İnstagramda takip ettiğim bir hesap vardı, küçücük bebegiyle video çekmiş, asla unutma altın kurallar diye paylaşmış. kadın söylüyor 2-3 yaşındaki kızı tekrar ediyor. Kurallar da şu: asil olmalıyız, güzel olmalıyız, zarif olmalıyız, prenses olmalıyız, elit olmaliyiz
Böyle yetişen çocuk biraz büyüyünce güzel değilim diye depresyona girmez mi? 18inde burnunu yaptirmaya kosmaz mi?
Bence biraz da aile etkiliyor çocukları.
Ama daha çok sosyal medya ve salak diziler.
Onlara hitap eden bütün dizilerde ezik diye aşağılanan kız, çirkin diye alay edilen biri, aşırı havalı kızlar falan var. Al sana rolmodel.
Kız bir o liseli rolündeki 25 yaşındaki kadına bakıyor, bir aynaya , sivilceli-henuz tam oturmamış suratına , daha büyüyüp şekle gelmemiş goguslerine bakıyor. Al sana eziklik ...
Eskiden de ergenler ergendi ama şu yeni nesil cidden korkutucu ya. Bence çocuklara güzel rolmodeller bulmak lazim. Mesela benim kızım şık ayakkabilar, pahalli cantasiyla lüx kafede bir kadına özenmesin de illa bir fenomene özenecekse ayağında spor ayakkabı kız başına az parayla Asya'yı gezen Genç kıza ozensin. Moda dergisi sayfalarinda hayallere dalacagina atlas koynunda uyuyakalsin...
'lanet olsun olmek istiyorum, hayat çok anlamsiz' demesin de yazlari iki ay birinin yanında çalışıp aldığı parayla tatile çıksın mesela. Böyle bir kız olsun :)
İlle de havalı olacaksa güzel olduğu için, zengin olduğu için değil gezgin olduğu için olsun .
Benim idealimdeki kız çocuğu da böyle. İnşallah Allah bana YouTube'de salak challangeler yapan bir kız nasip etmez