- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.346
- 158
- 40
Ben başka bir konuya değineceğim. Dün komşumuzun evinde aile faciası yaşandı. 16 yaşındaki kızları, geceyi izin almadan bir arkadaşının evinde geçirmiş. Telefonlarına da bakmamış. Aile çok korkmuş haliyle. Abisi geldiğinde hesap sorunca, oldukça edepsiz ve kışkırtıcı cevaplar verdi. Şiddete evet karşıyım lakin o cevaplara kim olsa dayanamazdı. Abisi de zıvanadan çıkıp vurdu kardeşine. Apartman inledi tabi. Kız bağıra bağıra apartmana çıktı vs. O kadar Terbiyesiz ve üslubu bozuk ki, iki tane de ben çakmak istedim ağzına sinirden. Oturdum izah ettim, konuştum. Şiddetin doğru olmadığını ama 16 yaşında böylesine başına buyruk olamayacağını, üniversiteyi kazanıp kendi parasını eline aldığında dilediğini yapabileceğini söyledim. Yaparım istediğimi kimseyi ilgilendirmez cevabını aldım.
Şimdi gelelim bu çocukları bu hale getiren unsura. Ben babamdan hiç dayak yemedim. Ama inanılmaz çekinirdim. Asla sesimi yükseltmedim ne anneme, ne de babama. Şimdiki ergenler anne babalarına "geri zekalı, mal" diyor avazı çıktığı kadar bağırıyorlar. Neden? Ergenler çünkü. Çok afedersiniz ağzımı bozacağım mıçarım onların ergenliğine. Biz de ergen olduk, ergenlik ahlaksızlık hakkı vermez çocuğa.
Aman çocukların psikolojileri bozulmasın, aman arkadaş gibi olun, aman incinmesinler, aman sizden korkmasınlar diye diye rezil bir hale geldiler hepsi. Korksunlar, mümkünse anne babadan korksunlar. Arkadaş da olmasınlar. Ben ailemden korkardım, dayak yiyeceğim için değil. Onlar benim için saygı duyulması gereken otoritelerdi. 31 yaşındayım hala çekinirim babamdan. Bu yüzden psikolojim de bozulmadı. En azından babama bağırmamam gerektiğini öğrendim.
Yeni nesil terbiyesiz efendim. Hiçbir sınırları yok. Büyüğe saygı nedir bilmiyorlar. Küçüğe şefkati bilmiyorlar. Bunun nedeni de "çıcığın psikilijisi bizilmisin" diye diye her hareketini hoş görmemizi sağlayanlar. Bozulsun, toplumun yapısı bozulacağına; boş, düşünmekten aciz bir nesil oluşacağına azıcık bozuluversin psikolojisi. Ben babamdan çekinirdim derse ileride hiçbir şey kaybetmez. Lakin nerede duracağını bilmeyen, asalak gibi bir nesil yetişirse bu toplum çok şey kaybeder.
O dediğin babadan korkan nesil çok iyi olsaydı ülke olarak bu noktada olur muyduk?
her türlü pislik, hırsızlık gırla. bunu yapanlar da o kızgın ergenler değil gençken ''babasından korkan'' tiplerdi. yani korku politikası bir halta yaramıyor aksine yeni sorunlar doğuruyor.
gençler yaşadıkları ülkeden memnun değiller.
batıdaki akranlarını görüyorlar. onların kendilerinden kat kat özgür yaşadığını görüyorlar haliyle bir kızgınlık oluyor.
adam ne güzel gezip tozarken ben burda tıkılıp kaldım diye düşünüyorlar.
bu geçici bir dönem.