia daha 16 sında evlenmiş annem ki evlilik yaşı o zaman için normalmiş
15 17 yaşında kızlarım var ve gayet düzgünler tabiki hataları ve eksikleri vardır yanlız bir dönemin hatalarını tüme yaymak olmaz
Ben şahsen geçmişi bugüne tercih etmiyorum
Gençler daha bilinçli

Ben boyle yorumlamiyorum 15 - 16 yasindaki kizlar yapsa evet neyse dicem cunku benim gozumde cocuklar bunu yapanlar 18 yaş ve üstü..!! Ve kimsede uyarmiyor yapma diye..

Bunlar benim gördügüm seyler tabiki butun bir nesli suclayamam..

bu konuya artık kacıncı yazdıgım mesaj hatırlamıyorum hayatta beni mutlu eden tek sey cocuklar sevgilimin kus oldugum abisinin kızları ben onlardayken üstümden inmezler mesela sakın yanlıs anlasılmasın cok seviyorum cocukları
cocuk buyutmek cok buyuk bir denge işidir az sıkarsan da kacarlar cok sıkarsan da bir gun o cocuk buyur gucun yetmez lafın yetmez seni ezer oyle zamanlarda cocuklara gucunle degil size olan sevgisi ve saygısıyla ulasabilirsiniz

Hiç bir fikrim yok. Ben hiç ergenliğimi yaşayamadım, çalışıp aileme destek olmaktan vakit bulamadim :) cirkindim ama hiç takmiyordum. Ama şimdikiler gerçekten farklı.

Back
X